ANDA SEDANG MEMBACA

5

Mana budi bahasa kita?

Jorji Isnin, September 21, 2015

Ada pundit Sokernet kata, kemenangan 3-2 di padang lawan adalah satu jumlah jaringan yang sangat ideal dalam bolasepak. Ianya satu jumlah jaringan yang sangat manis, terutama bila pasukan tuan rumah menjaringkan gol dahulu.

Aku bersetuju dengan kenyataan ini cuma aku nak tambah, kemenangan 2-3 United keatas Southampton lebih bertambah manis bila Liverpool pula seri, Arsenal kalah dan jerebu pun hilang. Cuma aku sedih sebab budi bahasa kita semakin kurang. Jiwa kita semakin lembut pada kejahatan. Melihat kepada perkara ini, menjadi tanggungjawab Sokernet untuk mengembalikan semula budi bahasa kita ini.

Sedih bila rakan-rakan Liverpool kita biarkan tidak dikutuk. Mereka menunggu hinaan kita. Dah la mereka bersabar dengan Brendan Rodgers, pasukan bermain bangang dan jatuh ke tangga ke 13 liga, kita di Sokernet buat tak tahu pula. Mana budi bahasa kita?

Jadi mari kita rapatkan kembali ukhuwah kita. Hal macam ini jangan sampai aku kene ulang 2,3 kali.

Ingat! rakan Arsenal pun menunggu budi bahasa kita. Jangan biarkan mereka sepi tanpa dikeji.

5 Ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Liverpool lembik ayam! Bodoh nak mampos macam Costa!

mirul berkata...

Padu.ini yang kita mahu

Suffian Hashim berkata...

Arsenal kalah mental dengan budak lembam

Aizuddin Jaafar berkata...

Tak ada minggu yang lebih manis dari, City kalah, Arsenal kalah, Liverpool seri, Chelsea di keji bersama Costa-costa nya.

Kemenangan 3-2 adalah sangat manis.

SembangKongkang berkata...

arsenal kepala bana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...