ANDA SEDANG MEMBACA

24

LIVER WHAT???

saudagar gaRAM.. Rabu, September 30, 2009
atas nama kebizian,dah berapa malam gua tak layan bola..sibuk dengan mau raya lagi,dengan projek jadah nak siap cepat time ni lagi..sampaikan nak mandi pon sempat pikir dua tiga kali.

masa team cap ayam kena titik dengan chelsea pon gua tak tengok..ntah jadah apa diorang main sampai kena titik.blom lagi masa kena dengan setan merah..hampir gua sekeh kepala redknapp masa tu..

senang senang je rooney bermaharajalela masa tu..
tapi cap ayam bangkit semula lepas dua game kalah..nasib baik depa tak buat pasal dengan gua..kalau sampai tiga game kalah berturut,mau je gua lempang redknapp tu.

titik burnley yang penah titik setan merah masa season baru mula aritu pon gua tak tengok..tau kat livescore result jek..so gua tak berani nak ulas,pasal gamenya gua tak tengok.
selamba je cap ayam bagi 5-0.keane tu siap buat hat trick plus one lagi..




pon gua tak tengok game tu..bizi layan konsert m.nasir kat tivi mana ntah..
tapi,tadi gua kelapangan berkesempatan layan game LIVERPOOL lawan kelab FIORENTINA..
masa gua layan game ni tadi pon ada dengar suara sorang mamat yang duduk belakang gua..FIORENTINA ni geng mana plak?tak penah dengar pon..

gua syak yang tanya ni bebudak sekolah kot..zaman BATISTUTA main kat FIORENTINA dulu depa dok bizi main pasir kat padang permainan lagi masa tu..

last gua tengok game FIORENTINA memang masa BATISTUTA dulu pon rasanya..punyalah disanjung mamat tu kat FIORENTINA,siap ada satu statue dia dah plak..dah tahap ALAN SHEARER kat NEWCASTLE dah..


masa gua sampai kedai mamak,game dah mula dalam 10 minit,nampak satu mamat FIORENTINA main sket punya elok..luas je kiri kanan dia.ada je tempat dia nak menyelit.

rambut dah macam JIM MORRISON plak tu..nama STEVAN JOVETIC..muda lagi ni.main elok..
ada je tempat kosong dia selit.

tak lama gua tunggu,mamat ni bagi sebijik..kontrobesi sket pasal kat mamak tu ramai penyokong LIVERPOOL tadi.diorang syak mamat ni OFFSIDE..
maklumlah ITALIAN football ni main memang selalu pantas nak lepaskan diri dari perangkap offside..

REINA memang tak dapat watpe dah masa tu..

masa first half,gua tak tau apa jadah LIVERPOOL main..cam budak sekolah gua plak.jadah passing kat baju ungu?buta kaler kot..memang semua passing cam gampang.senang senang je lepaskan ball possesion kat mamat fiorentina..

pastu mamat JOVETIC tu bagi plak lagi sedas..mamat LIVERPOOL dah lopong je.gua?gua sebenarnya datang nak tengok BARCA main..dah mamak tu pasang LIVERPOOL,gua layan jelah..

tamat first half.gua dah mula rasa LIVERPOOL malam ni hancus..bila mula second half,LIVERPOOL dah mula sket panas..tadi main jadah apa ntah..ni nampaklah jugak bagus,yang FIORENTINA plak satu hal.masa second half gua syak FIORENTINA main 8 orang je kot..haram tak nampak mamat FIORENTINA,maybe diorang lepak belakang gol pekena cendol..

itupun tetap LIVERPOOL tak bleh makan..goalkeeper FIORENTINA tu hah bukan kena banyak sangat wat save pon..game yang membosankan pada gua.
tapi second half barulah merasa tengok LIVERPOOL main.kalo harap masa first half tadi agaknya memang gua dah terlelap kat kedai mamak tu..

final score, LIVERPOOL jinak kat ITALI..
2-0

24 Ulasan:

ymn berkata...

