ANDA SEDANG MEMBACA

75

Divers of the world, Unite and take over.

Jorji Ahad, Oktober 16, 2011
Sehina-hina divers, hina lagi diver yang racist!


YOU CAN KICK RACISM OUT OF FOOTBALL

BUT NOT RABBIT DIVER OUT OF LIVERPOOL

75 Ulasan:

Encik Akmal berkata...

oh.. diver dan racist. kita tunggu alasan yang lain pulak okey..

Nik Zulkhairi berkata...

bila nak patah gigi dpn tu..

Arrr berkata...

eleh

Nik Saiful Anuar berkata...

pfftttt....

Obefiend Weiland berkata...

Butthurt

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

rabbish (rabbit+rubbish)

Hazard Ali berkata...

mungkin ini semua hanya salah faham.. mungkin beliau sangkakan ada lubang arnab di depan gol MU semalam. segalanya mungkin.

tapi yang pasti, beliau itu tidak score. sekian.

AKSARA : 'flusieri' = fuhh.. seri...

top_ace7 berkata...

2 hajat utama Liverpool dalam EPL iaitu untuk kalahkan MU dan menang EPL, tertangguh lagi season ini. Cuba lagi kat Old Trafford. Tu pun kalau boleh makan lah. Kah kah kahaktuii!

Kick racism out of football!

mangifera berkata...

yer la...player MU kan baik, tak main perempuan, tak skip ujian dadah, tak dive, tak main tipu, tak main kasar, tak abuse ref.

sekor cakap pelat french, sekor pelat latino, aku pelik dua2 ekor ni boleh faham each other. even bercakap utk television for interview pun kadang2 payah nak faham, inikan pulak atas padang..dengan bisingnya, dengan penat berlari sana sini nya.

entah la...apapun, suarez cuma belajar dari ronaldo and drogba psl2 dive ni. sebab macam best je guling2 atas padang kat anfield tu. :P

LS berkata...

cuba lagi liverpool :D

Kid berkata...

"yer la...player MU kan baik, tak main perempuan, tak skip ujian dadah, tak dive, tak main tipu, tak main kasar, tak abuse ref."

butthurt ek? hahahah

3rdfrom9 berkata...

Ulasan Gary Neville untuk game semlm sememang2 epic. 5 defender pada separuh masa pertama untuk mengelakan kalah 4 musim brturut2 kat Anfield.

Lucius Maximus berkata...

Power Jang, power!

Streetwizer berkata...

dive...dive...dive...

mangifera berkata...

Kid: tak butthurt pun. itu perli namanya atau dalam bahasa orang2 pandai; sarkastik.

takde nya nak butthurt, dah seri, hepi je. anything but lost would be ok with me.

yang nak duk butthurt, yang tulis article ni. itu baru betul2 butthurt. takyah la nak sentap sgt sebab seri. season panjang lagi.

Buenaventura Durruti berkata...

'yang nak duk butthurt, yang tulis article ni. itu baru betul2 butthurt. takyah la nak sentap sgt sebab seri. season panjang lagi.'

okay serius aku kesian bila baca ayat mangifera ni hahahahah!

season mmg panjang lagi brader. point is, boleh ke divers of the world menang season ni?

ha boleh ke?

ke diving to the bottom of the league as usual?

Haziq berkata...

Si Arnab nampaknya xberbisa semalam..sentuhan chicakezz jugak yg power

keli berkata...

Evra nak cari alasan sebab dia main macam bangang. Entah betul ke tidak tuduhan dia. Dulu Nani menangis sekarang Evra pulak dah mengadu macam budak-budak.

Yang gua paling teruja sekarang ni tiba-tiba pulak fan MU nak komplen pasal dive la pulak. Kah kah kah. Kenapa korang tak cerita pasal Nani dan Cristiano Ronaldo. Ke baru jadi fan MU...dulu kalau CR7 yang buat kononnya nak mengelak dari injured and bla bla bla...boleh blah la.

