ANDA SEDANG MEMBACA

21

Rajagopal dan Kita

zaileefd2 Isnin, Disember 02, 2013 , ,



Undian untuk Piala Dunia 2014 ialah 6 Disember nanti. Malaysia tidak tersenarai. K. Rajagopal dah habis kontrak. Tukar jurulatih lain lepas ni rasanya keadaan tetap sama. Itu isu yang sudah lama dihuraikan Sokernet jadi tak perlulah aku hurai kembali.

Aku nak cakap pasal K. Rajagopal ni. Manusia ni kita selalu maki dia, selalu kutuk dia. Hina dia, cerca dia, cela dia, edit gambar dia, dan banyak lagi sebab nak tunjuk betapa kita tak suka dia. Manusia ni sebenarnya dah ajar kau satu benda sebenarnya. Nak tak nak kau kena mengaku kau sebenarnya glory hunter aje. Si Rajagopal ni la yang tunjuk perangai buruk kau tu.

Aku masih ingat masa Malaysia kena tapau dengan China di kejohanan Piala Asia dulu. Mana kau? Lepas Malaysia menang Piala AFF Suzuki 2010 barulah kau nak peduli pasal bola Malaysia. Masa Malaysia belum menang pun kau dah mula meng'elehhhh'kan aje skuad Rajagopal. Aku tahu ni. Kau tak payah nak sorok.

Kau tukar wallpaper laptop Harimau Malaya, kau lupa misi nak gugurkan Presiden, kau dah boleh bawak makwe ke stadium, dan banyak lagi sebab si Rajagopal ni. Aku senada dengan Lucius Maximus bahawa budaya atau roh bolasepak sebenar tidak ada pun di Malaysia ni. Roh bolasepak hanya ada bila Malaysia menang.

Jadi, tanpa berkata lebih panjang, aku nak ucap terima kasih pada K. Rajagopal sebab tunjuk siapa kita yang sebenar-benarnya.

21 Ulasan:

Apostolos Velios berkata...

rajagopal = baru glory hunter pasca aff 2010 berani pakai jersi harimau malaya kesana sini,berani mengaku kenal safee sali,chopot rahim,baru timbul rasa bangga nak sokong malaysia padahal sblum tu bukan peduli pun

Laki Bongkak berkata...

Stadium pun baru start nak pergi time tu dah mengaku diri tu macam-macam.

Laki Bongkak berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Gua bengang dgn rajagopal sbb die x amek player ikut prestasi semasa. Ringkas dan padat x jawapan gua?

siaran tamat berkata...

Formula dia mudah. Menang puji melangit. Kalah pakat pakat baling tahi.

Zinedine Zaiddin berkata...

Pakat baling tahi bukan setakat kalah aje bang.

Tapi sebab memang tahi dari segi player selection, taktikal, strategi, semua pun layak dibaling tahi.

Nak kena tahi?


From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Ulasan Di Padam berkata...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh Rajagobal sendiri.

Tanpa Nama berkata...

kbye

Tanpa Nama berkata...

penulis ni terlalu kuat mencuba untuk nampak power menulis tentang bola macam lucy

Tanpa Nama berkata...

penulis ni bangang. buat2 cm da lama kenal bola. puiiii

Azhanhizan Hizan berkata...

Ulasan ini telah di alihkan kerana mengandungi ciri2 perkauman

Tanpa Nama berkata...

Ulasan ini telah dikeluarkan oleh FAM

Tanpa Nama berkata...

dan nama kau pun Ramsey..sungguh ironi dengan tulisan kau sendiri tentang "support whilst winning"

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Adakah penulis seorang yang mengamalkan sikap holier than thou? Sembang kencang sangat ni. Bagi orang bimbang je.

Tanpa Nama berkata...

bapok!

hantuLongkang berkata...

dulu aku rasa pernah kenal K. Rajagobal...agak manis senyumannya...ramai cakap dia skandal wenger..tapi aku takkan percaya...pasal masa tu dia lagi power dari wenger!!

tiba2 dia hilang...aku dengar FAM dah pecat dia dan melantik Datuk K. Rajagopal...start dari hari tu, aku dah tak percaya lagi dengan orang2 hensem...aku teraniaya!!..kejamnya dunia!!

:D

Zailee Ramsey berkata...

Anda boleh bersetuju untuk tidak bersetuju.

Tanpa Nama berkata...

Anda boleh bersetuju untuk tidak bersetuju

konon konon best la ayat ni ek

Tanpa Nama berkata...

BRO GUA ADE MASA MALAYSIA KENE NGN CINA DAN GUA TENGOK SEMUA GAME PIALA ASIA.GAME NGN IRAN ADE SINAR JUGE WALAUPON GUA DAN IZWAN SERTA AMAR BERGEMBIRA DENGAN GADIS2 IRAN DI BUKIT JALIL SELEPAS MATCH.KAMI STILL TENGOK DAN SOKONG.MAXIMUS SALAH,ROH BOLA SEPAK MALAYSIA ADE CUMA WUJUD PADA SEGELINTIR RAKYAT MALAYSIA SAJE.KENYATAAN ANDA MCM SOELAH2 KO JE TENGOK BOLA MALAYSIA CILAKAK KAH2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...