ANDA SEDANG MEMBACA

88

King for a Day..Fool for a Lifetime

Jorji Isnin, Januari 10, 2011 , ,


Kenny who?

Senario menukar pengurus seperti menukar lampin ini harus dikawal oleh inggeris FA. Apa salah Unkle Roy, Roy Keane, Allerdyce, Rafa Benitez dan Maurinho? Mereka adalah pengurus yang baik. Jika tidak, apa alasan sebuah pasukan memilih mereka sebagai pengurus pada awalnya? Sebagai contoh Unkle Roy, berjaya membawa Fulham ke perlawanan akhir Europa League. Mungkin itu alasan digunakan oleh pengurusan Liverpool menagmbil beliau sebagai pengurus baru.

Ukuran yang hanya dikira pada keputusan perlawanan mencantas satu-satu pengurus itu tanpa sempat mereka 'melampiaskan' strategi dan taktikal yang lebih baik. Apa lah yang dapat dilakukan dalam masa 7 bulan? King Gobal pun ambil skuad Harimau pada penghujung 2006 dan Harimau Malaya benar-benar terbentuk lengkap pada 2010.

Dalam beberapa kes, penyokong yang banyak sekali memberi tekanan kepada satu-satu pengurus (terutama The Kop!). Bukan mereka tak tahu yang kesebelasan pemain mereka semua adalah B A H A L O L ! mereka masih fikir yang semua salah pengurus. Tukarlah pengurus semusim sekali atau bangkitkan Shankly dari kuburnya (opps!) tapi kalau dah pemain semua baghal, camno nak monang?

Nak salahkan Shankly pulak?

Kalau tak nak belajar dari SIR ALEX FERGUSON sebab beliau terlalu hebat dan dari Old Trafford, sekurang-kurangnya tengok la David Moyes. Beliau adalah contoh elok bagaimana pengurusan, pengurus dan penyokong sama-sama dalam satu pasukan. Everton dan Anfield bukan jauh pun, sepelaung aje.

Apa makan The Kop ni? Lepas ni nak salahkan King Kenny pulak ke dan minta Unkle Roy 'kembali'? Meroyan sandarkan pada kenangan tahap kronik. Tengok game malam tadi.. Manchester United main biasa aje. Gol pun nasib-nasib 1-0. Penalti. Tapi Liverpool dengan barisan pemain yang ntah apa-apa langsung tak mendebarkan.

Jadi bukan salah pengurus jika satu-satu pasukan itu 'bebal'. Tapi salah pemain dan penyokong mereka. Aku kesian dengan King Kenny. Apa akan jadi jika beliau tidak dapat menghasilkan keputusan yang baik? Diminta berhenti? Habislah 'legend' dia. Kebanyakan The Kop bukan kenal pun King Kenny, tak pernah tengok macamana dia main pun! Aku yang pernah saksikan kehebatan beliau beraksi diakhir 80an ini rasa lebih 'rapat' dengan King Kenny dari The Kop lain.

Tapi, yelah, kebanyakan The Kop pun semua poser... dan lahir lambat! Tau-tau minat Liverpool sebab benci Manchester United. Lamers!

Go Manchester United!

88 Ulasan:

physawleepart berkata...

guwa suke livepul sejak 1986 der..:D

j or ji berkata...

jorji : gua caya sama lu..

j or ji berkata...

apakehe gua taip nama sendir? pisaulipat?

zX berkata...

appoint manager pun pakai konsep sandarkan pada kenangan .. ceh

azma azmi berkata...

Ahem..saya adalah penyokong Man Utd tapi mak aih,apo teruk main liverpool smp satu masa saya terpaksa jerit."kamong liverpool!!".sekian

Askar MUFC berkata...

Tak sabar nak tengok penyokong Liverpool angkat placard dengan sepanduk mintak pecat King Kenny kalau Liverpool tak perform gak, sakit jantung orang tua tu nanti..huahuahuahua

Merrul berkata...

sy bukan man u hater..
sy juga bukan liverpool follower..
sy cuma suka tottenham hotspur..
sbb sy lahir di tottenham,redbridge,united kingdom..

physawleepart berkata...

entah..lu yg taip..ke lu tgh demam lalu dizzy??

