ANDA SEDANG MEMBACA

11

Dulu kini selamanya

Jose Villas Stramaccioni Sabtu, Januari 05, 2013 ,


Mempersembahkan barisan pemain dan pegawai pasukan terhebat dalam Liga Malaysia sejak dahulu, kini dan selamanya ;

Pasukan Selangor Darul Ehsan

4 Faktap menarik yang perlu anda tahu tentang pasukan power ini musim ini;

1. Gaji pemain Selangor dibiayai oleh persatuan sendiri hasil penajaan dan pelabauran persatuan. Tak macam Kelantan yang gaji pemain-nya dibayar oleh Kerajaan Malaysia dan Johor yang gaji pemain-nya dibayar oleh penaja terpaksa.

2. Kappa penaja jersi Selangor adalah sebuah jenama bertaraf antarabangsa. Worrior? Jenama ciplak konon konon nak sama dengan Liverpool.

3. Kalau Johor dan Kelantan memperkenalkan pemain mereka kepada peminat dan media macam buat parti catwalk, pasukan power ini memilih Stadium Shah Alam sebagai lokasi rasmi memperkenalkan pemain. Sebagai perbandingan pernahkah anda semua lihat pasukan Chelsea mempekenalkan pemain mereka di Harrods ? 

4. Tiada 32 bintang di jersi !

Faktap lain, penyokong Selangor tolong tambah sendirilah .......

Gambar : Kredit kepada Selangor Fanatik




11 Ulasan:

sitinur_aisyah berkata...

Nak biskut??

Hazwan Arif berkata...

Fakta lain: Macam Liverpool

Nik Zulkhairi berkata...

dah berapa tahun tak menang piala ni?

Apostolos Velios berkata...

fakta : tak kira la berapa kali reboot team sekalipun,tetap tak menang misi 33

Mr.Peot berkata...

musim kemarau masi panjang..//

Badang berkata...

32 kali mmg power..sape yg paling hampir?

Fairy tails berkata...

mohon selangor ukir 32 bintang di jersi
jgn biarkan kelantan buat sorang2

Chaeir Shahir berkata...

Knp ramai mat ganu kekekek

SmithSonian berkata...

team sandarkan pada kenangan

talkIZcheap! berkata...

Hebat Selangor ni, kapten Malaysia pun ex-pemain dia, pasal tu Malaysia menang AFF Cup...

Ajiz Nasution berkata...

owhh yeke player Kelantan dibayar gaji oleh kerajaan Malaysia? Baru aku tahu.

Btw bro, jom join SFC. bukan Ultras Selangor mahupun Ultras Tg. Karang tapi official fans club.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...