ANDA SEDANG MEMBACA

54

THIS IS OUR SEASON!

Abdul Sokernet Ahad, Mac 04, 2012




The same old jokes keep popping out? Kakakakaka!

Ah! Dah lebih 20 tahun Kopites dok pakai "THIS IS OUR SEASON!" tu, tapi haram tak menang, tak rasa benda tu lame pulak, ye dok?

Stand up comedy asyik recycle lawak lama kau cakap "akhirnya hilang peminat", tapi ada tim tu dah 20 tahun tak menang EPL, tak hilang-hilang pun peminat?

Abang tak pasti dalam kes ni, tim tu bangang atau penyokong dia yang bangang?
Lepas tu nak mintak abang tulis benda berilmiah pasal Liverpool? Huh! Abang rasa menyokong Liverpool tu sendiri adalah satu perbuatan tak berilmiah. Buang beras je kalau abang tulis. Puih!



P/s: Penjualan sticker ini masih dibuka. Tolong lah orang kita nak meniaga. ;-)

54 Ulasan:

fikiranlicin berkata...

bangang lu ni abdoi

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

bana.. bana.. mohon mangifera sumbat muka dalam lubang jamban lepas tu flush..

Firdaus Alim berkata...

biarkan..kena kutok pon kalau jadi dabel winners bulan 5 berbaloi baq hang..abdul prepare hujah siap2 utk bulan 5 nanti..bgla nama piala yg grand2 sikit haha

EQUILIBRIUM berkata...

THIS IS OUR SEASON adalah motto scouser bin dippers. tapi mangkok tingkat di malaysia pun perasan mereka adalah bin dippers.

top_ace7 berkata...

My Anfield source confirms: "huge bust up in LFC dressing room. Suarez dug out Kelly who snapped. Reina & Carragher clashed too"

ady.ahmad berkata...

in abdul we trust,,haram guna nama abdul,,hahahaha...

Dewajiwa berkata...

dah nama pun standard kampung.
bak kata orang JB, saiz la tu.

tahniah Gunners. GGMU

keli berkata...

Woiii Abdul, lu menyalak sangat kuat. GFY negritos.

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

adijaya berkata...

apabila chelsea kalah dan arsenal menang, abdul membuat entry untuk mengutuk liverpool.

siapakah abdul?
mari kita kaji satu per satu.

A. jika abdul penyokong arsenal.
- dia akan up berita arsenal menang ngan liverpool, kutuk chelsea skit-skit sebab london rival. tapi tak sentuh man utd sebab game esok.

B. jika abdul penyokong liverpool.
- tidak mungkin dia akan kutuk liverpool. mungkin dia akan tunggu man utd kalah esok baru up entry.

C. jika abdul penyokong man utd.
- dia akan balun kaw-kaw liverpool dan chelsea. kalah di anfield dan kalah vs west brom memang modal terbaik la untuk buat entry panas.

D. jika abdul penyokong chelsea.
- dia akan up entry pasal liverpool kalah dan ignore pasal chelsea pun kalah. dia takkan credit arsenal menang walaupun main cantik dan control padang anfield.

jadi, sila buat pilihan anda.

sekian.

kobetz berkata...

dun mess wit abdul.. keh3.. counter yg agak ilmiah utk komen xbertauliah.. congrat abdul..;-p

Frankie cokeupthenozza berkata...

komen adijaya paling bernas,
so lucius maximus is the main character for abdul sokernet perhaps..ye dok?

patutlah chelsea kalah xde sape nk post, kalah dgn west brom plak tu, lg hina kekeke...

Abg Baw berkata...

setuju ,ap2 yg bangang mmg untuk liverpool..haha

txx berkata...

Kesian aku tgk post2 jorji ngan abdul sokernet nih. Bangang tak habes. Mohon penyokong liverpool senyum je ngan org2 cm ni. Aku harap ade la entry preview manu nk lawan pasni.

Pet Shop Boys berkata...

