ANDA SEDANG MEMBACA

14

This Is Ant-field

j or ji Selasa, Ogos 25, 2009
Pagi yang cerah
Langit membiru
Terasa kedamaian diseluruh alam
Unggas kembali berahi..

Tiada kesesakan dirasai
Tolok minyak seakan berhenti
Deruan enjin kenderaan bagai irama yang mengasyikkan..
Aku teruja sendiri

Buruh kasar menyanyi girang
Walau keringat membasahi dahi
Tiada yang lebih berharga
Dari ketenangan dan kegembiraan hati..

Aku hampiri seorang tukang kayu
Ingin aku pastikan apa yang tersembunyi
Disebalik senyuman semurni pagi
Lalu aku bertanya;

"Ya, kenapa Pak? kok gembira bangatt?"

Lalu dia menjawap;

"katanya Liverpool kalah ditempat sendiri subuh tadi, apa Bapak belum tahu lagi?"

Aku hanya tersenyum dan berlalu pergi.
Dunia memang bergembira dan akan lebih indah lagi jika berterusan begini.

14 Ulasan:

fndrocka berkata...

aaahhh..hari yg sunggul bakal ku tempuhi

Tanpa Nama berkata...

Rilex bro.. hari ni hari mereka, esok lusa hari kita..

The Spirit of Shankly will rise again.....Gambate!!

zan berkata...

Tak tau apa nak komen..
*sambil jalan tunduk ke bumi..*

medihebat berkata...

biasanya kawan2 aku yg kecewa camni (penyokong liverpool aje), pegi kotaraya menenangkan fikiran kat kedai game...

Tanpa Nama berkata...

kalau esok lusa tu hari "kita"...

kalah lagi camane?tulat pulak ke hari "kita"??

keh keh keh...

Alke berkata...

wakakaka.....n3 yg menggambarkan perasaan kami.Bener, gembira bangat gue pagi ini. You never........., jgn buat2 lupe lirik, kekekeke

Tanpa Nama berkata...

girangnya hatiku...

Pipiyapong berkata...

Hehehe. Budak-budak Liverpool dah start diam balik ni. Itu hari masa memang besar bukan main lagi keluar dari persembunyian.

ymn berkata...

wei .. kami masih ada .. what ever happend kami masih besama liverpool .. blum tukar kaler .. still the reds ... lepas nie liverpool run unbeaten 35 on row ..

maoi berkata...

berangan la nak unbeaten run 35 on the row.. unbeaten run without winning BPL lagi logik kot.. hahaha..

ymn berkata...

cilakak lu maoi .. lu tgk lah nanti wei .. mcm itu barang filem hindustan .. kena hina .. ending nyer nnyayi lagi iklim ..suatu hari nnti pastikan brcahaya ..pintu akan terbuka ..kami langkah brsama .. di situ kita lihat emas jadi permata hina jadi mulia .. bukn hayalan yg aku berikan cuma keyakinan nyata ... hahahahaha

ayobkelubi berkata...

amboi jorji.

dan-dan lu pandai buat sajak ek?. takpolah,den terimo yo,jgn gado ymn. biarkan dulu...

den tunggu arsenal kono yo, time tu pp nyuruk belakang beeha pun den sorgah!.

DD berkata...

wa mmg benci benitez, perosak liverpool..wa benci liverpool lepas berpecahnye quartet mcateer, fowler, mcmanaman ngan collymore...

FIRZA berkata...

ah...letih la komen byk2....liverFKGfool kalah jgk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...