ANDA SEDANG MEMBACA

22

Ohhh Ahhh Eric Cantona!

j or ji Isnin, November 23, 2009
Cantona slams Henry and coach Domenech

MARSEILLE: Former French international Eric Cantona launched a stinging attack on national coach Raymond Domenech on Friday following France’s controversial qualification for the 2010 World Cup.

“I think that Raymond Domenech is the worst coach in French football since Louis XVI,” Cantona told reporters at a press conference ahead of a beach soccer tournament due to take place here from Nov 27-28.

French king Louis XVI was executed by French revolutionaries in 1793 and is commonly depicted as an indecisive, dithering monarch.

“If it was up to me, I’d put (Bordeaux coach) Laurent Blanc in charge of the France team,” the former Manchester United hero continued.

“He continues the season with Bordeaux, he wins the league with Bordeaux and he wins the World Cup! I’m not the only one who thinks that...”

Cantona, who today is an actor and coach of France’s beach soccer team, also criticised the attitude of Thierry Henry, whose handball set up France’s winning goal in their 2-1 aggregate playoff victory over Ireland.

“What shocked me most wasn’t the handball, honestly,” said Cantona.

“What shocked me most was that at the end of the match, in front of the television cameras, this player (Henry) went and sat down next to an Irish player to console him, even though he’d s*****ed them three minutes earlier.

“If I’d been Irish, he wouldn’t have lasted three seconds.” — AFP



....There is only ONE King. King Cantona!

22 Ulasan:

pakkordi berkata...

cantona ni memang biol pun. Jgn layan dia.

jumari jipan berkata...

ah. hail king Cantona !! terbaik.

Sang Pemimpi berkata...

King 'Kungfu Kick' Cantona!!!!!!!

PAP berkata...

masa die flying kick penonton dulu tak plak die "slam" diri die plak...hahahaha
eric kantoi-nooo....(baca dlm loghat kedah)

Lucius Maximus berkata...

Ah, Le King Cantona...

mizu_sama berkata...

kata2 roy keane x nk masukkan kt sini ke?

"what goes aroun come around"

scootrulez77 berkata...

Cantona marah sebab Henry ikut style Maradona. Kalau Henry ikut style Cantona (flying Kung fu kick) mase die pass bola tuh ke Gallas, sure dia kata itu adalah the best football assist of the century.

J.Evans pasti tak tidor malam tengok legend Kung-MU nya beraksi.

Oh Me berkata...

Cantona jeles sebab dia tak pernah main World Cup

Izzat berkata...

korang jeles sbb korang xseterer Cantona... kui3

faiz berkata...

cantona world cup pun tak pernah pegang...bising la pulak..

midii berkata...

masalahnye cantona yang xnak wakil france

dewajiwa berkata...

Cantona tetap terbaik dalam generasinya.
ya betul. korang jeles sebab tak segah Cantona. tau bagi komen kat sini je. komen pun ala-ala tak berfikir (biol?). har har har.

nami o fish berkata...

Cantona terajang mamat Crystal Palace tu sebab mamat tu bagi racist remark kat dia.

Bukan suka-suka tiba-tiba nak belajar taekwando.

Redz da Tsar berkata...

Cantona ttap terbaik.. Legend tuh... Walau tak pegang World Cup, dia teap legend... Dia pejuang revolusi ala-ala Che Guevara dah... hehe

Sang Pemimpi berkata...

cantona mmg teruk disiplin.tgkla kalau dia jadi Irish tuh smpai ckp camni..“If I’d been Irish, he wouldn’t have lasted three seconds.”

Nak jeles ape kalo xseterer Cantona?Korg tuh seterer Henry ke?Pendek kate,komen Cantona lebih kpd emosi(maybe sbb xdpt main world cup) daripada Roy keane.Tgk komen Roy Keane dan pikirla betul2!!

FdausAmad berkata...

Hehehehe..

henry henry..mak dah pesan, jangan nakal nakal atas padang.

zan berkata...

Cantona dan Papin, 2 legenda France yang tak pernah main World Cup. Bukan pasal tak terer tapi pasal rebel dengan coach.

Anelka hampir2 nak ikut jejak dorang tapi mungkin hati Anelka ada sikit "taman" dari hati mereka berdua..

iampali berkata...

zidane konpem tgh nyumpah2 kat umah tgk game tu..ritu aku dh sondol ni nk buat hand job lg.harap2 moral team france x affected dgn menda ni.jadik cm wc 2002 haru je.satu gol pn x score haha

SFB berkata...

salute la brader eric...

dewajiwa berkata...

susah juga kalau ada yang tetap nak menegakkan benang basah selalu ye? cakap tak nak kalah. hahaha, amik je lah. dalam Sokernet je pun. rilek sudah.

medihebat berkata...

cantona lagenda france ke...? kalu tak silap aku nama dia dalam list legend Man U je...bukan france...

awi.rui berkata...

bung wahab lagi legend kottttttt...

kan pipi kan kan kan kan...

la lalala lalalaaa (bersiol sambil makan burger Otai burger).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...