ANDA SEDANG MEMBACA

69

Gol Terbaik EPL? - Nigga Please!

Obefiend Weiland Selasa, Februari 15, 2011 ,

22 -Eiður Guðjohnsen


Gol Rooney terbaik? Over my anus hair. Ptuih! Sure gol tu nampak macam best pasal yang menyekornya ialah seorang penyenggama nenek bernama Ronney. Tapi dari segi built up, difficulty dan finish tak setaraf langsung dengan gola pemain favourite aku Eiður Guðjohnsen. Maybe gol ini orang tak ingat pasal dia hanya pemain Iceland dan pemain Chelsea yang pada masa itu bukan team big 4. They only become a big four at the end of the season apabila berjaya mengalahkan Liverpool dalam perlawanan terakhir liga di Stamford Bridge. Jesper Gronkjaer menyumbat gol kemenangan Chelsea seterusnya menolak Liverpool ke tangga ke lima. Sebulan kemudian Roman Abrahamovich membeli Chelsea dari Uncle Ken Bates and the rest is history.

Jan 28th 2003



Dribble dari Lampard, passing yang style dari Lampard dan The Iceman menyepak bola kedalam gawang. Bukan "mengeting" bola macam Roon the scouser scum. Too add to this, the coolest goal celebration ever. Bukan mendepa tangan macam Kate Winslet dalam filem Titanic! End of.... This goal is better. This is true because I am BIASED.

Gol ini memengangi gol of the month untuk Januari tetapi kalah kepada gol Dennis Bergkamp menentang Newcastle. Remember that goal? Kalau lupa klik sini

Nak menambahkan ke awesomeman gol Guðjohnsen, 3 tahun kemudian beliau menjaringkan satu lagi bicycle kick against Leeds United dalam perlawanan FA CUP. It was not a fluke. He can do it again and again and again

Eiður Guðjohnsen. Criminally underrated. Love the guy.

69 Ulasan:

Raiden berkata...

sebab gol nie la, aku minat Chelsea.Gudjohnsen-True Legend!!

Syahir Cupin berkata...

gudjohnsen... great player...
nape laa barca under-utilised iceman ni time dalam liga. rijkaard bengong.

Mr. Schomey™ berkata...

rooney rooneY! kahkahkah

Cob Nobbler berkata...

gol lipat gunting takraw ke
gol terbang ninja ke
gol shaolin soccer ke

kalau gol satu gol je - bukan kira kalau buat goal lipat dapat point lebih kat scoreboard pun LOL!

Kap berkata...

masih belum seteknikal Zizou final Champions League 2002.

kforkml berkata...

aku suka org yg tak reti main bola komen pasal bola, sebab dorang lebih banyak knowledge pasal bola, tahu history apa semua pasal bola daripada org terer main bola. fuhhh.

MOHD RAFIZI berkata...

still tak sebest goal rooney.. dia lipat bola bounce then baru masuk goal.. rooney nye.. trus masuk.. takde ckp byk.. zizou nye pun terbaik..

Ayub.skod.mg berkata...

gudjonson terbaik..cross laju bakk still bole lipat. jo hart terdiam bole la masuk gol rooney tu..cross pun sepoi2 bahasa je..zz

dewajiwa berkata...

@kforkml
terbaik la. setuju sangat. biasanya orang macam tu yang paling tak nak kalah kalau bercakap pasal bola kan. haha

GGMU.

Stammofa berkata...

masalahnye, kebanyakan team yg sebelah sana je yg taknak kalah..team lain rilek je kalo ade player die score gol cam tuh..

kalo team lucifer merah plak, malas nak cite. sume benda nak disensasikan. kalo ade gol yg score dengan telur pon dikira gol terhebat sepanjang zaman.

se7en berkata...