I Am Legend berkata...

Anak jiran aku masa diumumkan perlantikan King Kenny bersorak dengan penuh girang.

Katanya King Kenny akan mengembalikan era kegemilangan Liverpool. Dia suka Liverpool pun sebab King Kenny, katanya.

Cuma yang aku musykil, mamat ni lahir tahun 1988. Tahun ni baru umur 22 tahun. Aku rasa memang masa dia menetek dengan mak dia memang dah layan Liverpool kot.

Aksara aku 'calibl', nasib baik bukan 'cibaile'

pakkordi berkata...

Hanya "poser" mengenal "poser".

Kah kah kah.

Merrul berkata...

king kenny penah lawat die mase die baru kua dr perot mak die dulu kot..
tu yg beria sgt minat liverpool tu..

Berbo berkata...

kang penyokong liverfool semua TRUE TRUE belaka. mesti la kenal king kenny. tak mungkin laa tak kenal

Jarr berkata...

jorji emo. kensel perjanjian baju foo fighters. kah kah kah

sebab liverpool sosialis.Suara utk semua...suara supporters berkuasa.

aku pon tak expect yg Daglish boleh buat instant changing in terms of performance.Cuma skang mentaliti players dgn spirit mereka mcm cilake.Sedikit sebanyak peranan Roy pon bersangkut paut juge.

Kita selalu dgr the players behind Roy sebelum ni..itu skadar ckp sahaja.Dimana realitinye, players tak dpt motivasi ape pon dari dia.Kehadiran Daglish sedikit sebanyak boleh merubah spirit dan mentaliti pemain (perhaps)..atas sebab apa aku ckp mcm ni?Sebab daglish legend Liverpool?tidak sama sekali..sebab dia memahami Liverpool sebagai pemain dan pengurus.

Masalah yg Kenny duk ada skang, dia tak kenal player dia mana yg baghal mana yg boleh main.So kasi dia masa.Mcm kau tak paham trend bolasepak antarabangsa menukar manager yg mcm sarung kondom setiap setengah jam.

Sebenarnya pemberontakkan supporters Liverpool bukan sebab kelembapan Roy menggalas tanggungjawab kat Liverpool.Mereka dah mual dan loya dengan segala galanya.Mereka dah tak kisah kalau torres nak blah, aku pon.Gerrard nak main ngan Persib Bandung, pon aku tak kisah.At least dia boleh belajar ngan Safee Sali camne nak rembat padu masuk goal.

supporters dahagakan mentaliti kemenangan, dari situ kita boleh tgk bolasepak menarik, mcm team kau skang, Bolasepak Sebenar.Sedikit tambahan, aku boleh nampak itu spirit semalam, ade sedikit semangat ingin melawan dan menang.tapi player kita suck balls.

mungkin aku dah bertongkat bila sampai masa Liverpool angkat gelaran ke-19 dan time tuh Man U dah angkat gelaran ke-48.Who knows kan?

but lets see what he can do.Roy dipersalahkan mmg patut, sebab dia tatau apa yg sedang dia buat.Lost.

So jgn marahkan supporters jika mereka inginkan perubahan.They have done their part.Now its all up to the palyers and manager.Oh ye Sammy Lee ada harapan kena ganti ngan Clarke agaknya.Wallahualam.

PakCu berkata...

team dah byk menang, 18x juara EPL, bro.
5x juara eropah. Apa barang nak belajar dgn Pak Alex yg bakal membawa Man.U kejuaraan kali ke-19 :)
Belajar dr Man.U umpama menyelam dalam kolam Indah water.

inilah masalah besar Kop. Tak nak belajar ambil iktibar hehe. Dok dlm nostalgia sepanjang masa.
King Kenny pun di heret sama agar nostalgia kembali berulang.

actualy gua kesian kat Rafa lagi berbanding roy. Rafa tidak diberi ruang yg cukup. Bagi la masa lama sikit kat dia. Namun apakan daya, KOp memang suka tukar pengurus !

