ANDA SEDANG MEMBACA

83

Usaha Naik Taraf Sokernet Sedang Berlangsung

Obefiend Weiland Jumaat, November 05, 2010
Jangan panik! Pihak Sokernet sedang melakukan proses penaik tarafan secara berperingkat-peringkat. Kalau sekarang nampak huduh ianya adalah sengaja, Kalau sekarang nampak sengal ia juga sengaja. Kalau takda aral melintang atau tendon jari tukang coder cedera, menjelang esok Sokernet dengan wajah baru akan muncul .Segala kesulitan adalah dikesali

Kami sekarang sudi mendengar input dari para pembaca dan pengulas Sokernet.

a) Apa feature yang korang mahukan?
b) Apa improvement yang boleh ditambah
c) Feedback template baru
d) Laporan bugs yang muncul

Tinggalkan komen dibawah.

SOALAN PENTING:
  • Sistem komen pop up macam sekarang ni ok tak? Ke korang prefer style lama?

NOTA:
  • Yeap aku tau list tag tu panjang gila. Tapi untuk masa sekarang aku nak edit rupa blog dengan warna dulu. Layout kami kemaih dan buat sampai CEMUIH baru la aku edit tagtu na?
  • Aku tak dapat lagi nak integrate Facebook dengan Twitter. Bila pakai custom template memang dia buat perangai sikit. Takpe aku akan usahakan feature ini right at the end.

p/s: Terima kasih atas feedback

83 Ulasan:

ashraf berkata...

nak 'reply to comment' kat komen section. bole kutuk/maki orang yang buat komen ntahpape.

Luca DK berkata...

tags tu kena cari alternatif lain obe.

panjang gila gua rasa.

Obefiend Weiland berkata...

aku stuju. kejap. aku nak godek kaler kejap. sakit saragf optik aku

syazwan berkata...

template yg lame lg ok... cool..sedap mata memandang.. kalo nak tukar jgak template baru, cari yg byk column.. xde la memanjang ke bawah nanti blog nie ye tak..keh3... apa2 pun satu usaha yg patut dipuji utk usaha naik taraf sokernet..kalo x, sampai bile2 same jerk sokernet dari mule sampai kiamat... hahahah.. sblm nak pilih template fikir dulu mende ape lagi nak letak kat website ni.. nanti senang la nak letak mende2 tu semua mcm widget or watever la dlm template baru tu..

Obefiend Weiland berkata...

thanks

ni dalam proses. template lama tak ada ruang "Artikel wajib baca" macam dalam template ini

kaler dan saiz dalam proses ubah suai lagi

terima kasih atas komentar anda. akan aku masukkan dalam nota suggestion aku

brandon flowers berkata...

ob,

kalo bole elemen merah tu tukar warna hijau or warna lain. aku yang true blue ni tak senang duduk dibuatnya.

Obefiend Weiland berkata...

memang tak nak letak merah pun! hahaha

Faiz Tapit berkata...

tulisan yg utama kalau kaler putih terang lg sng bace ob

Obefiend Weiland berkata...

thanks

blog masih dalam proses testing dan mengikut perancangan aku nak guna balik warna asal sokernet.

terima kasih atas input anda

AlexiaAqram berkata...

ni kaler brown gelap ke? brown gelap, merah dan putih.

hmm, kurang classic.

mengapa tidak hijau saja?
hijau putih baru sokernet. baru pas!

jumari jipan berkata...

letak 'share', 'like' facebook, twitter, etc kat bawah setiap entry blog. :

Redz da Tsar berkata...

Tahnah atas usaha menaik taraf webby nie... haha... Biar malu sket FAM sebab website tak hensem macam sokernet...

:)

Tunggu esok.. haha

Ariffin Janal berkata...

layout tak clear. bagi letak gambar player ke ape ke baru btol2 soccer.

Faiz Tapit berkata...

btoi tu... letak button tuk share kt pesbuk ke twitter ke... barulah 1 Malaysia.. haha

keli berkata...

Syabas AJK sokernet. Ade usehe dowg nk tukar. Tp jgn tukar name blog jer dahle.....Nnt kalo da siap sume bru mntk komen dowg....tp kaler hijau tu kene stay. Kalo ade bunge2 pon ok gak kasi aweks2 rmai kt blog ni kahkahkah........

