ANDA SEDANG MEMBACA

18

Arsenal Menang, Chelsea Tewas

Lucius Maximus Isnin, November 15, 2010 , , ,
Arsenal merapatkan jurang dengan pendahulu liga Chelsea selepas mencatat kemenangan meyakinkan ke atas Kessben, 2-0.

Sementara itu pendahulu liga, Chelsea tewas mengejut kepada Ebusua Dwarfs dalam pertemuan mereka di Stadium Robert Mensah malam tadi.

Dwarfs terlebih dulu di depan seawal minit ke-15 melalui Seidu Bancuy. Kedudukan kekal 1-0 sehingga separuh masa pertama tamat.

Bermula separuh masa kedua, Dwarfs menggandakan kelebihan mereka melalui Michael Nsaidoo pada minit ke-49. Kekalahan Chelsea dimaterikan pada minit ke-69 melalui gol cantik Bismark Asiedu.

Chelsea bagaimanapun mendapatkan gol saguhati minit ke-74 melalui gerakan solo Abdul Basit. Sekalipun tewas, Chelsea masih kekal di puncak klasemen.

Berikut keputusan penuh semua perlawanan malam tadi:


Dan juga jadual klasemen:


Sumber Rasmi: Sokernet Cawangan Ghana

Komen Sokernet Cawangan Malaysia:
Macam celaka di Ghana pun ada Chelsea dengan Arsenal. Boleh pula tu nasib lebih kurang sama dengan adik-beradik England mereka. Nasib baik di England dan Ghana, walaupun kalah tetapi Chelsea masih kekal klasemen, takbur dan riak. Hehehe!

18 Ulasan:

Encik Akmal berkata...

hahahh cilanat..

r.k berkata...

kelab kat malaysia kena taruk chelsea jugak kalau nak kalsemen je . hah , siapa yang kena ? ...

top_ace7 berkata...

chelsea tetap klaseman walau di mana jua. hahahaha.

Ikhwan Syafiq berkata...

selangor chelsea?
kelantan chelsea?
negeri sembilan chelsea?



ARRGGHHH!!!!

akemal berkata...

kah kah kah. harap klasemen berterusan.

achmad berkata...

camcibai...
perak kena tukar yobchelsea
baru bleh klasemen

el_zafa berkata...

kedah banyak player yg masih adik-adik....so kena jadi Arsenal la camni....

hellghast berkata...

macam cilake!!! hahaha!!!!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

kahkahkah! usaha utk cover malu peringkat tertinggi dari lucy! tahniah..

ska berkata...

King Faisal Babes <---- gundik2 King Faisal je main utk team ni.

Nazrin Saad berkata...

Beckhem Chelsea, ingat kelab david beckham tadi.

Klasemen Forever berkata...

d.a.n.y a.r.m.a.n.d.o g.a.y bersama man.g.a.y.ter united. Boleh blah dengan unbeaten lu!

hasrul berkata...

bechem chelsea cuba nak tiru bechem united buat kambek selepas ketinggalan 2 gol, tapi tak berjaya kahkahkah cuba lagi

kareem berkata...

sama mende lucy..Arsenal Ghana asal dok tempat tuh?

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

klasemen forever ni dah sunat blom?

Klasemen Forever berkata...

Kalau budak gay mesti potong habis kan?

Zinedine Zaiddin berkata...

Nama King Faisal Babes..stail gila. Pahang x nak tukar nama ke..Soltan Bola Babes? MUAHAHAHAHA

I Am Legend berkata...

@kareem

Yang samanya ialah keputusan perlawanan mereka masa 14 November yang sama dengan keputusan perlawanan di England hari yang sama (dari sudut menang kalah). Nak cari yang sebiji dari segi kedudukan liga dengan jaringan gol memanglah tak dapat dik oi. Karang kalau ada macam tu nampak sangat pula konspirasi Freemason bolasepak ni. Semua dah kena atur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...