ANDA SEDANG MEMBACA

35

Wigan Athletics 3 Chelsea 1

Lucius Maximus Sabtu, September 26, 2009
Mak cakap, kalah menang adat perlawanan.

Aku berani jamin Bramble, Rodallega dan Scharner dapat minum bir percuma malam ini di Wigan.

Petr Cech dengar khabar dah beli tiket kapal terbang balik Republik Czech. Sambung cuti raya katanya.

Eh, apa cerita raya kamu semua? Best tak?

35 Ulasan:

Acquiesce berkata...

kalah lah pulak..

thehehehe...

takpe... baru kalah skali jek.

macha_sezs berkata...

eh. biasa report panjang lebar??

Lucius Maximus berkata...

Apa report-report? Nak report pergi balai, haha!

Nizam berkata...

takda nk cita psl liver kitai hull city ke?ke nk citer mank utd main mcm haram?hahaha.

Lucius Maximus berkata...

Itu kem Liverpool dengan Manchester United punya kerja. Aku kem Wigan.

macha_sezs berkata...

boleh lompat2 lompat kem eh? haha~

Lucius Maximus berkata...

Boleh kalau ada berguru dengan Ibrahim Ali

xWadi berkata...

Kamon, kamon, jangan spoil mood raya, jgn blame sesape..biasak la kalah..perang tetap perang...

rafaezdasilva berkata...

chelsea byk sgt makan ayam kot last week, sbb 2 kena ayam2.. hehe

bekam berkata...

sume big 4 dah kalah,ada can volves champion ni..

paraxixth berkata...

adat perlawanan la menang kalah. standard charted la beb!

Muhammad Fadhli berkata...

chelsea bg fair kot sume team penah kalah..die pon segan gak dok sorg2 kat atas xde geng..haha

Shahrul Naim a.k.a deusXmachina berkata...

erk888....

hakim berkata...

kalah game ni xpe lg...next week torres dgn kawan2 dtg nk beraye kt bridge..abg cech xleh main,cole terluka....aku mule nampak sinar2 yg gelap plak...aduh

julu berkata...

sume big 4 kalah????
tp Liv n Arsenal dh brapa kalah baii...
Aston Villa bru 1 kalah

j or ji berkata...

bagi la minit ke minit report macam selalu..tak aci laaa..

:P

nosebleeding berkata...

semoga next match, ade kad merah untok keeper lagi.

zan berkata...

Pedih beb kena gulai..hahaha

bayam berkata...

kalau tiap2 kali main menang bosan juga.. kalau masa kecik2 dulu nnt takde orang dah nak main dah ngan kita.. so sesekali kalah tidak mengapa.. :)

Luca De Ketiak berkata...

kat mana gua bleh beli jersi wigan ek? tadi gua cari kat al-ikhsan. dorang kata takde.

Saed Ramadhan berkata...

wigan buat open house masak rendang ayam basi la plak.. patut chelsea cirit..

ayat penyedap hati : takpa semua team dah pernah kalah..

Sang Pemimpi berkata...

byk sgt ko mkn rendang ayam ni lucy..semua player dh tepu je.Maklumle masih dalam mood raye..kehkehkeh...igtkan kalah kt team power...rupernyer wigan saje...hehe

FdausAmad berkata...

Nak buat macam mana..
kemenangan sebelum ni boleh kata semua di bahu Drogba,kadang kadang beliau tak tahan juga.

FIRZA berkata...

ni semua sbb rendang ayam rumah terbuka hari tu la...basi dlm perut....trus xleh perform.....cech saje je dptkan kad merah.....demam katenye......

tehOnipis berkata...

sayur. hehe. (gelak lahanat)

Melayu Republik berkata...

raya yang meriah bila dapat makan ayam chelsea masak kicap jalen.

ayam yang dulu cakap kami tak kalah lagi akhirnya kalah jua..

yea yea yea!

Andy ionian Zickler berkata...

arkh..mmg terburuk performance chelsea.
tapi wigan best la permainan dia two thumbs up.
apa2 pun. i will always keep blues flag flying high. kalah atau menang!!! yeah.

mizu_sama berkata...

lega rekod di calar wigan,dr liver yg calarkan.

tapi kalo kalah mood mmg x best.

amANI berkata...

Ikut stail Lucius M, laporan perlawanan mesti ada sentuh SEJARAH sikit-sikit. Aku tolong tambah lauk raya sikit ye Lucy. Pendek sangat kali ini. Permisi.

Wigan adalah pasukan yang punyai banyak rekod. Salah satunya adalah rekod terburuk iaitu TIDAK PERNAH MENANG bila bertemu Big 4 sejak naik Liga Perdana di tahun 2005, tapi kali ini MENANG dengan Chelsea yang baru duk kira rekod menang 9 kali berturut-turut dari season lepas.

Oh ya, sebelum ini Wigan yang menang 3-1 dengan team pakcik-pakcik berumur pra-pencen Chelsea itu baru sahaja kalah dengan team budak-budak Arsenal 0-4 minggu lepas.

eddie dewanaga berkata...

broken, beat and scarred...

biasalah main bola... takut kalah baik pegi mati!
keep the blue flag flying high...

Shankly berkata...

hahahahaha ..
gatal ketiak aku baca entry nie ..

next week ... sah kena bungkus oleh Torres ..

Mori still the special one .. 10 games unbeaten masa dia take over

Lucius Maximus berkata...

Cakap banyak takde, tunggu je hujung minggu ni kita tengok Torres ke Torreh

FIRZA berkata...

pe klas torreh......

dewajiwa berkata...

alaa..
ini macam punya report (pendek), bleh ke kalau ada volunteer nak ulas? ada sape dari kem Wigan mau ulas? heheh

mizu_sama berkata...

kecoh.pp ulas arsenal kalah pendek jer,x de pun org bising2.dah kalah.standat la.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...