ANDA SEDANG MEMBACA

11

Teori Kekalahan Chelsea

Lucius Maximus Ahad, Oktober 18, 2009
Ya, aku dah nampak corak semasa yang mengukuhkan teori ini. Beberapa minggu lepas bila aku gagal buat prebiu perlawanan Chelsea dan Wigan Athletic, The Blues kalah secara terhormat kepada Latics, 3-1. Kemudian dua minggu sudah bila aku buat prebiu Chelsea dan Liverpool, di saat Petr Cech balik beraya di kampung dan Hilario menjaga gawang, rilek-rilek Chelsea menang 2-0 seperti yang aku tilik.

Petang semalam ada kawan dari Sabah tanya aku (mamat ni kaki AS Roma, ada orang lagi yang tengok Serie A ya?), tidak mahu buat prebiu Chelsea lawan Aston Villa-kah?

Aku sepatutnya buat. Sebab kalau tak buat, Chelsea bakal kalah macam kes Wigan tempohari.

Chelsea kalah semalam. Secara terhormat. John Terry, janganlah hentuk kepala kat tiang gol, bengkok tiang tu nanti.

Moral dari kisah di atas, rajin-rajin tulis prebiu perlawanan Chelsea di Sokernet.

Sekian, Salam Deepavali!

11 Ulasan:

meyour berkata...

xpun, teori yang aku dapat adalah 'jersey'. jersey inilah badi, kekalahan kepada latics....

mase tgk game ni, aku dh rase lain macam pasal dorang pakai jersey ni...

tp, xpe...masih awal lagi. aku yakin salah satu dari big 4 x akan layak champion league.

hail fuhrer ballack!!!!
go the blues...........

sufianahmad86 berkata...

yeap..still awal lagi nih bro..

glory man utd..

Muhammad Fadhli berkata...

aku pun rase jersey ni mcm bad luck...suwey..kene tuka pakai singlet jer..

Roma Ultra berkata...

Kalah sebab tak buat prebiu ?? HahahAlasan..

Huh.. Bebudak EPL...( sambil menggeleng-gelengkan kepala)..

eddie dewanaga berkata...

adoi...!!!

tepuk dahi gua semalam, beb...
ramai yg bilang, itu badi jersey, i must say, Lampard tu sesekali ganti Joe Cole full time, Malouda kasi chance Zhirkov bertempur, dan Hilario... start warming up, bro!

Sang Pemimpi berkata...

teori jersey la...teori xbuat rebiu la...Pasni teori sbb xmandi pagi seblum matchday...ok x?

hakim berkata...

mmg defence careless,xleh wat pape.gua setuju dgn bro eddie.lampard xleh pakai.xpe,next week tenang lawan blackburn.esoknye siap2 bli popcorn lyn fan manu dgn pool bertempur.lol

Fazilah berkata...

lampard aku rasa dia belum jumpa posisi sesuai dalam carlo punya plan kot...jgn ambik masa terlalu lama lamps!

R.K berkata...

defend x careless la~ marking longgar.. free header kot..

and anelka punye finishing pom buat sakit jantung je~!

*lampard masih boleh pakai tapi bagi joe cole main at least the last 45 minutes (still recovery)

the light is still there~!

medihebat berkata...

meyour: fuhrer ballack masih terhencot-hencot...aku hanya tgk last 20 mnt and aku sgt kecewa tgk blues main cam sial...kalau ballack tgh sihat wal-afiat...pasti dia ledak gol...

hakim berkata...

careless is d characteristic which leads to d loose marking.no offence bro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...