ijan berkata...

jarr mcm emo haha...

ayobkelubi berkata...

jorji : fair comment telah diberikan, terima kasih. :P

tidak dijangkakan.king kenny telah keluarkan statement menyuruh gerrard keluar dari liverpool. jadi kita tahu, king ada perancangannya sendiri cuma masih lagi belum nampak hala tujunya.apa yang perlu KOPITES lain buat, tunggu dulu. kalau macam lahanat. king ker tak king ker,rembat aje tapi kalau dah di panggil king,takkan king for nothing kan?.

kepada semua KOPITES, jangan terlalu yakin untuk meraih sebarang piala musim ini.

masalah unkel roy ialah dia terlalu lambat untuk bertindak mengubah senario/semangat team yang ada pada waktu itu. jadi, dia takleh nak serap tekanan yg diberikan. sbb tu kadang2 keluar statement yg macam bangang jek.

bak kata dingin. teruskan menyokong walaupun kena relegate ker, relogot ker. kepada semua poser menyokong liverpool. tolong cari team lain. tinggalkan yang betul2 menyokong saja.

hantuLongkang berkata...

haha... lu banyak tengok sky sport ni.. hodgson memang fans marah pasal banyak kalah... but, it's more than that...

liverpudlians meroyan dengan roy ni pasal dia punya sikap yang tak pernah nak backing player, asik kutuk fans sendiri di media2, etc2.. he'd always walked alone!!..

apa2 yg terjadi, kenny akan tetap the king.. lu tak payah susah2 nak pikirkan pasal kami pasal masalah kamiorang(ada ke perkataan ni?) hanya dapat difahami oleh kamiorang jugak... jangan jadi hamba media :D...

mancs could pretend they'd managed to rubbish us all, but in reality, tehy're brilliant for just being a cunt.. haha

paroda parodi, jangan kecik hati :D

ayobkelubi berkata...

ijan : jarr emo sbb dia true!. keh keh keh.

mmglah.sandarkan pada kenangan,dah tu mmg ada dalam database seluruh pasukan bolasepak di dunia yang mengenali liverpool. cuba kata, akan dtg kalau lepas SAF blah.MAN UTD akan jadi flop macam liverpool skang.tak betul semua akan jadi macam fan liverpool skang ni?. asyik sandarkan pada kenangan?.

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

kalau Daglish pun tak boleh bagi impak, lepas ni mungkin LFC akan appoint dR.Rozmey kot jadi manager..kejayaan pecah panggung RM40juta beliau telah menarik minat New England Sports Ventures..Mungkin Jusmate 5 dR.Rozmey boleh jadikan pemain LFC kembali bertenaga...mungkin!

Tengku Sidek berkata...

Pertukaran manager adalah perkara biasa dalam bola sepak..kenapa Ferguson tak dipecat??? sebab dia sentiasa menang, menang dan terus menang..kenapa Roy dipecat..sebab dia kalah kalah dan terus kalah..if the manager cant build a strong team around 5-6 world class player..tentu ada sesuatu yang tak kene..Tengok harry redknapp..apa yang dijelmakan di White Hart lane..champion league bro..sebab tu tak dipecat..lagipun pemecatan tidak dapat dielakkan..FA england pun tak leh buat apa..sebab bukan dia punyer kelab.kalau relegate dia bukan leh tolong ape...Tak kisah kalau kalah tapi biar bermain dengan baik..(kita akan kurang kekalahan jika kita bermain baik),jika kita bermain tidak baik, sebab tu kita kalah banyak!!..dan sebab tu ROY Hodgson dipecat.

Pet Shop Boys berkata...

Ah fan Liverpool ni...sibuk pasal berbatov divelah, Howard berat sebelahlah, masa tambahan 8 minitlah.

walcot lagi mengaku dive. Takde Arsenal fan bising pun.

kalau Liverpool power , Torres, Ngog dan yg lagi sorang tu boleh score kan?

give me five!!

ayobkelubi berkata...