Kalau Suarez kata Evra tu hitam dah memang betullah tu dia memang hitam. Kakaka..Kalau Evra kata gigi Suarez macam arnab pon dah memang betullah jugak. Cuma kali ni Evra yang merajuk dulu.

p/s: Evra pernah juga buat hal kat kem latihan team perancis masa Domenech dulu. Memang tak habis-habis la dia ni.

penyelamat dunia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
penyelamat dunia berkata...

mangifera, suarez belajar daripada gerrard kot lols

keli, dulu ronaldo selalu dive kena sound dengan captains roy keane dengan gary neville. liverpool nye skipper? gerrard cakap berapi kat press conference against diving tapi lols http://www.youtube.com/results?search_query=gerrard+dive

keli berkata...

Chicarito punya dive
http://www.youtube.com/watch?v=w5Qa7viZ4oQ
http://www.youtube.com/watch?v=HbAAx-EYfVI&feature=related

Gary Neville punya dive (babi apa gary neville nak sound orang dive)
http://www.youtube.com/watch?v=65VFYZoga10

Rooney punya dive
http://www.youtube.com/watch?v=KOKE6n4X_qQ&feature=related

Tak payah gua nak explain apa lagi. Gary Nevlle sound konon.
Kesimpulan hadapi kenyataan yang player MU pun buat benda yang sama Mancs bastard

thomas berkata...

evra si drama queen, dari dulu bising tuduh player lain racist dekat dia. last-last tuduhan dia satu pon tak betul.

mirul berkata...

yang dapat kalahkan manchester united cume wolverhampton wanderers je.

budak budak liverpool nak bising ape ni.

Amir Ariff berkata...

liverpool power? ini satu penipuan tahap maksimum. nasib baik SAF tak masukkan trio setan (rooney, nani, young) kat 1st eleven. Kalau tak memang jadi ayam janda la si kenny.

p/s main home pun seri saja? kalau dah ayam tu memang ayam jela. 19th!!

Mr Api berkata...

trio setan eh.. terbaiklar tu ayat..

keli berkata...

Oklah ayam. Tapi lu ni ayam takde otak. Kalau macam tu kira nasib baik jugaklah De Gea selamatkan cubaan bahaya dari Kuyt, Suarez, Henderson.
Lu nak kata SAF kali ni nak main bukan untuk menang dan dapatkan 3point ke sebab dia tak masukkan trio tu? Lu ni makan apa jadi sampai macam ni.
Main home ke away ke gua agak kecewa tak dapat 3point yang penting. Tapi MU takkan berpuas hati dapat 1point je walaupon kat away dan jatuh ke nombor dua dalam carta liga. Makin lama makin bangang fan MU ni SEORANG. Kalau dah bangang tu tengok bola dah lama pon bangang jugak.

AzR0 berkata...

keli emo lbh ar. de gea mmg nsb baik. dia ingt bola tu donut. sng je dia save.

aswadz berkata...

SAF nak standby diorang utk jumpa MC. Liverpool? Pffff... Bubuh cicakrito dah bole score...

saiful aizat berkata...

uish mesti ah keli emo, ni kan game of the season.

saiful aizat berkata...

btw liverpool taruk first 11, man utd? nani, chicharito, rooney pun dekat bench. hahaha nampak sangat alex fegeson layan game ni macam game biase2 je gitu

Abdul Sokernet berkata...

Keli butthurt.

Lol!

keli berkata...

Pertemuan antara Liverpool dengan Man United adalah game yang biasa2 dan 3point tu tak penting untuk setiap game. Membariskan 1st eleven tu pon tak penting jugak untuk pasukan bila hadapi lawan masing-masing. Ok i get your point that you're stupid and hypocrite.

