ANDA SEDANG MEMBACA

32

SEHARI TAJUK UTAMA BERITA

Nazri Rabu, November 11, 2009

Menurut kata pemain pertahanan tersohor Argentina, Roberto Ayala.

Ayala berkata demikian setelah mendapat wahyu Messi yang bakal menjaringkan gol dengan tangan ketika menentang England di Afrika Selatan nanti, keluar dari Barcelona pada musim panas 2010 untuk menyertai Napoli seterusnya membawa kelab tersebut menjuarai Serie A 2011, ditangkap kerana menagih kokain pada 2015 seterusnya menjadi jurulatih Argentina untuk pasukan Piala Dunia 2030.

+++

Dalam perkembangan lain, Reina, yakni goal keeper Liverpool dalam satu kenyataan menegaskan "early exit of Champions League is not a disaster because of the club RICH HISTORY in the competition".

Adakah maknanya "not winning EPL is not a disaster because of the club RICH HISTORY in the competition"?

Apakah sasaran mereka sebenarnya? Piala Dunia? Piala Juara Afrika? Piala Bima Sakti?

+++

Pakcik yang sudah melewati zaman senjanya, Ronaldinho, merangkap idola Pipiyapong, membuat kenyataan "Milan are like Barcelona"

Sebenarnya saya tiada komen untuk berita di atas kerana jika sekadar alasan 3 player attacking, Milan punya lebih banyak benda yang boleh dimasukkan dalam ayat "Milan are NOT like Barcelona", seperti purata umur pemain, kedudukan terkini liga, fungsi-fungsi pemain dan prospek pembelian dan rumours transfer antara dua kelab tersebut.

+++

Untuk berita yang lebih serius, penjaga gol Jerman, Robert Enke telah terjun di depan keretapi. Disyaki berpunca dari tekanan perasaan.

Perbuatannya sama seperti yang dilakukan oleh bekas pemain drum Helloween, Ingo Schwichtenberg, yang juga berasal dari Jerman.



32 Ulasan:

Oh Me berkata...

Sasaran Liverpool adalah beat Man U..yg mana sudahpun dilakukan hari tu ....

yg lain susah nak beat sebab mereka kuat....Man U tak kuat

Shankly berkata...

bai..
reina kata tu ..
liverpool sejarah dan kekayaan..
oh ya liverpool dah cecah more than 100 caps in Euro utk kali ini.
angka yg belun tertulis dlm sejarah man u .
belum tercatit dlm tamadun chelsea ..
.. belum terpahat dlm seksklopadia Arsenal..belum belum lagi.

99 % bookie prediction ..
liverpool akan exit dr saingan UCL ..
tapi akan ke Liga Europe (UEFA Cup)..
.. dlm tempoh 10 thn hanya liverpool yg menang cup tu (Houlier regim)
so ni lah masa utk cup tu bawa pulang ke england ,
lagi pun good utk player² baru liverpool (learning process)

dow ..
pasai Juara BPL tu mmg diakui sejak dasar perswastaan diperkenalkan oleh
Margaret Trecher Liverpool belun register lagi nama dlm list ..
bagi can dulu kelab² lain .
sbb lepas nie.. Liverpool naik,.bila dah naik..akan naik terus..tegang terus terusan ..

but not yet .. not yet ..

hahahaa ...

Lucius Maximus berkata...

Bookies always rite - Spirit of Shankly

bungwahab berkata...

sikit-sikit sejarah.jangan ler mengarut cerita pasal sejarah.bosan betul.cerita ler pasal masa depan baru orang nak dengar macam pasukan hebat Chelsea akan menang EPL 2009/2010 ke.

Lucius Maximus berkata...

