ANDA SEDANG MEMBACA

27

Chelsea 2- 1 - FA Youth Cup Final (3-2 agregat)

Obefiend Weiland Rabu, Mei 05, 2010 ,
Yeah! Piala FA Versi Happy Meal kita punya

Ucapan tahniah diucapkan kepada pasukan simpanan Chelsea kerana memenangi FA Youth Cup untuk pertama kalinya semenjak 1961. Dalam perlawanan pusingan kedua semalam, Chelsea membenam pasukan simpanan Aston Villa 2-1 sekaligus membawa kemenangan agregat 3-2 setelah seri satu sama khamis lepas. Dalam perlawanan pusingan pertama Jeffery Bruma menjaringkan gol untuk Chelsea dan Daniel Devine untuk Villa.



Yeahhhhhhhhh

Gol Chelsea dalam perlawanan kali ini pula dijaringkan Marko Mitrovic dan kapten pasukan Conor Clifford. Gol saguhati Aston Villa pula dijaringkan oleh Kofi Poyser. Harapnya kemenangan ini akan memberi semangat kepada first team untuk mengalahkan Wigan untuk menjulang piala liga seterusnya membawa kepada Piala FA ketika menentang Pompey 15 haribulan nanti. Diharapkan juga pemain-pemain muda bakal diberikan peluang untuk bermain didalam first team musim hadapan. Mengikut kata Ancelloti ada 5 pemain pasukan simpanan ini yang bakal dinaikkan taraf ke first team. Antaranya Jeffrey Bruma yang sudahpun bermain sebanyak 2 kali didalam liga musim ini.

Persoalan utama aku satu je. Orang selalu cakap Arsene banyak youth team player yang bagus. Tapi asal tak menang pun satu hapah? Kalau bagus sangat pemain muda Arse asal Youth Cup tak boleh tapau? Ahahaha...........burn!

Speaking of bloody Arsenal

Pasukan Arsenal Ladies pula gagal mempertahankan kejuaraan piala FA wanita mereka setelah ditundukkan Everton Ladies. Perlawanan berkesudahan 3-2 setelah anak saudara pengurus Hull, Natasha Dowie menjaringkan gol kemenangan pada masa tambahan. Kekalahan ini bermakan Arsenal Ladies gagal memenangi piala FA sebanyak 5 kali berturut-turut. Tahniah paling besar buat Everton Ladies kerana menjadi satu-satunya team bola yang memenangi piala di Merseyside!



The only cup in Merseyside

On the bright side Arsenal Ladies hanya memerlukan 2 mata sahaja lagi dari baki 4 perlawanan bagi mengesahkan kejuaraan Liga Perdana Wanita musim ini.



Shit keeper - even arse ladies have 'em

Kepada penyokong Le Arse, aku rasa baik support Arsenal Ladies. At least ada menang piala dalam 5 tahun kebalakangan ni. Kalau harap Arsenal First Team of Kiddos sampai Liverpool memang liga pun aku rasa tak akan menang. Berani kerat kulop untuk kali kedualah kalau Arsenal memang EPL!

27 Ulasan:

Wan Perlis berkata...

geng pelapis chelsea la ni

Sang Karipap berkata...

Chelsex ladies pegi mana?

Pegi Lorong Haji Taib ke bangggg...??? :P

yoe berkata...

fyi, most of arsenal reserve player sume U-18..n arsenl nye u-18 team sumenye average umur 15 taun shaja....x macam team lain yg kebanyakan team reservenya berumur awal 20-an ataupun dlm lingkungan 18-19 taun...

Sang Karipap berkata...

yoe - dan ada jugak reserve team yg umo 20-30 thn..sbb xdapek main first team..hehe

Kay berkata...

"Berani kerat kulop untuk kali kedualah kalau Arsenal memang EPL!"

walaupun aku minat pada chelshit, tapi sebabkan janji ini..aku betul betuuuuuuuuullllllllll berharap arsenel menang EPL. heee

boxsystem berkata...

Emirates Cup > Carling Cup

Hahahahahhaha.

talkIZcheap! berkata...

Emirates Cup > Carling Cup <--- ayat penyedap hati abad ini.. hehe

Obe nak bet cam shankly jugak? main potong2? tapi lu punya bet, Obe, tak semencabar Shanky punya, memang tak kena potong la gamaknye... haw haw!!

Raiden berkata...

Emirates Cup > Carling Cup

haha Arsenal memang hebat, takde sape pernah menang Emirates Cup nie selain Arsenal sendiri..Hatta Chelsea, Libepul mahupun MU tak berkesempatan (mungkin tak bagi masuk sebab takut kalah)

Sian, tak dapat peluang peluk piala, last2 buat trofi sendiri, julang sorang2..muahahaha..pathetic..

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

ok gak kalau dapat potong kulup obe tu, pahtu boleh bg mkn ayam2 totenham..

TAHIR berkata...

HELLO..NAK TANYA SKIT..MUSIM DEPAN MAN U TUKAR PENAJA?...

Lucius Maximus berkata...

Okay aku nak betulkan sikit beberapa perkara kat sini.

FA Youth Cup macam aku tulis sebelum ni untuk U-18. Skuad Chelsea yang menang itu bukan simpanan atau Reserve, tapi pasukan remaja atau mereka panggil Youth/Academy.

