ANDA SEDANG MEMBACA

19

ANAK JANTAN HARIMAU MALAYA

j or ji Jumaat, Disember 31, 2010 , ,


Cabron del Mundo


Jakarta - Karena alasan keamanan, fans Malaysia berkumpul di kedutaan besar negaranya menyaksikan laga kedua final Piala AFF. Namun ada juga yang 'nekat' dengan menonton langsung di Stadion GBK.

Kenekatan seorang fans asal Malaysia itu tak cuma karena dia memberanikan diri datang ke GBK seorang diri, mengingat beberapa rekannya yang juga menyaksikan laga final berada dalam kawalan ketat anggota Brimob.

Saat pemain Malaysia berada di atas podium untuk mendapatkan pengalungan medali dan diserahi trofi juara, fans tersebut terang-terangan merayakan keberhasilan tim kesayangannya menjadi juara. Dia mengeluarkan bendera Malaysia di antara ratusan fans Indonesia yang berada di tribun VVIP.

Sontak saja tribun yang dipenuhi oleh suporter tuan rumah itu sedikit tersulut emosinya dan sempat melempari orang tersebut dengan botol minuman. Untungnya petugas keamanan sigap mengamankan suporter tersebut dan dibawa turun ke ruangan di bawah stadion.

Untuk menyelamatkan supoter nekat itu, petugas keamanan langsung menggiringnya menjauhi fans tuan rumah. Beruntung tak sempat terjadi aksi kekerasan dalam kejadian tersebut.

Sumber sokerlicks : Zalizan

MARKUS MAXIMUS.
gambar diambil tanpa kerelaan.

Satu Aummman kuat untuk Markus Maximus yang dah botak! Gua percaya sama lu!

AUMMMMMMM!!!!

19 Ulasan:

.Gory. berkata...

Anak jantan mengaum! Raawwwrrr!

Faiz Tapit berkata...

babi kilat pale... kah3

LS berkata...

HAHAHA!

neorackle berkata...

bener-bener harimau!

sekor masuk kandang kambing, telan semua!

AAUUUMMM!!!

Saiful Nizam berkata...

LICINNNNNNNNN!!.. hahaha..

MaT_k!daL96 berkata...

ank jantan melayu , MEAUUUWWW .. AUUUMMM !!!

ijan berkata...

markusssssssss

Ajeossi berkata...

respek!

bojan berkata...

caya la fad!

adijaya berkata...

bro j-or-ji,

malam tu tgk kat stadium gak ke? actually, kat stadium ada ramai lagi fans malaysia yg datang. saya masuk ikut pintu XI, sbelah tribun vip. lepas habis game memang susah nak keluar, penonton dalam stadium dekat 150,000 org. kat luar stadium dah cecah 500,000 org. kalo still kat jakarta, jom la lepak-lepak jalan jaksa.

thenocturnalzulkhairi berkata...

ini memang hooligan..memang!! salute!

Nik Saiful Anuar berkata...

"gambar diambil tanpa kerelaan"

tp posing mcm rela jer

keli berkata...

Mmg true tiger mamat ni......tabik hormat!!!! Kalo gua seriyes x brani ooiii....bkn gua xder telor tp jage telor bai...kikiki

Lps ni fan m'sia kne celebrate dgn mkn biskot TIGER to give tiger in you....kakaka...

Markus da jd legend utk mamat2 yg berkepale botak. Kikiki

SFB berkata...

serius hati kering.. salute!.. True Harimau Malaya...

j or ji berkata...

adijaya :

Aku sehat dan selamat di kuala pilah.negeri sembilan,malaysia. :)

lain kali kau bawak aku jalan jaksa

adijaya berkata...

orait bro. malam tu ramai sgt mamat indon kat jalan jaksa. kitorang pi makan kat nona bola je lepas abis game.

err.. kalau nak share gambar time kat stadium malam tu, nak hantar kat sape ye?

ska berkata...

whoa cara beb ko tgk kt sane..jeles gua...

x rasa cam kimak ke kite kt sane kene treat cam syial? diorg kt sini rileks je x kene kaco.. ?

kareem berkata...

pergh adijaya ni dah abes spm sampai ke bung karno die jalan dowww...

keli berkata...

Gua nk wat paspot nnt len kali gua nk ikot gak!!! Mne tau gua dpt cewek indon muke cam cut tari xpon Luna Maya ker.....giler cute dowwhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...