ANDA SEDANG MEMBACA

25

Senyum Liverpool- by hook or by drog

dingin Selasa, November 10, 2009
Jangkaan nak menang 6-0, jauh meleset. Sekali seri pulak. Apa yang aku risaukan berkenaan sedara Rafa tu memang terjadi. Sedara Rafa skor pulak. Jadi aku tak puas hati, sama seperti jutaan penyokog di seluruh dunia. Ini tak boleh jadi. Terus aku skype Sammy Lee, nak mintak penjelasan. Tetapi boleh pulak aku ter skype Oprah Winfrey Show. Skype lagi, aku ter skype Momo Sissoko pulak. Apa kejadahnay aku nak sykpe dengan Momo. Kali ketiga baru boleh skype dengan Sammy Lee. Selepas lebih kurang sejam ber skype. Aku datang dengan kesimpulan ini.

Sedara Rafael Benitez, Chritian Benitez.- Rafa, apa ekau raso dalam hati, kalo den skor?

  1. Sejam sebelum game, sedara Rafa iaitu Christian Benitez @ Chuco telah mensaiko Rafa. Katanya, “Go more Birmigham go more.” Sampaikan Rafa tersasul semasa beri taklimat kepada Reina. Dia suruh Reina go more (naik atas sikit) Reina pun off position. Terus kena terutamanya gol yang kedua.

  2. Rafa syak yang Liverpool sudah kena bomoh oleh Sharman (pawang) sebab itu Liverpool asyik bernasib buruk. Sharman itu minta duit daripada benitez tetapi benitez tak kasi dan Liverpool pun kena bomoh. Setelah diteliti, sebenarnya, bukan Sharman yang minta duit, tetapi benitez yang kena saman parking. Saman pun dah dibayar oleh Sammy lee. Tetapi damage has been done. Rafa dah kena saiko dengan benda tu, dan hilang semangat.

  3. Rafa dah pesan kat Ngog, kena skor, by hook or by drog. Ngog telah cuba dengan by hook. Selepas tu tak menjadi sangat. Akhirnya Ngog memilih juga by drog. Divenya memang meyakinkan. Walaupun muka nampak cuak jugak bila Carsley marah2 kat dia. Ngog memang tak patut buat orang tua macam tu.

  4. Semua pemain pakat rembat jauh sebab Rafa dah suruh try. Go more. Go more.

  5. Taktik touch touch tak berapa nak menjadi, tetapi terpaksa main touch touch jugak pasal Birmigham punya taktik fizikal agak menggerunkan. Bola tak boleh lama kat kaki, terus kena cantas. Dah la Liverpool penuh dengan pemain injured. Reira dan Benny the jew pun dah injured. Camno?

  6. Superhero Liverpool iaitu 'Kapten Inspirasi' dapat main dan dia punya tanduk, sipi2 lagi. Kehadiran superhero itu memang terasa.

Apapun, tahniah buat Liverpool. Memang semangat nak menang terasa betul. Serius terasa. Semua pemain, komitmen tinggi. Kalo 50 kali main macam ni, kompem 49 kali akan menang dan seri sekali. Tahniah sekali lagi Liverpool.

Kalau ada yang agak tak puas hati pasal tak ada fakta sangat, korang tunggulah ruangan Bersama Abang Fakta setiap Khamis di Sokernet.

YNWA


25 Ulasan:

crawai berkata...

Liverpool= team terdesak musim ni.

elmaaniq berkata...

nasib baik dapat penalti. kalau tak, kalah (lagi)

Oh Me berkata...

Salam Sokernet, blog bola Anti-Liverpool hehehe..

Ye seri 2-2 pun dah kira lega rasanya...

Tapi dive Ngog meyakinkan....kalau dia tak kena bentes memang dia boleh score...

Tandukan Gerrad pun kena tiang...tu dah boleh kira gol jugak tu....So sepatutnya Liverpool menang 3-2...

Takpe nanti jumpa Chelsea Ngog boleh dive bebanyak ok...