The Premiership's 50 Greatest Goal (Skysports)...

ranking top 10:
10)Free Kick CRONALDO, ManUtd 2-0 Porthsmouth, Jan30,2008

9)GUSTAVO POYET, Chelsea 4-0 Sunderland, Aug7,1999

8)ROBIN V PERSIE, Charlton 1-2 Arsenal, Sept30,2006

7)DENNIS BERGKAMP, Newcastle 0-2 Arsenal, March2,2002

6)TONY YEBOAH, Leeds 1-0 Lvpool, Aug21,1995

5)MATT LE TISSIER, Southampton 2-1 Newcastle, Oct24,1993

4)ERIC 'KING' CANTONA, ManUtd 5-0 Sunderland Dec21,1996

3)ALAN SHEARER, Newcastle 2-1 Everton Dec1,2002

2)DAVID BECKHAM, Wimbledon 0-3 ManUtd, Aug17,1996

1)PAOLO DI CANIO, WestHam 2-1 Wimbledon March26,2000

p/s: tiada dari player dari kelab bersejarah liverpool dlm senarai top10, tak caya tanya Chris Camara dan Martin Tyler

flamez berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Diloz berkata...

Sebab gol Rooney terbaik,

1. Cross dari Nani tu dah reflected. Kena timing cantek baru boleh dapat gol macam tu.

2. VS Man City. Leeds??

3. Winning goal.

4. Potential title winning goal.

4.5 Tengok reaksi Joe Hart bai. KAKU!

5. Obe tak boleh buat.

Hahaha!

keli berkata...

Overrated rooney....dah bese.

aswadz berkata...

bukan stakat Joe Hart je yg tergamam. ngan aku skali tergamam...

THE ZUL berkata...

sampai berpusing2 lampard crossing hiihihihihi

yuu donaghue berkata...

ex fan chelsea pon stok sandarkan pada kenangan gak ker?

shukri hidayat berkata...

leeds united???
no. 15 at the end of season
boleh la...

Kap berkata...

geng merah butthurt sudah.
pantang kena perlekeh.
macam team tu mak ayah dia punya gamaknya.

shukri hidayat berkata...

memang bukan team mak ayah ktorang
tp bukan team mak ayah ko gak
so diam2 sudah

nak cakap pasal mak ayah ko g kat kem. pemb. wanita dan keluarge..kat situ cakapla pasal mak ayah ko

Hazard Ali berkata...

Chop! 'Reflected' tu apa ek?
Abih tu yang kat belakang beskal tok chai aku tu apa - 'deflector'?

Haha. Aku lari dulu.
Selamat tinggal.

AKSARA : 'jackin'.





Owh. GGMU still! Haha.

Tengku Sidek berkata...

Rooney..Overrated English players but still quality players..his goal just awesome..Even Berbatov had more goal than himself but ferguson just know when he need this lad!! Superb Ronney..but...YNWA..GO GO Go Liverpool!

Hazard Ali berkata...

Alah.. Shamsuri Mustafa punya gol pun cantek, takde pun yang puji. Haha. NEXT.

incik neng berkata...

---> shukri hidayat

emo dikesan emo dikesan harhar

NeedleInTheHay berkata...

Gudjohnsen is not just a scorer of great goals (not a great goalscorer) but he's also a fine passer of the final ball. He's got the touch of a Brazilian.

apen berkata...

yelah... lepas chelsea menang EPL berduyun la yg sokong... rase2 time nie sape yg betul2 true fan utk chelsea ye?...

hark tuihhhh...

yetzack berkata...

best goal bukan setakat overhead kick,volley,solo atau cara pelik lain.simple gol macam ole solksjaer in nou camp '99 pon bley jadi best goal.
sebelum nilai best goal kena tengok reflex action, the instinct, athleticism, power, technique, bravery and execution.
jangan tengok sebab team korang support..

Hidup Sihat berkata...

Gudjohnsen. antara pemain feveret aku. memang stail mamat ni.

keli berkata...

Kat Obe ader bagi video gol dennis bergkamp skali tu....mmg cool gol tu....mmg rilek gile...

keli berkata...

Kat plak dah...typo...Kan...kikiki

Nik Saiful Anuar berkata...

tgk la plak overprice english striker punye gol nnt, kahkahkah

flamez berkata...

'Criminally underrated'

I like that words.

Kacak Menawan berkata...

rooney tak power
pinggul berat

Hazard Ali berkata...

Ok ok. Melihat pada ciri² yang Yetzack cakap itu, makanya gol Rooney ni leh la at least dapat tepukan ikhlas. Lawan team penuh striker ManShitty, bola cross tu plak deflected (YES), dengan dia punya goal drought status and kegemukan dia - gila apa?!

