ANDA SEDANG MEMBACA

36

Sebab-Musabab Liverpool Tidak Boleh Menang EPL, Kot?

Lucius Maximus Selasa, Ogos 25, 2009
Musim lepas Liverpool kalah 2 perlawanan dan berada di tangge ke-2 EPL. Untuk musim ini biar pun baru 3 perlawanan berlangsung, Liverpool sudah pun menyamai rekod kekalahan musim lepas.

Dan mereka masih belum bertemu Arsenal, Chelsea dan Manchester United.

Peminat Liverpool setahu aku percaya benda-benda tahyul, agak superstitious. Mereka percaya ada sumpahan yang mengakibatkan Liverpool ketandusan kejuaraan liga untuk 20 tahun lamanya.

Selepas melihat Liverpool diaibkan di Anfield oleh sebuah pasukan muda yang rata-rata terdiri dari pemain England, aku rasa aku tahu jawapannya.

Ia kerana Liverpool mengkhianati semangat jati diri bolasepak British dalam diri mereka, dengan melantik pengurus Sepanyol yang lebih mengagungkan pemain luar dari pemain tempatan.

“Dia bakal mempunyai musim yang cemerlang. Dia adalah pemain terbaik pra-musim dan di Spurs, bila kami semua tidak bermain dengan bagus, Lucas masih yang terbaik bersama Glen Johnson dan Pepe Reina.”

Lucas Leiva dari pandangan Rafa Benitez

“Dia sangat penting untuk kami dalam aspek serangan. Dia adalah ancaman kepada benteng pertahanan kerana bila anda mempunyai Torres dan Pepe bersama anda tahu sebagai pemain pertahanan anda tidak sanggup menghadapinya.”

Pepe Reina dari pandangan Rafa Benitez

“Ia bukan hanya salah Lucas. Kita perlu berlaku adil. Gerrard adalah punca penalti diberikan.”

Steven Gerrard selepas kekalahan malam tadi, dari pandangan Rafa Benitez
Kali terakhir Liverpool mejadi juara liga ialah musim 1989/90. Pada masa itu tidak ada pengurus Sepanyol, tidak ada pemain tengah dari Brazil dan tidak ada penjaga gol Sepanyol. Skuad Liverpool ketika itu terdiri dari pemain England (11), Scotland (4), Republik Ireland (4), Ireland Utara (1), Wales (1), Sweden (1), Israel (1) dan Zimbabwe (1).

Secara zahir dan batin, sebuah skuad yang penuh jati diri British.

Kemudian Rafa Benitez hadir untuk mengkucar-kacirkannya.

Siapa Rafa Benitez?

Pelayan restoran gemuk Sepanyol, dari pandangan peminat Aston Villa.

36 Ulasan:

ymn berkata...

wei brother .. chelsea klu bukan vialli tak der org kenai *terima kasih pd org italy*
.. skrg nie brp kerat player english main kat chealsea ..aahh ..

ymn berkata...

2 kali masuk final Champion league beb ..

ayobkelubi berkata...

bang ymn, rileks2

lucius mmg begitu. suka bakau line.


bawak bertenang. bila tiba masanya nanti,taulah

hehehe.

j or ji berkata...

rafa benitez disaran jadi Paderi.

wakaka.

Lucius Maximus berkata...

Rilek, rilek, bulan puasa ni kita banyakkan istighfar. Aku faham tekanan bebudak Liverpool sekarang, lagi hebat dari menahan lapar dan dahaga, hehe!

macdontknow berkata...

ya lucius saya sokong...

ayobkelubi berkata...

jorji : tu lah pasal!

gua nak hanto email kat sokernet.nak luahkan perasaan.
hehehe

~0~ berkata...

hahahhaha...ulasan yang power

Pipiyapong berkata...

Kah kah kah. Patut budak-budak Liverpool dah pakat-pakat pergi ketuk kepala Rafa.

Tapi apa pun gua tetap akan berusaha untuk membuktikan yang Pepe Reina tu sebenarnya anak kandung Rafa.

crazy_labelle berkata...

wa lg suke alasan sbb jersi die tulis besar2 calsberg...

maoi berkata...

sekurang-kurangnya, chelsea pernah juga jadi juara liga perdana.. liverpool?

Melayu Republik berkata...

liverpool dah kena.

takpalah. kalah bukan sekali, kalah kan berbanyak2 kali.

okeh. ni sapa boleh review untuk match ahad ni?

arsenal vs man u.

kompang2 dah kedengaran untuk melihat kubu si van der sar dirobek.

eceh!