PSB : itu yg kita cari sebenarnya!.

dewajiwa berkata...

"tau-tau minat Liverpool sebab benci Manchester United.." haha..terbaik punya line. as always, blast entry Jorji.

Cikgu Ayob & Jarr,
point taken. memang betul tu. sebagai fan MU, gua akui ada tepatnya. memang true DNA je ada point macam tu. cayalah

dewajiwa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aranhellstorm berkata...

ah sudah la..

mana satu true la, poser la. Lu tengah up skarang lu boleh bising la.

lu jatuh terduduk karang, jgn plak busy cari team baru nak menempel.

ayat last tu untuk poser occay?

YNWA. (ape jadah yenuwa yenuwa, ingat best ke bikin term2 macam tu)

aranhellstorm is onthe road to be the next kardio.

kah kah kah

ayobkelubi berkata...

dewajiwa : tq. macam biasa..there will be another next season!. hahahaha.

semoga lepas MAN UTD menang musim ni, SAF pergi bercuti, kapal terbang dia terhempas. kita tgk MAN UTD macam mana lak lepas tu. kah kah kah!.

dewajiwa berkata...

kah kah kah.
wei lepas tragedi crash tu, MU menang banyak tau. haha. ala-ala turning point gitu.

hantuLongkang berkata...

@ayobkelubi: you're too soft bro... haha..

apa ada hal kalau diorang nak nganjing2... diraong bakar, kita tambah lagi bagi dia bakar lagi.. akhirnya, mereka akan membakar diri mereka sendiri...

sedikit madah pujanggga di tengahari buta :D

Lucius Maximus berkata...

Gila ramai bapak budak emo kat ruangan komen yang ini...

bella ciao! berkata...

nice jorji.nice...

hantuLongkang berkata...

just play along, bro lucy...

kalau xde orang layan, malu lah mereka... haha

aranhellstorm berkata...

LM: ok what, berjaya la makanya si jorji ni.

btw jorji bersaudara ngan x-menteri jarjis jarjis tu ke?

Raiden berkata...

Header macam celake..Haha siap peace lagi..pasnie King Kenny keje Kenny Rogers le plak..

nyzm berkata...

tapi takkan lahir lahir terus tau pasal sejarah kelab sandarkan pada kenangan kahkahkah

eswandyasre berkata...

liverpool bermain dengan menghiburkan malam tadi walaupun tumpas kepada Webb + MU ,oh ya ,King Kenny juga kelihatan sangat kacak dan bergaya di sisi kamera !!Buat pertama kali ,seisi warga kedai mamak tempat aku tengok bola semua sokong Liverpool ,meriah !!!!!dan mereka boo man u.nape nta ~

ayobkelubi berkata...

lucius : lu belum jadi bapak. lu tak tau sgt emo2 tarap bapak2 ni. hehehe.

Pet Shop Boys berkata...

fan Liverpool berani letak logo Liverpool kat avatar diaroang.

Fan Man U ada berani? mana ada?

why? sebab senang nak switch team kalau Man U kalah nanti....haha. faham sangat trick fan Man U ni.


Woof!! woof!! Woof!!

Jarr berkata...

@eswandyasre, itu warga kedai mamak yg claimed dorang ada pertalian darah ngan Kenny Remy Martin.Dorang salah Kenny la tu gamak eh.

Askar MUFC berkata...

Oklaa, King Kenny nampak berani gak semalam pasal tukarkan Torres yang tak bley sumbat gol dengan Ngog. At least player Liverpool tau yang sapa underperform tak akan selamat bawah King Kenny. Kalau King Kenny dapat bawak naik Liverpool sampai nombor 6 or 7 pun aku rasa dah berbaloi bawak masuk King Kenny nih.

ayobkelubi berkata...

kalau nak senang sila guna SWITCHPRO utk tukar2 kelab bolasepak kegemaran anda.

Askar MUFC berkata...

@ PSB,

Aku tak letak logo kat avatar, at least belum lagi laa. Sekarang nih aku letak kat nama terus boleh?

Pet Shop Boys berkata...

Boleh...

