ANDA SEDANG MEMBACA

22

Peristiwa Besar Liga Perdana Inggeris Sepanjang 2013

Imbas peristiwa-peristiwa besar dalam Liga Inggeris sepanjang 2013.

1. Persaraan Sir Alex Ferguson
Ramai yang suka dia. Tak kurang yang membenci. Namun, suka atau tidak, kita semua perlu mengakui bahawa insan ini yang menjadikan Liga Perdana Inggeris sangat menarik tidak seperti yang kita lihat hari ini. Penuh dengan kejutan, drama, dan keangkuhan sebenar. Dah habis jadi manager, buat kecoh lagi dengan Roy Keane dan individu-individu lain melalui buku autobiografinya. Itu yang membezakan Sir Alex dengan manager lain. Ada telur!

Fergie at his best


2. Manchester United menang liga buat kali ke-20
Ini pencapaian yang pastinya hanya boleh dipecahkan oleh Arsenal. Bermula musim ini. Ya. Itu pasti.

Pasukan mid table musim ni sedap bergelak ketawa

3. Gareth Bale pemain termahal dunia tinggalkan Liga Perdana Inggeris
Ini salah satu tarikan di EPL 2013. Kesan dia kepada Tottenham amatlah besar. AVB bawak dia naik. Bale jadi power. Jual Bale pada harga £100. Dua tiga hari lepas AVB kena pecat.

Akulah Ronaldo 2.0

4. Chelsea dan kuasa wang.
Dua individu yang hebat memegang jawatan pengurus di Chelsea dalam tahun yang sama. Benci boleh jadi sayang. Lawan boleh jadi kawan. Inilah kuasa duit!

Poket dah tebal. Tunjuk muka dekat bebudak The Blues pun tak jadi hal.

5. Kegembiraan seluruh warga dunia kecuali peminat Manchester United
Moyes hadir sebagai pengganti Sir Alex Ferguson. In Moyes We Trust. He is The Chosen One! Kini semua orang sayangkan Ferguson kerana telah memilih Moyes. Thank you Sir. Rooney tak jadi lari. Bawak masuk Fellaini. Ahh banyak lagi la. Belum masuk part rekod lebur di Old Trafford lagi tu.

"Ko jahanamkan terus. Jangan tinggal sisa", bisik Alex pada Moyes. Giggs buat-buat mandom.

6. Kebangkitan Arsenal
Arsenal juga termasuk dalam senarai peristiwa besar pasal tahun ini tahun kebangkitan. Ini biasa yang orang cakap. "Awal season biasalah. Lepas January transfer habis jahanam." Aku tak nak cakap banyak sini. Jangkaan aku dah tulis masa pra musim lagi. Ozil masuk. Ramsey on-form. Kekalahan ke atas Manchester City itu hari ialah kekalahan terakhir mereka. Jadi, tunggu dan lihat okey. Calm your tits bebeh!

Pasangan berkaliber dan berkarekter dalam menuju kejuaraan. 
7. Suarez
Gigit Ivanovic. Kena gantung 10 perlawanan. Habis kena gantung, masuk main balik dan jadi sangat ganas untuk meletakkan diri sebagai penjaring terbanyak musim ini. Sedang dalam pertimbangan untuk ke Real Madrid. Main kat Liverpool tak boleh main Liga Juara-juara.

Nyumm nyum nyumm

8. Ulangtahun penubuhan FA ke-150 tahun
150 tahun FA Egland ialah masa yang sangat lama. Generasi kita hanya menonton mereka semasa era kemajuan. 150 tahun dahulu mereka sama macam kita. Barai. Belajarlah sesuatu.

Lama betul

9. Greg Dyke jadi pengerusi FA baru.
Pengerusi baru nak adjust jumlah player yang betul-betul layak main. Lepas tu target nak menang Piala Dunia. England dah tukar. Kita bila lagi?

Ditekan peminat bolasepak tentang prestasi pasukan kebangsaan England di kejohanan Piala Dunia


10. Kuasa duit ni Chelsea dengan Manchester City aje percaya
Wigan menang Piala FA lawan Manchester City. Lepas tu relegate ke divisyen 2. Pantang maut sebelum ajal.

Lu ada duit, gua ada peminat sejati.

11. Swansea menang bergaya di Piala Liga
Kelab biasa-biasa. Trofi ini ialah trofi utama jugak. Tahniah untuk Swansea. Peminat anda di Malaysia tidak ramai tapi anda hebat.

Kah kah kah!!!


12. Chelsea sebagai wakil kelab Inggeris menang piala di pentas Eropah.
Wenger cakap ini piala kelas kedua. Rafa cakap baik ada dari takde. Aku cakap darjat Arsenal terlalu tinggi untuk piala sebegini.

Hiyargghhhh!!!

13. Teknologi garisan gol
Liga Perdana Inggeris menjadi liga pertama di dunia yang menggunakan teknologi garisan gol. Keeper Manchester United dah tak boleh kencing pengadil serupa dulu-dulu.