Liverpool kalah dengan team yang lebih kuat. Liverpool control the game dan Arsenal hanya dapat 2 peluang dan mereka tak mensiakan-siakan peluang.
memang Van Persie hebat dan striker Liverpool macam haram.

cuma yang sedihnya aku rasa van Persie tak pernah dapat kredit dari fan Arsenal, Abdul Sokernet. kemenangan Arsenal hanya digunakan untuk membahan Liverpool sahaja.
fan arsenal hanya sibuk melayan dan berangan dengan palyer2 lama dan zaman kegemilangan lama. mereka masih dibuai dengan mimpi-mimpin indah dari Thierry Henry, dennis bergkamp...

sood berkata...

dah kalah tetap kalah....kontrol la game cane pun...dive berguling sambil tayang iklan gigi bagai pun....kalau dah bodoh...selamanya akan bodo...setakat mng penalty (tu.pun cousin gerard yg tolong) pastu dpt mickey mouse cup....bukanla ape2 pun....sedarlah yg korang tu dah.berapa season xdpt main ucl?korang dah sama standard dgn middle team dah...cuma fans korang je yg xbleh terima kenyataan.....waakkaa

aKu berkata...

20++ points beza dgn team man utd....mengakujela yang team korang nie memang team bangang...standard team pertengahan aje....

zu berkata...

serius betul abg sood kat atas ni.
bangga team dia dapat main UCL la tu.

-KingSyahmi- berkata...

BURRNNN!!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

sood.. bawak mengucap.. jangan masuk campur hal rumahtangga orang..

trevor berkata...

ahahha apa la kamu semua ni gaduh gaduh. aku sokong liverpool walaupun kalah rileks je. kutuk pun kutuklah. macam tak biasa. aku terima seadanya kekalahan ini. kalau dah sokong mana-mana tim kalau kena kutuk tu biasalah geng.

kah kah kah.

oh sebelum tu. aku liverpool aku ok.

talkIZcheap! berkata...

Wow, Adijaya! You solved the case...

Semua misteri telah diselesaikan... :p

EQUILIBRIUM berkata...

Lantak la abdul tu penyokong tim mana sekali pun. hatta kalau abdul penyokong tim qpr ada aku kesah. yang aku kesahkan kenapa penyokong tim liverfool kat malaya ni perasan mereka juga adalah bin dippers? cuba jawab apa yg sedap sgt jadi bin dippers ni?

Berbo berkata...

SEBAB FANS LIVERPPOL KAT MALAYSIA POSERRR. HAHAHAHAHAHAHAH

keli berkata...

@EQUILIBRIUM
Nape pulak yang lu kesah sangat Liverpool kalah ni bro? Nape lu kesah sangat kitorang minat Liverpool bro? Kalau macam tu satu malaya tak boleh minat Liverpool ke bro? Kitorang minat Liverpool guna duit lu ke bro? Aiman tak kesah bro.

EQUILIBRIUM berkata...

@KELI,

Ko paham bahasa melayu ke? bila masa aku kesah liverfool kalah ke menang ke? bila aku kata tak boleh minat liverfool? itu masing2 punya hak la. yang aku tanya napa penyokong liverfool di malaya ni perasan depa macam bin dippers? ko paham bin dippers tak? kalau ko tak paham maknanya ko bukan scouser hahahaha.

Mr. Schomey™ berkata...

eh lama tak nampak adijaya. sekali datang dengan idea yang bernas. nasib baik arsenal menang, kalau kalah, dia simpan je la kot idea tu.

keli berkata...

'yang aku kesahkan kenapa penyokong tim liverfool kat malaya ni perasan mereka juga adalah bin dippers?'

Seterusnya lu tulis ni..
bila aku kata tak boleh minat liverfool? itu masing2 punya hak la

What's your point then?
Ini juga hak masing2. Kalau gua minat liverpool lu cop gua perasan bin dippers. Sekali lagi gua cakap satu malayalah macam tu tak boleh minat liverpool sebab mereka akan dicop perasan bin dippers. Lu tahu apa itu banter?