Memang dah banyak gol lebih cantek dihasilkan, tapi this one surely deserves a compliment or at least, A CLAP. Jangan layan sangat 'best goal at Olf Trafford' Sir Alex tu - dia kan memang Drama King.

Haih. Saja je nak paksa gua taip panjang jugak. Dush!~

sparrowking berkata...

aku igt yg ni..tpi bukan gol tu la..aku igt yg Chelsee depa pakai fly emirates and yet the emirates build a whole brand new stadium for ARsengal...wohohohoho..butthurt gila chelsee masa tu..

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"sebelum nilai best goal kena tengok reflex action, the instinct, athleticism, power, technique, bravery and execution."

The answer for that can be found outside EPL, and his name is Zlatan Ibrahimovic.

Dari Ajax sampai ke Milan, dan untuk negaranya Sweden, dia mampu dan berjaya menjaringkan gol-gol yang maha hebat, memenuhi ciri-ciri yang dinyatakan oleh Yetzack di dalam komennya. Antara contoh terbaik adalah golnya untuk Milan apabila bertemu Lecce. Lihat sahaja reaksi muka pengurus Lecce apabila Ibrahimovic menyumbat gol dari jarak 25 meter.

Namun kalau hanya tahu Manchester United sahaja yang paling hebat dalam bolasepak, cubaan penalti yang gagal dari Rooney pun akan dianggap cubaan gol paling hebat dan dasyat abad ini.

Ater?

-yzd- berkata...

HAHAHAHAHA OBE SANDARKAN PADA KENANGAN?!

ROONEY ROONEY ROONEY!

jerong berkata...

rooney punye pasal abes kecoh...kenape nk jd bebal sgt..kalo gua xsupport manu pon gua akn ckp gol 2 semart....setel..

ops lupe lak yg dok kecoh2 ni ibarat jiran yg bising bak kate pak alex..

mangifera berkata...

LOL. butthurt gile fan Man U. yer la..rooney kan hebat. rooney pun grandma fucker. impressive jgk record tu. korang taknak bangga ke? CLAP la sikit.

grandma fucker of old trafford. what a title! SAF mesti bangga gile. what a lad!

-yzd- berkata...

Hahaha cheer up Mangifera. Tak usah sarkastik sangat.

Aku tak paham apasal bila Berba score overhead kick lawan Liverpool orang tak kecoh macamni. Maybe sebab Rooney score lawan team yang 'hebat'. Berba punya goal takat mid table punya team, SAF pun segan nak kecoh haha

Hidup Sihat berkata...

"Berba punya goal takat mid table punya team, SAF pun segan nak kecoh "

nice yzd! haha

zX berkata...

sape sebenarnya yg butthurt ni?

jerong berkata...

rooney yg score gol fan laen lak yg pedih ulu hati...expecially fan loserfool...man city nye fan rilek je...tau la si arnab xleh score itu ari jgn geram2 lak cam manusia bebal xde otak..k chill

Streetwizer berkata...

butthurt giler...antara point terbaru utk menganjing kelab klasemen...

talkIZcheap! berkata...

bla bla bla blah!

3 points, derby won, 4 points clear!

Gomo Klate... oops!

thomas berkata...

@Jerong

dah beli butthurt cream?

Pet Shop Boys berkata...

ni semua post konspirasi nak cover musim muram Chelsea.

Fullham vs Chelsea sape menang ek?

Torres score berapa bijik?

Cantik tak jaringannya?

Mohd Idzwan berkata...

apa mau bising2..menang pun sudah, 3 point pun dapat..xpayah gaduh2..bkn dpt additional point pun sbb gol rooney tu..tp gua x paham ade jgk komen2 nak selit liverpool..xpaham,xpaham..

saya reds, saya okay!

incik neng berkata...

