ANDA SEDANG MEMBACA

20

Bersama Abang Fakta

Pipiyapong Abdillah Hamzah Selasa, Oktober 27, 2009
Meraikan pemain paling terer dunia.



Antara pemain Arsenal yang berkebolehan terbang tinggi.



Pemain-pemain Arsenal yang garang dan bengis

Tahukah anda bahawa Arsenal adalah pasukan yang paling konsisten di dalam liga inggeris sepanjang abad ke-20? Rekod perjalanan Liga Inggeris bermula tahun 1900 hingga 1999 menunjukkan pencapaian terbaik dipegang Arsenal dengan purata kedudukan liga tertinggi iaitu 8.5. Terer, kan?

1. Arsenal - 8.5
2. Liverpool - 8.7
3. Everton - 10.6
4. Manchester United 10.9
5. Aston Villa - 12.5
6. Tottenham Hostpur - 13.2
7. Newcastle United - 14.4
8. Manchester City - 14.5
9. Chelsea - 15.4
10. Sunderland - 16.6

*Rekod dikira berdasarkan kempen liga 1900 hingga 1999. Tapi kalau kira hingga 2009, Arsenal tetap di kedudukan pertama lagi. Tak gitu?

Gua sengaja isi gambar banyak banyak.

20 Ulasan:

The 4 berkata...

1st... yela... 1st gitu..auww.

bigbrother berkata...

1st..
pic 2nd last tu melambangkan Arsenal mmg hebat.siap boleh tampat-menampar lg..ganas giler..

demang berkata...

lame mengidam piala nampak
kah kah kah
glory glory

dewajiwa berkata...

hahahaha..
Glory Glory MU

Besi Karat berkata...

ahahahaha.fakta tapi auta.

speedrider berkata...

aku tanak komen. tapi tertaip jugak.

Redz da Tsar berkata...

Kenapa tak buat fakta untuk 1989-2009? Baru nampak macam latest punye fakta

sufianahmad86 berkata...

harapkan player garang dan bengis,berkebolehan terbng tinggi n paling terer(terer ke terror??) jea..cup terbang tinggi sbb ada player lain lbih bengis dan terer kekeke...

tp arsenal still ada player mcm henry,ljunberg,pires...goyang man u beb..

glory..glory

Sang Pemimpi berkata...

ko salah sufian. Time masa tu,mane de cup terbang tinggi...masa tulah cup blambak2 pegi kt arsenal.Nak2 lagi mase dlm gamba tu, arsenal sapu piala fa...betulkan fakta ko tuh. Cuma skang ni je arsenal xde player garang dan bengis...kalau ade,konfem evra senyap mulut die...

anak abdullah berkata...

evra bukan seorang yg penyenyap ke?
polisi wenger season ni dah nampk hasil dah kan?

al-Wann berkata...

arsenal pnjat carta liga senyp2..

mizu_sama berkata...

al wann...arsenal panjat carta mmg senyap2...turun carta pun senyap2..keh keh keh

pasal fakta season dr 1900-1999....adehhh...klako tul..kelab pro sejarah jugak arsenal nih.,

sufianahmad86 berkata...

ouhh..sory..sory..

pasal tuh aku ckp henry di highbury adalah menggerunkan..larian ljunberg umpama pelesit..pires sntiasa kacak bergaya di padang di samping haruman apple hijau..

maksud aku cup terbng tinggi tuh sejak beberapa tahun kebelakangan ni..tahun arsenal julang cup terberhenti di 2005 sperti yng tercatit di emirates??

Sang Pemimpi berkata...

yea..mmg betul...Nak wat cmne...Wenger nak wat projek dia tuh...nak bangunkan team youth bukan senang,bukan amik mase kejap...Team muda pun tapi still big 4 gak...pelaburan kecik utk kesan jangka pjg

BanDeLa - upie berkata...

abes sezen baru tgk....berbaloi ke x pelaburan wenger 2...heheheheeee....

lagi sejarah dari team lain?????...

glory2x man utd...:D:D

Sang Pemimpi berkata...

bukan abes sezen...abes legasi wenger la baru tgk...baru fair mah

Redz da Tsar berkata...

Haha... Glory Man United~ Buat la fakta 1990-2009... baru macam latest...

BanDeLa - upie berkata...

opssssssss...tunggu sampai wenger bersara@kena pecat....heheheheeee....

Glory2x man utd...:D:D

feeda berkata...

Ada banyak barang EPL menarik untuk dijual.

Sila lawat blog ini:

http://big4epl.blogspot.com/

crysys berkata...

tp kalo kire sejarah terbaru
da 4 tahun arsenal menang piala besepah gle...
punye la powerkan arsenal ni

hahahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...