RABUN berkata...

tak per, kentang makin lemau. dah selalu kalah ngan liverpool seri adalah satu kemenangan pada mereka...siannn

hantuLongkang berkata...

keh2...bila keli berkata2...selalu dia bergurau-senda...

tapi keli cakap benda betul...dari bab evra sampai la bab budak2 MU dah jadi makin lembam...hahah

Mr. Schomey™ berkata...

macam nada kecewa je seri semalam liverpool fans ni? equaliser last2 minit memang pedih kan. keh3.

Amir Ariff berkata...

Keli butthurt? kah kah kah.
suka-suka hati je bangangkan orang. ke kau yang bangang mat? MU dah lepas semua team 'power' kat EPL kecuali MC. Liverpool dah 8 game. tapi still terberak kat num 5. jangan sampai tak layak eropah lagi sudah. kahkahkah.

p/s jangan EMOSI sangat brader. bola je pun. marah macam putus cinta. hee

zu berkata...

bila aku baca komen satu2, bodoh2 jugak kutu2 manures ni ek.
makan taik saper la agaknya tu.

Mambang Tanah berkata...

Yg aku nmpak fan mu yg butthurt sbb seri ni.mu kan hebat,msti awal2 da bajet blh mkn liverpool yg CL pun xlepas season ni.lpas tu,mc lak da pintas mu,mula la nk cr2 sbb nk salahkn org lain,dive la,racist la,tu blm lg kalah,lg blh tgk mcmana fan mu meroyan,hahaha (aku gelak sbb mmg gelihati)

Nizam berkata...

kah3.gila ramai glory hunter yang sentap.zaman2 diver ronaldo tu takde plak bising.ni lah akibatnya tak penah nk kalah.dok meroyan jela.

Abdul Sokernet berkata...

Bangang.

Main dekat Anfield draw, lepas tu nak emo2 kata orang lain butthurt.

Bangang.

Keli, Hantu Longkang. Janganlah emo.

keli berkata...

@Amir Ariff
Point yang lu guna tu gua kompem lu memang bangang mat.
MU dah lepas semua team power tu menunjukkan yang lu memang bangang lagi sekali. Maknanya MU tak payah lawan team power ni buat kali kedua pulak ke mat? Lu ingat MU lawan team tak power tu semua menang ke mat.
Liverpool memang dah 8 game tapi duduk kat no.5, so what? Teruskan game seterusnya sampai habis season. Pasal layak ke eropah tak payah lu nak sibuk sangat. Lu sokong je team lu mat.
Lu nak cakap gua emosi habis lu punya komen macam emosi je mat.


p/s:Pasal putus cinta pon lu tak payah sibuk sangat pasal gua bahagia mat. Lagipon bola je pon ye mat. Mat... mat..

hantuLongkang berkata...

alahai abang abdul...
ada nampak saya emo ke?..jangan marah, bang :D

ok, ni baru nak emo..alang2 orang dah cakap aku emo :D

@Amir Ariff
"nasib baik SAF tak masukkan trio setan (rooney, nani, young) kat 1st eleven. Kalau tak memang jadi ayam janda la si kenny.

p/s main home pun seri saja? kalau dah ayam tu memang ayam jela. 19th!!"
- Amir Ariff-

elok baca balik apa dah ko tulis...kalu bukan bangang, apa lagi?..keh2..

- young main 1st eleven, nani masuk..
- ko ingat fergie suka2 buat macam ko cakap tu?...that was an insult to fergie, your own fucking club's manager, who fully aware they needed more bodies at the back for this difficult away match...and the fact that rooeny was mentally unstable..
- gary neville, your own fucking legend, pun tak sampai hati nak jadi bangang macam biasa, bila dia kira seri 1-1 tu dah kira bagus untuk MU...

kalu nak pakai komen ko yang tak bangang tu, lucas kenny bawak keluar...takpayah nak ada DM sangat, MU bukan serang sangat pun..keh2

mangifera berkata...

durruti: bila masa pulak Liverpool dive to bottom to the league as usual? ko ni baru tengok EPL season lepas ke? aku bukak balik history korang cakap budak2 liverpool ni sandarkan pada kenangan tapi bila ada arguement bangang serupa ini, nampak sgt bangang untuk aku jawab.

