ANDA SEDANG MEMBACA

41

Ye Aku Paham Kome Ni Semua ULTRAS..... Tapi......................

Obefiend Weiland Sabtu, Oktober 01, 2011 ,
Jangan bangang sangat

Dalam mamak pun kau nak flare ni burit apa? Siap menari atas meja? Ni Mazhab mana sial pergi mamak menari atas meja. Patut la kalah aje team bola Malaysia penyokong tak syariah compliant



41 Ulasan:

Hazwan Arif berkata...

adeiiii3

asat_blurbs berkata...

macam kat restoran hakim shah alam

xlanxdiablox berkata...

haha! aku suke frasa "tak syariah compliant" tu. haha! ni ultras takde duit nak masuk stadium.

pex91 berkata...

sian tokey kedai tu..sentap hati dia..

hellghast berkata...

bangang! kalau nak bakar pun bakar kat luar la! bodoh kayu!

aksara dedab - takde adab

Coolman berkata...

mahu pening tauke mamak tu..minum segelas jea..

mooie berkata...

ni namanya bodoh tak bertempat. bakar flare kt stadium la woi!

Alang Ridhwan berkata...

vandalisme alaf baru di kedai mamak, mungkin? pasni dah xleh tengok game malaysia kat kedai mamak, takut habis rosak sume harta benda dia. siap ada signboard kt luar kedai, "Sellers n ULTRAS are not allowed"

obefiendenwaylencau berkata...

Ah obe..24jam nak komplen..semua nak komplen..aku bet kalau ultras itali ke england ke yg wat camni,mesti obe akan ckp serius cool la,serius tu la ini la...semua yg dibuat org msia semuanya buruk..obe hanyalah keyboard warrior..hanya terperap di depan komputer 24jam..patut la gemok

f.islahi berkata...

haha aku tgu je bile kipas tuh nk libas tgn fan banggang tuh. agak2 lah. ckp die hard fan. tp tk g stadium. najib tgk mesti suka. tp nik aziz tgk mesti kecewa haha

.MISS_SHASHA. berkata...

apa lah bangang!

Mohd Hafizzudin berkata...

"Dalam mamak pun kau nak flare ni burit apa?"

hahaha, padu!

ElevenIsSebelas berkata...

-- hahaha ada jugak anti obe nihh. gelakk aku dengan komen mamat nihh

--.. KEYBOARD WARRIOR - mentang2 alh obe selalu kutuk red warriors, hang teruss bagi warrior kat dier noo ...

-- takpe jadi gemuk , janji awek slim ..

Munky itu Hanjeng berkata...

Apa bangang perangai..tak true sangat la lepak mamak buat good..selamanya Harimau Malaya..we'll see...

keli berkata...

Giler ahhh...kakaka..:D
Kalau gua ada time tu mau gua pergi lepak kat i city teros tengok lampu kaler2. kakaka...
Geng2 Ultras ni gua memang respek dan gua tak nak komplen apa2, tapi next time nak bakar flare kalau dah tak tahan sangat buatlah kat tingkat bawah orait.

Wan Perlis berkata...

brani hang smash budak2 ultras.
ni budaya depa.

missus vidic berkata...

nama je ultras tp layan bola kat mamak...ntah apa2

ijan de bunks berkata...

@missus vidic

game ni main dekat jepun. nak sponsor ultras pergi sana ka? aku ni lebih root pada ultras so kena beck up sikit. sebab ada ultras ni lah bola sepak malaysia(maaf bukan liga malaysia) jadi meriah. try join sekali dan aku tak rasa pelik kalau korang semua ketagih lagi nak tunggu next game. trust me

mcphisto berkata...

cheh ultras..
kalau berani pasang banner suh sultan bola letak jawatan la time ade game game malaysia
baru true...

obefiendenwaylencau berkata...

ElevenIsSebelas : kenapa kau bodoh sgt...kau paham x keyboard warriors tu ape?kau ni org kelantan yg bodoh ke?kau ni la contoh2 pengikut obe yg bangang...ada otak,pikir sendiri la,xpayah la sanggup puji awek obe slim...bapak penjilat bontot obe kau ni..kakakakak

Honey Bunch berkata...

Ultras Itali ke England ke,Nigeria ke, Myammar ke,Diaorg tak bako flare dalam kedai.Abih kuat mabuk,pecah kedai.Itu pun dkt pub.Logiknya itu tempat mabuk2,bukan tempat open.Ultras ni bukannye tak bagus.Cuma tunjuk la yg korang tu well educated.

Kalau nak kata budaya pun, buat la bg elok2 skit.Budaya taik la kalau mcm ni.Mcm ni pun bole kata budaya?pegi mampos dgn budaya."walupun wat budaya tak bayar amma"(Gelimat:0.48)

p/s: dulu ultras ni ok je.tak de buat perangai mcm ni. tp skrg bila masuk budak2 yg kotey belum tumbuh bulu, mcm ni la jadinye.

