ANDA SEDANG MEMBACA

26

Hukum Karma

Lucius Maximus Isnin, November 23, 2009

Hukum Karma menyatakan, ‘bagi setiap peristiwa yang berlaku, akan disusuli oleh peristiwa yang lain yang berlaku akibat peristiwa pertama, dan peristiwa kedua ini akan mambawa nikmat atau sebaliknya bergantung kepada sebab musabab peristiwa pertama’.

Mengikut pendapat Ahmad Azhar Bin Othman ketika ditemubual oleh krew Melodi, maaf Sokernet; kekalahan Arsenal di tangan Sunderland baru-baru ini adalah kerana perbuatan sumbang Thierry Henry, bekas pemain Arsenal ketika di Ireland tempoh hari.

Beliau yang pernah menyanyikan lagu Hukum Karma lewat 80-an dan lebih mesra dengan panggilan Awie turut menambah, ‘Buat baik berpada-pada, kata orang tua, buat handball jangan sekali, kelak Arsenal rugi’, meminjam dari lirik lagu tersebut.

Pihak Sokernet bagaimanapun gagal mendapatkan maklum balas dari kem Arsenal mengenai teori Hukum Karma ini kerana Abang Pipi diberitakan telah cuti bersalin 3 bulan.

26 Ulasan:

buja berkata...

ayat lu yang akhir memang terbaek !!!.....kah4

j or ji berkata...

1. eduardo,gallas,henry... semua anak didik Arsene.Mungkin corak latihan Arsene memang kearah 'buat apa saja untuk menang'?

2. Pengadil bangang- Pak Alex tak salah kritik pengadil selama ini.

3. PP cuti sebab dia cari Kuda bersalin. Uri kuda nak guna buat rawatan kaki Van Persie.

SundayPeople berkata...

hampe

2nd head prefect berkata...

ala kalau france power acept je lawan balik.henry skg ni dah glamer maca maradona

FIRZA berkata...

hakhakhakhak......sekian

midii berkata...

hahaha sial je
dosa henry dibayar oleh arsenal

dewajiwa berkata...

kah kah kah!

FS berkata...

wa menunggu jugak review dari brader pipi ni..mana la dia menikus eh? bro..cepat ah bro, kasi review.

nami o fish berkata...

Kalau Karma Police Radiohead macam mana pulak?

p/s:weh,cakap pasal karma,badi Henry melekat sampai ke Barca.Tu yang boleh draw je lawan Bilbao.

Betul la kata lu lucy.Tapi nasib baik dia tak melekat kat Juve pulak.

Redz da Tsar berkata...

Hehe... Barca tak kena karma teruk plak bile Messi buat hand goal?
Musykil2... Atau ikut prinsip kalau dua kali takpe lagi, kalu kali ketiga, haa... Lu pikir la sendiri

Sang Pemimpi berkata...

Pak Alex mmg dah terbukti salah bila kutuk pengadil...Sbb tu kene dok kt tmpt pnonton

mAxx berkata...

sila ke

http://1steleven.blogspot.com

ada gambar menakjubkan :)

follow skali ye.. hehe

Acat berkata...

arsenal memang suka kalah time november ni. henry "hand job" tu takde kena mengena ngan kelas bola dia kat arsenal.

dia kena corrupt kat barca.

heh.

pakkordi berkata...

Geng lari kaki mengepit mcm henry ni memang pe'el cangitu.

Point of View berkata...

gua agak letih la dengan blog-blog lain yang sibuk nak iklan blog bola diorang kat sini...

apa pun henry sebenarnya lagi 'le sulk' berbanding anelka

bekam berkata...

pp melarikan diri,xdpt dikesan..kemungkinan dia pergi berjumpa henry amat tinggi.

iampali berkata...

henry loser..dulu kutuk zidane.hamek ko

ayobkelubi berkata...

busuk ah PP,

time kalah menikus. telor ke dalam.

gentleman sikit lah brader, kater rock keras macam ramones?.

hahahahaa

mAxx berkata...

la rileks r p.o.v ... memeriahkan pun salah ke? cam ko kene bayar lak ai

BanDeLa berkata...

potong...potong..potong...
(potong jer tangan 2)...

penyakit arsenal da mula da
pancit di tengah sezen.

glory2x man utd..

batista berkata...

c'mon the blues attack this blog...

http://birudarahkami.blogspot.com

Sang Pemimpi berkata...

hai..ade lagi..cmne nk setel tu point of view?

Zidane siap support henry lg bai..Handball cuma satu fakta perlawanan...mmg legend ar 2 org ni

awi.rui berkata...

Silap2 France menang WC.

Layak sebab handball.

Kalau bukan sebab handball Henry, dan katakan Ireland layak - bleh ke menang WC?

Korang nak tengok ntahsapesape - manemane punyer player kat WC?

aku tak.

Henry tetap di hati.

dingin berkata...

kah kah kah

awi.rui berkata...

errr...

mane komen 'Hero'? (bung wahab).

Shankly berkata...

" its part of football " - Rivaldo vs turkey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...