1- goal 1st mmg offside
2- goal kedua tu mmg awesome dr jovetic.
3- Aurelio main mid ganti mascerano mmg bangang
4- 1st half liverpool poor performance - Below par performance.
5-Zanetti main cantik - kaw kaw jaga torres.
6 - Fiorentina deserve to win
7- Liverpool msti menang 2 game at home and at least draw lwn Lyon dr france nnti.

mizu_sama berkata...

harap2 baju biru ahad nie boleh mendapatkn keputusan yang sama terjadap baju merah ini.2-0 memadai.haraplah..hehe

Lucius Maximus berkata...

You'll never win anything, hehe!

Joe berkata...

i'd rather walk alone

dewajiwa berkata...

takpe Liverpool, ada lagi 2nd game. leks..
Fiorentina tu ada sistem counter-offside yang mantap. tak caya cuba youtube game-game lepas diorang tu. ala-ala team Inter gak. ini semua dibuat masa Batigol masih ada. sistem dibuat based on kedudukan si Batigol.

macam Argentina buat posisi team ikut kedudukan Riquelme dulu.

FIRZA berkata...

kalah tu biasa la bagi liverpool.....tak heran pun....

AnaSofea berkata...

kalah menang adat permainan.kalah adat liverfool,menang adat fiorentina...hahah.

nik berkata...

pagi tadi dengar berita liverpool kalah, mula - mula nak rasa terkejut, tapi tak jadi terkejut sebab masalah prestasi tak konsisten ni dah sinonim dengan liverpool.

Alke berkata...

Lucy, sedap ayat ko, You never win anything cos you always walk alone...kekekekeke

SundayPeople berkata...

dah agak dah!

Muzam berkata...

liverpool kalau team lawan score dulu mmg kalut jadinya....hehe....

nyzm berkata...

gol pertama tu tak offside lah! hahaha

Oh Me berkata...

eleh semua jeles dengan Liverpool sebab tak pernah menang Champs League...amboi amboi amboiii!!

NikLas berkata...

JOVETIC... joyful to watch

NikLas berkata...

mana semua org pegi...mana
; Bart Bassong,Dingin
J or Ji, Jannah Raffali, Lucius Maximus, Maybe-Awi-Knows? , Nazmi Yaakub, Nazri M Anuar, Pipiyapong Abdillah, semua cuti raya lagi kew?? pos2 la cket... amik yg sunat je kalau xnk buat yang wajib.

nami o fish berkata...

Fiorentina nko tak pernah dengar?

Nampak sangat budak-budak EPL ni kolot berbenor.Asyik tengok EPL je,liga lain tak pernah tengok.

No wonder la masa final Champions League hari tu fan MU nak bet aku siap bagi tiga biji bola gol lawan Barcelona.

p/s:Barcelona fan.

nami o fish berkata...

p/s:aku tak maksudkan penulis ni - aku maksudkan orang yang cakap "Tak pernah dengar team Fiorentina".

Harap maklum.

medihebat berkata...

pesanan kepada penulis:

lain kali lu sekolah kan aja mamat yg tak kenal fiorentina...diaorg main guli masa batigol dok sumbat gol...

p.s ~ tapi ingat...kalau badan dia macam rakishi, sila abaikan kebodohan makhluk tersebut...

izat123 berkata...

mna cover REAL lwn MArseille nih..
CR9 score 2 tuh..
bg penalty sebijik..

lipascongo berkata...

LooooooserPool "You'll never win anything"

p/s:lucy gua pinjam ayat lue....viva red devils..

pjoe berkata...

yang tak kenal fiorentina ni penyokong man u la
hahaha

-azura- berkata...

No komen....

nmz_7890 berkata...

sokong niklas

mane new entry utk sokernet..
hmmm

shazan5115 berkata...

salam nak tanya......
cap jersi pasukan liga bola sepak inggeris ape erk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...