YNWA!

ayobkelubi berkata...

oh me,

tandukan kena tiang tu tak boleh dianggap gol ok?. unless tanduk kena tiang lepas tu tiang bergerak untuk memberi bola laluan masuk bertemu jaring baru boleh gol.

bak kata pengetua kem liverpool - dingin

the damage has been done.

come on lah liverpool!.

p/s : bukan liverpool saja terdesak, semua team terdesak ok?. terdesak nak tersedak.

azlan berkata...

kena tiang gol boleh dianggap gol? kem liverpool mmg memalukan. baik balik belajar sejarah bolasepak la wei. jgn asyik duk baca sejarah liverpool aje.

Oh Me berkata...

hahaha adeh korang ni...mmg ah tu tak gol..aku sajer je tu...pukul anak sindir menantu...adeh korang ni ...

bani berkata...

wow. tanduk kena tiang kira gol. fatwa baru ni.

FIRZA berkata...

quote-"kalo 50 kali main macam ni, kompem 49 kali akan menang dan seri sekali.Tahniah sekali lagi Liverpool"....

sedey weh ayat ni.....hakhakhakhak.....takpe2...len kali cube lagi yek......

SFB berkata...

keh keh keh... dive sana, tanduk sini, rembat sana, tackle sini.. Hasil: Seri je..

Tabok berkata...

hohohoho. anyway tahniah sebab seri.

Oh Me berkata...

Burmingham kuat rupanya beb...tak macam Man U yang senang2 je Liverpool titik 2-0 ... Hahaha...

Kasi panassssss

P/s: Bani=Supporter MAn U

avid gunner berkata...

tahniah berjaya dapat penalti dan media tak bising2...eduardo dive bising sampai ke FIFA...

Sang Pemimpi berkata...

besela avid...depa club british(british la sgt)...

Main 50 kali,49 menang?masalahnye..game pun ade 38 je nak...lucu2 btul la fans lvpool

reemza berkata...

tu ar..liverpol2....kuat main busuk..kna tiang pun kira gol..ingt main ptg2 ke?hahaha..eduardo dive bsg..ronaldo dive pun nk bsg..drogba dive pun benitez nk bsg gak..ngong ni?amik ko badut belon merah..

Shankly berkata...

Keputusan mlm tadi adalah result yg telah disengajakan.
Atas dasar prihatin dan kasih sayang sesama insan serta persaudaraan dan silaturrahim yg sudah lama mesra antara bookie , agen dan spekulator (reporter) keputusan draw adalah terbaik bagi semua. win win situation.Keadaan yg akan meningkatkn Price tag Liverpool utk bidaan seterusnya
Perlawanan ² sebelum ini telah menyebabkan PErsatuan Bookie Sedunia (PBS)kerugian yg berbilion² dollar akibat dr perlawanan yg memboooowsankan spt di berlaku Stamford bridge . Ramai pembida ² bookie maukan wang mereka dikembalikan krn guarantee 30 money backs. Pembida tak puas sbb kelab² membooowsan telah menghancurkan mood dan minat mereka utk terus melabur dlm saham PBS. Justeru itu , keputusan smlm adalah win win situation khususnya utk kantung PBS
Namun begitu , Persatuan Bookie Sedunia (PBS) telah meletakkan sasaran baru dgn kerjasama agen utk pembidaan Perpindahan Jurulatih ( coach transfer) dgn Benitez kin menjadi pilihan utama ( 1st priorty)
Perlawanan smlm juga mencatatkan sejarah baru dalam bolasepak Italy dan Liverpool dan dunia khususnya - apabila Alberto Aquilani buat pertama kali melangkah masuk ke stadium yg penuh dgn kenangan dan tradisi - megantikan en lucas.Kehadiran yg sambut meriah para reporter ITALY dan Liverpool echo news. Pertukaran pada minit ke 83 – menjadi simbolik pertukaran antara midfield center Liverpool. En lucas yg dikabarkan akan berhijrah ke spain - Meskipun mdpt tawarn dari juara piala malaysia edisi bakar kerusi dan tawaran kontrak dari Kuala Lipis FC utk Kejohanan Propaganda dan Brainwash - Piala Ketua Pemuda –en lucas menolak kedua²nya atas sbb ingin mencari ketenangan dan masalah peribadi.

Shankly berkata...

