ANDA SEDANG MEMBACA

51

Respek

Lucius Maximus Khamis, Januari 06, 2011 , ,




Guard Of Honour dalam bolasepak dilakukan oleh satu pasukan kepada pasukan lain yang menjuarai liga musim tersebut. Dalam EPL tradisi ini telah dilakukan oleh Manchester United kepada Chelsea pada musim 2004/05 dan oleh Chelsea kepada Manchester United pada musim 2006/2007. Ini tradisi antara dua kelab paling power dalam England dan hanya dilakukan antara mereka berdua. Hilang akal apa nak buat benda macam ini kepada Arsenal atau Liverpool?

Aku tidak mahu cakap panjang. Tapi rasanya EPL sudah tamat musim. Manchester United adalah juara EPL kali ke-19. Bagi Chelsea apa ada hal? Kami salut tabik hormat saja. Respek kepada pasukan yang memang layak untuk merampas mahkota EPL dari Chelsea.

Pasal pasukan-pasukan lain yang bercita-cita nak merampas mahkota EPL, tak perlu aku cerita panjang. Itu semua bangang. Manchester City bangang kerana ada 11 penyerang dan masih tak boleh jaringkan gol. Arsenal pun bangang kerana main ART bukan main bolasepak. Tottenham pun sama bangang juga.

Pasal kelab yang satu lagi tu, lagi malas aku nak cerita sebab yang itu standard relegation battle.

51 Ulasan:

Faiz Tapit berkata...

GGMU!

payid23 berkata...

kewl la mr lucius

ni baru semangat kesukanan

tape...season depan cube lagi :D

SocketWorld berkata...

Respek sama Bosingwa..

talkIZcheap! berkata...

amboi amboi amboii... reverse psychology kah??

ha-HA!

*menang dgn Wolves ialah syarat utama untuk tak kena relegate...

uncle fly berkata...

respek !

.Gory. berkata...

Respek lah. Kalah biar terhormat. Jangan jadi macam budak budak emo Arsenal sama shitty Man CIty. Respek!

dewajiwa berkata...

cayalah Lucius!

Azfar Ridhwan berkata...

respect lucy on your sportmanship. some take as it is a religion but end of the day, it's just a game and life goes on.

tapi jangan ingat semua da selesai coz baru 20 games and ade lagi 18 games. bola itu bulat dan macam2 boleh berlaku. hopes it ends with competitive pleasure to all of us.

part menganjing bangang balik tu memang terbaik. LOL

neorackle berkata...

kelab lg satu tu apa? Felda United ke?

y.a.n.a berkata...

yang sebenarnya luci sayang yana ye kwn2..tu yg dia buat entri ni...

kahkahkahkah...
i love you luci..

Ejoi berkata...

Lucy,

Kerana perempuan bernama yana, kerana kekalahan Dubuk kepada Serigala dan kerana tak mau tahun 2011 ini jadi tahun menganjing Chelsea, kau sanggup khianati prinsip sampai kau sanggup buat posting macam ni?

Kenapa cepat sangat berputus asa?

Kekecewaan kau terhadap Pasukan KUDA TUA WARNA BIRU tidak sepatutnya melemahkan semangat jantan alpha yang selama ini kau raikan.

Renungilah kata-kata hikmat dari Thomas Fuller ini, moga kesedihan kau berlalu pergi :

"It is always darkest just before the Day dawneth."

eszol berkata...

Read more: rules aren't always right RAAR http://fromglassesandlenses.blogspot.com/#ixzz1ADJuJlXB

