ANDA SEDANG MEMBACA

20

Arsenal 6 - 2 Blackburn Rovers

Pipiyapong Abdillah Hamzah Isnin, Oktober 05, 2009
Salah seorang pemain Blackburn Rovers yang muntah-muntah dan terasa seperti usus kena tarik apabila sepanjang masa asyik berlari kejar bola tak dapat-dapat.

Ramalan gua tersasar 3 gol. Tak kisahlah. Janji menang dengan menjaringkan minimum 5 gol dan ke atas. Gol sikit-sikit ni tak seronok. Apa gila tengok bola kat TV tak dapat nak seronok-seronok? Baik tengok akuarium.

Semua barisan kemungkinan yang gua senaraikan tempoh hari masuk ke dalam padang malam tadi (waktu Malaysia) kecuali Tomas Rosicky yang masuk sebagai starting line-up terlebih dahulu, bukan Bendtner. Dengan bermain passing passing macam main petang petang, Arsenal menguasai permainan dengan penguasaan bola sebanyak 65% atau dengan kata lain, Blackburn berlari mengejar bola lebih banyak berbanding memegang bola.

Percubaan ke arah gol oleh pasukan Arsenal adalah sebanyak 24 berbanding 7 yang dilakukan Blackburn Rovers. Namun begitu percubaan tepat Arsenal adalah 16 kali dengan 10 daripadanya berjaya diselamatkan bekas penjaga gol England, Paul Robinson. Percubaan tepat Rovers pula adalah sebanyak 5 kali dengan 3 daripadanya berjaya diselamatkan adik Vito Mannone.

Hasilnya perlawanan berkesudahan dengan 6 gol berbalas 2 dan yang penting, gol-gol yang dijaringkan Arsenal adalah gol-gol yang memang gila babi punya terer hasil gabungan kejuruteraan, seni tampak dan akhlak. Jika diperhatikan jurang yang besar antara pasukan Arsenal dengan Blackburn Rovers yang pernah muncul juara Liga Perdana Inggeris 94/95 ini, gua tak dapat bayang bila Arsenal main lawan pasukan lemah macam Liverpool. Mesti boleh pergi sampai 12-3.

Abang Henry tidak ketinggalan bersama-sama menonton perlawanan semalam di Emirates. Beliau ke London untuk temuduga jawatan bancuh air di Arsenal. Geram juga gua tengok gambar ni.


(Ulasan tambahan)


Chelsea 2 - 0 Liverpool

Chelsea menang bergaya dengan 2 gol tanpa balas. Tapi gua menyesal tengok perlawanan tu. Main macam cilake dua-dua pasukan. Macam MSSD bawah 15. Sepak bola tak tentu hala. Budak-budak penjara main lagi smart.

20 Ulasan:

nosebleeding berkata...

pehh...
gol tak nak sikit. cis!!

naqibmiller berkata...

ramalanmu benar belaka...

Lucius Maximus berkata...

Masih 3 mata kan?

paiseh berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
paiseh berkata...

kenapa kasik bolos..?? dah galas tak bulih kasik point kat team gua. deng~

Oh Me berkata...

Tak sia2 T Henry datang tengok ek...tapi Arshavin tu mmg bagus ah. Cute plak tu....

Liverpool vs Chelsea? haha...haha Chelsea boleh beat Liverpool berapa banyak sekali pun takpe...still Chelsea takkan menang Champs League

Saed Ramadhan berkata...

jangan sonok sangat pp.. team kita lawan blackburn hentam kaw2.. cuba team top 4.. harap depa maintain prestasi ini sampai akhir musim..

Besi Karat berkata...

hahaha.macam siak lu bandingkan budak penjara dgn match blues reds tu..

ymn berkata...

bad day .. bad luck .. bad team.
defense The Reds not good enough. liverpool need more deep and width in squad.
2 goal from player mistake.
anelka free side score 1st goal.
2nd goal player duk tgk jer ..
Lucas still not good fighting in midfield battle.


yg paling bangang drogba mcm sial main ..
even lampard and deco pun meluat tgk gayanya tergolek golek menjerit jerit ..

This is October .
not march so we still can march on in title race.ya.. we don no what happens in future.

hahahaha ..

like yesterday .. last week .. last year last decade .last season season...
we still liverpool .. it will continue to tomoro next week..next mont .next year ..next century ..as a the reds supporter ...

IMCurtain berkata...

Hello all,

We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free!

Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Muzam berkata...

gua masih tak bole terima vermaelen top scorer arsenal masa kini....haha..

FIRZA berkata...

ah!...lu tipu.......main petang2 mne de pasing2....gelecek separuh mati la....demit....

TokeIKedaI berkata...

liver kalah xpuas ati kat drogba.
hahaha.. mmg loser r..

iftitah berkata...

mesti berair punya la arsenal main lagi pasni, dah sah sah henry tolong buat air..

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali berkata...

wakakaka, lu dengki la tu dengan chelsea!

medihebat berkata...

arsenal gol mmg banyak...5-6 gol tu kira standard la...tapi dia punya kalah takat 7 game ni dah 2 kali...tu pon kita anggap je la standard...

speedrider berkata...

hahahhah setuju siot!!! ARSENAL penuh gaya dengan gabungan kejuruteraan bendalir mennag dengan selesa

mary berkata...

kenapa ada citer liver kat sini?main tempat lain dah la..haha.

Sang Pemimpi berkata...

aduii..nape cantik sgt arsenal main ni?mana dtg dorg ni?cm bukan dr planet ni je. ni kalo ikatan silaturrahim bg lama skit, konfem leh takluk dunia...huii

amANI berkata...

Apesal rasa sejuk je hati bila baca ulasan ini hah? Oh, Arsenal menang. Patut la.

Eh, 6 gol? Bukan hari tu dah pernah menang dengan 6 gol jugak ke?

Eh, eh. Arsenal pon ada rutin rupanya.

Cakk Cakk untuk team rutin yang SERI (baca: nasib masa tambahan) tempoh hari..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...