Man U ni budget dah menang ke league? Your noisy neighbour ada lagi tu bai, leks2 dulu. season ni panjang lagi. for all you know, this season milik noisy neighbour. kalau itu yang jdi, aku sengih je la kan.

divers of the world? look who's talking. for a bunch of divers, Man U really outgay yourself. :)

penyelamat dunia: ala..kena sound pun bukannya mangkuk hayun CR tu tak buat lagi, still buat jgk. Nani still today pun dive lagi. so, toksah nak bising2 suarez dive, player man u kena sound sebab dive sebab masing2 semua kaki dive.

amir ariff: last season this time, liverpool at bottom 10, ended kat mana by end of season? season masih awal lagi bang utk brag about winning the league. Remember the noisy neighbour.

bedul: sape yang up article ni? Budak Man U ke budak Liverpool? Kalau budak Liverpool nak butthurt, dah lama dah ada article Liverpool butthurt sebab seri kat Anfield. Now, tell me..sape butthurt sekarang?

jamsarisabian berkata...

yang korang nak emo2 pehal..relax je..dua dua pon x mng ape2 season nih..Chelsea je kang relax2 je pelan2 kayuh..butthurt-ers yang bangang44x..hahahaha..

kobetz berkata...

Fergi x menurunkn barisan terkuat kerana yakin Liverpool akan struggle dgn pasukan lemau..so dia menurunkan pasukan Man utd yg paling lemau...tp xlemau mane pon..kui3..
neway, las season xde point kt sini..so, 1 point kat cni ok..;-)
xbutthrut cme xyh la korg pertahankn sgt rabbit nie..nnt real madrid bli dia 80juta... ape lanc**!!hahaha

aksara = reatisc .. real pantik!

keli berkata...

@Hantulongkang
Hahah..terbaik lu punya komen. Good point. Gua tak berapa pandai nak huraikan apa gua komen.

Saya emo wahai abang Abdul, tapi saya okey dan cool. Wahaha (gelak maknanya gua cool)

Hazard Ali berkata...

KELI - don't lose ur cool for some pointless comments, bro.

(baca dengan nada serius)

AKSARA : 'sifoos' = huh. cam tau tau je.

Alif Ozsmarani berkata...

Manure memang nmpk sngt bedebor2 Lwn Liverpool TM semalam, sebab tu la dapat curi satu point gembira bukan main ye dak!

dah dapat satu point pun dah cukup wat modal tuk menyalak kt dlm ne kah kah kah


Loser.

Farid berkata...

Ah, ko tak payah nak menipulah Evra.

The Transistor berkata...

Mu nyer fan mmg ckp byk.. dok ngate team orang lebey team die tu bukan baek sgt.. x de la player Liverpool klu fust sepak kaki orang smpai kene Ban...
Mmmmmmggggggggg Konek!!

rashideeshukri berkata...

Ronaldo dengan perangai diva, Rooney yang bangang dengan problem tak sudah, Cantona yang persis kungfu master, ahhhh banyak lagi la masalah budak-budak MU ni. tu pun tak nampak lagi ke?

dia tak skor pun kena bantai jugak. apasal lu orang tak nak bantai Charlie Adam je? ataupun Giggs yang tetiba jadi bangang bukak wall masa free kick.

ahhhhh ni semua iblis!

Cob Nobbler berkata...

janji dia tak nangis macam nani.

kahkahkah!

Mambang Tanah berkata...