Askar MUFC berkata...

PSB, ko memang true Liverpool fan laa, tak guna pun reason diving ngan ref tu, respek.

In all fairness, aku pun tak agree dgn penalty tu sbb nampak tolak soft jer (tapi dive tu tak sure plak). yang kes SG kena red card tu pun, aku ingat kuning jer sebab walaupun both footed tackle tu layak dapat red card, kekadang ref bagi yellow card kalo fifty-fifty mcm semalam.

Pasal Webb tu bias dekat MUFC, aku sokong kalo FA nak investigate dia sebab aku pun tak nak kalau MUFC menang sebab suap ref ker apa ker..huahuahua

j or ji berkata...

mesejnya jelas ; kelab di EPL suka buang pengurus bila result tak bagus,walau baru beberapa bulan.

Liga lain atau kelab lain masih boleh bertahan rasanya.

Game malam tadi aku lebih geram dengan aksi liverpool dari 'kebiasaan' united..

bab bakar2 tu,biaso la. tak boleh tahan kalu, baca soker.. err....
sokernet.com!

:P

bowe berkata...

erm,roy patut dapat tekanan dari the kop sbb roy xpandai build relationship dgn fan. rafa wlaupn taktik kelaut dia still dpt kepercayaan kop n tittle 'IRWT' sbb die pandai amik hati the kop.

so skrg king dah dtg n king sememangnya dihati the kop. at least kalau jatuh, jatuhnya ditgn seorang kop sejati. roy kutuk player n fan die kena marah balik, tp king dgn slambe je keluarkan torres, marah2 gerrard, de berani kop2 poser nak marah balik. skrg ni king dilantik bertujuan utk menyatukan kembali the kop, player n management.

hantuLongkang berkata...

@j or ji:
not with roy, bro ;)... kalau dia tak perangai cam haram, mau fans mengamuk macam fans marahkan G&H buang rafa... he'd always walked alone...

anyway, sokernet.com tu sapa punya...dah lama nak tanya... cawangan ke? bini baru ke?

Aizuddin Hanis berkata...

haha...aku stuju ttg n3 ni..100% bkn salah spunhye kt manager..smua pihak..rasa2 jose mourinho tu kalau die manager ipwish town leh mng x klau smua player bebal....LU PIKIRLAH SENDIRI....

j or ji berkata...

ON hantu :

Aku pun tak pernah check sokernet.com sapa punya.

hantuLongkang berkata...

@bowe: u've got the point right.. outiders can always be outsiders... haha

hantuLongkang berkata...

@j or ji: oh!.. ramai pulak pakai nama macam ni... bikin kompius sama gue yg dang memang bangang pasal IT2 nih..

lucyal berkata...

entry yg tak bermutu...membosankan...baca byk sikit la j or ji....

j or ji berkata...

serius aku tak berminat dengan mutu di blog ni.

kalau lu nak mutu, lu try sokermutu.com

ianya tentang sukan motorsikal

Jarr berkata...

kah kah kah..

mcm2 korang ni..

aranhellstorm berkata...

first make ur fact straight.

Rafa after 5 not so good, not so bad season. Dia kena sack. ok la kot.

Liverpool cuma sack Encik Woy walaupun belumpun abis satu season, sebab dia takde ape perisai pun.

dulu G&H (may them rot in hell) buat cilaka ngan rafa, Managing Director pun sama buat cilaka dan rafa pun selamba kat media komen tindakan owner, tak kena sack pun, sebab fan back kuat rafa nih. sebab macam ada sinar gitu dan fan back kuat..

tapi lepas G&H blah masuk owner baru, aku cuma berharap rafa stay masa owner baru masuk, dan itu tak terjadi, kerana rafa dah blah awal dan dia pun taktau yang akhirnya G&H blah juga.

tapi apa kan daya, rafa dah blah, orang baru kena la amek, tp masa tu pun cerita NESV plak keluar.. dan role Hodgson masa tu cuma jangka masa pendek sebelum dpt pengganti yg baru...

sekali tengok memang hampeh, strategi ke laut, fan pun dia tibai, dok tepi padang macam takde plan lain, so...akhirnya semua pun tau.