Yang sepatutnya sejarah dijadikan benchmark atau penunjuk aras. Untuk kelab yang maha bersejarah macam Liverpool (18 liga, 5 Eropah) sepatutnya mereka menang juara liga atau piala eropah setiap 2 atau 3 tahun sekali. Bukan gunakan sejarah sebagai alasan, nak kata oh kami dah menang banyak jadi tidak ada masalah jika kami tidak menang apa-apa tahun lepas dan tahun ini.

iampali berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
iampali berkata...

blaja sejarah lagi..boring

Redz da Tsar berkata...

"Orang yang tdak melihat sejarah akan mengulangkan kembali sejarah itu..."

Penah dengar tak?

Kalau macam nie, Liverpool dan fans nye asyik2 melihat sejarah mereka, maka mereka tidak akan mengulang sejarah itu...

Simple words:

Fakta 1: Sesiapa tak tengok sejarah akan mengulanginya
Fakta 2: Liverpool tengok sejarah
Kesimpulan: Liverpool tidak akan mengulangi sejarahnya..

Hehe...

Glory Forever

MaOi berkata...

dh itu je modal diorang.. biar lah.. dh takde cerita lain..

Oh Me berkata...

Betul tu..setuju sangat! Fan Liverpool ni tak habis-habis nak cerita pasal sejarah...Haha

Tengok Arsenal, chelsea, Man u....takde fan diaorang yang ungkit pasal glory lepas ok.

Ada fan Arsenal cerita pasal Thierry Henry,Bergkamp, Wright, Kanu, Adebayour, Bergkamp ?

Ada fan Man U cerita pasal George Best, Cantona, Beckham ?

Ada fan Chelsea cerita pasal Zola, Mourinho, Crespo, Gullit,Ron Harris,Desailly,Dennis Wise, Vialli?

Bukan sebab mereka takde sejarah....tapi malas je Kan?

well anyway...YNWA!

Shankly berkata...

wei ..kecohlah korang ni ..

aku terangkan apa maksud En reina ..
and then aku compare ngan 3 kelab bangsat tu ..
tu jer .. hahahahaha

en me .. bukan malas tp depa x reti ..
majoriti depa dak² baru ..


biarkan mereka .. x menda nak sembang tu yg kecoh ..
asik asik glory glory ..
sudahnya ..sorry sorry united ..

hahahaha

medihebat berkata...

thanx OH ME...!! kalu ko bulih kontet rafa, tlg dia suruh masukkan aquilani kalu dia sihat...jgn dok nak rotate je...

BanDeLa berkata...

sejarah mungkin berulang....

sorry sorry the kops...
heheheheee

kamal berkata...

tumpang beritau sket, aku rs penggunaan kata wahyu tu tak sesuai walaupun blog ni berunsur humour.

wahyu-firman Allah yg dibacakan kpd nabi & rasulNya

bungwahab berkata...

tak setuju dengan lucius mana boleh sejarah dijadikan benchmark atau penunjuk aras.mana ada org rujuk muzium untuk tentukan penujuk aras.bebudak liverpool,ars,ngan man u je buat camtu.kalau nak ada benchmark atau penanda aras ambil benda yang tak pernah dicapai contohnya pasukan hebat chelsea 'sejarah'nya tak pernah menang piala eropah itu kelab hebat chelsea punya benchmark untuk dicapai.apa pun chelsea memang hebat.

chelsea--pride of london.

Lucius Maximus berkata...

Konteks bahasa
Wahyu - inspirasi dari orang lain atau arahan seseorang

Konteks keagamaan
Wahyu - firman melalui visi/mimpi atau juga perintah Tuhan kepada pesuruhNya

Jika masih tidak setuju bolehlah pergi ke http://drmaza.com/

bungwahab berkata...

wahyu dari segi konteks 'sejarah' takde ke lucius?
nanti bebudak kelab sejarah terutama kelab maha bersejarah liverpool tak faham plak.
apa pun ko memang genius lucius macam carlo ancelotti.

chelsea!chelsea!

dewajiwa berkata...

cuba ko plak ulas sejarah yang ko tau pasal kelab hangus ko tu Shankly. bleh?
aku nak gak tau berapa banyak yang ko tau.
pastu baru bleh cakap sapa budak baru.

ada telo kaa?

medihebat berkata...