Main kat anfield pun seri di kira bangang? Tp xkalah oi.eh,season lpas liverpool menang kat old trafford 4-1,kira mu itu apa?hahaha

Arghhh..aku sandarkan pd kenangan lg LOL!

afiqazizan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Usagi9898 berkata...

seri dengan kelab sandarkan pada kenangan? terpalit tahi di muka angkuh peminat MENYU.

kareem berkata...

alasan bangang budak MU. Seri sebab tak pakai Rooney dan Nani dari awal game. nak harap 2 ekor ni je ke sampai abes season?bangang punye budak MU

mr dimaz berkata...

kalo blh bersuara smpai nk terlua ank tekak..kalo libepool x dapat piala gak taun x tau la...

jamsarisabian berkata...

Bangang ape..Man U seri psl pak alex tak turunkan Ramli..bangang alex..bangang33x..

missus vidic berkata...

kesimpulannya fan MU n liverpool dua2 emosi..

fan liv emo sebab dah bajet konon boleh menang dah game ni..last2 chica masuk terus score..terkedu semua fan liv

fan mu plak emo bila org lain cakap team dia pun kaki dive jugak..padahal memang betul pun..

just admit that was not the best performance from mu..habis cerita..seri pun kira bagus lah tu..

saya fan MU..and im okay with the draw..

AKU_KUN 10 berkata...

kecoh gila missus vidic. purak2 x butthurt

Citeh berkata...

Liverpoll mmg power, defend MU da jadi macam defend Malaysia U21 da..kahkahkah.. gerrard gune konek je sepak freekick..kahkahkah

adijaya berkata...

salam pagi isnin to all sokernetians yang cukup lama, yang sedang-sedang, mahupun yang baru baca sokernet bermula sebulan yang lalu.

epic! inilah salah satu game dalam EPL yang dinantikan seluruh umat manusia buat sekian lama.

game yang menentukan segalanya, game yang menguji tahap keemosian penyokong sesebuah team, game yang akan hangat dibualkan dalam sokernet sampai akhir season, game yang akan dijadikan bahan cerita untuk komen-komen sokernet, dan juga game yang akan dikenang, paling tidak untuk 3-4 tahun ke depan.

kenapa?

kenapa game ini dikatakan game penentu segalanya?
- biasanya selepas pertemuan dua 'gergasi' EPL ini, banyak sekali perubahan yang berlaku. apa benda perubahan tu? korang gi baca kat sokernet tamu.
* hanya M.U dan liverpool layak dipanggil gergasi EPL sebab diorang dah angkat 19+18 kali trofi.

kenapa pulak game sebegini dikatakan menguji tahap emosi penyokong? bukankah 'emo' itu adalah sifat penyokong arsenal dan hanya identik dengan budak-budak arsenal?
- kat sokernet tamu ada jawapannya.

kenapa pulak game ini dikatakan akan dibualkan hingga akhir season? buat pembaca lama sokernet seperti abg Jarr the legend, kareem the phenomenon, talkIZcheap! the great, Pet Shop Boys the Kuyt, mangifera the hero, keli the best, hantuLongkang the wizard, PointOfView the red warrior, siklus seperti ini sudah lama diperhatikan oleh mereka. mereka dah follow jalan cerita sokernet buat sekian lama.
tetapi, buat pembaca yang baru mengenali sokernet, Azrijohan the blog advertiser, Balaci Terhormat&amp Co. the anak ikan, Amir Ariff the child, dan 'banyak lagi' yang tak akan cukup space kalau nak list satu-satu, anda digalakkan untuk mengikuti sessi orientasi sokernet.
- sebab dah panjang sangat, entry full boleh semak kat sokernet tamu.

apa-apa pun, korang buka sokernettamu.blogspot.com untuk cerita lengkap sebab ramai otai dah sound gua tulis panjang-panjang kat ruangan komen.

last but not list, arsenal menang, kelantan tidak menang, selangor menggapai misi33, nextweek game yang paling ditunggu dan sokernet akan hit 10000 page views selepas manchester derby. tak percaya korang tengoklah sendiri.

salam adios amigos.

talkIZcheap! berkata...