Liverpool bukan macam newcastle beb.. depa tukar manager macam tukar lampin. Tapi Liverpool ni sebab keadaan memaksa. Ni dah januari, kedudukan tak lepas2 lagi bottom half.

Kalu main FM pun dah lama kena booted out beb. ni kan plak real life football management.

lagi pun aku memang tak suka hodgson. lantak dia la nak kena sack pun.

Jarr berkata...

aran, kau tak suka Hodgson sebab muka dia mcm burung hantu kan? tu je sebab dia kan?
baik kau ckp bbetul2..ahaha

aranhellstorm berkata...

jarr: aiseh bro...mcmana lu tau nih..? adehhhh....

y.a.n.a berkata...

hahaha...
you guys cheer up my gloomy day...

takkan pernah berhenti 'puji memuji' kelab klasemen gn kelab lain...

takkan pernah ada kesudahan.kalah menang sama jer.

tolong ingatkan saya, pernah ke ada entri yang tak sentuh sikit pun psl MU? entri psl piala asia, tp komen ad gak selit MU.

never ending story.
but MU always get happy ending.

RABUN berkata...

tak per, jagan lah terlebih carring ngan nasib dorang isk iskk ngada ngada jer! dorang yang kene pecat tu semua dah kaya makan duit pampasan... tak caya tanya rafa,

dia lebih kaya dan kaya sebagai penggurus yang gagal dari pengurus yang berjaya

nu_Ox3r berkata...

ak xslhkan pn kenny kalah game smlm.relax la.klh ngn manyuk leh trima akal,ni klh ngn kelab ayam2 tu yg xmasuk akal.lg pn ad la prubhn drastik seperti xmasuk kn johnson yg bajet hebat n konchesky (xde dlm sub list pn).hoho

nu_Ox3r berkata...

Pakcu:chelsea bpe season lg byk kot tkr coach.sedara dia man city.cuma baru2 ni je liv cepat skit tkr coach sbb truk sgt.hohoh

sinach zawawi berkata...

johnson ade ke smlm? aku dengar dia mmg xdtg sbb bini nk bersalin.

anyway, aku rase byk yg akan kenny buat kat team ni. especially bhgian midfield. tp mlm td xde la kna ayam sgt. smangat nampak mari laaa

hantuLongkang berkata...

@nu_Ox3r:
you've just got a couple of ur fachts wrong, mate...

anyway, welcome aboard(sorry, kalau ko memang penyokong liverpool dah lama.. tapi nampak cam baru)... we don't heed for rubbish, we rubbish the rubbish... haha

FdausAmad berkata...

Jangan cakap kau orang tak tengok AJL pulak..

hantuLongkang berkata...

kitorang x tengok benda2 celaka cam tu.. haha

mijae™ berkata...

peace!

saya arsenal...dan saya okay!


giler ganas word verify aku gloopplo (giloopalo) hahaha

3rdfrom9 berkata...

ulasan yang ke 64, bleh cecah sampai 100 ? Pasti boleh !! Kenapa Kenny dilantik sebab untuk mengembirakan hati the Kopites itu saja dalam usaha owner menlambatkan bina stadium baru atau renovate stadium sedia ada.

Setahu aku owner American mana tau pasai EPL dan nak untung atas angin ja. Buat masa sekarang tak ada big name player nak main ngan Liverbird semua nak pi jilat bontot pak arab.
Jadi nak bina balik team kena guna player sedia ada termasuk reverse dengan remaja. Musim depan akan banyak muka player homegrown.

