ANDA SEDANG MEMBACA

18

You'll Never Rot Alone - Kisah Ultras Dari Columbia

Obefiend Weiland Rabu, Mac 30, 2011 ,

YNRA - You'll Never Rot Alone!


Pengurus pasukan sandarkan pada kenangan Bill Shankly pernah menyebut;

"Some people believe football is a matter of life and death. ... I can assure you it is much, much more important than that"

Hari ini apa yang dikatakan oleh mendiang Shankly menjadi kenyataan. Cristofer Alexander Jacome (17) ditembak mati dua pembunuh upahan ketika sedang bermain bolasepak. Beliau ialah ahli ultras Cucuta Deportivo yang menggelar diri mereka sebagai "Barra del Indio". Ketika mayatnya dipamerkan untuk kali terakhir sebelum pengkebumian, beberapa ahli Barra del Indio "menculik" Cristofer dan membawanya ke Stadium General Santander bagi "menonton" perlawanan terakhir diantara Cucuta Deportivo menentang Envigado. Keranda beliau diusung masuk pada minit ke-76 perlawanan. Pada ketika iti Cucuta Deprotivo ketingalan 1-0. 7 minit kemudian Cucuta berjaya menyamakan kedudukan dan perlawanan berakhir seri. Well at least perlawanan terakhir Cristofer tidak berkahir dengan kekalahan!



Pihak pengurusan Cucuta Deportivo kini sedang melakukan siasatan dan mencari orang yang bertanggung jawab membenarkan keranda berisi mayat dibawa masuk kedalam stadium.Setakat ini ahli ultras Barra Del Indio yang menculik keranda Cristofer sudahpun ditahan polis.

Ini memang hardcore fans. Aku tak boleh bayangkan kalau perkara yang sama berlaku di Malaysia. First time dalam stadium ada real pocong. LOL!





Laporan asal Yahoo Sports

18 Ulasan:

Obefiend Weiland berkata...

first u bastards scums!

Najmi Hayat Bin Abd Malek berkata...

Pergh! Gila fanatik!



2nd!!

drizzt berkata...

3rd

Özgür Çek berkata...

4th

daem- berkata...

5th

dilfadzil berkata...

pergh..bawak keranda...apsal x bawak batu nisan sekali...

Streetwizer berkata...

ini sgt true...

pokdegrunge berkata...

gile babi seram..

Hazard Ali berkata...

Apa jadah nak kena pegi update results lak kat kubur dia tiap minggu!

Hahaha...

meen berkata...

kahkahkah.
nasib baik seri, kalau tak mengamuk jugak tu.

ijan berkata...

mau die bgn dri keranda score kang
hahahaha

Kamen Rider berkata...

jatuh keranda, bersepai manyat. sume wat xtau karang.

Pet Shop Boys berkata...

Hensem gak Jacome ni...

trevor berkata...

ok la muka mcm rangga aadc. sket la tak banyak. tatau la mata org lain nampak mcm sape.

rashideeshukri berkata...

ini dah kira tak menghormati orang mati

aku takut keranda tu terbang je macam tikar sejadah terbang

Amjat berkata...

apsal xkluarkan je mayat dlm tu, kasi duduk sama2..mane die nampak dari keranda tuh...kehkehkeh

Awang Joe berkata...

nie baru angker...

akubukanpemikirhebat berkata...

Ahhh!!!!!!!!!!!! Cabut!!!!!!!!!!!!!!!!!kalau Malaysia hantu kak Limah plak muncul!! SERAM~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...