ANDA SEDANG MEMBACA

17

Jersi Baru Les Blues -Le Mime Misérable

Obefiend Weiland Rabu, Mac 30, 2011 ,
Selamat Tinggal Adidas

FA Perancis juga sudah melompat ke syarikat Nike bagi membekalkan mereka jersi kepada pasukan Les Blues. Nampak agak canggung kerana bagi aku jersey terbaik untuk pasukan Perancis dibuat oleh Adidas. Kalau nampak gambar kemenangan Piala Dunia 1998 pasti korang ingat the exact design of that classic jersey . 3 garis Adidas ditepi lengan yang mengingatkan aku scoreline 3-0 keatas Brazil. Seriously aku masih can't get use to the idea yang Perancis dah menjudas kepada Nike juga. Lepas ini kalau Englandpun disponsor Nike aku rasa aku nak givap dari menyokong pasukan antarabangsa.



Menurut design brief, jersi baru Perancis mengambil ilham dari baju belang hitam putih yang dipakai oleh Tentera Laut Perancis. Ada sense of tradition dan pride katanya. Ok lah. I mean Perancis pada suatu ketika dahulu mempunyai armada laut keempat terbesar didunia dibelakang England, Jerman dan USA. Mungkin ini cara France untuk mengekalkan imej "we are a big four team internationaly" agaknya.

Tapi bila aku tengok jersi terbaru ini hanya satu benda terlintas didalam kepala



Yes. Now the French looks like a team full of CLOWNS. Oh sorry. I think they already are selepas debacle Piala Dunia 2010. Allez Allez Le Mime Misérable?

17 Ulasan:

Obefiend Weiland berkata...

first u damn apes!

lara_nur berkata...

cun le tu.

faridfadhly berkata...

bukan jersy ni mmg inspired by french trademark clown ni ke?

diorang punya home 'bleu' jersey lak macam england sikit2..lepasni north korea pun dah berangan nak pakai nike la tu

Irwan berkata...

Aku punya 1st impression pulak nampak jersi ni macam baju banduan. BIla aku google "french navy", haram takde keluar pattern jersi ni.

Fahmi Ismail berkata...

Dekat Uptown Danau Kota dah ada ka belom?? gua nak beli

Encik Akmal berkata...

gua rasa ni psikologi ni. cuba bayangkan kalau Anelka pakai macam mana. muka serius+body solid+kepala botak+baju banduan.

... seram seram!

Imran Zainal berkata...

aku nampak cun..

nanti pegi Danok aku nk cari...:P

shukri hidayat berkata...

kalau 3 garis 3-0...
ni ade berape garis??

Özgür Çek berkata...

spatutnya le coq yg sponsor,le coq kan syarikat dari perancis,lagipun lambang pun dah sama dua2 ayam...baru masyukkk

Zinedine Zaiddin berkata...

Gua benci jersey NIKE. Takde nilai estetika, design macam melepaskan kahak ditangga, udah le bagi kotor tangga, orang nak jalan pun susah.

Dulu jersey France antara paling kacak pernah aku tgk, sebab Adidas very creative in designing the jersey.

Pendek kata, American Capitalism brought by NIKE is pundek, design macam sampah, tapi cas harga macam haram mahal. Pundek!

Abdul Sokernet berkata...

aku stuju

jersey nike tiada variasi

lihat jersi UMBRO.... ada keunikan.

mrlrie berkata...

tapi umbro pun skrg nie dah dok bawah nike kan...

UMBRO
Type Subsidiary of Nike, Inc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Umbro

Hazard Ali berkata...

aku tetap prefer italian kappa. cun. hampir gay jugak laa aku dibuatnya.

apapun, belang2 ni buat aku teringat kat beetlejuice. sian...

AKSARA : 'pingledi' = pink lady?? apa kaitan bolasepaknya??!!!

muhammad berkata...

huh?? apa kena mengena bolasepak dengan tentera laut??

ce cite ce cite ce cite..

akubukanpemikirhebat berkata...

Aku ingat jersi England plg buruk tahun ini. Tapi nampaknya jersi ni take over!

Streetwizer berkata...

nak buat camno..france byk clown...

gula-gula berkata...

marah MIME kalau orang panggil dia CLOWN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...