Tak nafikan Pak Alex cukup hebat tahun ini walau MU dah nak papa kedana. Arsenal lepas berhutang bina stadium baru dah mampu nak bayaq duit kat player next season Fecs say goodbye la. Chelshit plak owner tu Russian dah fed-up sebab blom menang UCL. MCity semua player macam bagus lepas nie tak tau la apa nasib menlainkan bayaq gaji gila2 Mourinho sruh jdik next manager. Yang pasti team bunga lily akan duk atas Arsenal ngan Chelsea tahun ni

mr dimaz berkata...

tukar pengurus da jd kebiasaan bg kelab epl kecuali mu ngn klb budak skolah dll..
cesi x lma lg bakal dpt pengurus bru mgkin pemilik dy berminat nk amk tempat aceloti..
**teruskan menganjing lbefoool,,ak suka tgk bdk2 fool panas bontot..

pjoe berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
lucyal berkata...

aku rasa tak salah die sack...lu yg emo lebih....

lucyal berkata...

komen yg kat atas yg baru di buang tu sgt bernas..aku tak tau apa motif pengarang nak buang plk...

keli berkata...

Komen2 lg ilmiah drpd entri....salute la...gua da cool down bace komen jarr, aranhellstorm, hantulongkang, ayobkelubi....mmg lu org terbaek larrr...gua sbnrnye smlm emo gile tgk berbatov....x bley thn tgk acting dier....bikin hati panasss...
Smlm bapak gua tibe2 nk tgk liverpool men blie die tgk kt paper King Kenny nk manage liverpool blk, die ckp rindu nk tgk Kenny Dalglish wat aksi2 manager...die ckp Kenny Dalglish ni ade golden touch....
Gua perasn Papaseed Torres pon hti panas gak smlm....kakakaa...da cool da bro...kakakaa
Okla korg menang la smlm GGMU sume...(tp dlm hati gua x ikhlas)
kakakaka
YNWA!!

Alif Ozsmarani berkata...

pjoe got the point there.
to save our great club salah ke tukar manager? korang bole menyalak lar team tgh kat atas cer kalah 20 games dan x menang ape2 for the last 10 season, letsay lar ok.do you think MANURE akan duduk diam? for damn sure xlar mane2 club pon same.

btw We are not english, we are scousers!


YNWA!

se7en berkata...

True story sandarkan pd kenangan..

"How would you like to be manager of the best club in the country?"

Shankly replied, "Why? Is MATT BUSBY packing it in?" - Bill Shankly(when being approached by a Liverpool director to be offered the vacant manager's job at Liverpool).

Merrul berkata...

brader brader sekelian alam..
kite bising2 dalam ni pun xde gune jgk kan..
anggap je ayat2 yg dilempar sekadar gurauan sesama insan..
btw,kite tgok je sampai akhir season nih..
mampu ke man u pegang title ke-19,mampu ke liverpool back to top 4 epl..dan siap yg akan pgg fa cup taun nih..
peace YNWA & RED DEVILS...

mangifera berkata...

aku patah hati sungguh bila rafa kena sack. bagi aku, it's just one bad season for rafa. he could do better with Liverpool...way better. heck, he could fuck SAF for all i care in term of record if he stay longer! everybody have bad year, last season was bad season for rafa. too bad fan liverpool panas bontot tak sabar. bila dah kena romen bontot dgn uncle roy, mulalah lagi panas bontot.

now..have some trust on daglish. aku tengok cara daglish treat star player cam stevie g and torres adalah amaran untuk derang; you're not irreplaceable. buck up or shut your pie hole and get out! unless they get back to form (which they need to), daglish tak heran nak replace gerrard and torres anytime.

aku cuma harap gerrard and torres read those message between the lines. bodoh la nak merajuk bodoh2 dan pindah kelab...budak Man U je buat camtu..kena hair dryer treatment terus pindah kelab. what a pussy!

so, trust daglish and give him time. expect bumpy road but nonetheless, expect a nice, adrenaline pumping game from liverpool again.

football is entertainment...it supposed to entertain you. gimme back the old entertaining game of liverpool. marvelous long pass from gerrard, brilliant dribble from torres. i crave for good, orgasmic football experience.

nu_Ox3r berkata...

hantuLongkang:apa fakta ak yg xbetul?senang gila kata ak budak baru skg liv.peh....hebat sgt lu ni ek

jerong berkata...

ckp byk pon tarak guna la brader2...dh kalah duk senyap2 sudey..king kenny bru manage 1 game..biasa la tu kalah..pasni kalau asik2 kalah je brula luarbiase..tp liverpool mmg dh biase kalah2 ni kn..haha..gua mmg suke pool klh smlm ngn man utd tp agak terkilan sbb gerrard xberkesempatan nk foreplay dgn camera..haddoii!

keli berkata...

