ANDA SEDANG MEMBACA

29

Cerita Bergambar

Jannah Selasa, September 15, 2009 ,

Merah: Brader. Gue mahu FA Cup tahun ini. Loe jangan sibuk-sibuk ya?

Biru: Apa saja untukmu. Ke dasar lautan biru. Eh, Laut Merah.



The Man: Boss. Percaya sama gue, gue bisa bawa Liverpool ke mana saja kau mahu.

Boss: (Dalam hati) Menjadi jugak aku seronok-seronok beli mamat ni. Nyeh nyeh nyet.



Aku bukan kenal sangat pun mamat ni. Yang aku tahu he's some sort of supersub. Masukkan dia sure some magic would happen.

Seperti En Dingin juga, aku tak tengok game Liverpool 4 Burnley 0 Live di Stadium Astro. Malam tiada matahari jadi tiada elektrik hasil janaan tenaga solar. Sepatutnya boleh isi minyak diesel tapi generator tu bocor ke apa ceritanya.

Al-kisah hari Isnin semasa check result di Sokernet, awal pagi semua pengulas tak masuk pejabat curi Internet jadi check result di website Liverpool FC terus. Wah 4-0! Biar betul. Terngeh-ngeh ngeh aku seorang diri di sini, sambil kepuasan tidak terhingga menguasai akal nafsu fikiran. Kadang-kadang terasa kalau tak tonton game live boleh pulak Liverpool menang. Karut, mana mungkin sebab aku sorang boleh mengubah perjalanan perlawanan pasukan merah kuat ini.

Anyhow, dah menang sudah. Bukan boleh ubah keputusan akhir. Buat rusuhan di stadium pun tak guna. Ulang berulang kali Kop sekalian. Kita hebat!!

Moga-moga menentang West Ham nanti tak tersangkut kesudahannya. Ikut logik abang aku Hardi the supporter Reds tegar semenjak zaman Ian Rush (masih single and available ladies) kalau kita tak kalah langsung lepas ni dan menang semua permainan Liga Perdana Inggeris bakal menjadi milik kita. So far so good. Keep it up boys.


29 Ulasan:

The 4 berkata...

1st.. gua amik kata2 Gerard " Gua KOP seumur Hidup " .. lebih kurang mcm tu la..

Liberpool Seumur Hidup..

Tanpa Nama berkata...

klu livpool friendly ngan upb my team, pasti syOk!!

nmz_7890 berkata...

liverpool tetap hebatt

paraxixth berkata...

YNWA - youll never win agaian!

hidup liverfool

keriangandunia berkata...

aku tgk match lwn burnley haritu.. agak kecewa sebab the kop SENYAP =(( tak seperti tahun-tahun sudah... mana 12th man??

here's hoping torres+gerrard will get back to their best.

Tanpa Nama berkata...

paraxixth berkata...
"YNWA - youll never win agaian!"

u whine like a wuss..read the sign: Yes, No Wuss Allowed"...so get lost...hahaha
*hantukaki*

maEL berkata...

rilek2..sbg fan liverpool yg bertatasusila kita kena rilek...
jgn jadi mcm budak budak team lain..menggelabah tetek je..
kahkahkah..

siggplus berkata...

sebok ah paraxixth..kita tgk nnt..chelsea kalah lagi dengan liverpool season ni

FdausAmad berkata...

Nama dia pun Benayoun Laknatullah..
Gua geleng kepala dengan penyokong Liverpool,

zan berkata...

Ni apsal pulak masuk laknat-laknat ni?
Takkan semata-mata pasal dia yahudi dia dapat title "laknat" tu?
Ke tuhan dah kasi surat kuasa kat ko untuk kasi title laknat kat manusia?
Rileks-rileks sudah...

nami o fish berkata...

Laut Merah memang kat Israel pun. :)

to fdausamad:

Nko benci Yahudi?