@dewajiwa-tghari tadi aku lunch makan telur rebus masak kari...bajet sket...sekarang aku kentut sambil kontrol muka...budak kat opis yg dok belakang aku mula tuduh orang sekeliling...aku...? BUAT MUKA TEKANAN MACAM TERBAU KENTUT ORG LAIN...

SFB berkata...

meh.. mau muntah hijau tu kalu bau... haha

Pali berkata...

player liverpool skang patut malu dgn legend2 diorang sbb legend diorang da banyak buat sejarah, mereka je tak penah
player liverpool skang patut malu dgn sejarah mereka sebab mereka tak akan masuk dalam sejarah liverpool, kalo nak masuk pon boleh - sejarah team paling banyak kalah dalam semua acara. macam masuk triathlon tp dpt nombor last
player liverpool skang patut malu dgn mu, chelsea n arsenal sebab mereka sangat malu untuk skor tp x malu lansung tgk gol dibolosi
player liverpool skang patut malu dgn fans mereka kat stadium tu sebab diorang beli tiket mahal2, terbang jauh2 nak tengok diorang repeat sejarah 20 tahun lepas, tapi diorang gi repeat yang tahun lepas.
player liverpool skang patut malu dgn fans mereka kat sokernet ni sbb diorang bermati-matian pertahankan korang walaupon korang loser

kalau aku fans liverpool, aku dh mendiam seribu bahasa. malu dol team sendiri loser @ bahan @hampeh @ hancur @ ayam @ kalah @ kalah @ kalah

iampali berkata...

hahaha..good one pali..

Mohd Jalizan Ibrahim berkata...

jgn lebih2 ulas psl team bola pantai ni, nnti brader deigo emosi ...-)

Oh Me berkata...

Apa nak malu dgn Man U..last season kat tempat Man U pun kita beat Rooney and the gang (time C ROnaldo main ok)

Apa nak malu dgn Arsenal? Arsenal main game mmg best tapi dah bertahun tak dapat apa.... kah kah kah...

At least dalam masa 5 tahun Liverpool dapat Champs League...2 kali pulak tu masuk final.
dan juga FA cup...bagi aku itu satu pencapaian yang not bad. Hohoho hip hip hoooraaaayyy

YNWA!

medihebat berkata...

aaa....aku rasa pali cakap player yg patut malu...bukan penyokong...

Joe berkata...

btol2

gula-gula berkata...

sejarah tinggal sejarah..

dok syok tgk sejarah je baik xyah main dah..g stdy sejarah sendiri smpai lebam..penat je main lagi kalo menang ke kalah je nak ungkit sejarah..

kah3!

Joe berkata...

lawak2...team loser nk berlagak
time2 mcm ni plak tu
sedar la diri tu sikit
cuba pandang atas tgk siapa top 3

kita plak tgk bwh....eh...aneh, kenape no.4 bukan liverpool? agak2nye diorg no.5 kot...

no.5 pon bukan? muahahahaha

Oh Me berkata...

Alahai baru top 3...bukan menang liga pun...kah kah kah...

Hafidz berkata...

FORZA MILANO!!!

pakkordi berkata...

Gua setuju kalau sejarah dijadikan contoh tapi jgb dijadikan alasan. Liverpool memang tgh down, mungkin sebab terlampau banyak sangat sejarah dalam kepala otak players dan management.

Pali: Tak true la lu kalau sokong dan bersuara team waktu menang aje. Gua takkan member dgn org macam ni bro. Buang sifat buruk tu. Tak macho langsung.

andrea asyraf berkata...

Sekurang-kurangnya Ronaldinho dan rakan2 masih bersemangat menyepak bola, walaupun di usia yg lanjut. Forza Milan! Adoi, liverpool mmg tgh teruk la skarang. Defensive sgt Rafa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...