ANDA SEDANG MEMBACA

31

E-mel terbuka kepada Santa Claus.

Jorji Khamis, Januari 06, 2011 ,
Kelihatan Ayobkelubi bersama placard 'kembalilah Rafa'

Dear Santa,

Rasanya sekarang Encik Santa telah selamat sampai ke North Pole. Bagaimana cuaca disana? Sejuk la kan..apa lagi, ye tak? :)

Encik Santa, biarlah saya berterus terang, tujuan saya menulis emel ini ialah ingin bertanya kepada Encik Santa tentang beberapa 'wish' yang Encik Santa tidak tunaikan. Mungkin Encik Santa terlepas pandang, maklumlah, 1Dunia nak kena tengok.

Antara wish yang saya rasa Encik Santa terlepas pandang ialah permintaan berjuta kawan saya yang mahukan Rafa Benitez kembali mengurus pasukan Liverpool. Kenapa Encik Santa tak tunaikan? AyobKelubi sebaik-baik umat, Jarr tak pernah buat salah apa-apa sepanjang tahun. Pet Shop Boys gemar new wave walau tak dengar Depeche Mode, tapi itu bukan satu kesalahan berat. TTB suka menipu tapi itu kebenaran, Schomey dan ramai lagi, mereka semua berkelakuan baik sepanjang tahun, jadi adalah tidak wajar permintaan mereka ini tidak ditunaikan.

Encik Santa,

Krismas masih ada berbaki beberapa hari lagi. Kasihani mereka. Kembalikanlah Rafa Benitez ke pangkuan The Kop. Seboleh-bolehnya sebelum Ahad ini.

Yang ikhlas,

Eric Cantona.
KING.

31 Ulasan:

taufik berkata...

1st tak?

Jarr berkata...

kadang kadang gua ade gak rasa nak cemolot jorji dengan artikel mcm ni..

im gay, im ok.

*muntah*

talkIZcheap! berkata...

patut lar santa tak bagi hadiah tu, Jarr's been a notti boy today, keh keh...

Keli mana, Keli?? APsal tak sebut nama dia sekali?? itu baik punyer budak tu... :P

p/s: tak pasal2 Schomey pun kena ke?? ha-HA!

i'msosupernotcool berkata...

cilake.
semua benda nak 'sejarah' je tim ni yek.

Askar MUFC berkata...

Dalam lubuk hati aku yang paling dalam, aku mengharapkan Liverpool duduk kat atas-atas liga tapi jangan atas sangat laa sebenarnya. Sebabnya, aku selalu turun minum petang dengan 2 orang member aku, fan liverpool. Dulu, turun petang sambil sambar akhbar free malay mail edisi petang tu, mesti rancak sembang pasal bola. Sekarang, dah tak banyak modal dah pasal depa kata depa dah tak tengok bola (padahal tengok sbb masa Liverpool menang, laju plak bukak cerita..hehe).

Kesimpulannya, pecat jer Unkel Roy!!!

Hazard berkata...

Owh.. lupa.
Kan Chelshit dah kenselkan Krismas itu ari, sebab tu Santa merajuk.

Alalalalalala Santa. Tu la, Rovers nak beli balik, tanak. Nak jugak duduk celah ketiak Shitty.

Eh.. silap Santa.
Sori. My bad.

.Gory. berkata...

Baik punya Eric King Cantona tolong tuliskan untuk budak budak Kop. Ada Kop pernah belajar respek macam Lucy? haha

Bungwahab_The_Legend berkata...

bai . lawak lawak juga .. bab bab agama jgn main sekular sekular bai .. sedar tak sedar kita tersasar dr jln ..
santa tu santa lah .

"Antara wish yang saya rasa Encik Santa terlepas pandang ialah permintaan berjuta kawan saya yang mahukan Rafa Benitez kembali mengurus pasukan Liverpool. Kenapa Encik Santa tak tunaikan ..."
..
klu kwn kwn tu keturunan santa no hal bai ..
tp klu kwn kwn yg hang sebut tu yg rajin tgk alkulliyyah ..pnjang cerita bai ..
sedar tak sedar kita sebenarnya tak sedar ....

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Penyelesaian paling cepat dan afdal pada masa terdekat menurut kajian saya, hasil dari bersembang dengan kaki bola di warung Mamak Ali Maju ialah membawa masuk pemain Boston Red Sox untuk menggantikan semua pemain Liverpool yang sedia ada, dan begitu juga sebaliknya.

Buat apa hendak dibawa Rafa masuk semula?
Dia sebenarnya kapten kapal yang LARI sebelum kapalnya (yakni Liverpool FC) karam!

j or ji berkata...

Kami mahu Bungwahab sebenar!

talkIZcheap! berkata...

@j or ji: wish baru kah??

j or ji berkata...

takizcheap : tu wish sokernet. :)

Pet Shop Boys berkata...

Kah kah kah AYob Kelubi pegang placard....

Biar rafa dari Kenny Daglish. Kenny Daglish jangan usik. dia legend. orang legend ni jadi ikon je, cam Pele.

ada brazil offer Pele jadi coach?

Jarr berkata...

ade orang offer Halim Napi jadi coach kelantan?saja aku buat kesinambungan komen Pet Shop Boys.

Hazard berkata...

Alamerk.
Bab agama pulak jadinya.
Haih.

Bungwahab bro..
Tak yah la.
Rasanya semua yg ada dlm ni maklum kot perihal Santa dan Krismasnya.