Bencilah nabi-nabi dari Nabi Ishak sampai nabi isa.
Benci lah.

meyour berkata...

CHAMPION LEAGUE........

mane laporan........

abaikan YAHUDI MABUK ni.....

mizu_sama berkata...

nami o fish

mmg nabi ada yg dr bangsa yahudi.

aku pun benci yahudi.dulu chelsea pun port yahudi jugak,dr coach,defend sampai striker.alhamdulillah semua yahudi dah blah.

yahudi nie kawan2,manusia jugak.ada baik,ada jahat.yg jahat di panggil zionist,yg baik..ntah..tp yg penting x bleh pangey nabi la.

pemain2 bola yahudi,mungkin x telibat dalam kes bunuh beramai2 islam palestin.tp depa bayaq cukai kt israel..pastuh...pastuh...dpt duit perang.

aku bkn kata suka kt mamat2 israel nih.tp yang penting aku mmg x menyokong mamat2 israel. walaupun ben sahar dulu,masa kt chelsea punya lah terel,muda,tp dia ttp israel.tp bkn israel je jahat kawan2.geng2 vidic pun penjenayah perang jugak.serbia.dah lupa?pemenggal kepala bosnia.skang chelsea ada 3 org serb.berbulu aku. aku sebagai fan chelsea,x menaruh harapan pada pemain2 serb nih.

apa2 pun..masing2 ada pendapat. bab kait kn nabi dr bangsa yahudi dgn yahudi masa kini,berbahaya.bukan tak betul,tp takut berlaku salah paham.

semi berkata...

"Aku bukan kenal sangat pun mamat ni"
What???
And you are calling yourself a supporter of the team?

And, camne lak sokernet leh appoint contributor yang tak kenal team sendiri?

Budget juta2 beb, korang jgn main2. hehe

Sekadar soalan/teguran membina buat sokernet.
Maaf zahir batin ye. 0-0, tapi kalu penalti gua menang. :-)

Kap berkata...

yang penting, kita melayu jangan bergaduh..
amiinnn...

semi berkata...

Sori geng. Kena cerita sikit la enn..
Israel itu adalah gelaran kepada Nabi Ishak.
Bani Israel tu adalah bani Ishak, i.e. keturunan Nabi Ishak.

Masing2 ada pendapat? Mari kita dengar 'pendapat' dari Al-Quran:
Dalam Al Quran, Allah perintah specific kat Bani Israel (x silap aku dalam Al Baqarah) ayat dia lebih kurang: "...jgn sembah selain Dia, taat ibu bapa, solat, zakat, tolong orang miskin, anak yatim, berlaku baik lah sesama manusia. Tetapi mereka mungkir janji, kecuali sebahagian daripada mereka..."

Soooo, sebenarnya Allah nak kasi contoh Bani Israel untuk pengajaran semua umat manusia, termasuklah umat Islam Tanah Melayu ni... Dalam ayat tu jugak ada cakap, kecuali sebahagian daripda mereka. Jadi tak semua la enn.

Kadang2 perangai orang Islam Tanah Melayu pun sama gak ngan golongan Bani Israel yang mungkir tu beb... Sebahagian nye mungkir, sebahagiannya taat. macam tu lah...

Actually, agak bosan gak la kalau orang Islam Tanah Melayu aaaasyyiik tuding jari pada Bani Israel, pada kaum tu, kaum ni. betuull, sebahagian mereka adalah mungkar. begitu juga sebahagian KITA.

Bila dah aku explain camni, jgn la tuduh aku pro Zionist la apa la pulak.. Sekadar kongsi je..
Layan bola layan gak... dada mesti mau kena isi beb..

Maaf zahir batin...

Joe berkata...

kata2 Gerard "Gua KOP seumur hidup"?

tp ade je aku tgk gamba gerard masa umur 4 tahun (measure kt gambor je) bergambor ngn silverware everton...siap pakai jersi home everton + senyum melebar lg....

nk kira seumur hidup gak ke?