Bin dippers? Mungkin pemahaman gua salah kot. Cuba lu citer skit kasi gua faham.

zu berkata...

rilek @keli..
biarkan je equilibriiumimubumru susah betol nak eja nama.
ada orang cuba nak seek ultra attention kat sini.
kononnya nak jadik legend macam kareem dan cardio la kot.
atau setidaknya paling kurang pun linda radzi

keli berkata...

@zu
Linda Radzi. Memang legend beliau tu. Serius!:D

rashideeshukri berkata...

bin dippers tu apa? seriously sepanjang gua belajar dekat Liverpool ni, gua tak pernah dengar term tu hatta dari fans tegar MU sekalipun.

bola je woih. rileks la kalau nak menganjing pun. orang lain main bola korang pulak yang lebih.

EQUILIBRIUM berkata...

@Keli,

banter tu aku paham. Menganjing2 manja atau pun mengejek2 mesra hahaha. tapi kalau panggil negrito dlm keadaan ingin provokasi bukan banter ye.

rasheeeed,

kalau tak tau "bin dippers" sbb ko bukan scouser. aku dah bagitau awal2 lagi kan. "Bin dippers" hanya sifat yg ada kalangan scousers je. dan menariknya semua "bin dippers" adalah liverfool tapi bukan semua scousers adalah liverfool.

rashideeshukri berkata...

habis tu lu ni Scouser ke? gua ada kawan Scouser, dia sendiri pun tak tau bin dipper tu apa. memandai je lu ni.

bin dippers tu apa sebenarnya? Scouser tu apa pulak? gua tanya lu balik ni, jawab la. kata power sangat kan.

EQUILIBRIUM berkata...

rashideeeee,

li cakap lu belajar kat liverfool. kalau aku cakap ko bodoh mmg ko bodoh kan? kau kenal pakcik google tak? lu baru kenal bola inggeris ni berapa lama? tahun 81 kau dah lahir belum?

Dark Mars berkata...

Aku pun nak tau Bin Dippers tu apa, so aku pun mintak pertolongan Pak Cik Google.

Sumber : http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bin%20dipper

Bin Dipper :
1) A derogatory term for a scouser. A Liverpudlian. A resident of Liverpool.
2) A person who was born in Liverpool, England. Also known as scousers

Contoh Ayat :

Sketsa 1
Bob: Look at that Bin Dipper trying to rob that car
Rob: The idiot doesn't even realise it's a skip

Sketsa 2

Liverludlian scally...."Aye mister, it`s a quid to look after your car, whilst you go to the match like"

Me...."Touch my car you dirty low-life bin dipper & i`ll fucking kill you, comprende?"

EQUILIBRIUM berkata...

Rashideeeeee,
ni komen aku amik kat forum fan liverfool fans. scouser ni tak suka org panggil dia bin dippers.


Maybe im out of order, but to me i just dont know what all the fuss
is. Ive been born and raised in the area, and i dont find it
offensive at all. It is just banter between both cities,
and stereotypical sayings like "bin dippers" are standard these days.
Just like the "calm down" and "sign on" we constantly get.
Its banter and cheap point scoring. Its like us calling cockneys
"chavs" or welsh teams "sheap shaggers". Its harmles banter based
on illinformed stereotypes. I certainly wouldnt be offended by it.
Not in the same league as "murderers" and "wallpushers"

keli berkata...

Negritos tu cukop mesra tau. Ask Uruguayan.
Tapi komen 1st gua tu memang gua cuba bermesra tapi dalam mode emo tau. :D
Komen mangifera tu ada point. Tapi entri Abdul huhhh....only his blatant idiocy.
Bin dippers? Really dude. Heee......gua ingat lampin drypers. Lebai google ni kadang2 merapu je pun ambik general je. kikikiki. Tapi mungkin jugak gua pun salah.
Ok negritos. Baik gua diam ikut nasihat orang. Panjang lebar pulak nanti. Btw, hargai usaha anda kerana rajin google. Gua malas.

