ANDA SEDANG MEMBACA

22

Wembley, wembley, wembley

Ahmad Fairuz Khamis, Januari 26, 2012
Wembley Stadium. Sungguh romantik.

Lama juga saya tak lihat permainan Liverpool disini. Mengikut beritanya, dah 16 tahun kami tidak kesana. Aihh, jangan tersilap adik-adik. Liverpool selalu dah masuk final dan menang dalam masa 16 tahun ini cuma Wembley yang baru sahaja belum dirasai lagi.




Perlawanan di Anfield semalam saya rasakan biasa saja bagi Liverpool. Menyerang, menyerang, menyerang dan percubaan menarik digagalkan oleh penjaga gol. Sekali-sekala kena serang, lepaskan gol. Walaupun begitu, kemaraan Liverpool kali ini gagal dibendung. Liverpool terlalu power bagi pendahulu EPL.

26 Februari, 2012. Tarikh perlawanan akhir Carling Cup menentang Cardiff City. Pasukan yang menumbangkan Crystal Palace diseparuh akhir yang lagi satu.

Cardiff ini sudah tentulah lebih bagus dari ManUtd kerana kepada adik-adik yang mudah lupa, Cardiff ke akhir selepas menumpaskan Crystal Palace, pasukan yang tenang menumpaskan ManUtd di Old Trafford. Arithmetik yang senang sahaja, bukan?

Satu piala sudah nampak didalam jangkauan Liverpool untuk musim ini. Arsenal, Spurs dan Chelsea pula bagaimana?

Piala kali ini akan lebih sedap dipeluk sekiranya ManUtd juga ke perlawanan akhir lalu diperkosa Liverpool tapi apakan daya, ManUtd dah awal-awal diperkosa oleh pasukan lain.

Alang-alang saya curi masa untuk menaikkan entri ini, sesuailah kiranya saya letak gambar dibawah ini sekali. Untuk tatapan peminat-peminat Evra dan ManUtd yang muka tak elok dan berjerawat.



Jumpa kami Sabtu ini yer adik-adik!

#YNWA ./

22 Ulasan:

amerhakim berkata...

perak menang sabtu ni..wakakaka..jgn pakai bedak sejuk byk2,,nnty x panas badan tu=)

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

MU 5 vs 0 Bolton
Liverpool 1 vs 3 Bolton

Simple arithmetik.

zu berkata...

mancity 6 - 1 manu

mancity 0 - 1 liverpool

kui kui boleh pakai tak agak-agaknya?
up sejarah sikit.

Street Spirit berkata...

Nak main aritmetik pun boleh...

Tottenham 4 Liverpool 0
Stoke 2 Tottenham 1
Stoke 1 Liverpool 0

Kakakaka.

LS berkata...

Street punya komen gua nak like.

keh3.

keli berkata...

Helloowww...Game yang melibatkan Carling Cup sahaja ok. EPL tak boleh kira dalam Arithmetik pakkordi kali ini. hahaha...:D. Macam haram masing-masing.

Apapun Liverpool power! MU akan disekolahkan pulak lepas ni.

Pet Shop Boys berkata...

Liverpool berjaya ke final Carling Cup hanya dengan bantuan seorang player Negro.

Man U boleh buat? tak boleh...

Chelsea boleh buat? tak boleh...

Arsenal boleh buat? yilek!

Spurs boleh? tak boleh...

man City jangan cerita...

Liverpool power and God Save The Queen!

Maman berkata...

Sial je pakai Arithmetik. Pusing2 pun semua ada menang kalah, bai. Bilenye nak abis. Hahaha. Ape pun, good luck kepada Merseyside Fools of Red. Kalau Cardiff City menang, mcm Birmingham 'tanam' Arsenile, xtau la. Kalau menang cup ni, confirm layak UEL dah. Hahaha.

meo sepul berkata...

Bangang.

flamez berkata...

Congrats Liverpool.
Sekurang-kurangnya ada 1 piala pada musim ini walaupun tak berapa prestij tapi masih dikira piala daripada tiada langsung. Memenangi piala ini sekurang-kurangnya dapat menjamin Liverpool layak bermain pada Europa League musim depan kerana aku rasa Liverpool mungkin susah nak dapat top 4 musim ni.

Kurast berkata...

Teruskan pakkordi..YNWA!

Mohd Farwalis berkata...

satu je masih tak jelas. Mana nak cari bedak sejuk tu? berap RM satu?

nak buat hadiah kawen peminat MU yang bontotnya hitam.

VillaSanc berkata...

apa punya bangang la..masuk final carling pun mcm dah masuk final champions league..oh,lupa plak lama dah x main final~

GGMU berkata...

liverpool mmg power. eksaited kemain dpt pergi final.

Shane Falco berkata...

merasa gaklah team MALAYSIA main kat wembley nanti ye?haha!

Cob Nobbler berkata...

A'uzubillahiminasyaitonirojim...

rashideeshukri berkata...

apasal Evra pakai sikit je bedak sejuk tu? malu ke nak pakai dekat satu muka?

mirul berkata...

menang besar besar pun tak guna kan pakkordi kalau diakhirnya piala dipegang kelab lain.

kah kah kah.

liverpool power.

Nik Saiful Anuar berkata...

Evra main sabtu ni? risau plak takut2 Bellamy plak kene ban 8 game, mintak dijauhkn, biarlah Johnson yg berentap sama Evra, kurg la racisnye ye dak?

YNWA

talkIZcheap! berkata...

hope Liverpool won't do the Arsenal... or do the Liverpool... well, it's all the same anyway... LOL!!

Men Siti 2-3 MenYU tanak kira?? :p

hantuLongkang berkata...

@keli:
"MU akan disekolahkan pulak lepas ni."

evra kalu kena sekolah pun, tetap bengap macam tu jugak...

tapi sebenarnya, satu MU, batu besar kepala dalam juga ada duduk...hahah

@talkIZcheap!:
city dan MU elok2 UCL jadi EL macam mana nak kira pulak?...liverpool takpe pasal ada UCL ke takde UCL ke, power tetap power :D

talkIZcheap! berkata...

sama la, MenYU ada UCL ke takde ke... UCL ni cuma pentas untuk tim-tim speanyol membuang peluh selepas terlalu senang bermain di Liga sendiri... keh keh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...