ANDA SEDANG MEMBACA

29

Literasi Potret: Chelsea, Chelsea!

Lucius Maximus Isnin, Oktober 26, 2009
Abang Liverpool, masih macho dan bergaya di atas kuda, sesuai dengan tradisi dan sejarah yang hebat

Liverpool walaupun menang ke atas Manchester United semalam, masih lagi duduk di bawah telapak Chelsea dalam EPL.

Gambar-gambar berikut di bawah menerangkan kenapa Chelsea masih tetap terhebat biarpun Liverpool bermain sepantas kuda.

Brader Chelsea penuh ketenangan di garisan permulaan

Bersaing dengan kerbau Argentina ketika last lap

Mendahului para pesaing lain ketika beberapa inci menghampiri garisan penamat

Brader Chelsea dan kerbaunya menjuarai perlumbaan kerbau sesuai dengan taraf kehebatan Chelsea (tanpa perlu menyanyi lagu Bunkface - Situasi)

29 Ulasan:

meyour berkata...

CHELSEA.... dikuasi semangat seladang.
dimana merupakan maskot bagi salah satu pasukan bolasepak di Malaysia.

Amukan seladang bisa menundukkan gergasi,penyu,mahupun kijang.

oleh kerana syaitan makhluk halus,
agak sukar bagi seladang menanduknya..

Biar Allah sahaja yang menghukum syaitan....

dingin berkata...

Patutnya mamat batman tu yang menang,
eh, lupa,
Chelsea ada Drogbull.
Tahniah Chelsea.

FIRZA berkata...

mne lu petik gmbo ni lucius...?.....adoiiiii......xleh blah......hakhakhakhak.......

menghirup udara segar di takhta teratas....ahhhhh...!

bekam berkata...

kalau ikut smgt seladang team kat malaysia ni mau jahanam jadinya...suma pakat lari cari team lain..

Darus Interferon berkata...

meyour, teori tak logic, kalau guna pakai pun untuk menghina Chelsea. Saya tak suka samakan bola tempatan dengan EPL, khususnya chelsea.

compare apple dengan apple lah yer...hehehhe

dewajiwa berkata...

syabas Chelsea..

Don Camarro (Roma Ultra) berkata...

gambar fresh ni... gua punya shot pun tak sempat edit lagi..

eddie dewanaga berkata...

tak perlu melatah.. ini cuma bacaan ringan untuk menghibur hati.

untuk semua penghuni2 kem Chelsea, it's our turn to lead the league our way...!!!

Blue blood forever!!

Sang Pemimpi berkata...

seladang mende...suku akhir pun xlepas...

taf berkata...

cerita sebenar dari gambar diatas:

kerbau chelsea berlari skuat2 hati sambil disebat oleh jokey smpai terkeluar chelshit2.

maka bertaburan chelshit2 di belakang sehingga menyebabkan kerbau2 belakang tergelincir terpijak chelshit2 tersebut.

maka kerbau chelsea pun menang manakala kerbau2 lain tidak dpt menamatkan perlumbaan sbb accident terpijak chelshit2

Sang Pemimpi berkata...

asal kem arsenal sonyap ajo?? padahal arsenal atas lvpool dan bawah MU...xkan xde org nk citer kot...

pjoe berkata...

tu baka mana abromovich beli?
byk duit dia kan?

crazy_labelle berkata...

wahaha... lu nye review mmg kaw la... tabik2...

hakim berkata...

kaw smpai yg lain pn tertusuk kalbu...sian.lol

midii berkata...

hahaahah macam setan.cerita meletup letup kalau chelsea tak menang season ni xtau ah

sufianahmad86 berkata...

kem arsenal tngah show gelak2 tgk fan man u n fan liverpool bertekak..

dorng men chantek..tp.....

syedfirdaus85 berkata...

Level permainan Chelsea jauh lebih tinggi daripada kelab-kelab lain..tengok saja game Chelsea lwn Blackburn..gol2 yang di jaringkan semua dari berlainan cara dan sudut..penalty, long shoot, tab, own goal dan header..hebat x???

meyour berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
R.K berkata...

ballack is LORD?
cam melampau je tuh.
Land lord x pe~

ape pon. Our Blood is Blue.

sufianahmad86 berkata...

ballack lord??mcm syirik jea??

lord bola kot

BanDeLa - upie berkata...

ballack lord?????
ishkkk lain jer bunyi 2...

pa2x pun...
glory2x man utd...:D

shahmivec berkata...

luxius wa dari tadi gelak sampai ke petang nie...

meyour berkata...

jangan la fikir sampai syirik!!!!

teruk btul pemikiran, jika dihasut syaitan

Sang Pemimpi berkata...

abeh kalo dah diagungkan si ballack tu sampai panggil lord,xke syirik namanye tu??

meyour berkata...

aku dengan rela hati...
dan terbuka menarik balik penggunaan lord..

aku guna king...

ballack is king...

ok?

meyour berkata...

dan aku akan padam komen aku yang menyatakan ballack is lord...

maaf...
taubat!!!!!

sufianahmad86 berkata...

aisyeh..ilek arr meyour..cool suda..kekeke..aku faham lah..

meyour berkata...

orang faham macam lu xper bro..
xper la... kiter silap kite tanggungjawab...

THE BLUES STILL GOT THE BLUES!!!

BanDeLa - upie berkata...

ballack is king.....
that's right...:D:D

Glory2x man utd....:D:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...