Chelsea continue shitting in their shorts. They deserve that chelshit name. Itu Drogba boleh teros menyanyikan lagu jika kau fikirkan kau boleh. Seri kalah seri kalah. Nasib baik itu Wolve tak score. Ramires bak kata member gua ada special relationship dengan Ancelotti. Gua tak taw apa special relationship dorang tu. Main mcm cibs pon boleh listed dlm lineup. Paling malang Liverpol. Kena 3 dengan Blackburn. Itu Gerrard keje bagi gol sagu hati je. Dah la miss penalty. Haish. Haiyo Hogson, pergi balik mandi bunga la. Dah boleh-boleh dah ko resign. Tak malu ke? Dah la tak kacak. Nasib baik ko tak ambik itu Benitez jadi assistant. Kalau tak korang akan jadi sejarah Liverpool. Sama macam fan Liverpool yang sandarkan pada kenangan. Menang banyak kali tak bermakna akan menang banyak kali. Yang penting macam mana korang bangun dan mengekalkan kemenangan dan macam mana korang bangkit dari kekalahan. Ter-cliche la plak. Nevermind,you'll never walk alone because you'll always have your history and memories. Itu Arsenal and Man City gua tak tahu nak cakap apa. The whole game is bullshit. Man City yang tak ada Silva, Adebayor and Balotelli tu pon Arsenal tak boleh nak titik. Tapi Nasri n Wilshere main best. Itu si rambut remos Persie da boleh hantar jadi weed seller dekat Amsterdam. The worst part Zabaleta and Song kena red card. Wadehel. Standard la player manje-manje gesek dahi sampai keluar api. Zabaleta chill je peluk Sagna ondeway kluar pitch. Btw, Van Der Vaart, the blame is not on you. All in all,


Sunderland, Newcastle, Blackburn, Everton, you guys make my day!

y.a.n.a berkata...

jgn slhkan luci...
entri ni dibuat atas semangat kesukanan...

wa baru acah sket, da goyah..
malaslah..

luci, im sorry...

Jarr berkata...

kah kah kah...
liverpool dah biasa menghadap hari hari muram.Nganjing itu sarapan,makan tgh hari,makan malam dan kadang2 supper.

bila chelsea?kuar citer citer gini arr.Pengalihan tumpuan.
tapi aku caya jorji akan umumkan sedikit masa lagi yg Tahun 2011, adalah tahun menganjing Chelsea.Apadahal kan Lucy?

Ejoi berkata...

"Ya Liverpool hanya berada di tangga ke 12 sekarang tapi mereka adalah contoh dan teladan terbaik bagi mereka yang berfikir yang kesusahan tu akan kekal selama-lamanya... Tidak!!... kesusahan tu sekadar pengajaran yang mengingatkan kita yang dgn usaha, sesiapapun boleh mengubah nasibnya!" - blog Afdlin Shauki

PS - Ada edit sedikit, iaitu kedudukan tangga liga. Dari posting asal, ianya nombor 9!

y.a.n.a berkata...

morning jarr...
saya setuju dgn anda...

jap g kita breakfast nasi lemak liverpool ok?

y.a.n.a berkata...

"anda perlu yakin kepada skuad sendiri dan saya menaruh kepercayaan kepada mereka. dalam perlawanan, mereka tidak pernah mengecewakan saya"-Sir Alex Ferguson, Berita Harian-

Fahmi Ismail berkata...

Jangan menyerah lagi...baru January beb.Kepada team United jangan riak, fokus ja kat game hangpa.

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

frust aku dgn geng dubuk jinak ni..haishhh

Lucius Maximus berkata...

Prinsip aku? Prinsip aku ialah tidak menghina Manchester United. Cuba korek satu Sokernet dan cari entri aku menghina Manchester United kalau ada.

Apa ada hal?

*wink*

Hazard berkata...

Jangan riak?

JANGAN RIAK??!!!

Ok. Tak riak dah.

Glory Glory sikit pun takleh.
Haih.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

hehe.. lucy dah the very down to earth la.. hehehe.. penyelamat terakhir umat manusia dah putus asa.. kalaulah klasemen forever ade, gua rase macam2 tuduhan lagi akan dilemparkan pada gua..

Askar MUFC berkata...

Okeylaa, pendapat peribadi aku, MUFC top of the league utk season nih (masih belum champion) bukan disebabkan depa terlalu kuat tapi sebab perancangan jangka panjang SAF dan pasukan. MUFC boleh dikatakan terdiri dari pelbagai lapisan (banding: Arsenal), cukup depth utk sustain injury (banding: Chelsea) dan serasi tak banyak masalah (banding: Citeh).

Tapi aku masih positif yang team2 lain masih berdaya saing. Kalau nak ikut, banyak game yang MUFC seri, hampir2 seri dan menang tipis. Jadi kalau Arsenal dgn Chelsea tetiba jadi kuat macam Gaban dan menang setiap game bermula sekarang, tak mustahil depa mampu mengejar.