---->jerong
seorang lagi emo dikesan emo dikesan haha

zX berkata...

off topik

man utd man utd gak ..

ni mana jorji ni? takmo komen ke pasaipa kalah ngan team isa samad smalam? gua tengok botol melayang² gak semalam kat paroi..

hiihii

aranhellstorm berkata...

clapping hand. clap clap clap clap

aBé W. Abagnale berkata...

erk.. obe butthurt ke dgn gol rooney..

ok, ade ke org cakap goal rooney tu best EPL goal? aku terdengar2 org cakap the best ever manchester derby goal.. kalau ade yg cakap the best ever epl goal tu, fan2 yg tak tahu mende sangat tue.. so, takyahlaa ko layan obe..

by the way, in my personal view, goal rooney lagi best dari goal gudjohnson.. lipatan rooney nampak lebih cantik sebab bola time dia lipat tu lagi tinggi.. dia betul2 on the air..
and top corner always better than bottom corner..

tg shaaban berkata...

masa gudjonsen atau bergkamp score tu sokernet belum ada lagi...
tak aci la, kan

PakCu berkata...

heboh sebab Rooney yg GEDEMPOL pun boleh skor overhead. Kalau Nani yg bikin gitu, tiada la nak di heran sangat dah memang dia kaki melipat je kejenya. Lepas skor goal pun dia lipat lagi ..ngeh ngeh ngeh..

Whining Youth berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nyzm berkata...

peduli ape? janji gol tu membawa man utd ke top klasemen!

come on, the shrek gemok boleh lipat, torres boleh ke? kahkahkah!

adinda anna liyana berkata...

"rooney's goal is one of the best I have seen in my life, since I was a player"- Robert Mancini-

enough said.

adinda anna liyana berkata...

lupakan cite torres...he doesn't help chelsea at all.

ancelotti pun dah give up.
puas hati aku melihat kejatuhan chelsea...ternyata, dorg hanya menang nasib je season lepas...setakat beza 1 mata, tak ku heran.

aswadz berkata...

torres bole lipat. tp belum tentu kena. ngehehe...

jerong berkata...

thomas:ko ade jual ke cream tu..
incik neng:rajin pulak ko menyiasat ek..

mrlrie berkata...

memang gol tercantik!
ini fakta...

kalau tak kita yg bukan kena mengena dgn adik beradik rooney mahupun pemegang IC britain pun sanggup berhujah panjang dah kat ruang komen nie.. jenuh gak nak baca sampai ke bwh..

Kap berkata...

tumpang tanya geng merah butthurt ni dari tempatan Malaysia atau negara antarabangsa England??

Hazard Ali berkata...

Aku cukup kagum setiap kali ada komen yang mempertikaikan KITA yang takde kaitan kekeluargaan dengan mana² ahli kelab Eropah tapi bersungguh² bertikam lidah kat sini. Serius ni. Aku tabik.

TAPI.. erm.. takpelah.
Abaikan je komen aku ni.

keli berkata...

Luahkan perasaan yg terbuku dihati ko tu hazard...tak payah la sindir2...kikiki...

Luahkan...luahkan....

talkIZcheap! berkata...

pergh.. Keli ngan Hazard dah main luah-luah perasaan dah kat sini...

admin sokernet harus ambil perhatian serius ni... :p

Hazard Ali berkata...

Babiz lah Keli. Dush lah TIZ.
Haha.

Well.. uhum..

Ape ingat nak kena tunggu nenek aku kawen dengan tokwan Sir Alex ke baru nak bagi aku layak komen abes abesan pasal MU? Nak kena tunggu Keli nikahkan adik dia dengan Macherano baru dia boleh ngaku Reds sejati?

Apa punya mentaliti tah. Ingat Safee Sali tu kenal sangat ke korang suma (yang berkenaan saja ye.. janganla plak butthurt beramai2, tak molek). Ingat Sultan Bola kesah sangat korang tu darah jenis apa.

Mentaliti 'boleh-sokong-hanya-kalau-adik-beradik-mak-bapak-aku-yang-main-team-tersebut' tu simpan jelah. Tak pun taruk dalam pampers tok nenek korang.

Uhum.

Sekian. Ni semua salah Keli. Dia yang paksa saya. Saya gila bola EPL, walaupun saya berdarah Acheh-Belanda. Saya ok.

DUSH! DUSH! DUSH!

AKSARA : 'diabbly'. "Maafkan saya terpaksa berkasar, sekasar Diaby dan kad merahnya".

Hazard Ali berkata...

Macherano? Aku taip Macherano?
Ah.. fukit lah. Haha.

Emoon Zulhilmi berkata...

goal itu hebat!!

-cukup!

Kap berkata...

siapa ada keturunan pernah join Force 136, confirm boleh claim darah EPL sejati.
tahniah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...