ANDA SEDANG MEMBACA

46

the Sun, you are asshole!

FdausAmad Khamis, Disember 16, 2010 ,

the Sun (Malaysian edition), bertarikh 16 December, 2010

Dari mukasurat 1, sampai mukasurat akhir, yakni mukasurat 40,

Takde satu haram pun cerita pasal Malaysia menang semalam.

Middle finger to you, the Sun!!

46 Ulasan:

Streetwizer berkata...

first!!!and the sun mmg asshole...mungkin ada konspirasi bersama brader pipi...

mie berkata...

kasik bakar itu the sun....!!! haha...

MATAHARI berkata...

sun???????


LOL.

Obefiend Weiland berkata...

sejak bila THE SUN carry berita sukan tempatan?

tak pernah kot

the star pulak LOCAL FOOTIE takde versi online

UTUSAN dan METRO? takde real time update. paper dah keluar baru dia update

maka

SOKERNET HARUS JADI PENERAJU!

PADU

Nerzhul berkata...

hampeh. media sendiri taknak promote team malaysia.

FdausAmad berkata...

I wish..kementerian yang berkenaan kalau nak bagi lesen media lepas ni, kena letak stringent condition so that the company yang doing business kena take part in promoting malaysian football.

Squash and badminton itu hari the sun ada cover.

Bagus juga ada Malay Mail menyeimbangkan kuasa the Sun, walaupun tokehnye bukan Malay.

sekali lagi..

middle finger to you, the Sun!

Santo berkata...

hampeh the sun..jom kita berarak hantar memorendum!!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

the sun ni akhbar freemason kan. nama 'sun' sendiri melambangkan matahari yakni objek sembahan majusi dalam agama mesir kuno. LOL.

haha. patut la takde review pasal local sports. macam mana kerajaan boleh terlepas pandang ni..

hehehe..

makanbola berkata...

the sun ni berita sukan die berita copy paste je....kalo artikel pasal bola tu mmg selalu di kopipes dari guardian

MANA PEJUANG PERKASA IBRAHIM PENDEK 'THE MUKA BUROK' ALI????DEMO LA WOIIII...BOLASEPAK MSIA DIWAKILI OLEH RAMAI PEMAIN MELAYU....THE SUN SUDAH MELANGGAR PERLEMBAGAAN KETUANAN MELAYU DI SINI....KAHKAHKAH

kardio berkata...

Suratkabar percuma, lagi mau banyak komplen.

Abang trylah buat suratkabar sendiri, nak tengok ada berita sukan tempatan ke tak.

HASRUL NIZAM berkata...

faking SUN... nasib baik ade sokernet he3

lara_nur berkata...

aaaaahhh

double middle finger from me to you the sun.

mie berkata...

kah kah.... cilakak kardio... lu mmg steady... siap pggl abg...

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

kardio ni memang legend la..

makanbola berkata...

KARDIOVASKULAR betul lah the sun ni!!

julu berkata...

agak2 keepr vietnam kene mcm ni x smalam?

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1366.snc4/163885_10150332207775136_823460135_16174705_2552251_n.jpg

talkIZcheap! berkata...

macam blog ni berbayar jer... kah kah kah!

Hazwan Arif berkata...

hampass

Saed Ramadhan berkata...

i rela baca sokernet dari suratkhabar, ya a aw

orang_es berkata...

kadang2 idea kardio ni blh pakai gak, try team sokernet buat akhbar/majalah pasal bola/sukan mingguan ke bulanan ke, tgk blh laku byk mana.

Ariffin Janal berkata...

double middle finger to The Sun !

Sokernet tetap di hati !!

Abershavin berkata...

lucius maximus

minta tentang 1 artikel tentang ULTRAS MALAYA, kumpulan penyokong fanatik Malaysia (tp bkn hooligans)

Obefiend Weiland berkata...

WRITE IT.... WE PUBLISH IT

ijan berkata...

kardio ni blh pki jugak..
ingt kn reti komplain mcm budak2 x dpt aiskrim

LS berkata...

kalau yang publish entry ni cakap pasal tempatan, kalau dia buat suratkhabar lepas ni, haruslah ada local sports news, idiot kardio. bebal. takkan cakap serupa keling, bodoh punya kardio.

LS berkata...

kardio ni macam budak lepasan sekolah. dah habis spm, ni apa plan? publish suratkhabar KARDIDIOT?

keli berkata...

Gua x prnh bace & x pernh beli paper the Sun seumur hidop gua...so perasaan gua agak tenang spt air jer....
Gua rase reporter sukan dier meninggal mlm td x?
@makanbola:'MANA PEJUANG PERKASA IBRAHIM PENDEK 'THE MUKA BUROK' ALI????DEMO LA WOIIII...BOLASEPAK MSIA DIWAKILI OLEH RAMAI PEMAIN MELAYU....THE SUN SUDAH MELANGGAR PERLEMBAGAAN KETUANAN MELAYU DI SINI.... komen lu gua akan ingt sampai akhir hayat der...kakakaaka

afterc berkata...

middle finger is still in the air..

.Gory. berkata...

Marah marah aku pada The Sun, marah lagi aku pada Kardio. Sumpah! Perkasa ambik perhatian sikit pasal Kardio ni!

I Am Legend berkata...

Siapa yang semangat kata idea Kardio boleh pakai, samalah standard lepasan SPM macam Kardio.

Kardio berkata...
Suratkabar percuma, lagi mau banyak komplen.

Abang trylah buat suratkabar sendiri, nak tengok ada berita sukan tempatan ke tak.