Citeh? Alangkan manager depa pun tak konfiden nak jadi champion, inikan pula aku..huahuahuahua

pjoe berkata...

hahahaha
pathetic

Anba berkata...

arsenal dari main ART akan menjadi FART...kalo tak menang game game penting ...

makanbola berkata...

woi lucy...kau nk tau x kenapa hanya MU dan Chelsea je yg buat benda ni antara drang?...sbb chelsea adalah kelab yg baru ditubuhkan...mane nk sempat cipta semangat benci membenci...pahammmm????

abeih berkata...

Kem Chelsea. boleh mendabik dada. boleh merendah diri. emosi terkawal. tiada emo2. rileks jah.ego yang boleh dikawal. tanda lelaki sejati.


sentiasa ikhlas. puji ikhlas, kutuk pun ikhlas gak.


betul ka? betul la tu. haha

makanbola berkata...

aku sokong jarr...mmg lucy nk alihkan perhatian,dan die tau fan MU ramai dlm ni,bajet dpt kipas2 sket MU so fan die xkutuk die laa...sore loser la brader....tgk liverpool,ilek je,dh xlut kena kutukan...kahkahkah

*lucy boleh berehat dari menulis sampai at least chelsea seri la

i'msosupernotcool berkata...

kahkahkah.
fani!!

AlpocodelaCruz berkata...

terlalu awal bendera putih ini dikibar...

mana semangat Aslan.

Pet Shop Boys berkata...

Lol Makanbola!

Merrul berkata...

oooo..memang patut pn salute kt man u..
yg salute tu plak mmg patot pn chelsea..
ape nak heran kan..
kelab no.5 kne tabik kat kelab no.1..
hehhehehehehehe

Ajeossi berkata...

mana semangat asla niii...

Nik Saiful Anuar berkata...

lucy punye bengang, team lain kene, kahkahkah

ijan berkata...

white flag lol
aslan who?
dubook or dubur??

Aizuddin Hanis berkata...

hahaha...ggmu..n3 ni lebih kurang n3 aku y part mu juara epl ke19..huhu~~ offcourselah MU mng beb..

Diego Amani berkata...

Nazri & Jorji - Kem Man Utd
Obi - Ex-Man Utd fan
Pipi - Man Utd tanpa sedar
Luci - Salute Man Utd & tak sampai hati nak kondem Man Utd.

Tinggal Dingin, Jannah, Garam yg belum membuat pengakuan terbuka.

Cayalah Soker-Man-Utd-net!!

top_ace7 berkata...

Balik bukak kedai saloon rambut lah Mancini oi. Kah kah kah.

adijaya berkata...

kepada brader lucius, penulis yg saya paling minat di sokernet,

walaupun sudah lama tidak memberi komen di sini, tetapi pada pagi ini saya sempatkan menulis biarpun beberapa ayat.

setelah kalah ngan wolves, barulah lucius, penyokong tegar chelsea yg berdarah biru, mengakui bahawa persaingan chelsea utk mengejar kejuaraan sudah tamat 100%. sebenarnya beliau tidak perlu menunggu sehingga game malam tadi. selepas dibantai 3-1 di emirates, beliau sudah boleh mengibarkan bendera putih tentang chelsea yg suram. sekarang chelsea sudah di luar zon selamat. kem chelsea di sokernet sekarang boleh lah bersedia utk bangun malam jumaat utk menonton team anda season depan main europa league. dan jangan lupa berdoa semoga carlo ancelotti dapat menamatkan musim ini sehingga game EPL ke 38. hahaha.

buat lucius lagi, kenapa terlalu awal memberikan tabik hormat kepada MU? bukan kah chelsea masih ada game in hand melawan MU? takkan lah team penyelamat umat akhir zaman telah melempar tuala sebelum bertarung? takkan lah team sehebat singa aslan mencabut taring sebelum melapah daging? jika dulu lucius sering memberikan semangat kepada chelsea, biar seri tapi klasemen, biar kalah asalkan klasemen, biar tak menang tetap juga klasemen. tapi sekarang? kalah dengan team yg jumlah gaji semua pemain+pegawai+jurulatih nya hanyalah 15% daripada gaji lampard. huhuhu. syahdu.

paling penting, jgn samakan arsenal dgn sampah sarap EPL seperti liverpool. team ini sudah dilacurkan dan tidak layak berdiri setanding dengan title contender seperti arsenal, man city dan spurs. walaupun man utd masih di atas, arsenal tetap mencabar dan man city tetap memberikan saingan. cuma malam tadi bertemu, walaupun main cantik, tapi takleh nak score. bukan nya kalah pun, seri je.

