ANDA SEDANG MEMBACA

33

Chelsea 2 - 1 Benfica (Agg. 3 - 1)

Lucius Maximus Khamis, April 05, 2012 , ,



 Dikhabarkan oleh bijak pandai, sebaik sahaja wisel ditiup pengadil di Stamford Bridge menandakan Chelsea sah layak ke perlawanan akhir, berlaku gempa di bumi Catalunya hingga muncul retak pada tiang seri di Camp Nou. Maka tahulah seluruh bumi Catalunya yakni Harapan Terakhir Umat England sudah kembali menuntut pembalasan!

33 Ulasan:

atan berkata...

First!!


Chelsea power!

Melody berkata...

Tahniah.

Muhammad Fadhli berkata...

post ini yang ditunggu2 dari tadi....

ronalbi berkata...

berangan!

Remy 10 berkata...

congrats

piazon berkata...

ops..meireles ade disitu.sorg lg bekas player liverpool yg dijanjikn main kat tahap tertggi bola sepak,bkn main utk mng mickey mouse cup tau.. hahahaha

Thaqif Ismail berkata...

lucy, baru sampai separuh akhir, belum ke perlawanan akhir lagi. Jangan salah fakta bro. hehe

EQUILIBRIUM berkata...

Me predicts ref fave a.k.a qatari team will be a vegetable to Singa Aslam. peoples said qatari team was brilliant but me think they have not face real football team like Singa Aslam. so far all qatari opponents just rolling on the an field to give messi a space. marks my word Singa Aslam will face The Fascist in the final.

NaemSyukri berkata...

Thaqif Ismail , Lucy tgh Ulas perlawanan Che vs Barca la tuh, just ulas awal cket! HAHA.

#KTBFFH

Raiden berkata...

ovrebo mana, mana?

awang merah berkata...

adakah Messi masih lagi berguna sbg pemain terbaik dgn skill yg memukau...atau just a fluke cam Argentina vs Germany in 2010 lalu...prediction? Maybe just like another player on pitch je kot

ronalbi berkata...

torres dah tak goal ke? tak nampak pun nama sebagai penjaring?

redzabes berkata...

singa aslan harapan terakhir umat Anglophilia, PADU!!!

GGMU berkata...

All the best Chelski...wa harap lu pergi final UCL!!! sampai final nnt wa support Jose Mourinho.

p/s:- wa x sokong Real tp support Jose Mourinho.

Maman berkata...

GGMU, jgn harap Mourinho manange MU lepas SAF tenat nanti. Hehehe..
JM loves Chelsea much. (TP, entahla, skrg ape2 leh jd ye dok?)

Meireless thunder shot was hopeless for Arthur, & the magnificent roller-coaster journey begin now. Barca, in this century, never defeat Chelsea at the Stamford Bridge, cuma UEFAlona yg menang tu pun dibantu Platini & Ovrebo. Mighty Bridge will give them a lesson!

Ajiz Nasution berkata...

Jarang Luci keluarkan artikel berkonsepkan 'penglipur lara' mcm ni.. Selalunya penuh dgn fakta..

Semalam aku dgr kat radio, Mourinho menjangkakan Real takkan bertemu Chelsea di final.. Bermakna dia maksudkan Chelsea bakal tewas dan Real akan menang ke atas Bayern.. Sungguh yakin lanun portugis sorang ni.. cis!

safichan berkata...

@ ajiz nasution...

aku rasa ko tak dgr radio betol2...yg aku faham jose ckp mcm tu sbb dia sinikal dgn prospek chelsea akan ke final sbb barca akan selalu mendapat "perlindungan" dari referee dan UEFA...dia bukan menidakkan kemampuan chelsea...dia sinikal pd barca lepas ac milan kalah atas penalty kontroversi di nou camp...mcm kes dulu ketika barca vs chelsea, inter, arsenal dan sblm ini...barca selalu mendpt favor dari ref...

KayuUkur berkata...