Kapten marvel atau lebih senang dipanggil Strong G , Stevie – G meledakkan gol ke 355 utk BPL yang juga satu catatan sejarah peribadi beliau. Goal itu adalah antara 10 gol tercantik dari 355 pada musim ini.
Agensi yg berpangkalan di Washington D C , New Yok Times dlm laporan yg baru dikeluarkan dari oven (masih Panas) menulis BPL musin ini adalah antara yg terburuk dlm sejarah bolasepak jajahan Queen Elizebeth II , 12 perlawan dgn 4 kelab teratas telah mengugurkan 33 point (11 perlawanan tewas) .Jauh berbeza ngan Seria A dan La liga. Keadan ini berlaku krn Liga BPL diterajuai 4 kelab terburuk yang mempamerkan aksi aksi buruk dan membooowsankan. sekali gus mempengaruhi prestasi buruk bbrp kelab. Perkara in tdk pernah berlaku sebelum ini misalnya last season.
Namun begitu , Seperti yg telah dipersetujui oleh Persatuan Bookie sedunia (PBS) bertaglinekan – bookie always rite – dlm deklarasi di geneva baru² ini.Juara BPL bulan may nie point sekitar 72++ shj. Dgn Liverpool masih jadi antara taruhan dan contender utama. Dgn Liverpool dijangkakan akan beraksi cemerlang dlm 26 perlawanan seterusnya – 26 unbeaten in row . seperti kata seorg kutu “jujurlah pada diri sendiri”..

Shankly berkata...

Oh ya jgn lupa menonton filem 2012 – abaikan novelthy theory , maya long count calendar apa kejadah theory lagi.Yg penting masej filem itu apabila ia hancur akibat global warming, Filem itu adalh sebahagain dr greenblog/earthday campaign dan jgn lupa menonton tv1 stp hari jam 7 mlm – national geographic – bagi meningkatkan kesedran kita ttg alam sekitar.
Dan rajin rajinlah megunakan barang terpakai – recyclable – spt mana Alex fergusen recyclable Owen .
Dan kabarnya 3 kelab dari London sedang mempraktikan konsep recyclable dgn mempertimbangkan utk membawa produk terpakai terbuang yg sedang mehabiskan hari² terakhirnya di inter milan.
Akhir sekali , bukan secular atau berkuthbah sekadar betul diri Cuma .. agar kita sama² menghayati maksud surah al- kautsar - “dirikanlah solat dan berkorbanlah”.
Selamat hari aidil adha dr Setiausaha PBS.
- Artikel dipetik dr bulletin bookie.
Wakakakakakak…. Kuwang kwang ..

starr struckk berkata...

penalti dikira gol cantik? kau sudah hilang akal ke hape?

Speed Junkie berkata...

kesian...

Firol berkata...

eduardo ,drog dan terkini ngog semua pakar camera trick...

Prof razak moiden ajar

dewajiwa berkata...

tahniah The Kop! syabas lah kem korang. semoga makin improve. keep on going..up up and away! kodus gak pada pemain bola yang pro (Gerrard).

cuma satu je slack semalam tu, nama Ngog memang disalah eja. patut eja Ngok je. hehe. jangan marah.

Glory Glory MU.

pakkordi berkata...

Gua tengok-tengok ayam aje game lvrpl semalam atas dasar2 mata ada gam. Dalam masa gua pejam celik pada kadar yang tak berapa konsisten, gua rasa aquilani ada potensi untuk revive the team.
Conclusion, result mengecewakan tapi aquilani is a light at the end of the storm bro.

Chekidout. YNWA.

medihebat berkata...

kalau main tanduk tiang mungkin liverpool bulih menang la...UCL liv v milan bulih come back 3-3...menang penalti...ni main liga, mana de penalti kalu seri...dan disebabkan liverpool ntah bila masa aku tak tau nak menang balik, maka semua perlawanan BPL sangat bowsan...seri pon kira menarik gak la drpd kalah memanjang...

@pakkordi-aquilani mmg player berbakat dan mmg sepatutnya ganti tempat lucas...harap dia dah fully fit...bulih main full game...

Mr.Hara berkata...

YNWA!

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

selamat datang ke dunia divers!!!

to liverfools...jilat la balik ludah korang yg kutuk2 si divers eduardo...skarang korang dah tergolong dlm golongan divers jugak...hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...