Teknologi dibangunkan oleh Hawk-Eye


Kesimpulannya, tahun 2013 ada banyak peristiwa besar dalam liga. Ada yang bagus. Ada yang tak bagus. Kalau ada yang aku terlepas pandang, senaraikanlah sendiri. Itu gunanya ruang komen.

Ralat : 150 Tahun FA hari tu aku silap tulis 150 EPL. Anda mungkin sudah maklum berdasarkan gambar yang saya sertakan. Terima kasih untuk teguran.

22 Ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dey Zailee suck my dick arsengal fans!

-Tun Mari Mariappan Dragon-

Tanpa Nama berkata...

Bangang bertingkat-tingkat. Dah kena bedal pun still nak up story.

Apostolos Velios berkata...

2 tahun dulu, geng lama sokernet sibuk hentam harimau bangang b23 time gini

najwa latif berkata...

'Wenger cakap ini piala kelas kedua. 'Rafa cakap baik ada dari takde. Aku cakap darjat Arsenal terlalu tinggi untuk piala sebegini.' Zailee Ramsey

dalam tempoh 59 tahun ni berapa kali arsenal menang piala kelas pertama tu ek?

tapi yang pasti dalam tempoh 8 tahun ni dah banyak menang piala top 4



Zailee Ramsey berkata...

Arsenal hanya akan menang bila mereka mahu sahaja.

Ulasan Dipadam berkata...

Ulasan yang dialih keluar ini tiada kena mengena lagsung dengan Lucius Maximus atau van kordi.

Tanpa Nama berkata...

kau kene lari dari gaya penulisan pipi atau lucy.aku cakap betul ni.penulisan kau takde identiti.jadi apa bezanya kau dengan sukan star?

Tanpa Nama berkata...

'Arsenal hanya akan menang bila mereka mahu sahaja'

gila rupanya!

Bodoh punya pengurusan sekonek.. kalau dah besara pon janganlah bagi orang gila ganti tempat korang plak!

Tanpa Nama berkata...

Dey zailee is asshole!

-Tun Mari Mariappan-

hantuLongkang berkata...

2013 tahun reunion orgy:
- reina --> benitez
- flamini --> wenger --> lauk manchesters
- mourinho --> abramovich --> stesen bas
- fellaini --> moyes --> rooney --> do re mi
- fergie --> rock of gibraltar

talkIZcheap! berkata...

150 tahun EPL, 150 tahun EPL... Aku sedang cuba hadam yang tu dulu...

talkIZcheap! berkata...

150 tahun EPL, 150 tahun EPL... Aku sedang cuba hadam yang tu dulu...

Tanpa Nama berkata...

hantu longkang punya komen ntah apa-apa. tak paham lansung aku. ye pon sokong liberpul janganlah jadi banggang. eh bangang.

Tanpa Nama berkata...

"Sedang dalam pertimbangan untuk ke Real Madrid. Main kat Liverpool tak boleh main Liga Juara-juara."

"Wenger cakap ini piala kelas kedua. Rafa cakap baik ada dari takde. Aku cakap darjat Arsenal terlalu tinggi untuk piala sebegini."

kah kah kah. alhamdullilah. :)

Suarez till 2018.
Arsenal darjat tinggi?
macam mana dengan city meratah dgn bernafsu hari itu?
adakah kerana darjat atau bangang abadi taska arsene wenger ni?
kita sama2 saksikan di pentas eropah. terima kasih.


*nota kaki : please menang ape2 cup season ni wenger. please. -Dickson Nwakaeme

Tanpa Nama berkata...

tinggal ko sorang jer ker?...sabtu ngan ahad ada game ko tau! Tak reti nak update ker!!

kalau mcm ni la gayanya, sila angkat kaki, jalan terus ,belok kiri lepas tu sila pergi mampos.

Tanpa Nama berkata...

Dey Zailee asshole godai and eat my shit!


-Tun Mari Mariappan-

Tanpa Nama berkata...

sokerleaks 120 - 0 sokernet

kalah teruk bhai....gua rasa kalo lu punya blogger lama balik tulis sini pun blog ni dah tak sempat diselamatkan lagi dah. lagi-lagi lucy banar tu.

kareemlobo berkata...

Komen gua:

1. Seperti kata talkizcheap, 150 tahun EPL? Kalau lucy tahu ni, teruk lu kena bedal. Study lagi dik.

2. Tajuk mengenai peristiwa besar Liga Perdana Inggeris, tapi adilkah diselitkan cerita Chelsea menang Europa League? Macam tak kena je. Serupa macam kes Swansea menang League Cup tu.

3. Walaupun aku minat Arsenal, aku rasa ia amat hambar dan penulisan cenderung ke arah identiti pipiyapong.

Takpe, cuba lagi dik. Ambil positif ya.

awek cun berkata...

Ramsey melayu ni jenis yang cakap main sedap mulut jer ni, ala ala macai UMNO, cakap tak guna kepala boleh hadam ker yang positif? hermmmmm?

'Arsenal hanya akan menang bila mereka mahu sahaja'

Tanpa Nama berkata...

ini gampang ape nih?

Azhanhizan Hizan berkata...

Ape kelancau...Mana artikel lain?

Tanpa Nama berkata...

ini bukan sokernet lagi ini suckernet!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...