ANDA SEDANG MEMBACA

34

Pemakaian Snood Punca Arsenal Kandas Dan MU Kokoh Di Puncak Klasemen



Amaran: Artikel mengandungi unsur-unsur bahasa Indonesia, tidak sesuai untuk bacaan pejuang bahasa Melayu, kakitangan DBP dan Azlina Z


Snood Sissy Samir Nasri




Surabaya – MU diunggulkan lawan Arsenal di kandang sendiri hasil punca dari pemakaian perlengkapan snood di kalangan pesepakbola Arsenal sendiri, justru dakwaan Profesor Sotongo Kangkung dari Universitas Hang Tuah, Surabaya.

Usai duel dua kelab Inggris itu, MU kokoh di puncak klasemen hasil cetakan gol tunggal gelandangan Korea, JS Park.

Profesor Sotongo Kangkung hasil kuliahnya menjelaskan pemakaian aksesoris snood itu bisa membatasi pesepakbola justru karena beratnya aksesoris tersebut.

“Ya mana bisa kok mau sepakbola jika sudah ditunggangi aksesoris yang berat-berat. Apa lagi mau buat tandukan maut seperti yang bisa saja dibutirkan oleh JS Park?” seru profesor dari Fakultas Sepakbola dan Kajihayat itu.

Hujah pemakaian aksesoris snood bisa membatasi pesepakbola turut didokong oleh beberapa manajer Inggris yang lain. Lebih lagi Roy Keane, mantan pesepakbola MU dan anak asuh Alex Ferguson.

"Saya kira pemakaian aksesoris snood ini bukan saja membatasi pesepakbola, malahan lagi bisa membuat mereka tampak manja dan bubar kejantanan,” hujah Roy Keane kepada Sokernet.

Berkebalikan, Arsene Wenger manajer Arsenal tegas dengan prinsipnya soal penggunaan aksesoris snood. Pokoknya anak asuhnya di Arsenal tampil mantap lagi cocok dengan aksesoris fesyen sesuai dengan keremajaan mereka.

"Snood bukan punca kami tewas di Old Trafford. Yang sebenarnya lapangan di Old Trafford kondisinya tidak sesuai untuk duel bolasepak art. Bahkan lebih mirip kepada kondisi lapangan di Bukit Jalil,” seru Wenger.

34 Ulasan:

LS berkata...

HAHAHA cam gampang!

i'msosupernotcool berkata...

pitch bitch, pitch!!

Waris berkata...

Tak bleh blah baca Amaran kat atas tu. nganjing sungguh ! haha..

uncle fly berkata...

wakakakakakakak!

sgt tak bleh belah bahasanyaaa

kagett gueeee

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

pehh! berkerut gua nak paham sebutir-sebutir.

Streetwizer berkata...

waduh...bisa ngomoing indon rupanya lucy...

shah amirul berkata...

kene beli kamus dulu ni :PP

Joe Grizzly berkata...

pute de fils, putain de la merde, putain tout ca!

y.a.n.a berkata...

abg KAREEM, mana pizza nk belanja tu?

ijan, spe yg lap hingus pg td? i ke u?

pipi, ramalan 3-0 anda ke sungai ramal saja nampaknya...

in united, we ALWAYS believe.

top_ace7 berkata...

satu tumbukan padu ke udara ! kah kah kah.

Askar MUFC berkata...

Yeah..riak2 Manchester United bila sudah menang. Defence MU memang mantap terutamanya Rafael dan Vidic. Evra jer yang kantoi sekali-sekala...

Next stop, Stamford Bridge =]

arsenalian berkata...

sedih sial arsenal kalah..=( tp idup aku tetap berjalan spt biasa..

y.a.n.a berkata...

bila season lepas kalah 2 kali dgn chelshit itu adalah kesakitan yg teramat sangat...

tak mng epl tak pe tapi bkn klh gn chelshit...it's totally shit.

jadi, taktahu lah cmne season ni..

tg shaaban berkata...

setan merah 1 - 0 meriam (buluh)

aksi banget deh...!

profwacko berkata...

wahahahaa!!!

sokernet version indon

Askar MUFC berkata...

Kalau based on team moral sekarang, rasanya MU lebih daripada Chelsea. Tapi Stamford Bridge tetap kubu ampuh Chelsea, itu fakta yang tak boleh dinafikan.