Setiap kelab di England asasnya ada 3 skuad:

First Team - barisan pemain pro yang kita tengok setiap minggu di TV main dalam EPL

Reserve - barisan pemain simpanan, ada kontrak pro dan dicampurkan dengan barisan pemain Academy yang menonjol, juga kadang-kadang meletakkan pemain First Team yang baru pulih dari kecederaan atau tak perform (juga dipanggil B Team, Amatur dsbnya di negara lain)

Academy - skuad pemain muda, selalunya mengikut had umur tertentu bergantung pada struktur bolasepak negara tersebut. Kalau di England, bawah 18 atau U-18 (juga dikenali sebagai Youth Team)

Jadi yang menang FA Youth Cup ialah Chelsea Academy/Youth, bukan Chelsea Reserve atau nama lainnya skuad simpanan.

Mamat Yoe kat atas yang sembang "fyi, most of arsenal reserve player sume U-18", kalau kau peminat Gunners memang nak kena tangan dengan Brader Pipi kot? Craig Eastmond, Nacer Barazite dan Rhys Murphy semua dah lebih 18 tahun.

Kalau Arsenal Youth memang ya bawah 18 tahun, tapi Chelsea Youth pun begitu juga jadi tak payah nak bangga dan bagi alasan "ramai budak-budak lagi 5 atau 6 tahun Gunners leh jadi champion".

Comprende?

Lucius Maximus berkata...

Gua lupa nak tambah skuad ke-4, yakni Ladies. Skuad ni gua tak cerita panjang, selalunya ada ramai awek main bola. Sekali-sekala tengok layan gak

TAHIR berkata...

oh please..sia nak tanya skit..man u tak pakai AIG suda?....

beliabencibungwahab berkata...

hambek..kn brader luci da mrh..google dlu sblm menaip beb..hahaha..

barry berkata...

Bro Tahir, tanyalah Pakcik Google atau tunggu perlawanan terakhir, biasanya depa akan pakai jersey next season, tapi biasanyalah.

Sila rujuk Football Manager 2010/ Sports Interactive untuk database youth yg lebih cekap dari CM (sekarang/lepas pecah 2) untuk umur, hehe.

Jarr berkata...

barry - gua masih ngan CM, patutla database lapuk :D.
tapi payahla betul gua nak beli Hafiz Zamani Misbah ngan Shukor Adan, permit fail manjang..wahahahaha.

Lucius Maximus berkata...

Gila memang susah nak lulus permit tu. Kalau kau kerja Imigresen Malaysia ada orang putih nak datang sini main sepaktakraw, ingat senang ke nak kasi lulus permit? Sama kes la dengan Shukor Adan.

Diorang takut, apply permit nak main bola tapi nanti tiba-tiba kerja kat McD

Jarr berkata...

@Lucius lu tau brape harga Shukor Adan ngan Hafiz Zamani?500 pound, gua nak taruk harga pon tak sampai hati, jadi gua abiskan duit kelab beli shukor ngan hafiz, 500,000 pound.Sorang 250k, baru la ada stended.tapi stended arr permit kantoi..takut sgt dorang wat kerja lain.

Sopek berkata...

keh3..lucy marah bebeno...
papehal lek dulu...
yg chelsea mng ni youth fa cup je bai...
takkan lu orang tak terase nak tau sape pemenang youth league??
http://www.arsenal.com/reserves/u18-league-table
tgk sndiri la bai brape point difference chelsea dgn arsenal...keh3

Obefiend Weiland berkata...

thanks lucy for the fix. nanti aku edit balik.

Jarr berkata...

@sopek, setelah gua tgk table dari link yg lu kasi,gua berpendapat, kalau gitu, baik arsene angkot dorang main first team je..gap point season ni takde la besar mana, tapi season lepas mcm main FM la plak.atau lu dah boleh start sokong youth...goal conceded youth korang pon menggambarkan kebebalan keeper..agak banyak juga.

p/s:apsal aku takleh install FM kat leptop aku neh??

Sang Karipap berkata...

@jarr:

Either ko gune pirate, ataupun system x compatible. Tapi aku guna cracked version OK je..cuma skrg xde masa sgt nak main.

Jangan kate ko x pandai crack jarr..hehe

Jarr berkata...

Sang karipap - ye saya dah cari crack..tapi tak compatible gak,apa masalah agaknya..eh dah bercerita bab game plak :D

kareem berkata...

raiden,

Bukan arsenal je pnah menang emirates cup.Fakta lu salah...

kō⋅rŏxx berkata...

Ooh, 11 girls, 1 cup.

kareem berkata...

http://www.arsenal.com/match-menu/3157753/youth/manchester-united-v-arsenal-yth?tab=report

Power plak budak arsenal..Menang plak ngan bdak MU

Budak Nakal berkata...

yoe berkata...

kah..kah..kah..

fyi, most of arsenal reserve player sume U-18..n arsenl nye u-18 team sumenye average umur 15 taun shaja....


kah..kah..kah..


x macam team lain yg kebanyakan team reservenya berumur awal 20-an ataupun dlm lingkungan 18-19 taun...

kah..kah..kah..


BAKAR!~

kah..kah..kah..

i rest my case your honour.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...