- nalza - berkata...

aku selalu baca 1 artikel by 1 artikel, sebab aku nk baca artikel tu dgn komen2 dia skali. tp la ni link "older post" tu dh ilang.. sila munculkan balik bole x? TQ

Diloz berkata...

1. aku cadangkan buat Polls.

2. reply to comment.

3. tambah pengulas wanita!


sekian.

Saiful Nizam berkata...

paparan agak berat.. terlalu padat dgn imejan.. terutama imej latarbelakang stadium tu.. pada pendapat aku blog perlu kemas dan tak perlu terlalu byk warna.. pening.. dan jadikan mata cepat letih.. ahaha.. tu pendapat aje la kan.. mcm2 la komen.. but it up to you guys :) just my two cents.. anyway it's a good effort..

Nik Saiful Anuar berkata...

waa..........nk naik taraf jd mcm website nih, hehe

Taufiq Ali berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Taufiq Ali berkata...

obe,

labels bawah tu macam panjang sgt meleret ke bawah, kalau bole ilangkan labels tu, tinggalkan tags kt tepi je..

crazy_labelle berkata...

1. nak lg best, buat satu slot utk forum... kat situ bole buat fan club cthnya... kite bole bincang2 pasal aktiviti, mengeratkan silaturrahim etc...

tp blogspot bole wat forum ke.. haha... ak pon tataw....

2. tag - keep it short and simple...
kategorikan ikut penulis or nama ok kot...

sekian...

Encik Akmal berkata...

OB,

font verdana macam sebelum ni pun okey rasanya.. then kasi wide sikit untuk main body, so nampak sedap sikit membaca bagi tulisan yang panjang2 macam artikel Lucy.

then, letak balik la kotak chatbox macam dulu. kasi sedap sikit membahan liverpool. baru la ramai pengunjung datang, semata2 nak tengok chatbox. wakakaaa..

header: yang simple2 okey kot.. yang penting, lambang watermark 'Sokernet' tu ada. tak pun, tak payah header langsung. terus tab untuk home, categories, authors, etc.

thenocturnalzulkhairi berkata...

buat smart2 sket lwn web FAM!
haha
tp jgn wat column yg ade read more tu sdah la..
bia meleret ke bwah,lg syok..haha

aranhellstorm berkata...

waaaaa..gua suka la header atas tu! 7 bintang gua bagi

Obefiend Weiland berkata...

terima kasih kepada komnetar anda

kejap ye aku nak tweak lagi dan keep in view apa yang korang suggest.

bagi aku a few days untuk sedapkan mata.. aku ni jenis kerja LEMBAP MACAM BABI!

Prof Zul berkata...

header smart obe!

al-rashid berkata...

biar lembap, asal puas hati bro!

diazhavanaz berkata...

Belasah jer obe...aku rasa dah okay dah design nih. Tp aku masih rindukan tema hijau sokernet yang lama...klu macam nih rasa macam korang nak mula jadi korperat la pulak, hilang seri santai dia...tp aku faham, setiap perubahan tu mmg la amik masa sikit utk diterima, lama2 okay la kot....

p/ssss: aku suka sistem komen macam nih, senang sikit nak tulis sambil mengirup teh sabah...

eyemeroll berkata...

aku ingat aku buka laman web fam tadi!

jumari jipan berkata...

sistem komen pop up mcm ni yg terbaik. Dia tak mengganggu page entry blog tuh..

Kuwe berkata...

labels kat bawah tu annoying gila. ke dekat aku punya browser ja ada?

tags pun meleret ja tengok.


btw. nice header obe.

Obefiend Weiland berkata...

as i said..

memang aku perasan tag panjang macam kemaluan aku. tapi itu nanti dulu

aku nak kemaskinikan LOOK dulu ok bro

your suggestions are noted and will be taken care of

thanks for the feedbacks kata aku

makanbola berkata...

header atas tu mmg world class tahap al malikul sembab!!
tp 1 je la,tukala domain blogspot ni bro obi...baru ada class..