Baik Santa, mahupun surat tu, dan nama² timangan tu sekalipun; semuanya tak wujud secara nyata pun. Gurauan semata², takde hidayah yang tersesat masuk atau disesatkan pun.

Cool brader.

ijan berkata...

new bungwahab???lol

makanbola berkata...

APESAL PULAK ADA YG CKP BAIK RAFA DR KING KENNY?RAFA NI XDE APE YG BAIK DLM DIRI DIE....MUKE PUN MCM NK KENA PIJAK JE,CKP PLAK CUAK2 BRANI....NK SOUND ALEX,TP TEAM SENDRI LUNYAI...BANGANG PUNYER MUKE FUCKFACE...

pasni kalo ada manager baru pun xleh wake up,aku xtau la...coz the best scout dh ada(comolli)..dh xde alasan dah...kalo trus tersembam gak,maknanye aku akan bakar jersi liverpool...

ape loyal2???

Pet Shop Boys berkata...

Bukan aku yg cakap...tu AYub Kelubi yang pegang placard Come Home rafa tu yang cakap...

dia pun suruh come home sebab anak Rafa belajar di Liverpool. Bukan suruh balik jadi coach Liverpool balik....

SFB berkata...

wish dh berapa kali wish dah..
makbul je belom..

hehehe

ayobkelubi berkata...

cheh,pandai jek jorji ckp aku yang pegang placard tu!. keh keh keh!.

bagi aku kalau benar NESV mahu membawa kembali RAFA.NESV pun sama bangang. apa yang diperlukan oleh team liverpool skang ialah satu lagi spirit yang akan menyamai bill shankly spirit. kalau bawak king kenny pun, spirit tak mari. tak guna juga.

aku rasa moral player liverpool mmg down tahap cipan.

NESV kena beli player baru, player yg berbaloi2 utk naikkan balik semangat yang hilang dlm liverpool.

kejap. gua nak gie lunch kang gua sambung balik.

apa-apa pun sabtu ni. kalau liverpool menang ngan MAN UTD pun, aku tak nak bising.

talkIZcheap! berkata...

Halim Napi tak silap aku coach golkeeper Kelantan dowh, sezen lepas... dgn kata lain, juga adalah coach Khairul Fahmi, ngeh ngeh ngeh...

makanbola dah nak bakar jersi standerd chatered, sape plak nak gi bakar kerusi anfield?? kui kui :P

3rdfrom9 berkata...

David Moyes sebat ja dari Evertonian apa peduli. Winning mentality manager dengan budget yang langsung tak ada untuk player baru tetapi every year ranking liga konsisten.

makanbola berkata...

ko xpyh nk hasut2 amek david moyes...sebarang susuk yg ada kaitan dgn musuh liverpool mmg xpyh ambek laaa dol...tgk la roy si mr bean ni,dh sah2 dari dulu lg slalu bergomol dgn alex tua tu,ape kejadahnye plak mngment amek die?

*lawak khairul fahmi dan safee sali sudah xbest,sila update sket!

talkIZcheap! berkata...

Devid Moyes bagi kat MenYu la lepas SAF bersara, bagi kat liverpool jadik sampah pulak kang pakcik tua tu...hahaha-HA!

*lawak paling apdet apa dia? Liverpool? Chelsea? Arsenal? Ballotelli?? Unbeaten?? kah kah, memang lawak!

Mr. Schomey™ berkata...

ni apesal aku lak nama aku kena ngn liverpool ni? kah3.

takyah la amek rafa. baik amek Alfred Riedl je. sesuai da tu sama merah.

Awang Joe berkata...

RAFA...no...rajagopal ok...hehe... YNWA.

kareem berkata...

tak sabar gua nk tgk rafa kembali. Kehkehkeh...

Tula gua ckp, ancelorti ni kasi swap je ngan uncle roy..try tgk camner..

Nik Saiful Anuar berkata...

bijak jgk Cantona nih, Rafa pon jobless skrg nih, kt umah dok baca paper section job jer, sambil bulat2 job pilihan, kahkahkah

p/s: Cantona ni sibuk ngan hal org, Joga Bonito ape citer, kehkehkeh

Remy Maximus berkata...

bungwahab:lu memang kacak bhai!

dewajiwa berkata...

terhibur siut baca komen-komen. sesuai untuk bacaan santai. keh keh keh.

aku setuju moral player The Kop merudum kaw. itu punca sebenar. bukan untuk perbandingan tapi kenapa MU sentiasa boleh recover dan biasanya menang liga setiap musim, semestinya sebab moral sentiasa up for the challange. takde la star mana pun MU ada. apa la Rooney (local hero) dibandingkan dengan Torres? setakat Berba, Nani, Chico (yang cuma dikenali lepas main kat EPL), kalau nak dibandingkan dengan Gerrard, Agger, Maxi atau Babel?

talkIZcheap! berkata...

ya betul tu Dewajiwa...

MenYu tak perlukan star, star pon nak buat apa? Last2 jadik tahik jugak (tahi bintang, lame joke, ha-HA!)

Main bola ni game berpasukan, kena main 11 orang, MenYu memang takde player star, tapi TEAM dia dah cukup star! :P

dats Y wi kip winning it sezen in, sezen aut... (kadang2 bagi lar can dkt Blekburn, Chelsi ngan Arsenal merasa piala, ye tak... kalo tak, boring lar Liga...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...