ramalan table pada bulan mei (final standing)
1. arsenal
2. man city
3. man utd
4. spurs
5. chelsea (europa league)
.
.
.
12. liverpool
*chelsea dan liverpool mendapat jurulatih baru sebelum akhir musim
FA Cup - arsenal
Carling Cup - arsenal
Champions League - arsenal
Europa League - malas nak layan, sampah!

sekian, wassalam.

y.a.n.a berkata...

perrghhh adijaya, saya salute ramalan sungai ramal anda...

bLaCx3n berkata...

kem chelsea dah respek..
team Art ble lg?

Adijaya - ko xtau ke MU xde org ley klhkan?

Saiful Nizam berkata...

kahkahkah.. semangat kesukanan dari fans chelsea yg takde peluang dah.. kahkahkah.. semangat.. kahkahkah.. luci dah takde semangat.. kahkahkah..

Ejoi berkata...

Aku ingin ulang pepatah yang aku pernah aku tulis dahulu :

"Alangkan Hitler kalah perang, inikan pula Manchester United".

Fasa Man U waktu ini semalah seperti fasa kemaraan Nazi German yang sudah mengepung Stalingrad. Kelihatan seperti ibukota lambang Komunisme itu akan jatuh ke tangan Nazi German, tapi dengan sekelip mata, nasib Stalingrad dan perjuangan Askar Merah Soviet berubah. Secara drastiknya Nazi German diusir hingga sampai ke Berlin oleh askar Merah Soviet.

Sejarah pastinya berulang, dan aku yakin ianya pasti berulang di dalam bentuk yang lain. Ianya berulang di dalam Liga Bolasepak Barclay.

y.a.n.a berkata...

history meant to be broken.
enough.

luci, you know i'll always bbm u..
haha..

good day people!

Hazard berkata...

ARTdijaya.
Artjoi.

Hmm.. tak baek ramal ramal nih.
Jap gi bungwahab tegur, kata laa dia tak sporting lah apa lah.


Dush!~

ggmu. kikiki.

Ejoi berkata...

@yana
Records Are Meant to Be Broken.
HISTORY REPEATS ITSELF.

@Hazard
Arsenal sekarang ni gentel bola banyak sangat. Kena cari striker macam Dorgba atau Forlan untuk masukkan bola dalam gol.

Hazard berkata...

Well, Artsenal will still be my favourite rival. EVAHHH!! Cuma.. erm.. gua pun tatau. Lu org dah kena mandrem kot? Zimbabwe.. Togo.. sume tu kuat bomoh dowh..!

To those other 2 'lepas-orang-kaya-beli-baru-klasemen- top flights : Erm.. ah tak yah ah pesan pape, bukan diorang paham pun.

Dush!~ Dush!~ Dush!~

kareem berkata...

adijaya,gua suke komen lu serta ramalan lu. Kehkehkeh..Tak pernah gua melihat lucy mengangkat bendera putih sbelum tamat perjuangan. Yang mana ia ibarat mencabut kote sebelum inzal. Tu contohlah,jgn plak marah gua.

Tradisi dua kelab paling power? Gua rase kalau start tgk epl zaman abramovich itu memang betul.

Takpelah, singa aslan penyelamat terakhir umat manusia dah surrender. Gua nak tgk team budak tadika ngan team city plak main kejar2 ngan MU. Bye lucy!

-KingSyahmi- berkata...

@ejoi
Records Are Meant to Be Broken.
HISTORY REPEATS ITSELF.

history does repeats itself...however with certain measurement, a certain events in the future can be avoided and thus, it didn't repeat itself...in this case, MU win bagged the treble this season...


or....


HISTORY DOES REPEATS ITSELF because statistics suggests that MUFC is the team that is likely to win and HISTORY backs this argument..wouldn't you say the same yana? ejoi? adijaya?

hehehe...esok ak ade viva test...kena la speaking

zX berkata...

gua syak ni trick reserve saikologi drp lucy je ni ... jgn lalai kem man united ...teruskan perjuangan ... haha

talkIZcheap! berkata...

mak aih... Adijaya...

mentang-mentang lar dah lama tak menang piala, terus nak tapau semua, keh keh keh :P

"The thing about art is, the artist must die first before anyone can actually appreciate it..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...