EQUILIBRIUM berkata...

funy funy funny scouser malaya taktau apa itu bin dippers trololol sungguh ni. kalau tak percaya google pi masuk RAWK ask bin dippers there.

rashideeshukri berkata...

amenda la korang ni ambik source dari urbandictionary, kah kah kah.

buat pengetahuan anda, encik EQUILIBRIUM, speech context yang lu bagi kat gua tu tak bermaksud dia offended dengan panggilan 'bin dippers' tu. dia tak kisah pun orang panggil dia 'bin dippers' (kalau la gua pernah dengar perkataan ni), simply because it's just a mere bantering between fans and it's nothing personal. lu ni reti baca BI ke tak ni? kah kah kah.

EQUILIBRIUM ni contoh British posers, cakap BI berterabur tapi nak sangat guna slang. it amuses me to see, somehow, a degenerate person like yourself present such inadequate level of competency and intelligence.

bang, belajar cakap BI siap-siap dulu baru guna slang okay.

rashideeshukri berkata...

lol kalau fans Liverpool dekat Malaysia perasan diorang ni macam Scousers, fans Arsenal dengan MU pun dua kali lima je. semua perasan diorang ni lahir dekat Salford ataupun North London. tipikal Mancs and Posh scums jugak la ni. kah kah kah.

flamez berkata...

Good conversation here at least.
Tapi yang aku tahu bin dippers itu adalah gelaran kepada penyokong Liverpool yang agak bangang sebab masih merasakan Liverpool adalah kelab bolasepak yang dominan pada masa sekarang. Itu hanya ilmu bola yang aku ada pasal bin dippers. Kalau aku tak silap. Kalau silap sila beri info. Haha. Mohon keli dan rashidee bertanggungjawab. haha
Kejap lagi Man United vs Spurs. Jangan gaduh-gaduh. Enjoy

Heysátan berkata...

"Stand up comedy asyik recycle lawak lama kau cakap "akhirnya hilang peminat", tapi ada tim tu dah 20 tahun tak menang EPL, tak hilang-hilang pun peminat?" lu ada peminat ke abdul? nama dah la mcm badut, tp xpa weh, wa support lu, jgn patah semangat badut, eh abdul, teruskan usaha lu, mana tau nnt lu dpt terbit buku cerita liverpool tidak ke top 4 ke en? en? org kita jugak yg beli en? en? apepun all the best weh kt lu, keep it up!

Pet Shop Boys berkata...

Arsenal yg menang kenapa fan Man U yang beriya macam monyet ni?

biarlah fan Arsenal celebrate. fan man u glory hunter tu duk diam diam sudahlah...kah kah kah

ayobkelubi berkata...

hahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

lu orang tahu tak yang ABDUL ni dah kaya jual INSURANS jek..kutuk2 liverpool ni..dah banyak beli insurans dari dia tawwwww!

mencik u'olls gaduh pasal bola orang putih haram jadah ni!. hahahahahahahaha!

aranhellstorm berkata...

Terpanggil untuk mempertahankan fellow Reds Mangifera.

Bangang-bangang pun orang dok sebut-sebut, tanda dekat kat hati letuwwww...

haha

pada aku lah kan, wa dok start sokong Liverpool memang zaman tengah jatuh, masa tu zaman Beckham & Co masih tahap comel anak2 ikan Pak Alek tapi dah start menang liga season in and season out. Arsenal pun baru nak naik, Chelsea masa tu? orang lagi sokong Blackburn dari sokong Chelsea.

Tapi aku sokong Liverpool atas sebab musabab aku sendiri tapi Glory Hunting bukanlah satu daripadanya.

Gua hangen jugak la kalau orang panggil Liverpool fan ni Glory Hunter or poser, sebab dah bertahun tak menang trofi besar secara konsisten, penyokong masih setia sebab mungkin kami bodoh dan terpedaya dengan tagline "this is our season" atau kami memang sokong tegar bukan macam sesetengah lalang yang aku kenal.

apa pun, Abdul & Co, korang cakap la apa pun, korang troll la apa pun, korang buat la apa pun, wa takkan berhenti menyokong Liverpool sama macam wa takkan berhenti membaca Sokernet.

