ANDA SEDANG MEMBACA

41

AMAB!

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, Januari 06, 2011 , , ,



Perlawanan ni memang ditunggu-tunggu. Orang kabor Clash of the Titans. Pasukan paling kuat seantero London dan cakerawala bertemu pasukan paling kuat di Manchester. Arsenal bertemu Manchester City.

Tapi rupa-rupanya gua silap. Arsenal tu dah betul dah. Main power, passing tepat, art, menyirapkan darah pemain lawan, membuatkan pemain lawan kelihatan bodoh macam tak reti main bola, hantaran mengelirukan dan percubaan clean dan sebagainya yang elok, baik dan bagus bagus belaka. Yang gua silapnya pasal Manchester City. Tak kisah la City ke United. Sama aja bangang. Bangang, bangang, bangang!

Gua jarang tengok perlawanan Manchester City. Boleh kata sekali dua sahaja. Tapi kali ini gua dapat rumusan yang tepat pasal Manchester City. Tak kisah la City ke United. Sama aja bangang. Bangang, bangang, bangang!

Roberto Mancini sebenarnya tak tahu apa-apa pasal bola. Dia cuma terer main bola walaupun hakikatnya tak pernah main Italy untuk Piala Dunia. Italiano tak guna. Macam Ancelotti. Harap smart saja. Tapi bangang.

Ko tengok Mancini tadi, macam bangang. Pengurus yang bersedia macam Wenger tak ada nak bising-bising pasal taktik tepi padang. Kalau bising pun pasal keputusan pengadil. Tapi pengurus yang bangang dan tak bersedia, ko tengok Mancini, ko tengok Ancelotti. Gaya aja lebih. Otak udang.

"Zabaletaaaaa, u jangan pegang bola lama tau. U tendang je bagi kat abang Teves. Kesian abang Teves lari sana sini tak dapat bola... Yaya, Barry... jangan kasar kasar tau. U all lari lari je dalam bulatan tengah tu ye." - Mancini

Pasukan berharga 200 juta pound, Manchester City, tak kisah la City ke United. Sama aja bangang. Bangang, bangang, bangang! Pasukan itu memang bangkai walaupun mengumpulkan sebilangan pemain yang boleh tahan. Tapi pemain-pemainnya tak tahu apa nak buat? Apa benda nak main? Apa benda nak 3 mata? Apa bangang?

Gua marah bukan apa. Ko tengok Sagna. Biasa dia main macam mana? Tenang setenang air di kali. Tapi tadi kenapa dia naik angin? Sebab Manchester City macam bangang. Tak kisah la City ke United. Sama aja bangang. Bangang, bangang, bangang! AMAB!




Liverpool? Chelsea? Malas gua jaga bangang orang lain.

41 Ulasan:

Hazard berkata...

TITAN? TITANIC? Karammmmmm...

Owh.. FIRST!~ VAN DER SAR!~

DUSH!~

The Swinger berkata...

emo. kahkahkah..

zX berkata...

kakakaka temper nampak abe pipi ..

shah amirul berkata...

Man city main macam sial! haha

Faiz Tapit berkata...

kah3... ngamok gile

hellghast berkata...

'Tak kisah la City ke United. Sama aja bangang. Bangang, bangang, bangang!'
quote ni dah betul dah hahaha!!!

yui berkata...

Bangang la jugak !

Hazwan Arif berkata...

trima je kenyataan..MAN U paling power!!

Azfar Ridhwan berkata...

Emo tul pipi. Nampak sgt frust tak dpt gol. Haha. Wat pe nak terkejut dgn overrated man city. Mmg sume da tau diorg man shitty. Yg penting end result. Tak form or tak art tp still ley menang. Tu la stuff of champion mcm Man Utd!

mohd faris bin mohd aladin berkata...

tadi mkn mamak nak maggi grg ayam.
sonne tu ckp ayam tada toke sbb suma tgh main sambil tangan menuding jari kat tevevve.sgt kelakar la ini sonne

mr dimaz berkata...

kemarahan abg pipi...
sengal x leh buat gol,,bangang bangang bangang...

nyzm berkata...

agaknya pemain arsenal pun sama aja kalau tak gol ckp bangang. sama bangang. bangang, bangang, bangang!

GGMU!
kahkahkah!

Cesc Luzeza berkata...

bro pipi sudah mrh sama bangang..hahahahaha

Abdul Munir Sanusi berkata...

Ni gua panas lu sama United sama City. Lu jangan. Gua karate kang!

saf berkata...

pasukan budak sekolah ala arsenal lebih bangang...bangang...bangang...sebab belajar ART, tapi tak tau nak score gol...bangang...bangang...bangang...

LS berkata...

haha! seri pun marah kah brader pipi? terimalah kenyataan, apa ada hal?

talkIZcheap! berkata...

terbaik dari pipi!!

terbaik sebab ni lar entri paling panjang setelah beberapa ketika (berapa lama ek? entah lar, sama lama dgn rekod unbeaten kelab 'bangang' yang satu tu kot??)

part yang 'copy-paste' tu memang banyak membantu, keh keh :P

DIYSAR berkata...

main memang art TAPI X RETI RETI NAK SCORE!!! memang BANGANG BANGAN BANGAN!!!

neorackle berkata...

silibus sepak bola artsenal xde chapter skor gol.

memang bangang mutlak.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Pada saya, hanya ada satu kekurangan kepada Arsenal semenjak 5 tahun kebelakangan ini. Mereka tidak mempunyai karakter yang mempunyai seniority dan yang boleh dijadikan sebagai pemimpin di tengah padang, iaitu watak yang boleh dipandang tinggi dan dihormati oleh pemain-pemain Arsenal yang kebanyakkannya muda remaja.