2010 Disember 16 17:20

1) Sokernet memang sudah percuma. Dan sebagai blog memang sudah boleh dikira akhbar versi maya. Dan tidak dinafikan ada banyak menulis tentang bolasepak Malaysia.

2) Dan walaupun percuma orang macam Kardio bebas komplen. Dan kena komplen kembali.

3) Orang yang kerja di Sun dibayar gaji. Pengulas Sokernet gua difahamkan tidak pernah dibayar gaji.

4) Kenapa abang Sokernet tidak buat suratkhabar sendiri? Kerana ia memerlukan modal dan belanja kos. Blog pula sudah tersedia secara percuma, tidak perlu dicetak, tidak perlu logistik pengangkutan dan tidak perlu permit KDN.

5) Kalau Sokernet mahu buat majalah, mereka perlu modal kewangan. Mereka terpaksa jual iklan, dan bila itu berlaku mereka akan ikut telunjuk Nike atau adidas. Bila itu berlaku Pipi tidak lagi ART, J or Ji tidak lagi menulis bolasepak sebenar, Lucy tidak klasemen dan Obefiend tidak lagi sarcastic. Sokernet akan jadi bosan sebosan majalah Wisel dan Bolasepak.

Kesimpulan: Komplen Kardio adalah komplen budak tak dapat aiskrim

5)

Obefiend Weiland berkata...

kalau ada iklan tak adalah gambar awek vietnam tunjuk kopek dan spender

SOKERWAGS juga tak boleh tunjuk

sekian

kareem berkata...

the sun xnak bg sultan bola bangge...kehkehkeh

kuc1n993m0k berkata...

besok ade lah tu..

nu_Ox3r berkata...

sokernet menyokong kempen bumi hijau..xmau banyak pokok ditebang..


@makanbola:'MANA PEJUANG PERKASA IBRAHIM PENDEK 'THE MUKA BUROK' ALI????DEMO LA WOIIII...BOLASEPAK MSIA DIWAKILI OLEH RAMAI PEMAIN MELAYU....THE SUN SUDAH MELANGGAR PERLEMBAGAAN KETUANAN MELAYU DI SINI...keh2.terboek.

Pipiyapong Abdillah berkata...

Tahukah anda Sokernet kini bernilai 18 billion?

Merrul berkata...

hebat2..

entri dengan 4 baris ayat je..

bole dapat 35 komen..

gua tambah komen kasi jd 36..

Awang Joe berkata...

...
37 skrg...
hehe...

Pet Shop Boys berkata...

The Sun takde reporterlah..mana nak tulis pasal bola tempatan.

Semua artikel The Sun rembat writing international punya.

Ohujan Tasneem berkata...

oh yeah! support sokernet.blogspot!
jangan masuk mainstream! teruskan indie sampai kiamat!

zX berkata...

40 latest!

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Daripada anda semua sibuk mencaci dan sumpah seranah The Sun, ada tidak antara kalian yang hantar penulisan sukan (bolasepak) kepada tabloid itu untuk dinilai dan berkemungkinan dapat dimuatkan dalam The Sun? Cuba-cubalah menulis, mana tau boleh jadi penulis tamu.

Disamping komen, ambil tindakan yang membina. Rasanya KEBANYAKKAN penulis di Sokernet ini mampu menulis dalam Bahasa Inggeris DAN menulis dengan fakta yang betul dan bukan dibuat-buat, betul tak?

I Am Legend berkata...

TTB?

What's the problem? Any person in any way have their own method to voice out their complains and grudges.

Menulis di Sokernet mengenai The Sun - ribuan pembaca membacanya, mereka faham pendapat Sokernet dan boleh memilih sama ada bersetuju atau tidak

Menulis artikel pada The Sun - ia mungkin diterbitkan atau tidak dan hanya membuatkan mereka dalam The Sun lepas tangan dari tanggungjawab pada sukan tempatan

Sokernet adalah blog, ia ada penulis sendiri. The Sun sebuah akhbar, mereka ada wartawan dan penulis mereka sendiri.

Masing-masing buat kerja untuk organisasi masing-masing. Kenapa Sokernet perlu buat kerja untuk The Sun?

Sebagai blog sukan, Sokernet berhak bersuara ke atas sebuah akhbar tempatan yang berbangga dengan sukan bolasepak luar.

Kalau nak ikut kepala otak pemikiran TTB, maknanya tidak ada istilah menegur, mencaci dan sebagainya.

Pembeli Proton tidak boleh caci Proton kerana kereta kualiti rendah, tapi sebaliknya kena bekerja dengan Proton untuk meningkatkan kualiti kereta akan datang.

Pukimak lancau apa?

orang_es berkata...

fuh cayalah i am legend. panjang ko komen. but believe me, xde org nak baca pun kahkahkah. make it shorter next time. learn from kardio ok kahkahkah

Merrul berkata...

WAUUUUU!!!!

entri pidomat yang sependek gonad pedobear nih...

sunggoh tak tersangka dapat menimbulkan perasaan penuh emosi..

pembaca pemabca sokernet..

pidomat,sila wat entri pendek je lps nih..
mane tau bayaran anda akan lebih lumayan lg lps nih..

Bozu berkata...

baca harian metro juga sedap..

ieda berkata...

kareem berkata...
the sun xnak bg sultan bola bangge...kehkehkeh

2010 Disember 16 21:42
************
woi karemm.. tak elok kau kutuk sultan . dia tu soltan pipiyapong tuh. jgn main main..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...