Sebab Sokernet ada Lucius Maximus, entry serius pasal bola beliau yang selalu gua tunggu. Setakat troll, kat opis gua pun selalu dengar...

sial saya bukan robot "chila nglosers" terasa wa hahaha

mangifera berkata...

nama aku jugak kena petik.

yang abdul snapped sgt ni apa kes? siap screen shot komen aku tu.

why so serius hah abdul? why?

aku gelak je la..komen aku pun jadi bahan entri.

20 tahun tak menang EPL, ada menang UEFA Cup, carling cup, FA cup and UCL. Enough for us to keep rooting for LFC. And lately ni je Liverpool not so much as BPL title contender, kalau tak before this, you can't deny that always you have to count Liverpool in for title contender.

And FYI, according to season 10/11 report, Liverpool still have most Live Telecast Match for BPL matches at SkySport compare to other team. Yes, even Man Utd.

Yang aku pasti, Abdul ni yang bangang. Kalau buang beras, yang abang gi tulis jugak tu, apa pasal? Haa..apa pasal? Tulis banyak2 entri pulak tu. Now, jawablah apa pasal abang tulis jugak? Jawab lah.

Miss Reader berkata...

kakaka..ternyata objektif abang Abdul berjaya.
Berjaya membuat fans liverpool sentap gile babi..sampai tak habis2 kutuk team orang lain.
Padahal ntah2 si Abdul ni dari team Spurs..
Itulah yang ada dalam DNA liverpool and for good 20 years they've been doing so without failed.
Patutla tak menang-menang! haha

Heysátan berkata...

kick abdul out of sokernet! fak yeah!!

mangifera berkata...

miss reader: abdul yang sentap lebih2 tulis sakan sgt kutuk liverpool menang League Cup. if that League Cup don't fucking matters, why they fucking write about Liverpool?

berdengar2 tulis cakap habih boreh tulis psl Liverpool tapi still tulis jgk. Aku cakap bangang karang, ada pulak cakap aku sentap tapi kalau bukan bangang, apa pulak description paling tepat untuk perlakuan sebegitu?

Lepas tulis ngabeh boreh, siap ludah pulak tu. Kalau lepas tu tulis lagi pasal Liverpool, bukan ke itu perlakuan menjilat ludah sendiri?

Now, you fucking tell me, where did I and my fellow Reds do wrong on this bila orang lain yang sentap lebih2 tulis psl Liverpool berkoyan2 yet claiming benda tu ngabeh boreh dan membuatkan orang meludah?

Nah...aku nak tengok entry perabih boreh and ludah-induced macam entri utk Liverpool ni ada ditulis lagi tak oleh Abdul Sokernet. Kalau ada, Abdul memang suka jilat ludah sendiri.

Kalau itu jadi, aku gelak je la kan. Hihihi. Memang spesis Abdul Sokernet ni suka menjilat ludah sendiri. buruk benor. :P

rashideeshukri berkata...

alaa Miss Reader ni, kalau Kordi up satu artikel kutuk MU, gua yakin dia yang sentap lebih. kah kah kah.

Dark Mars berkata...

Tapi gua peratikan, Fan Man U dengan Fan Liverpool paling senang sentap.. Kah Kah Kah..

kobetz berkata...

aku harap FAM analys bnda nie..
stahu aku hnye ada bape team negeri je yg ada supporter camnie.. ni klo ULTRAS nmpk pon garu kepala.. kemain dalam sanubari mereka dgn bola sepak inggeris..
persoalan - mungkin EQUILIBRIUM seorg bin dippers..?
jgn mrh abdul, dia jual bege kat goodison park.. mmg patut dia xske anfield.

kareem berkata...

celaka apa zu ni petik nama gua. Agaknya dah puas makan nasik pakai tangan la tu...

Danial Sharom Nizan berkata...

kalau butthurt sangat takyah bukak sokernet dah

Miss Reader berkata...

@mangifera: Gigih betul nak pointing out your sentapness.
Haven't you got the message yet? It's their fucking business to write whatever shit they want to.
They want to talk cock or sardines cans, it's their effing right.

Sentap aside, if you're looking for ordinary report writing please make a big u-turn and head to you-know-where.
If you can't handle the heat, get the hell outa here.

@rashidee: Saya tak sentap, saya ok

Sekian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...