ANDA SEDANG MEMBACA

20

BOLASEPAK KITA, WAJAH KITO!

Jorji Khamis, Januari 05, 2012 ,
Yeahhhh!! Bolasepak liga tempatan bakal bermula tidak lama lagi!

Bolasepak tempatan la baru true brader. Baru dekat di hati, baru dapat diselami,dijiwai dan berwajah kekitaan. Kalau kita sendiri tak menyokong takkan nak harap orang Uruguay pulok? tak gitu?
OK Jangs! sabtu ni kito ponuhkan hiway somban kelumpo dengan warna kuning. Kito ponuhkan Stadium Bukit Jalil dengan warih-warih kito. Kito gogar stadium dengan laungan Hobin Jang Hobin! Kita kasi ingat dengan musuh-musuh kito, Jang datang bukan nak kalah, Jang datang bukan nak jadi juara semato-mato, tapi Jang datang nak kasi ingat pada semuo pasukan yang ado di Malaya dan Singapora, Jangs Ultra Jangs adalah Juara segalo juaro.

Tapi, bukan kito poie Bukit Jalil tiap tahun apo?? Bukan bondo ni biaso apo? semuo dah tau apo nak buek kan? Jadi tak porlu Jang panjangkan cito.

Pasukan Jang berwajah baru musim ni. Banyak pemain dah keluar, kono boli. Tu semuo sebab power bona la tu. Itu tando pasukan kito hebat, pemain kito hebat. Kalau tak kono boli makno eh pasukan tu tak hebat la...macam Pahang dan Melako. kuikuikui.

Tapi ado satu bondo Jang donga tak sodap. Pasal penjualan tiket dan pembahagian tiket nanti. Macam biaso la, FAM, KAFA dan PBNS masing-masing ado peruntukan jumlah tiket sendiri. Tapi masih terdapat 'lobang-lobang' yang mengakibatkan peruntukan tiket menjadi berat sebolah. Tiap tahun Jangs tengok kek staidum tu, kehadiran penonton begitu ketara jurangnya.

Contoh mudah eh, penyokong Kelantan masuk dokek 75 ribu, sementara pasukan Jangs dapek 15 ribu je masuk. Kes tiket 30 ribu keping di N9 habih dalam maso sejam. Tak masuk akal kan?
Jang tak salahkan sesapo atau penyokong Kelantan, kok ado tiket, masuk la. Mungkin salah PBNS atau Man Tomyam? Mungkin salah FAM atau mungkin Tan Sri Annuar Musa bijok skit.
Mungkin.

Tapi warih semuo, itu nombor 20. Yang ponting, buek macam biaso, gogar Bukit Jalil dan kasi diam itu Red Warriors! Poie boli tiket copek!!!!!! Kawal perasaan, kawal diri dan sempadan, kito penyokong beradat, kito juaro Pialo Malaysia. Jangan buek perangai. Biar kalah di padang tapi perangai mau A. Ultra Jangs ado untuk bawak semuo penyokong menyokong dengan baik.

Sudah-sudahla bergaduh pasal bola. Itu perangai Liverpool. Bondo luar yang tak elok, jangan diikut!

Majulah sukan bolasepak Malaysia.


Hobin Jang Hobin!!

20 Ulasan:

j or ji berkata...

kredit kepado N9futbol.com

lawat fesbuk mereka

Encik Akmal berkata...

amboi, cepatnya ada entri back up.

Diego Amani berkata...

Artikel mengalih perhatian.

Ehemm.. **3-0** Ehemm..

Word veri pon macam memahami je.

"MUchial"

SM berkata...

gila comel tiket kaler pink!

Fazrul Che mat berkata...

Bolasepak kito, wajah kito. Kalaulah den masih kejo kek somban, dah lamo den poie tengok....

r.k berkata...

selalu eh bilo manu kalah mosti nismilan monang . bilo nismilan monang manu bolun tontu monang .. nismilan pawer .

manu acis .

Hizwan Nizam berkata...

"Sudah-sudahla bergaduh pasal bola. Itu perangai Liverpool. Bondo luar yang tak elok, jangan diikut!"

haha, cam haram!

Maman berkata...

Malaysian football is getting better & better. God bless Malaysia & Malaysian! Thumbs up!

lang berkata...

Manchester United pepek

Hazard Ali berkata...

Logo baru tu, deme kate ikut bentuk 'play'. Dua kali tengok, macam 'pe-lay' pun ada gak.

qayyum berkata...

kahkahkah...
MU terlalu power!
MANCH3TER UNIT0D
lps ni evra kena hapuskan cabaye pulak.

ijan de bunks berkata...

tongah exam ni tapi kono lawat jap bukit jalil. tempat keramat tu.

tapi den jaki boto dengan midin, macam mane selangor boleh main dekat SNBJ musim ni. osah cilako.

harap nanti takdo gaduh2 la kan, kalau bolasepak malaysia dah maju penyokong ea mesti sama maju. jangan kerja nak balun orang je kalau dah kalah

hobin jang hobin!

missus vidic berkata...

go red warriors!!!!!

N9 tak best

missus vidic berkata...

go red warriors!!!!

N9 tak best...

shahril mulox berkata...

Awas rusa melintas

pokdegrunge berkata...

boooooooo.............

hantuLongkang berkata...

kijang lawan rusa, apa nak heran...menang jadi sate, kalah jadi burger...semuanya untuk santapan penyu karnivor :D..

apa2pun, untuk jang2 dan awe2, selamat bergasak di padang...kalu hormon tengah naik, selamat bergasak di luar padang pulak..hahah

tapi, liverpool suka gaduh pasal bola?
nah!

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(

hellghast berkata...

cilake ape gua dah lama x komen kat sini,
apepun Hantu Longkang...power...power...kahkahkah!!!

ktbffh berkata...

shukor adan ftw!!roflol

Fazrul Che mat berkata...

MAno review ji? den dah tak saba nak baco review dari engko...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...