ANDA SEDANG MEMBACA

22

Apabila ada International Break...

Jorji Isnin, Mac 28, 2011 , ,
Aku ada beberapa kali menulis hal international break ini. Perihal kelebihan dan kekurangan kepada Manchester United. Kepada pasukan lain sama saja. Mereka tetap tidak klasemen.

Berbeza dengan selalu, international break kali ini amat dialukan oleh Pak Alex. Beliau beranggapan break kali ini amat bersesuaian dengan prestasi pasukan serta kecederaan pemain utama. Manchester United yang kalah beberapa game penting serta tak penting (Liverpool) justeru amat memerlukan rehat ini. Pertama, untuk mengembalikan semula kecergasan dan mutu bolasepak sebenar Manchester United, kedua ialah untuk mendapatkan rehat secukupnya kepada pemain yang cedera supaya mereka boleh kembali semula cergas dan boleh beraksi dan ketiga, untuk memunahkan momentum pasukan lain yang kononnya sedang naik mendadak.

Dijangkakan seperti biasa, Manchester United selepas ini akan beraksi kemas dan memenangi kesemua perlawanan mereka seterusnya menjadi juara bolasepak inggeris untuk kali ke 19.


Menariknya, Pak Alex ingin mencipta sejarah bolasepak inggeris tersebut hanya melalui panggilan talipon sahaja! Kelas! Sikap hebat macam ni yang kita harus jadikan teladan. Tiada apa halangan pun yang cukup besar selagi semangat juang bolasepak sebenar menjadi jati diri. Jelas, sikap begini tiada pada jurulatih kelab lain.

Kepada pencinta bolasepak luar sana, contohi dan ikutilah semangat serta dedikasi yang ditunjukkan oleh Pak Alex dan Manchester United.

22 Ulasan:

mrlrie berkata...

err.. apa inti patinya??

mrlrie berkata...

alamak... awat ter'feeess plak aihhh...

-KingSyahmi- berkata...

heh....baru nk 1st

pex91 berkata...

errr...nie nk nganjing ke hape nie?hahaha

j or ji berkata...

mrlrie : intinya ada dalam kueh kuaci

Azfar Ridhwan berkata...

cantik plak anak dara david gill tu :P

talkIZcheap! berkata...

hurmm... tak cukup klasemen lagi la kalau tak faham apa yang cuba j or ji sampaikan ni... heh

Encik Akmal berkata...

saudagar garam mana saudagar garam? we miss you.. <3

rashideeshukri berkata...

@azfar: dara lagi ke? hehehe

ijan berkata...

haha...aku harap game nukasel akn letak lepas game arsenal..
nk gak tgk budak tadika lawan lawan anak2 ikan xde bapak...
tp yg kachak nye intrnational break ni nasri dgn ramsey jadi captain..
saya gunners saya ok!

TENGKU berkata...

post anda x kacak...
amat hambar...

Nik Saiful Anuar berkata...

sampai bawak fixline phone ke dlm stadium, mmg klasemen la fergie nih, kehkehkeh

top_ace7 berkata...

Dulu bukan siap keluar handphone ke? Hahaha.

Hazard Ali berkata...

Apsal aku pun turut termenyampah pulak dengan entry ni tah.. hahaha~

GLORY GLORY BENG BENG!~

AKSARA : 'caliz' = calit sket, SAF!~

hellghast berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
hellghast berkata...

mane ade,baru2 ni dia kritik kata perlawanan persahabatan ni merepek,hahaha lawak2 ape yang merepek?

ape beza break untuk International friendly dengan break Jelajah satu Dunia pastu main dengan kelab2 negara lain...?

Ferguson dah nyanyuk sudah..

mangifera berkata...

Rafa dulu pun guna telepon jugak bagi arahan pada Sammy Lee waktu Rafa lepas surgery.

Lupa la tu.

mohd berkata...

nanti away game ada telefon jugak ke?

GGMU berkata...

alah..ada coach lain guna telefon. tak caya tanya misbun sidek.

Streetwizer berkata...

SAF sgt gagal...

adinda anna liyana berkata...

hi.
it's been a while I'm being wild here...

hello jorji.

easymustard berkata...

coach lain duk kt touchline pn seri je lwn stoke,blackbun.si king tu kalah pulak ngan west brom. SAF pakai phone je nak comeback.apa ada hal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...