Obefiend Weiland berkata...

itu harus dibawa ke mesyuarat kabinet

Zana berkata...

tolong jangan meng'anjing'kan team Liverpool aku bleh x? hahaha




gurau2

ijan berkata...

mmg tkejut habis mse ak bkak...
intkan da trbukak sokernet.com

btw ob ko mmg trbaik...
keep it up..
double thumbs up

i'msosupernotcool berkata...

bab forum2 aku tak setuju.
tema santai kene jage.

ini bukan malaysiakini.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

memang cantik la blog ni sekarang..
tapi.. ade tapi gak..
gua cadangkan warna header tu diubah kepada warna asal.. bukan ape.. sebab t-shirt sokernet yg gua pakai tiap kali berfutsal atau mengayat awek tu warna header nye hijau putih hitam.. kan ke malu kalo awek yg gua ayat tu cakap gua pakai t-shirt cap ayam dan bukannya original sokernet.. btol x?

Obefiend Weiland berkata...

rebranding

t shirt lama akan dibakar. t shirt baru akan dikeluarkan dengan hard USD 2000 satu

AHAHAHHAHHAH

header ini sempena mingu ini aje bro.tapi gua cakap honest la

web warna hijau sakit otak nak design

tapi gua cuba

BanDeLa berkata...

auto delete komen org baru blaja mengira bole x...kehkehekh

Hidup Sihat berkata...

1- letak widget standing liga kat tepi. liga2 besar europe dan amerika selatan. liga indon kalau ade pun cun.

2- angkat nami jadi pengulas.

Nazurah Aishah berkata...

Obe, header yang ni cung. tapi kaler kelabu ni tak berapa macho la.

kitt berkata...

cit..terbeliak mata pagi2 bukak, ingat suda silap url dah..

ya, kaler hijau tu masih dirindui, org kate petua jage mata ni tgk benda2 hijau..heh.

Ikmal Fayadh berkata...

header buat macam sekarang nih. semart. tapi nanti tak perlu sangat la letak player liverpool lagi pasni. hehe

SyDen berkata...

Setuju dgn Hidup Sihat. Nami dan Vamos Futbol perlu ada. At least baru la "Laman Web Rasmi Bolasepak Dunia".

fairuz berkata...

arkib blog cam ada masalah je..

jumari jipan berkata...

A'ah. auto delete komen org baru belajar mengira. Sangat setuju.! Hahahaha. Two thumbs up kalau lu org berjaya buat. :

nyzm berkata...

gua nak nami jadi pengulas baru sokernet ni! kah kah kah!

zool the Hitler berkata...

Obi... page baru ni krg mesra firefox laaa.. ada header yang ber'double' laaa dkt pole siapa yang bakal menjuarai EPL... dkt ruangan pengulas, bola semasa, arkib dan blog pun sama..

zool the Hitler berkata...

Satu lagi gua mau cadang ada ruangan agama skit... pengulasnya adalah biz.. kih3

Ahmad Sharidan berkata...

http://www.lowyat.net/v2/nike-malaysia-unleashes-the-new-national-footbal-team-kit.html

Buruk, setuju?

Obefiend Weiland berkata...

@ZOOL

itu masalah spanning. Poll bakal dimatikan dan redo. Max width sidebar 320.. bukan masalah FF tapi masalah spanning

@NAMI

Akan aku bawa ke mesyuarat kabinet

@FAIRUZ

apa browseng ang pakai? pasal la ni aku pakai FF ok. Pakai Opera cuma takde rounded corner. Chrome dan SAFARI pun sama. IE? IE boleh jalan terus, belok kiri lepas tu pergi mampos

hahaha

kalau nak satisfeksyen maksimas sila pakai FF.

@NAZURAH

dulu hnaya header hijau. kini sidebar hijau.

kelabu?

ini warna kelabu yang sama dengan dulu. LOL! sebijik aku redid.

@HIDUP

ok.. bergantung kepada availability dan compatibility widget

Qistina berkata...

youtube ade masalah kat firefox aku. kene usik width dia la aku rasa. terlebih ke kanan sampai kluar box.

Rz Ibanez berkata...

AWESOME !!!