Tanpa Nama berkata...

Kalu Yossi tu Yahudi pun apa kita boleh buat, kita tak boleh pecat dia. Kita sokong team, tengok bola, bukan sokong Israel ke apa.

Kalo korang terrer, boikot la dulu produk2 penyumbang ke perang di Palestin tu. Potong jari belum tentu tahan seumur hidup tak makan McD, ratah Kfc.

Yossi is just a man in a team. Kita support Liverpool , bukan sokong Israel. Kita suka bola, bukan sebab atau benci sebab Yossi.

Rilex le beb, jangan emo mcm team2 budak2 tu..
Liverpool team org veteran... ha ha ha..
Anthem pun syahdu jek.. ha ha.

Saya ada nama... nama saya jo... jocit.... berkata...

dengan team sayur merah ni pn nk goyang ke? heheheh apa la... biar je la dia ada player yahudi ke apa ke... kan ke nk tgk bola... lain la kalu player2 bola tu pegi perang kat palestin.. itu xpe la nk emo..

hahah selamat hari raya yg menjelang tiba...

pakkordi berkata...

Menang ke, kalah ke, yahudi ke, pak lah tak hensem ke.. kita penyokong liverpool kan?

Saya ada nama... nama saya jo... jocit.... berkata...

saya penyokong MU... dari 1994 bang.. mintak maap ye.. heheheh tumpang lalu...

The 4 berkata...

alahai,,.. sweetnya komen2 anda semua..

bani berkata...

gila la racist korang ni. dia yahudi, bukan dia yang pilih bai. lahir2 dah jadi yahudi. apalah. kita diskas bola sini sudah la. nak racist tempat lain kut.

anti-hipokrit berkata...

Haha..nampak sgt bodoh forumer2 kat sini..so what if yossi tu yahudi? team2 yg korang sokong tu tak yahudi ke?? owner MU, si glazer tu memang sah bapak yahudi kat Amerika..Abramovich tu yahudi rusia, tgk nama pun memang dh confirm yahudi..dan kalu tak silap, sebahagian dr owner Arsenal yahudi jgk..Spurs pun sama, david levy, pemilik spurs tu pun yahudi, dan ramai yahudi di London yg sokong spurs..Kalu mcm ni jgn sokong team mana2 la..len kali think before you open ur mouth

Jannah berkata...

Boleh je kan nak bukak wikipedia and show off knowledge pasal team masing-masing. Or I could just be honest and say I don't know this player. Add to the fact that he wasn't considered the main 11 masa last season kan? He played for FA Cup and the Champions League, kat Liga EPL tak konsisten on the starting team.

Oh selamat hari raya semua.

And sila la tonton movie Zohan. Opens your mind a bit here and there.

semi berkata...

gua nak betulkan sikit
Israel tu gelaran nabi Yaakob, bukan Ishak

maaf zahir batin kids

Saya ada nama... nama saya jo... jocit.... berkata...

org bercerita pasal bola.. lu org bercerita pasal yahudi.. Bebal btol la, kalu x bebal pn Lembu.... apa la..

Selamat Hari Raya.. :)

mizu_sama berkata...

jannah..ermmm may be u nie x true sgt minat bola..maybe minat liver jer...yossi nie sejak main kt west ham dah mencanak,kalu ko minat bola..minat epl..ko patut tau dah.tp kalo ko just minat liverpool...begini la jadinya.hanya first 11 je ko ambik hal..bab2 player carling cup,fa cup,youth..ko mcm x bape reti.nabil yg seorg kem liver ckp kn bkn lah nabil raja lawak,tp nabil youth korang..islam budak tue..

-penyokng chelsea-

karim berkata...

ape la..benayoun pun xknal ka?bdak west ham 1st 11 tuh...Xtau la,kalo tgk bola,tgk liverpool je kan...hehe...sori,jgn marah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...