ANDA SEDANG MEMBACA

51

Menjelang Krismas, Chelsea Terus Menerkam Kejuaraan Liga Ibarat Rama-Rama

Lucius Maximus Khamis, Disember 24, 2009

Mana tidak, dengan satu kekalahan dan beberapa keputusan Seri Muka, Chelsea masih di atas mendahului pasukan yang ketandusan pemain berkaliber yang mampu ‘meningkatkan suhu permainan’ iaitu Manchester United.

Malahan anak buah K Arsene Gobal yang menang tak ingat beberapa menjak kebelakangan ini pun masih ketinggalan 6 mata di belakang. Sementara itu Aston Villa, Cap Ayam Hotspur dan Manchester City pula kelihatan hanya mampu menerkam kejuaraan liga ibarat ulat beluncas.

Liverpool? Abaikan.

Saban tahun menjelang Krismas memang musim yang agak sibuk dalam kancah EPL. Mana dengan nak hias pokok Krismas lagi, nak penuhkan stok jus anggur lagi, nak bakar lemang lagi dengan nak berebut alat kawalan jauh TV sebab ayah nak tengok bola tapi anak pula nak tengok Barney and Friends Christmas Special.

Dari Boxing Day hingga ke 30 Disember nanti jadual sangatlah padat dan jika menurut teori dari peminat Red Devils macam Jorji dan Nazri, siapa yang kekal di atas selepas Krismas nanti maka merekalah yang berkemungkinan besar bergelar juara EPL nanti.

Cuma sekarang ni peminat Red Devils agak senyap sikit dengan teori ini sebab harapan mereka mendahului liga agak gelap, sama gelap macam budak lelaki bawah umur yang hajatkan hadiah langganan Playboy seumur hidup dari Santa Claus.

Oleh itu, para peminat The Blues bolehlah menyambut Krismas ini dengan penuh kesederhanaan tanpa perlu rasa bongkak kerana bab mendahului liga ini sudah macam kebiasaan buat Chelsea, bukan macam Arsenal.

Diramalkan Chelsea bakal menang 3-0 ke atas Birmingham City dan 2-0 ke atas Fulham.

Akhir kata, selamat menghias pokok Krismas!

51 Ulasan:

pakkordi berkata...

Drogba dan suka sakat afrika tarak nanti, sedut asap aje lah chelsea. Tatkala ini, party on lah.

Pipiyapong berkata...

Gambar singa tu nampak macam makin lama makin jinak.

Popo berkata...

singa tu bkn singa garang pon..tu singa kawan barney tuh..plg kuat pon bole nyanyi sumbang je..

print berkata...

Liverpool,abaikan....hahahahahah!!!!

mengapa agaknye yerr???

azmy shafiq berkata...

blahh aa chelsea.HAHA

R.K berkata...

ai sebab african cup korg berani ? kalau takde cup ?

ini membuktikan CHELSEA memang kuat . cheh !!

ChesterChaz berkata...

laaa tu singa rupenyee.. nmpk macam teddy bear jer.. kahkahkah

print berkata...

player afrika boleh dikatakan level dorang dah same ngan europe.
macam Drgoba,essien,kanoute,eto'o dan ramai lagi..

antara yang terbaik tu ade kat Chelsea, sebab tu la ramai goyang...

bungwahab berkata...

merasa menang liga pun baru tiga kali dia punya bongkak macam dah selalu menang.alih-alih hujung musim kalah juga.
yang asyik dok sembang sambut krismas ni apsal?apa punya mazhab ni sambut krismas.

meyour berkata...

print, ko tengak ler nanti bile shafiq rahim dgn keeper vietnam tu dicalonkan Anugerah Ballon d'or, mase tu Asia dah same macam afrika, apetah lagi europe...hahahah

kareem berkata...

pala otak sape hias pokok krismas?

toksah berangan la safiq rahim nak tercalon anugerah tu..henry pun xpenah tcalon apatah lg player asia..kalo 100 tahun lagi mungkin akan dipertimbangkan..

besi berkata...

pakkordi....heheheeheh abis hang
ingat ambil soul cambell mkayu leh potong chelsea ..mlm sikit hehehehehehehehh

Masmerah Aziz berkata...

xkisah r...Chelsea mng ke kalah..yg penting....tgk result nie...APE YG PENTING CHELSEA IS THE BEST..pasl singa 2 no comment...nmpk cute je..

pakkordi berkata...

Gua liverpool brader, team yang tengah jadik bahan tuuu.

gascoigne berkata...

pak Kordi, Shankly mane ek? Sejak Liverpool kalah dengan Portsmouth tak nampak batang hidung pun....blog pun tak update..haha sian dia.
Sian aku.
Sian kau.
Sian semua.
tapi takpe...support terus support.
harap new year akan memberi suntikan semangat baru pada team The Kops. DOnt give up to support!

YNWA!

pakkordi berkata...

Marilah kita bertafakur sambil telan ubat pelali kutuk. Tafadhal.

