ANDA SEDANG MEMBACA

50

FA Cup Qfinal Review - Liverpool v Stoke

van kordi Isnin, Mac 19, 2012

Seperti kebiasaannya, Liverpool gemar mempermain-mainkan perasaan penyokong pihak lawan. Bermula dengan baik, kemudian memperlahankan rentak dan seolah-olah membiarkan Crouch menyamakan kedudukan.

Babak kedua menyaksikan penguasaan penuh Liverpool dan jaringan Stewart Downing hampir meletupkan tangan Sorenson. Liverpool melangkah ke separuh akhir piala FA dan diundi menentang Everton/Sunderland. Chelsea pula akan menentang Spurs/Bolton.

Liverpool hampir pasti ke akhir dan saya berdoa agar Chelsea juga akan ke akhir kerana seperti kata rakan kops saya di twitter, @lilydalglish ; "Chelsea is our bitch".

Manakala di San Mames pula, Athletic Bilbao tersungkur 0-3.

#YNWA ./

50 Ulasan:

Maman berkata...

Bitch eh? Haha. Kemon, Chelsea!!

Firdaus Alim berkata...

chelsea mkanan liverpool..mohon lfc jumpe spurs kt final heh haha

say- O berkata...

akhirnya pakkordi jugak yang hero sokernet! hidup pakkordi!

anyway, match semalam memang suspense habis. downing at last tahu jugak cara nak skor. begitu juga torres. tahniah untuk both players!

Mohd Farwalis berkata...

apa benda la Bilbao? Dengan kelab cikai pun kalahhhhh???

ka ka ka

LS berkata...

elehhh.

Apik Power berkata...

Apa ke bangang sangatlah Man Utd hari tu kalah dengan kelab yang kalah dengan kelab cikai..

Harris Haiqqal berkata...

Alah.. skrg baru kuar entri. Hari tu game man utd kalah a.k.a out, apesal tak nak keluar entri??

sleek berkata...

respect pengulas liverpool yg masih tegar mengupdate entry walaupun seringkali dianjing kaw2.



jangang simpan telur dalam peti sejuk macam pengulas MUnyet.

Melody berkata...

Wem-Ber-Lee

:D

naqiuddin berkata...

entry power dari pak kordi.

Mohd Haris berkata...

Gua nak tuju kat Pak Kordi. Jangan bongkak sangat... dan jangan lupe kalau lapar...bukak tin sardin ayam brand.

Nik Saiful Anuar berkata...

for the sake of Muamba, FA Cup Final: Liverpool vs Bolton, wee.....

JTX Malaysia berkata...

bitch please..chelsea will get nothing, prcyalah

safichan berkata...

apa lah sgt...dari 3rd round smp Q/F main kat stadium sendiri...nasib baik ajer...semua tau luar anfield, liverpool main mcm najis...nasib baik, kalu main away dah lama bungkus mcm tin sardin liverpool ni...

El berkata...

Fakta fan MU:

1: kalau team MU kalah, dia butthurt

2: kalau team Liverpool menang, dia butthurt

3: kalau Liverpool menang Piala, diorang bertambah butthurt

Kimique berkata...

tambahan kepada Fakta fan MU: (penulis asal - El)

1: kalau team MU kalah, dia butthurt
- takleh terima hakikat MU kalah sampai tapis comment kat sokernet

2: kalau team Liverpool menang, dia butthurt
- bagi alasan liverpool main semua home game, MU pun main home game apsal kalah?

3: kalau Liverpool menang Piala, diorang bertambah butthurt
- liverpool menang carling, MU ada menang apa? champions league ke laut, europa ke laut.

RABUN berkata...

Athletic Bilbao he he he.....

zu berkata...

kalau ada rezeki lawan chelsea ke nanti, tak payah main kat wembley pun.
main kat stamford bridge pun takpe.
resultnya sama jugak, kena lanyak.

Mr. Schomey™ berkata...

macam ni la penyokong liverpool. baru menang piala dah berlagak macam menang liga. tu kalau menang liga tahun 2098 tu nanti macam mana la agaknya.

safichan berkata...

Bring on number 20!!! U can keep ur "arak" cup okey...

cili celah gigi berkata...

ahh.ini je la hiburan kami.nak tunggu post pengulas menyu lepas menyu kalah? hah.semua sembunyi entah ke mana.sampai ke bila pun takkan ada. liverpool jugak yg plg win. kalah menang rilek sahaja.

flamez berkata...

Congratz Liverpool kerana menghalau keluar Stoke City dari FA Cup.
Aku hanya tak berapa minat cara dan taktik Stoke City bermain. Macam main ragbi terutamanya balingan jauh Rory Delap yang membuang masa permainan. Macam mana pun taktik Stoke City memang berkesan dan aku faham setiap pasukan harus melakukan apa sahaja untuk kemenangan.
Tahniah juga kepada Man United dan Chelsea. 10 gol dapat disaksikan dan 2 daripadanya adalah dari Torres dan aku ingin meminjam kata-kata peminat Liverpool dulu 'Torres is reborn' haha!

talkIZcheap! berkata...

