ANDA SEDANG MEMBACA

13

Belanda - Pasukan Bakal Juara Euro2012

van kordi Rabu, Mei 30, 2012


Edgar Davids.

Seorang pemain bolasepak yang sangat digeruni pihak lawan tatkala mewakili kelab mahu pun negara. Menurut beliau (didalam sebuah artikel di soccernet), Holland akan menjadi juara Euro edisi kali ini dengan selamba kerana ada RVP dan Huntelaar. Walaupun Sneijder sedikit "off-form", dia akan menyinga apabila menyarung jersi oren nanti.

Davids menambah lagi, Holland yang sinonim dengan permainan yang cantik dan kemas mungkin akan melepaskan tradisi "Total Football" sebagai korban demi membawa pulang piala yang kali terakhir dimenangi pada tahun 1988. Pendek kata, skor dahulu kemudian bertahan bermati-matian tanpa melepaskan gol (serupa macam England).

Edgar Davids ini memang seorang yang sangat berkaliber. Jika tidak, mana mungkin filem "Predator" meniru susuk tubuh beliau sebagai salah satu karakter utama filem itu.

Hup Holland!

13 Ulasan:

atan berkata...

First!!

shabrieyzs berkata...

2nd!!!

ady.ahmad berkata...

dirk kuyt takde ke? hahaha

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Oranje Leeuwen!

Mista Maman berkata...

Well, look at De Jong flying kick on Alonso was "phenomenal".

Tp, masa lawan Bulgaria tu, aku nmpk yg defends Netherland xcukup kuat. Harap 'bermati-matian' la bertahan nanti bile dah skor awal.

Ape pun, Final 8 target Republic Czech, Portugal, France, German, England, Spain, Italy & Poland (aura tuan rumah bersama).

nev berkata...

England 2012

keli berkata...

Kump B

Jerman, Portugal, Denmark, Belanda.

Kasi lepas group stage kemudian boleh sembang pasal bakal juara. Macam tipis je harapan gua tengok :P

Les Bleus FTW!!!

ronalbi berkata...

typical england fags.

berlagak dahulu, kalah kemudian.

Mista Maman berkata...

Loved to be the Azzuri fans indeed since 1999. England sukar utk menang sebab semua player yg England ada, semuanya masih kuat "membenci" & "kurg chemistry" antara player sebab philosophy & rivalry kelab mereka sendiri yg "memisahkan" segalanya & "perebutan kuasa" kapten kumpulan. Contoh, Gerrard & Lampard, Terry & Ferdinand (+ Racism pulak) etc.

Contoh negara yg ada kekuatan player berjuang bersama sebaiknya utk negara sendiri walau se"ganas" mana pun rivalry diorg ialah;
i. Italy
ii. Germany
iii. Spain
iv. Netherlands
v. France
vi. Portugal
vii. Greece
viii. Russia
ix. Denmark
x. Sweden

kushyrie berkata...

Hup Holland Hup!

tapi kalau tengok current form, peluang nak menang Euro 2012 50-50..

star ramai tapi tak perform

Mr.Peot berkata...

bakal juara jak...kali nie spain pasti juara euro gi...torres akan kembali rajin menjaringkan gol....

shukri hidayat berkata...

pakkordi ni tak habis2 citer history

Ajiz Nasution berkata...

Hup Oranje Hup!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...