sape la yang bangang cakap MenYU letak Rooney, Nani, Carrick ngan Chicharito kat bench, lepas tu cakap tu maknanya MenYU tak letak first eleven?? Hakikat yang Vidic, Bertabov dan Owen serta keeper utama, Kuszczak takde dalam list pun sebenarnya adalah hakikat sebenar yang MenYU memang nganjing Liverpool, ha-HA! :p

"Tapi MU takkan berpuas hati dapat 1point je walaupon kat away dan jatuh ke nombor dua dalam carta liga." Wahhh, Keli, ayat ko ni bunyinya macam ko plak yang sapot MenYU, he he he :D


p/s: cara-cara mengukur ke'emo'an pengkomen: Emo = panjang komen + kekerapan komen/panjang artikel

:pp

Pet Shop Boys berkata...

Kembang burit aku Adijaya sebut nama aku...dan tahniah Arsenal menang semalam.

Aku yang selama ini kurang yakin dengan Van Persie yang aku anggap lembik, kini yakin dengan kehebatan dia.

Ajiz Nasution berkata...

adijaya datang lagi dengan komen berbentuk artikel di ruangan komen..

aku tertarik dgn phrase yg kau ada mention nama2 pengkomen yg dikategori sebagai lama dan baru.. well mate, are u trying to say some shit like only those 'org lama' can jog down their comments here? WattaFish? Aku bukan org lama but yet aku dah jadi SR since post ketiga Sokernet.. 1st comment made in 2010.. so? marilah 'orientasi' kan aku.. Apa de hal!

btw, mana daa kau punya artikel kat tamu?

Alif Ozsmarani berkata...

nak kena ada orientasi pulak ke nak komen? ape shite ne ingatkan masuk U je ada orientasi2 neh hahaha


Liverpool Power2!

Jarr berkata...

semua ni bangang..bangang mcm Scunthorpe United.

Mr. Schomey™ berkata...

aku sokong ajiz nasution. aku dah baca sokernet ni dua tahun, tak jadi pengkomen tegar, so kena g orientasi gak la?

Citeh berkata...

@Adijaya


Anda konek dan saya butthurt!

keli berkata...

Gula-gula je tu TiZ..:)

talkIZcheap! berkata...

weyh Keli, ko tak bangga ke Adijaya duk sebut-sebut nama ko tu? Pergh.. Keli the best sia'!!

j or ji berkata...

Ronaldo,drogba,zainal abidin hassan dan sicelaka dari Barca memang diver yg terkenal.

Aku anggap dive adalah satu dark art dalam bolasepak. Boleh jadi hina,boleh juga nampak pro.

Dalam kes Suarez,dia panggil Evra Nigger,to some black people, itu adalah insult.whatever.bukanlah isu sangat dkt aku pun... cuma

i just hate Suarez.

yOukNOwMyNaMe berkata...

wahaha..relax la..dlm pes ad feint utk dive kot..damn agree dgn J Or Ji yg dive is one of the dark arts in bolasepak..wahaha..

Maman berkata...

Adijaya ckp mcm semua org 'baru' mentah.. nak kene amek exam baru boleh layan ah? Come on, la. Kalau siapa pun layan Sokernet, baru sekali 2 komen, kire baru la? Ape makan la lu ni..
By the way, aku xrase Fergie upset dgn seri tu. Tgk formation MU pakai 1st half dah boleh agak. Jones main madah tinggal post je tp mcm DM. Kop je nmpk serang xsudah. Tp bile start gol sebiji, dah malas dah. Memang kene la last minit tu. Kop pun 1, MU kene long ball gabra beb. Apsal xmsukkan Carrol? Ape pun, memang terasa gak la getaran game Kop VS MU ni. Lg2 kalau dok Apt or even flat. TAPI, advantages buat Chelsea & Shitty. Wonder weekend ni, Shitty boleh makan MU ke x.

bani berkata...

suarez ni memang aku benci. tengok sekali pun tau kepala angin. haih. http://www.youtube.com/watch?v=FQ-kkVAYz9Y&feature=player_embedded

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...