When Chelsea got a penalty and red card given to Benfica nobody cares....cause nobody cares at shit club but when great club like barca and man utd got a penalty everybody will butthurt to the max....apparently football fan is hypocrite when it comes to their team.

Hidemichi berkata...

Like!(Y)

aranzedo berkata...

they say, El clasico all over again...

:)

Frankie cokeupthenozza berkata...

lepas 3 post berturut2 lucy kutuk kenny n liverpool gune nma abdul, akhirnya kuar gk post kemenangan chelsea gune nma sndri, huhu btw syabas chelsea.

cantona79 berkata...

@ maman - no worries bro, the special one TAK MUNGKIN ke OT due to some obviuos reasons. Thanks, but no thanks.

Give credit where its due. Tahniah Chelsea and by the way aku harap rekod tiada kelab selatan England menang CL akan terus kekal hingga hujung musim ini.

Northern clubs rule Europe!!! Cheer up Merseyside

sayurNARA berkata...

Chelsea power..
Xleh di sangkal lg

kobetz berkata...

tercapai cite2 torres nk men champions league.. xscore xpe. jnji dpt men..keh3..

mmg mengharapkn chelsea utk buang dominasi kelab Spain di eropah.. 5 kelab dorg tgk fight utk jd UCL n Europa.. mungkin 3 je kelab England g UCL nex season.. keh3!.. sape tau..

persoalan, nape pggl UCL sedangkn European Champs League?

redzabes berkata...

@kobetz UCL = UEFA Champions League

keli berkata...

Gua cuba berfikiran positif dan gua fikir Chelsea cuma harapan palsu umat England kalau nak menang UCL. Harapan terakhir umat England? Puiiii

Apa-apa pun kena puji dan ucap tahniah juga kepada Chelsea kerana menang dengan Benfica. Gua tahu Benfica dan Basel bukan kelab cikai. Muahahaha....

Maman berkata...

@Cantona, pasal Mourinho je yg layak maintain ManU kalau SAF jud nanti. Pep staying at Barca, then sape? Bielsa? Solksjaer? Giggsy? Scholes? Keano? Moyes? Kene GEMPAQ kalau nk ganti org tua tu. Huhuhuh...

Alah, ko rilek je. We will win this UCL.

Maman berkata...

Here again, from Chelsea fans named Tony, London said,

"It is impossible for Chelsea to beat Barcelona. You have to take into account that FC Cheatlona is the boss of the UEFA referees, and they have a very suspecious medical methods in order to improve the physical performance. (Look at Messi). In Spain nobody wants to talk about that but everyone knows that FC Cheatlona doctors have a controversial past. They have a big laboratory in front of the training center. Real Madrid is about to find out something to blame Barcelona methods. The doctors was taken by Guardiola when he started in 2008 (you must remember that he was positive in Brescia, Italy for Nandrolone). Messi couldn't play two matches in a row because of the injuries but after Guardiola came, he has never never injured anymore (imrpove stamina & fitness, increase physicality & healing system) ."

Well, guys, ada kebarangkalian benar ke di situ? Entahlah... Maybe yes maybe not, but Chelsea will welcome them at Bridge with great fight spirit.

EQUILIBRIUM berkata...

yeah this ref favorite a.k.a qatari team always cheated. you see them was sponsored by MLM herbalife. find yourself what actually herbalife is. how was herbalife been abused to mask all those shit. think a minute why eric abidal got that cancer? and the miracle of all miracles he already playing football again now..ermmm such a bunch dirty cheaters.

Jimmy Stracqualursi berkata...

tahniah dan harapnya sampai sini sajalah, au revoir chelsea awal2 wa ucapkan. it's been a while since a german club went to win the CL. so this time i'll be rooting for bayern muenchen.

Jimmy Stracqualursi berkata...

maman, nice theory you got there. or maybe that tony chap prolly think too much, haha. just concentrate on the game la macha, hope it'll be a grand spectacle!

talkIZcheap! berkata...

oh hai, Keli... welkam back! Taknak bet result Man City vs Arsenal malam ni ke?? :p

keli berkata...

Taknak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...