Obefiend Weiland berkata...

@QISTINA

tak.. tu masalah pengulas yang tersalah coding! LOL

Iriseoir berkata...

Jangan lupe widget linkwithin . baru leh usha artikel lama yang berkaitan.
jangan taruk nuffnang sudah, semak. tq

Iriseoir berkata...

header tu dah cun, kalo boleh biarkan chelsea je dok kat header tu. yg lain tu..ape barang?

fairuz berkata...

aku guna FF la...

Farid berkata...

sedap sistem komen gaya lama.

Bulussan berkata...

itu header memg superb! kalo slalu tukar header pun bagus.

Carcass berkata...

fulawei...cun plak...nie hasil air tangan sapa? obe?

Mr. Schomey™ berkata...

1-comment pop-up mmg lagi oke
2- taknak ar reply to comment, nanti jadi cam komen kat youtube, serabut nak baca. timeline pon pening.
3-buat la like dengan dislike untuk komen. like entry pon oke.
4-Label tu buat tulisan kecik je. kat entri. tade la kalau panjang sangat, jadi serabut.
5-pengulas yang 1x setahun baru ada entri, tukar dengan kroni2(bak kata Nazri)yang baru. keh3.

zad berkata...

bro. comment pop-up yg plg style lar.
dan apa kata buat posts psal WAGs :D

aranhellstorm berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aranhellstorm berkata...

Safari gua ngam. tapi itu background kat sidebar kaler kuning sangat tajam, tapi ceria.Labels kok ada dua sih? satu di side bar satu bottom. yang bottom tu kasi buang la bro, bukannya ada orang tgk pun...heh..

Lawa dah lawa dah..tapi macam ada sikit semak la.. ke mata gua je? heh

good job bro! let's put laman web rasmi FAM to shame! heh

a l i berkata...

aku cadangkan header kaler pink Everton untuk menarik ramai peminat bolasepak wanita harkhkah

comment system yang lama lebih selesa kot,baru sesuai kalau pengulas cakap

"Kami sekarang sudi mendengar input dari para pembaca dan pengulas Sokernet.Tinggalkan komen dibawah."

cari-cari takdak hakahkah(memula aku ingat figure comments tu indicate haribulan) POXX!!!my bad..

anyway nice one obe,cuma sistem komen lama much preferred,kthxbai

Farid berkata...

tengok pakai safari tak lawo mana. kena buka ff baru jadi.

ザ-sylver-shooter berkata...

buat fan page kat facebook

Obefiend Weiland berkata...

dah ada

delicia berkata...

google chrome pon xbape jd..agak besar sket..

haf berkata...

Bleh setting utk bacaan guna smartphone tak? Sbb smartphone nih kadang2 tak berapa nak smart jugak..

Nazurah Aishah berkata...

takde peti cadangan ke? kalau ada kita boleh la lontarkan cadangan kepada sokernet untuk memantapkan lagi blog ini :)

Obefiend Weiland berkata...

see that email link.. email it there

@HAF

semua pengulas sokernet pakai nokie 3310. oleh kerana kami tak boleh surf sokernet dari mobil bodoh kami, kami pakat tak nak bagi orang pakai smartphone enjoy

Obefiend Weiland berkata...

@DELICIA

spanning reduced to 600 pix

thanks for that USEFUL feedback for once

jumari jipan berkata...

Baju sokernet ada jual lagi tak ? Rasa mcm nak beli lagi.. ~

Obefiend Weiland berkata...

jap gua tanya dalam mesyuarat kabinet

alan zed berkata...

aku mahu feature, gadis of the week... i mean yang related to football lah...

amacam? ok ker?

Awang Joe berkata...

komen gelap laa...kna pkai spek cyclop x-men br leh nmpk...

Obefiend Weiland berkata...

fukken use the pop up

drizzter berkata...

obe .. apsal opera mobile 10 tak nampak icon komen kaler merah belah kiri? cuba ejas skit..thanks

Moderator berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jerk berkata...

obe, tambahla feature jadual perlawanan EPL dalam waktu malaysia. sng sikit nak rancang waktu tido. apekate ko iframe kan je dari sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...