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

Gmbr singa chelsea tu aku tengok dah mcm singa utara dh.. apa pun.. hangpa boleh la gumbira dlu wat seketika..

besi berkata...

pakkordi sorry....hehehehe ingatkan suku sakat mkayu tadi...

nyzm berkata...

weh blah lah Chelsea hahahaha

angeldream berkata...

wei blah lah bung. ahaha.

:angeldream:

mizu_sama berkata...

birmingham on form,fulham plak baru dapat obat.

2 2 game nie,atas paper macam chelsea boleh makan,tapi kalau tengok form,macam sangat susah.

aku x predict byk gol,menang tipis pun jadi lah.

1-0 menang dengan birmingham, 2-1 dengan fulham.

anleka injured lagi,drogba last main lawan birmingham.tinggal anak-anak ikan jadi stiker.aduyaii

mizu_sama berkata...

pasal si bung nih,aku nak abaikan dia.dia ni x de lain,nk cari gaduh jer keje.bia kan dia laa..hahaha

Izzat berkata...

ape daa... kalo btol2 mau abaikan bung, biarkan je die trus, jgn mention pon dlm komen korg...
sure lama2 nanti korg plak bakal rindu sama die...huhu

meyour berkata...

sape tau bung ni sokong team ape?

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

bung sokong skuad bwh 23 tahun indonesia.. hehe

bungwahab berkata...

apsal semakin bengap komen2 bebudak chelsea ni.dari buang masa komen tah apa2 baik korang tolong lucius hias dia punya pokok krismas.bingai macam bebudak.

amANI berkata...

bungwahab sokong chelsea, tapi kekurangan kasih sayang dari lucy, jadi la macam ni.

seri je chelsea nanti dedua game.

oohh lala berkata...

bungwahab,diorang memang bengap macam lembu.semuanya gloryhunters belaka.

kareem berkata...

asal nama bung dikaitkan dgn indon?blaja mana ni? yg bungmokhtar tu xpggl indon lak..

Mr. Shcomey™ berkata...

yeke glory hunters? ohhh lala ni fan kelab ape? penah menang ape2 tak? sebab ape sokong? atas pengaruh ape nak sokong tuh? nak taw jugak kan..

@kareem : dorang kaitkan indon sebab perangai cam indon..(mmg indon ade yang baik,tp yg dimaksudkan yg selalu perangai dikutuk2 tu la..)

shan keli berkata...

ek ela...emo plak si shcomey nih.fans chelsea mmg emo.hahahaha..

pakkordi berkata...

Love hunters cara jugak.

Mr. Shcomey™ berkata...

@shan keli: tak maen la chelshit2 ni. tak emo. cume pelik gak oohh lala tu jadi fan kelab die nak atas sbb ape..n nape nak cakap orang len glory hunter la.biaq p la dorang nak sokong pape kan? msia negara bebas beb..haha

XxmatxX berkata...

wakaka chelsea seri! tu bongkak bangat :P

Sang Pemimpi berkata...

haah..menang 3-0 ye lwn birmingham?hahaha

brotherboy90 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
shan keli berkata...

@mr schomey - biaq pi la dia nak kata apa pun..sape kate malaysia negara bebas.dah macam zimbabwe aku tengok...dari segala bapak segi dan aspek la.terutamanya politik.eh sori melalut.haha

shan keli berkata...

selepas krismas,birmingham terus menerkam pendahulu liga a.k.a rama-rama kepatahan sayap.haha!!

pakkordi berkata...

Singa chelsea tak sempat panggil wonderpet semalam.

Mr. Shcomey™ berkata...

@shan keli..lu penah pegi zimbawe ke? haha..

ngn birmhm pon seri,ape cite laaa..cmni nak jadi juara ke?haha

bungwahab berkata...

bodoh punya chelsea

shan keli berkata...

arsenal bodoh..apesal menang pulak dah!

kareem berkata...

shan keli, lu la bodoh team bodoh lu kalah...kahkahkah...

PP,komen sikit...hahahaha

shan keli berkata...

kareem lu la bodoh...lu tau ke gua sokong ape?bodoh!!!

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

pe nk jeles klau team org lain mng.. lilek je.. income BPL tu x kan mengalir kat kite pun..

Mr. Shcomey™ berkata...

@shan keli : ek ela...emo plak si shan keli nih.fans chelsea mmg emo.hahahaha..

gua tiru ayat lu je.hehehe ;p

shan keli berkata...

@mr shcomey - ek ela..menggelabah la lu.ape kaitan lak fans chelsea emo ngan gua.gua xde kaitan ngan chelsea.hahahaha..

Mr. Shcomey™ berkata...

hehe.saje je nak copy paste ayat lu.hehe

gascoigne berkata...

Chelsea seri lagi? haha....bila nak pecat Ancelloti tu oi?

Pecat jangan tak pecat!!

pakkordi berkata...

Jangan jadi pacat dah lah bro.

kareem berkata...

shan keli-pegi mampos la lu sokong ape pun,ade aku kisah??yg lu nk bodohkan team lain watpe..taula team lu tak power..kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...