Coolman berkata...

sultan bola nak letak jawatan..kirim salam!! sultan diatas letak jawatan dibwhnya masih ada lagi Sultan..bkn sultan bola lagi Sultan hoki lagi..

hellghast berkata...

aku dah kata dah,ultra yang sekarang ni poser je lebih,padahal baru 2-3 kali jejak kaki kat stadium dah mule perasan mcm Ultras Italy.

gua sendiri kadang2 menyampah dgn budak2 Ultra,kalau kat stadium tgk bola sambil diri menyirap org belakang yang tgh duduk,bile gua tegur boleh pulak muka mcm nak gaduh,pastu buat bodoh,last2 kena maki dgn 20 orang yang berbulu dgn budak Ultra ni,dia ingat dia ultras dia boleh besar kepala dlm stadium la,padahal umur baya awal 20-an! Gilbert Cassidy Gaweng pun gua yakin dia x kenal!

Mr Freak berkata...

siap quote gelimat lagi..
ni la baru awesome..

haha..bakor la mana2, ate kome
dah bebail..buat je apa pon..

ijan de bunks berkata...

hahaha ramai betul yang berbulu dengan ultras. memang betul banyak yang poser je. yang otai2 pun sakit dengan budak2 poser nih. nak buat macam mana ultras ni bukan nya ada kad keahlian. so bila ada orang buat palat lepas tu mengaku dia ultras, ultras jugak yang buruk.

aku ni pun baru setahun dua join. tak rugi pun menggila untuk support negara sendiri. sekian

aksara: unter. damn dah macam hunter, glory hunter mybe

almighty bongzilla berkata...

ultras kedai mamak = ULTRAS KUTTY! kah kah kah

Solahuddeen berkata...

gua rase ok je.

apenzz tensai berkata...

pada gua ni kerja bangang! sangat2 bangang!... bangang yang amat!... amat2 bangang!... kebangangan terlampau!...

Usagi9898 berkata...

yg betul kita sokong, yang salah kita jadikan iktibar. x payah nk tegakkan benang basah kalau dah salah tu memang salah la. kalau ko kt stadium nk bakar flare tu mmg x pelik tapi kalau lam mamak pon nk bakar flare mmg serius mangkok. dapat tetibe flare tercucuh batang idong mamak tu. korang gak yg kene kick kuar.

sian ultras kene bash lam nih. yg buat sorang due je. yg kene skali sume. sebab nila setitik rosak susu sebelanga. sian la kt depa. manusia gak.

walaupun ak guna peribahasa aku bukan karam singh walia. sekian

Unknown berkata...

kondem mmg senang... ko pun tulis blog mesti ada carut2 baru sedap baca sama la mcm diorang pasang flare baru dtg stim.. cuba bagi idea nak meriahkan liga Malaysia dari asyik kondem sana sini....

se7en berkata...

mamak seksyen7 baru ni memang dah jadi port 'hooligan' tempatan'.. tahun sudah ada satu fans liverpool tanggal dan pusing2 buat helikopter baju lepas gerrard score lwn MU, tahu2 dah ada gelas terbang, nasib jer gelas tu tak kena ke dia,klu tak memang berlaku pertumpahan darah le kat situ, skang aku dgr tempat tu dah jadi port fan2 chelsea lak

tapi tv LCD dia tak clear mana pun kena padam lampu baru ok, pastu duk tingkat atas walau open air tak tau knape memang panas, parking susah, service boleh tahan lembab tapi byk awek2 busty uitm memang mari beb klu tgk bola sini,

Asyraf berkata...

tu pasal la seksyen 7 meriah. ada cewek2 uitm. tapi time cuti, clear semua. shah alam kembali aman.

Muhammad Ikhwan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ajiz Nasution berkata...

obe, kau kena faham term ultras tu at the 1st place.. bg kita yg not so ultras ni mmg lah nmpk apa yg dorang buat ni bodoh... tapi this is utterly normal act by the so called 'ultras'.. ni kira tak teruk lagi.. klu kat England, ultras/hooligan sanggup bergaduh kat luar stadium sebelum/semasa/selepas perlawanan.. itu lagilah bodoh.

tp bg aku lah, instead of bwk flare adalah lebih baik dorang bwk minyak tanah.. kasi bakor je Restoran Hakim tu terus.. menyampah aku dgn kapitalis mamak ni.. Milo ais segelas pun dah jadi rm2.00...pantik!

Pak Alex & Co. berkata...

ah yg mengutuk2 ni tmasuk obe skali pegi stadium pun x, komen berapi2...aku bkn ultras, tp aku rasa ble ade ultras kt stadium bru meriah..cara sokongan tu aku kagum..bru ada feel tgk game. kalo stadium penuh pun, sume tgk senyap je mcm tunggul, baik ko duk umh tgk tv..

zaqwan berkata...

ni macam restoran yg kena rompak haritu je..

k-one berkata...

siok la mamak tu.. buat teh tarik sambil goyang2 lagi ikut melody..

Muhammad Ikhwan berkata...

untuk mengelakan ultras warrior deep-butt-hurt, aku delete komen aku. LOL

Streetwizer berkata...

gua jgk yg tgk kat rumah..leh menari2 siap...

Jimmy Stracqualursi berkata...

wei kamon stick with the issue la, ultras yang bakar flare dalam restoran mamak ni memang dungu. tu fakta. yang bakar dalam stadium ha tu baru syariah compliant dan sedap mata memandang.

maniax berkata...

kanser2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...