ANDA SEDANG MEMBACA

13

Senarai 35 Pemain Piala AFF Suzuki 2012

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, Oktober 25, 2012 ,


Amar Rohidan, Baddrol Bakhtiar, Mohd Khyril Muhymeen Zambri (Kedah)
Ketiga-tiga pemain ini bermain di posisi pemain tengah bertahan, pemain tengah dan pemain tengah menyerang. Tiga-tiga bangang dan tak mampu buat apa untuk pasukan Kedah sepanjang musim lalu sehingga jatuh ke Liga Perdana.

Mohd Bunyamin Umar, Norazlan Razali, Safiq Rahim (Selangor)
Bunyamin Umar bangang. Norazlan Razali ni aku tak tahu pehal boleh ada. Safiq Rahim sepanjang Piala Malaysia main macam cilake.

Mohd Farizal Marlias, S. Kunanlan (Negeri Sembilan)
Aku suka Farizal Marlias sebagai goli yang tenang. S. Kunanlan posisinya tidak dicabar sesiapa.

Khairul Fahmi Che Mat, Mohd Shakir Shaari, Norshahrul Idlan Talaha, S. Subramaniam, Nik Shahrul Azim Abdul Halim (Kelantan)
Kedua-dua naib kapten Kelantan berada di dalam senarai tetapi kapten Kelantan, Badri Radzi tidak disenaraikan walaupun bermain konsisten sepanjang musim liga dan Piala Malaysia.  

Muhammad Zubir Mohd Azmi, Mohd Faizal Muhamad (Terengganu)
Zubir Azmi orait.

Azamuddin Mohd Akil, R. Gopinathan (Pahang)
Gopinathan berada di dalam senarai mungkin kerana ada acara sampingan lumba lari 5000 meter di sana agaknya.

Gary Steven Robbat, Mahalli Jasuli, Mohd Fadhli Mohd Shas, Wan Zack Haikal Wan Nor (Harimau Muda A)
Tiada komen.

Amiridzwan Taj Tajudin, Mohamad Aidil Zafuan Abdul Radzak, Mohamad Zaquan Adha Abdul Radzak, Mohd Azmi Muslim (ATM)
Amiridzwan Taj disahkan pertahanan yang bangang bila aku nampak dia clear tak tentu hala semasa keadaan tidak bahaya pada perlawanan final Piala Malaysia tempoh hari. Zaq One ni satu Malaysia tahu dia semakin tak berguna.

Ahmad Fakri Saarani, Yong Kuong Yong (Felda United)
Fak! Negara kita ada lebih ramai penyerang berkualiti dan sekurang-kurangnya memiliki akal fikiran yang baik.

Mohd Safee Mohd Sali (Pelita Jaya)
Dia perlu ada untuk dipersalahkan.

Simpanan
Mohd Amri Yahyah (Selangor)
Ahmad Shakir Mohd Ali (Negeri Sembilan)
D. Christie Jayaselan, Irwan Fadzli Idrus (ATM)
Ahmad Hazwan Bakri, Mohd Affize Faisal Mamat, Mohd Izham Tarmizi Roslan (Harimau Muda A)


Aku harap team ni kalah.

Mahu menggantikan Rajagobal? Senaraikan 18 pemain pilihan anda di ruangan komen.

13 Ulasan:

f.islahi berkata...

pipi kecewa sbb arsenal kalah. chillex chillex. wenger kata "kami masih dilandasan yg tepat" lol

Anonymouse berkata...

Player kedah dpt ulasan tempat pertama sebab level bangang mereka tahap Post-Doctorate.. sepatutnya Amiridzwan berada di tahap yg sama.

hearyilee berkata...

posisi tgh team malaysia, letak piya n shakir shaari.. aku rase dah meletup dari letak safiq rahim yg main berlagak persis EPL.. Fuckri tu.. aku xnmpak ape kelebihan die.. paling bodo pom.. ambik la rozaimi atau afiq azmi tu.. diorang lg ok dr fuckri tu.. mmg alasan nk letak jawatan pun kuat tu kalau malaysia kalah dalam AFF nanti.. bodo la gajagumpal ni..

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Pelik kenapa piya tak dapat main. Walaupun aku red giant tapi aku tengok piya pilihan yang lagi elok berbanding safiq atau amri.

Peter Hayes Jr. berkata...

amri yahya dalam standby list?. huhuhuhu
joseph kallang kenapa jarang dipanggil hebat gak.

van kordi berkata...

Macam ni lah. Kalau naib presiden FAM sendiri kata alat GPS yg players pakai untuk training tu tak ada guna, sendiri mau ingatlah.

iampali berkata...

kelantan menang treble tapi player team kelantan yang main kebangsaan berapa kerat je? bangang bangang bangang.

jayB berkata...

aku kenal amri yahya je. camne aku nak senaraikan 18 orang pemain?

talkIZcheap! berkata...

Amirridzwan tu ok jugak dari segi positioning dia dalam defense, satu silap dah confirm bangnagn agak kelakar, tapi kalo ikut 'faktor umur' bak kata pengulas Astro Arena hari tu, kira ada la ruang untuk bertambah baik... entah la, aku base on final hari tu je adahal, keh keh!

Nik Shahrul aku tengok final ahri tu tak menyerlah sangat, tapi dia memang cover wing ATM gila-gila punya sampai mamat tu hampir takde chance nak cross bola pun, positioning agak baik walaupun tak banyak support attacking dan kurang tackling... Lain-lain aku takde komen sangat.

Piya tak main national team sebab bukan standard dia nak main dalam pasukan bangang, sekian.

kobetz berkata...

bia la dia.. dia rela pisang nya berbuah banyak kali...digoreng bersalut tepung dan dimakan panas2 di ptg yg berangin.. minum teo dok tepi beranda bersama teman2 sebola.. mencaturi strategi permainan aff nnt.. oh tanahairku malaysia..!

Hazard Ali berkata...

Ah, letak aa sapa pun, janji menang. *komen anti klimaks*

Bandaq berkata...

kena mesti ada fakri bahani tu ?

Mr Sylarius berkata...

Masin betul mulut Pipi ni. Kan betul dah kalah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...