Alke berkata...

wakakakaka....hari puasa ke4 yang penuh bermakna. Sekali lagi, thanks Rafa...

paiseh berkata...

kah kah kah..
gua sokong pipi..
kepala reina - rafa sama spesis!!

hanuman berkata...

pak cik ropa...air sirap so...

giafranco zola berkata...

jangan stress dan emosi.

arsenal lawan man u .. aku rasa boleh koyak rabak web sokernet ni kalau arsenal kalah.. kahkahkah

mahmudiah berkata...

KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah
KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah
KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah
KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah
KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah
KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah KAh kah kah kah kah kah


YOU'LL NEVER WIN ANYTHING wahai LIVERPOOL!!

Tanpa Nama berkata...

alah Liverpool kalah awal2 2 match lepas tu menang straight dah sampaila habis season dan menjulang Trofi Liga perdana dan Liga juara2 as usual ahahah!

Tanpa Nama berkata...

Liverpool memang selalu kalah dgn team2 yang 'dreambig'dan kelubi seperti totohem hotspring dan astone villain neh mcm season2 lepas gak so gua x heran huh!tp last2 hampir2 nak rampas kejuaran gak

zan berkata...

Isk..
Rileks2 la Liverpudlians oi..
Baru kena provoke ngan LM dah melenting..isk3x..

p/s: Mana King Kenny ni? huhuhu

ayobkelubi berkata...

zan,gua ok,seronok baca lagi adalah.mmg sokernet ni leh lawan soccernet yg orilah (kalau pp terer omputih).

AHAD ni

kita tengok sama ada pp kena halau keluar dari rumah vovin ataupun vovin yang kena support rokok pp sampai habis season.

ada berani?. hehehehe

Pipiyapong berkata...

Keh keh keh..hujung minggu ni gua gerak Old Trafford. Ada ulasan live dari sana.

Melayu Republik berkata...

liverpool perlu memikirkan untuk mencari 'true-passer' yang sesuai.

agak pelik juga bila mengenangkan kedua-dua forward liverpool iaitu torres dan kuyt bukanlah berbadan besar seperti forward chelsea. jadi, apa kejadahnya lagi nak bermain bola hantaran tinggi bila berhadapan dengan defence aston villa yang kental besar?

gerrad adalah pengemudi, tetapi dia bukan penghantar. kalau dulu, mungkin ada alonso, kerana dia adalah perancang gerakan pendek.

benci giler kalau aku tengok voronin atau n'gog main. macam tak sesuai dengan gaya sebenar liverpool.

setakat ni yang boleh diharap adalah benayoun. tetapi, dia lebih gemar merancang di bahagian sayap. yang belah tengah tiada siapa yang layak lagi.

apa2pun, kalau liverpool tak kalah, rafa pasti tak sedar.

bak kata orang, nak tahu kemampuan kita, kenalah tahu pendapat dari musuh kita. ye tak?

Arsenal go go go!

ymn berkata...

When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of the storm
Is a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

ymn berkata...

ramalan bookie - man u draw ngan Arsengal ..
mcm biasa ..

klu ujung season .. baru ada pemenang ( high bet )

ymn berkata...

chelshit mcm biasa .. problem urus player ..
kita tgk in kaming games .. semua player nak main 1st eleven ..nak main world cup beb ..hahahaha

ymn berkata...

Reina - rafa sama spesis .. ya sbb dua2 asal spain lo .. tu pun mau bising kah ...

mcm juga fergusen bagi main org kampung dia.. biarpn main mcm haram ..

abdultalib berkata...

Buat The Reds & penyokong2nya.
Teruskan perjuangan.

Tukang Terjun berkata...

to enchek pipi,

jangan pakai alasan "kami sengaja kalah" lagi jika asenel kalah dgn manyoo nanti.

lagi satu, jangan ko tutup plak web sokernet nih!

Penguin Digital berkata...

sejak biler kau menulis kat blog sini plak nih :P

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Cayalah Barcelona!
Belum apa-apa dah menang Spanish Super Cup?!

Memang betul la FC Barca pasukan bolsepak terbaik dunia buat masa ini!

maoi berkata...

"hampir nak rampas kejuaraan".. semua team yang dapat 2nd memang selalu guna ayat ni

atok berkata...

tgk le care benitez lyan star dia.
kahkahkah

Melayu Republik berkata...

jangan panggil red devils lagi lah.

the red devil's pig.

oh tak. red pig lagi sesuai kot?

keh keh. sori, jangan marah.

Hadi Che Muda berkata...

agak gementar menunggu tahap kecergasan fabregas~~

Tanpa Nama berkata...

Aper la korang dapat dok gaduh pasal team2 bola sepak luar negara ni..diaorg dapat duit..ko...? dpt cekadak...? ni la nasib umat islam skang...penderitaan kt palestin semua da lupa disebabkan lagho dgn benda2 kapir suma ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...