Athletico Bilbao penat ler tu, habis power dah lawan tim hebat cam MenYu, tu pun takleh nak baca ke? keh keh :p

Mambang Tanah berkata...

Mcmni la pnyokong MU,bsandarkn pd BPL..oh,itu pun sbb tu je yg tggal utk korg kan? Kehkehkeh

cili celah gigi berkata...

bagi fan menyu , dulu europa league tu cikai je kata dorang.takda kelas main ueropa league.

ha amik kau.europa tak dapat , fa cup tak dapat , carling pun tak dapat . champions league? kah3. liga ni pun gua bet tak dpt jugak .

tgk la kalau lwn man city nanti howard webb jadi referee.kira bertuah la korang.

missus vidic berkata...

excited semacam je fan liverpool ni...

agak2 nye lah kan kalau MU menang title no 20 season ni excited mcm ni jugak ke korang2 semua ni...

rashideeshukri berkata...

cakap banyak fans MU ni, konek kecut jugak bila MU kalah. kebanyakan nama yang dok trashtalk dekat sini tak berani langsung nak komen yang kat bawah-bawah tu ke?

pengulas langsung sekor pun tak nak keluar entri. apa cerita yang Athletic Bilbao tu 'bukan sekadar kelab biasa'? amenda woih?

talkIZcheap! berkata...

Bagi fan MenYu, memang la Europa tu cikai, sebab tu MenYu malas nak menang... tu pun takleh nak baca ke? keh keh!

piazon berkata...

alasan paling bodoh bile kalah ckp malas nak menang..cube la terime kekalahan!!

Kimique berkata...

piazon: masih tak tau tipikal fan Mu? bangang sepanjang zaman, kalah bagi alsan malas nak menang. macam haram.

Putra berkata...

fans m.u mmg kotey kecut dan bangan... tu pun takleh nak baca ke?

kobetz berkata...

tahniah kerana berbangga dgn League Cup yg tlh anda menangi..League Cup nie sape dpt mmglah power yg amat..

p/s-dgr dlu league cup nie pnh dikatakan low class? knapa ye..

talkIZcheap! berkata...

ok lah kalo alasan bangang dah kalah kata taknak menang, daripada team dah lama lemah masih bajet kuat, keh keh :p

Kimique berkata...

lemah? bajet kuat?

2012
league cup
semi final FA cup

athletic bilbao? bangang abadi

Mohd Farwalis berkata...

pengulas MU tengah rilek-rilek pekena roti canai.

itupun tak boleh nak baca ke???

unknown berkata...

sekali lagi entry yang 'kosong' dari pakkordi..sigh

hantuLongkang berkata...

ceh..asyik2 nak gaduh pasal FA cup, league cup, EPL, bla2...gengster kampung betul..keh2

ni, dah nak main ni..tghanung vs kitchee ntahbetultidaknamadiaakubedal FC...baru terbuka sikit minda tengok perlawanan macam ni...takde la terkangkang duduk kumpul daki hari2 :D

sinip berkata...

When it comes to sport, English football is always good to watch, regardless if it is EPL or the Cup competition.

dzulfinger berkata...

sokernet banned liga or team malaysia dah skang nie...

talkIZcheap! berkata...

"2012
league cup
semi final FA cup"


Kan betul aku cakap... :p

Kimique berkata...

apa yang saudara cakap betul?

kobetz berkata...

TalkIZcheap!,

kah3.. btol la..
bangang abadi..
terserlah..
xphm2 lg..

faridzainal berkata...

Yeah... Liverpool dah Power!

pakkordi berkata...

Ralat: Liverpool Memang Power!

hantuLongkang berkata...

Ralat #2: Liverpool Memang Paling Power!

Ajiz Nasution berkata...

"Chelsea is our bitch".

Keh keh keh. Jumpa Sunderland/Everton pun belum tentu lepas lagi. Keh keh keh.

Unknown berkata...

...live-fooL.... memang hidup di bodohkan sokmo lah fans liverpool nih... nama kelab pun dah amacam HIDUP-BODOH...!!!! hahahaaa.... Amik lah piala SEMI-FA cup tuh....

MU duduk puncak, tu pun xtau nk baca ke?? LIVE-FOOL duduk tangga no-7 liga, masih tak boleh baca ke?? APA PUNYA BANGANG..!!!!

LIVE-FOOL... HIDUP-BODOH..!!!

Wilshere_19 berkata...

umpphh. *gelak ttp mulut* kutuk2 arsenal sgt. dont do arsenal la. hahaha. mana 'Liverpool gemar mempermain-mainkan perasaan penyokong pihak lawan'?? mana oit? ada telur reply la. haha

cakap je x erti men bola. dgn qpr lagi xbleh blah. bangang abadi liverfool ni. haha

Wilshere_19 berkata...

booo queen kenny. we won it 5 times. 5 goal. 3 for qpr, 2 for liverpool.

txx berkata...

Unknown tu cm cerdik sgt je. Hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...