ANDA SEDANG MEMBACA

11

Rebiu: Chelsea 4 - Atletico Madrid 0

Lucius Maximus Khamis, Oktober 22, 2009
Tepuk amai-amai belalang kupu-kupu
Adik jangan nangis emak beli bola
Bola warna merah ada cop Liverpool
Kalau pergi stadium boleh bawa bola

Chelsea menang besar malam tadi, menewaskan salah satu kuasa besar La Liga iaitu Atletico Madrid. Atletico Madrid ialah kelab lama Fernando Torres sebelum beliau menyertai Liverpool. Atletico Madrid kini di tangga ke-15 La Liga, kalah 3 dari 7 perlawanan mereka. Liverpool di tangga ke-8 EPL, kalah 4 dari 9 perlawanan.

Ini semua Torres punya pasal. Torres dan bola pantai berwarna merah.

Agaknyalah, apa kata Radomir Antic?

Salomon Kalou menjaringkan dua gol pagi tadi. Ya, Kalou. Bukan abangnya, Didier Drogba. Kalau Kalou boleh sumbat 2 gol ini memang masalah besar. Bukan untuk Chelsea, tapi untuk Atletico Madrid.

Dalam hal yang lain pula Super Frank telah kembali beroperasi seperti biasa, selepas 11 perlawanan tanpa gol. Ini berita baik untuk semua rakyat 1Malaysia.

Diego Forlan tidak menjaringkan sebarang gol. Cuma satu percubaan separa merbahaya ke atas Petr Cech. Tipikal untuk bekas Red Devil seekor ini. Pasal itu kena jual.

Sergio ‘Kun’ Aguero langsung tidak menggugat. Ini adalah pemain yang pernah menjadi sasaran Chelsea musim panas yang lepas, tapi cuba jual mahal. Ambil ubat.

Mungkin Luis Perea lagi bagus. Pemain pertahanan dari Colombia ini membuktikan beliau lebih hebat dari Forlan dan Aguero bila menyumbatkan gol di saat akhir. Cuma masalahnya gol tersebut ialah gol sendiri.

Dengan kemenangan pagi tadi The Blues hanya memerlukan satu mata saja lagi bagi menjamin kelayakan ke pusingan kalah mati Liga Juara-Juara. Cuma yang kurang seronoknya kalau Liverpool Beach Club tidak dapat turut serta, kurang umph. Macam pergi berkelah di pantai tanpa membawa bola pantai.

Dengan berbekalkan kemenangan 100% dalam Liga Juara-Juara, di harap Chelsea dapat mengekalkan rentak yang serupa untuk saingan EPL hujung minggu ini menentang bekas juara EPL, Blackburn Rovers.

Dah, aku nak pergi tiup angin bola pantai aku.

11 Ulasan:

nora berkata...

menang lagi...chelsea.

liverpool kene bahan lagi..
cool giler header blog mamat ni :

http://meornamedepanku.blogspot.com/

dewajiwa berkata...

jumpa di final ye. hehe

bekam berkata...

fuh,byk betul berentrikan bola pantai lately ni ye bro...kompom tobat ynwa nak buka sokernet dah.

esofagus berkata...

ho yeahh..puas hati chelsea menang..

siapa-gilakentang.blogspot.com

Instant Classic berkata...

hehe yeah.. kacang aje atletico madrid... 1-1 jadi 4-0

jom ramaikan gak http://1steleven.blogspot.com

eddie dewanaga berkata...

apa kes kaum2 kerabat main promosi blog sendiri ni...?

sesapa yg sokong Chelsea, jom kita follow each other, bersatu kita teguh, bercerai kerana bola pantai...

R.K berkata...

aku jua chelsea~ betol aku tak tipu~~!
^^

bro franky sudah kembali,
dengan gol cantek and officially as 5th al time record goal scorer.
kamon..more goals dude.

sufianahmad86 berkata...

bro lucy memang lincah btol update kat sokernet..

keep up bro..

trankuiliti takdek citer baru..pe cer??

starr struckk berkata...

mana2 pon ada bola pantai. kool!

meyour berkata...

nora, ko ni teruk la...
ko nak aku kene tikam ngan the kops nyer fan ke?

hahahaha......

FIRZA berkata...

ah...gua bosan dgn berita kemenangan...nasib ada selit dgn berita pesta pantai rompin......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...