ANDA SEDANG MEMBACA

16

10 - DRAMA BERSIRI BOLA

Nazri Rabu, September 02, 2009

Kali terakhir drama atau filem mengenai bolasepak yang dihasilkan oleh produksi tempatan ialah... eh, apa ya?

Tak banyak info yang saya dapat tentang produksi ini. Pelakon yang mengirimkan info-info ini kepada saya pun blur tak tahu hendak kasi info apa. Gamaknya takut terkasi spreadsheet excell jabatan kewangan mereka mungkin.

Kalau berdasarkan maklumat yang saya dapat, minisiri 8 episod ini akan ditayangkan di Astro menjelang September. Dan episod pertama akan ditayangkan hari ini - 2 September untuk pelanggan Mustika. 10 ditayangkan pada pukul 9 malam setiap Rabu dan Khamis.

Mengisahkan pemain Selangor FC yang bercita-cita untuk merampas balik Piala Sultan dan seorang pengurus baru pasukan hadir dengan cara tersendiri untuk mengejar kejuaraan. Dibintangi oleh Betho Kusyairy, Anding, Norman Hakim, Intan Ladyana, Cheryl Samad dan Radhi Khalid sebagai encik FAM (dari trailer)

Sebagai peminat bola, apa lagi, ayuh menonton.

Apa pun, enjoy trailer;


Kalau tengok trailer, drama kesukanan memang tak sah kalau tak ada benda berikut;

- Hero nak gaduh dengan team mate lain yang tidak sependapat,
- Manager selalunya ada approach unortodoks
- Hero satu fasa jadi quitter
- Team hero ada masalah sampai kalah awal-awal
- Cheryl Samad makwe innocent hero yang kemudian hero didatangi Intan Ladyana.
- Encik FAM orang jahat yang sedang dalam operasi sabotaj team hero dengan mendatangi salah seorang team mate hero.

Ni agak saja, dari trailer, hoho.

Opening Montage:




Apa cite highlight Selangor? Bila nak filemkan cerita kejayaan Pasukan Perak?





16 Ulasan:

Tengok.Dengar.Ikut. berkata...

gol dan gincu?
kah kah kah!!

Najat. berkata...

haha agak ah macam betul je predictions itu haha!

maoi berkata...

ada satu movie pasal futsal.. si fazley berlakon ngan linda onn.. tah hape nama movie tu.. aku pun tak igt.. hahahaha

kitt berkata...

dlm trailer, corak larian no 10 celebrate ke arah crowd lucu ar..x footballeg langsung( kaki bola.)
pntg aku details ni..kalu tak, mmg drama swasta ah

R.K berkata...

uh uh. link download la. baru care.

Tanpa Nama berkata...

Gila Bola..yg ade saiful Apek tu...ct Poyo..mamat bola tapi bwk scoot..ape cer???

Tanpa Nama berkata...

Lotto sponsor weh...time bl Selangor pakai Lotto?

nasr berkata...

last kalo xsilap cite azhar sulaiman makan rasuah. tu bola pdg la. kalo futsal cite si fazley ngn linda onn, dan paling terkini kalo xsilap gol and gincu lah. kalo drama try tgk bola kampung. hehee..

encikmasen berkata...

inspirasi dari captain tsubasa?

sejujurnya permainan bola sepak kat malaysia takkan maju selagi pemain sendiri tak memajukan diri..dan kalaulah pemain tu macam dalam drama ni, rasanya tahun depan pun malaysia masih di tangga 152 ranking bola sepak dan liga super masih liga tahap rendah..

.theberuk berkata...

Mamat bola tapi bawa scooter?

Apa relevannya, tanpa nama satu?

DD berkata...

ape salahnyer ade 8 org hero, barulah teamwork...ini sorang je hero, pastu 2 heroin...bukan bola dh ni, berat ke cinta 3 segi dh ni...

alan zed berkata...

cubaan memartabatkan bolasepak negara ke ni?

hanuman berkata...

mmd tak real cara celebrate goal..mcm gampang...

SITI NURHALIZA main bola berkata...

best ker citer ni???

nasr berkata...

ak setuju ngn kate dd..

medihebat berkata...

kepada sang penulis...teman penoh duduk sebelah laszo repasi dalam kapatebang...seghonok betoi ghasenye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...