Tak dinafikan bahawa Arsenal merupakan sebuah kelab yang mempunyai ramai pemain yang berbakat besar. Namun semua pemain berbakat ini tidak akan dapat menghasilkan keputusan yang diinginkan sekiranya tiada individu yang dapat memimpin mereka sewaktu perlawanan.

Kesan kepada kehilangan watak kepimpinan ini terserlah apabila Patrick Viera meninggalkan Arsenal. Watak seperti dialah yang perlu diganti secepat mungkin oleh Arsenal sekiranya mereka benar-benar mahu menggugat takhta liga. William Gallas bukanlah pengganti yang baik kerana dia tidak sebegitu aktif dan seagresif Viera. Saya melihat Fabregas lebih kepada watak pembantu dan dia bukanlah seorang pemimpin yang sesuai untuk Arsenal.

PS - Nicklas Bendtner patut diturunkan selalu sebagai keseblasan utama. Watak agresifnya mampu membantu pemain lain untuk menjaringkan gol.

y.a.n.a berkata...

org bangang je buat entri bangang ni..dan yg bangang jgk yg komen..termasuk akulah tu..

hahahaha..

good day abg pipi..
bakar membakar amalan mulia...

thenocturnalzulkhairi berkata...

sagna bila marah memang nmpk lagi garang dri ckgu disiplin.

Hazard berkata...

TTB - gua with lu.

Fabregas takleh celen Viera. Tatau sebab apa, maybe sebab muka dia cam Sylar kot. Hurm.

Gua sebnARTnya paling takut dengan ARTsengal. Dari dulu. Sebab diorang main cantek.

Eh silap ayat. Bukan 'dari dulu', tapi 'dulu je'.

Mr Wenger, tolong aa cari orang yg pandai panjat blakang org cam Viera n gang lagi. Plzzzzzzzzzzzz.......

GG.. uhum.. MU! ;P

ijan berkata...

xde luck...
bangang! bangang! bangang!

Lan Bingka berkata...

de jong memang bangang!...-ben arfa

i'msosupernotcool berkata...

masa viera ade dulu inspiration sangat ke dia tu?

come on.
now arsenal ade alex song untuk hold midfield
so player macam nasri, cesc and wilshere boleh create play.

last nite memang takde luck.
dua kali hit post.
dua kali jugak joe hart save.

we at least keep the clean sheet.

dan city memang bangang!!!

FS berkata...

kah kah kah kah..ni entry paling bangang penah wa baca...emo!!!! kah kah kah kahhhh...

sparrowking berkata...

masalahnya sekarang kedua2 team bangang bangang bangang tu dok atas arsenal...x paham aku..kalau dua2 manchester 3x bangang, yg bawah dari dua2 tu mesti 5x bangang

LoStGuErReRoZzZ... berkata...

Arsenal mmg bangang... lagi bangang dari arsnail dari arsengal dari auksengal dari david ngog...

saf berkata...

arsenal tolol...tolol...tolol...perasan sgt emirates tu keramat...nak tau apa die singkatan bagi perkataan: ART = "Arsenal Remain Tungkik"

Aizuddin Hanis berkata...

pasal city banggang aku setuju..pasal united aku xstuju...tp xkesahlah..MU banggang2 pun di atas liga...chelsea,liverpool,spurs,arsenal,Man C sng ckp smua ah club kt EPL kecuali Man Utd ni xreti main bola..cakap jer lebih....hahaha

si gadis selesa berkata...

wakaka . emo dol !

bLaCx3n berkata...

MU mmg Bangang..
sbb 2 Klasemen ja..
yg kelab power2 n x bangang pd MU sume mmg ske dok bwh kelab Bangang nie ja..
kahkahkah...

momokonyok berkata...

xde halla lwn dgn 11 defend.18 games to go! wehuu

MuJE berkata...

sume family manchester bangang!

adek dah besar berkata...

semalam hujan, tidur lagi sedap.

tapi gua rasa siapa sokong manchester memang bangang.

tak kiralah man city atau united. semuanya...

BANGANG BANGANG BANGANG!!!

kareem berkata...

gua setuju dgn brader pipi. Memang bangang corak permainan City nih. Ape jadah team yang dikatakan sudah berhabis dekat 1 billion ni main style ipswich duduk dekat tiang gol. Apakah mancini takde telor atau hanya menyorokkan telornya dalam sluar.

Dan yang gua tgk bangang, ade gak org emo bila pipi bakar team lain.Kehkehkeh...Mantapla pipi..

-KingSyahmi- berkata...

like forrest gump always said..

Stupid is as Stupid does

phm tak abg pipi?

jebat derhaka berkata...

terima jer la..

zool berkata...

entri plg best dlm sokernet..LOLz

akubukanpemikirhebat berkata...

Dalam bola sepak tak kirA betapa cantik @ berapa byk passing, @ berapa bky art pun. Yang dikira hanya jumlah gol. REti?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...