Bagi aku, formasi 4-5-1 untuk kawal tengah yang boleh convert ke 4-3-3 bila menyerang memang formasi paling pawer untuk MUFC skarang. Kalau boleh control tengah masa lawan Chelsea nanti, boleh menang kot..hehehe

Anyway, kita enjoy dulu menang lawan Arsenal..yeah =]

y.a.n.a berkata...

betullah tu askar...kita enjoy dulu, nnt dah kalah pun kita enjoy...

setiap minggu dorg berharap MU akn klh tp blm rezeki nk kalah lagi kan...

talkIZcheap! berkata...

Javier Hernandez telah merevolusikan header untuk pasukan MenYu, Park pun dah pandai terikut-ikutkan dia, heh heh...

Askar MUFC berkata...

Tunggu Valencia dah ok nanti, kompem lagi banyak tanduk-menanduk nih..hehehe

adijaya berkata...

lucius, just nak bagi correction sikit:

perkataan "seru" dalam ayat-ayat berikut tak sesuai dan tak menepati konsep.

1.“Ya mana bisa kok mau sepakbola jika sudah ditunggangi aksesoris yang berat-berat. Apa lagi mau buat tandukan maut seperti yang bisa saja dibutirkan oleh JS Park?” seru profesor dari Fakultas Sepakbola dan Kajihayat itu.

2."Snood bukan punca kami tewas di Old Trafford. Yang sebenarnya lapangan di Old Trafford kondisinya tidak sesuai untuk duel bolasepak art. Bahkan lebih mirip kepada kondisi lapangan di Bukit Jalil,” seru Wenger.

-perkataan seru dalam 2 ayat di atas boleh digantikan dengan "tegas" atau "tutur".

pembetulan kedua:
Arsene Wenger manajer Arsenal
sepatutnya:
Arsene Wenger pelatih Arsenal

semoga bermanafaat!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

adijaya ni mesti keje kat DBP indon kan. haha. nice. sila tunjuk ajar ya pak.

sempena menyambut ke-klasemen-an MU, aku mau liburan dulu ke danau toba. ada yg mau ngikut nggak?

p/s: jangan sampai ada yg bilang 'malon' atau 'malingsia' di sini. awas kamu ya. akan ku cantas kote nya biar pendek!

i'msosupernotcool berkata...

adedeh,
gwe kangen bangat sama klasemen foreber nih.

Zinedine Zaiddin berkata...

Mencipap United menang baru nak keluar artikel berlambak-lambak.

Cheh~

Tabok berkata...

Yea sejujurnya permainan Manchester United yang mempunyai benteng yang ampuh. Tidak seperti arsenal yang permainannya berlandaskan Si Buta dari Gua Hantu. Jadi, kata-kata pelatih Arsenal yang mengatakan padang seperti brengsek enggak boleh di terima donk!

my name is jonas berkata...

"tampak manja dan bubar kejantanan,” yg ini kelakar..hahaah

iR berkata...

wenger, itu jelah perangai dia..klau xmenculah kat refree, baling botol. Kalau x pown, mencangkung tepi pdang tahan teran berak. takpon salahkan padang tuan rumah...haishhh

superbmadlin berkata...

pakai google translate ker nie?

azLina z. berkata...

Wow untuk post ni dan wow untuk kemenangan pagi tadi ! Gunners gunned down. AGAIN.

nu_Ox3r berkata...

kalau geng indon dpt tau ni,mesti dorg kcoh kata MALING.hahah.

ijan berkata...

ak x nanges pon yana...
da klh...redo je la :)
tp ak puas tgk rudeboy sepak melangit smpai mamak roti canai kne bhan kaw
kahkahkah

keli berkata...

Elek fergesum x bg pkai takot shrek x bley pkai psl leher dgn kepala beliau agk rapat satu sama lain...kikiki....

kareem berkata...

yana, bg address. Gua nk kirim piza..

mr dimaz berkata...

apa ada dgn nasri,,pemain harapan team bawahan yg nk tgk mu kalah..
rudeboy sepak melangit menyelamatkan fan sengal dr tangisan..

y.a.n.a berkata...

saya pun tergelak guling2 dgn tendangan rudeboy itu..tetapi biarlah...

eh, kareem, serius ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...