Ckp byk la brgune brader...kalo ckp mcm lu xder guna brader...lu guna ke x guna brader....i lap u brader...apedehal brader...suke liverpool kalah brader....apedehal brader....gua x kesah brader...sihat2 slalu brader....GGMU brader....okla brader...

hantuLongkang berkata...

@nu_Ox3r:
aku mintak maap banyak2...
ada 2-3 facts yang tak betul:
1) glen johnson bini dia beranak dan dia bukan jenis player bajet bagus...
2) konchesky masih injured...(dia memang hampeh haha)
3) senarai player yang main masa lawan MU semalam bukan kenny pilih sebab sudah diuruskan oleh Sammy and the gang...kenny tiba lewat...terus ke menceste...
4) liverpool bukan jenis suka2 tukar manager...baru2 ni pun bukan... kita jangan layan sangat cakap anasir2 luar.. cuba nak putar-belit..

lagi sekali...sori bro

nu_Ox3r berkata...

klu bab johnson n konchesky mmg ak tersilap la.tapi bab 4 tu ak rasa dat my pendapat coz tukar2 pasangan ni hanya chelsea n city je yg amalkan.ala2 seks bebas gitu.kah3.tapi ak dh lama menyirap ngn johnson.men xpower.lwn rovers xsilap dia la punca 2 gol mudah tu.tapi kena slammed ngn Tony Cascarino tau pn balas,tapi time men truk sgt la.

*kerana lu mnta maaf,wa maafkan balik.gurau2 ye x.tapi wa seumur 8 tahun dh pki jersi liverpool cap crown paints dow.

sinach zawawi berkata...

liverpool is hard to get new fan in malaysia. that's the fact. org mesia mostly glory hunter especially budak2 baru belajar. so, kalo mmg fan liverpool i bet dia bukan newcomer.mungkin newcomer to this website, mcm aku.

so, chill kawan2. lets put our hope on king kenny again. hopefully he can rebuild liverpool again. n macam @mangifera, aku suka ngan msg kenny to our star. u're not irreplaceable. n nobody would blame on kenny for not play any of our star. because he's the king. he know what he's doing.

YNWA

Jarr berkata...

Steve Clarke join Liverpool as first team coach.Kita tgk hasil gandingan dia ngan Daglish mcm mana nanti...dah takyah bising2.

moh gi makan kuih seri muka kasi naik skit seri tuh..(mcm jorji)

j or ji berkata...

liverpool supporter memang steady dan
pantang dicabar.

talkIZcheap! berkata...

Ah, jarr! Kalo nak taip panjang2, pergi lar apdet blog... kui kui kui :P

hantuLongkang berkata...

@nu_Ox3r:
ko memang kepala best bro..
baju crown paint tu aku agak dah kena makan anai2 tu :D.. baik bagi anak2 yatim.. didik sikit biar jadi pelapis liverpool haha..

johnson kita letak main midfield kanan pon orait tu... haha
chelsea memang macam tu.. kepala zionist.. haha

nu_Ox3r berkata...

baju crown paints tu ak dpt dri abg aku.dia dpt dri akak angkat dia yg blaja kt uk.tapi abg ak mnt man u.hohoho.start dri bju tu la ak mnt liverpool.masa tu pertengahan 90an.

g0rg0nz berkata...

walaupun aku fan manutd,tapi aku respek dekat fan liverpool, wlpn dorang tengah jatuh sekarang ni, tetap sokong kelab fav dorang.. wat pe nak nganjeng klab liverpool bila da jatoh, time kelab2 sendiri tengah naik memang la sedap lulz.
cuba kena lak masa tengah jatuh, mesti kena nganjeng balek, karma bitch lolz

Jarr berkata...

TiZ, aku dah apdet blog.hambikk kau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...