ANDA SEDANG MEMBACA

84

Michael 'You Scouse b*****d' Owen 3 - 1 German Champions

Jorji Rabu, Disember 09, 2009
Owen hat-trick!

Manchester United menutup perlawanan kelayakan CL dengan mengalahkan juara German Wolfsburg 1-3 malam tadi. Walaupun skuad Manchester United bertandang ke German dengan meninggalkan separuh pemain utama mereka (kerana kecederaan dan juga strategi) Manchester United tetap bermain baik macam biasa.

Kecederaan pemain utama pertahanan membuatkan Pak Alex meletakkan Carrick dan Fletcher bermain di bahagian pertahanan membantu Evra. Tengah Anderson, Nani, Scholes, Gibson dan depan gandingan Welbeck dan Owen. Tak silap aku, 3-5-2. Formasi yang jarang Pak Alex guna.


Owen membuktikan yang beliau masih layak untuk diberi perhatian oleh jurulatih England, membuktikan yang Pak Alex tidak salah mengambil beliau bersama United, membuktikan beliau adalah seorang penyerang yang masih tajam dan berbisa seterusnya layak menyarung jersi keramat no. 7 Manchester United. Sementara Manchester United, dibawah bimbingan Pak Alex, walau meletakkan siapa pun bermain, dimana posisi pun, masih mampu dan berupaya memenangi perlawanan dengan baik.


WALAUBAGAIMANAPUN, jaringan hat-trick Owen gagal membawa Manchester United ke pusingan keramat Europa League!

Berita lain.

Sol Campbell dijangka menyertai Manchester United January ini. Membantu pertahanan United dan juga pertahanan emosi Arsenal?

84 Ulasan:

Azreil Shazwan berkata...

hahaha.europa league terbaik! hahahaha~ emO la kejap lagi budak2 liverPOOL nie~ hoho

MOFASAD berkata...

lalala... xsentaap pun....

bendahara 3rat berkata...

haha
mantap..
aku rase nak tgk ulangan die wat kali ke3 nnt..
permainan dimana pemain tengah menjadi pemain pertahanan

karlflower berkata...

jarang berlaku bila tengah main pertahanan.tetap terbaik si owen ni.aku dengar tiket liverpool xlaku kat anfield ;)

pakkordi berkata...

Gua emo masa manutd kena ayam dgn liverpool aje. True fan ada season tiket bro.

bungwahab berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kucing berkata...

siape lg sorg midfield. sry ak x tgk

nyzm berkata...

mana ada 3-5-2
Park ada main, dia main right back

kucing berkata...

4-4-2?

Redz da Tsar berkata...

Kalau ikut kata-kata Pak ALex, memang MU main 3-5-2.. Park main midfielder... Hehe...

Ape-ape pun glory...

Man United tak dapat gi Europa sebab kalah dengan Liverpool la.> hahaha

Liverpool gi Europa sebab ape haa?

jumari jipan berkata...

sol campbell ? hahaha. x mungkin.. de laet kan ade..

nami o fish berkata...

Teringat member aku fan MU yang hampir2 nak bertumbuk angkara mamat ni score masa Liverpool vs MU masa Worthington Cup dulu.

Sekarang,dengan bangganya dia menayangkan jersi mamat ni.

Aku?Aku dulu MU sekarang Barca.Macam Gerard Pique.

Izzat berkata...

He is free, but he scored three, when defenders out with injuries, United in for the glories!!

kalo korg tgk game tu, aku rase Park lebih kpd winger dari right back, selalu jer kt atas, and bila balik defense, biasanye 3 jer yg kt blakang tu, Fletch, Carrick ngn Evra...

de Laet cup tied utk UCL, so, off course Man Utd perlukan at least seorg lg CB utk back up injuries kt defenders nie...

gagap berkata...

gua tak tengok...tapi gua tahu..memang naluri gua tahu akan menang dan owen akan score..yehh!

Gorgon Kuning berkata...

Gila la Owen..

Menung panjang Liverfool ni. Nyesal tak pinang bekas janda mereka masa owen tgh solo dulu..

julu berkata...

Park men winger masa game tu..
ala,MU men 3 defend pon leh menang la... haha

FIRZA berkata...

quote;
WALAUBAGAIMANAPUN, jaringan hat-trick Owen gagal membawa Manchester United ke pusingan keramat Europa League.

bleh tahan jgk bahannye ni.....

pjoe berkata...

fucking judas!

scootrulez77 berkata...

Congrats MU..Respek la sebab back datang dari midfield jer bleh pukul German champ.Terus jadi chimp jer team German tuh...

Chelsea pon gagal ke Europa league lepas3seringan APOEL pe-ke-jadah namenyer tuh..

=Blues mane ade menikus, BungWahab??=

ChesterChaz berkata...

aku main FM2010 pon owen mmg power giler weh.. nmpaknyer dalam real life pon owen memang dahsyat..

nmpaknye treble semakin hampir digenggaman..

GGMU

Sang Pemimpi berkata...

dah abih dh citer pasal bola msia dan smangat bkobar2 nak wat liga sendiri tuh?

Redz da Tsar berkata...

Hehe... bola Malaysia nak citer ape? Kalah dengan Vietnam? Pahang menten Liga Super? Skuad bola berggaduh dengan Ref?

Yang penting kelab awal Owen kalah lagi~

akuhensem berkata...

the legendary shankly gayboy mane?xnak komen ke?ke x abis2 ngajar subjek sejarah lagi...huhuhu...scousers losers hanya tau nak menang lawan man utd je...piala x penting...sore losers btul la

ayobkelubi berkata...

tabik untuk michael owen. produk terbaik dari melwood.

hehehe.

ji, udah2 ler tu menabur garam ke dalam luka. pedih gua baca beb!. hahahaha.

anyway,macam biasa, liverpool kalah lagik. sambal udang betul!.

ss berkata...

looserpool da leh g europa league bb kalahkan MU je...itu jela yg bole dibanggakn...biarkn diorg bangge ng seciput kejayaan tu...yela dah takde ape yg nk dibanggakan skg...hahaha...

SFB berkata...

aku rasa sedih plak MU x layak ke Europa League.. huhuhu

hafizshinchan berkata...

Liverpool kalah, pun masih mampu layak ke Liga Europa...terbaik!!!

bungwahab berkata...

dimana lucius? rindu bangat sama dia.
saya sayang lucius!!

dewajiwa berkata...

terbaik dari kem MU!
harap-harap Owen bleh konsisten score.

Glory Glory MU.

dewajiwa berkata...

mana entri dari kem lain eh?
aku dengar Chelshit kenduri gol lagi? Arsengal dengan Looserfool macam biasa, hantar skuad dibelasahan. hahahaha.

Shankly berkata...

hahahaha .. kita lupakan mid week game ..

kita citer weekend punya games..

1 - Gua pilih utk The Great Liverpool menang - Liv vs Unknown club.

2- base on Prestasi semasa - gua pilih draw utk chel*** vs kelab adik Liverpool.

3- hahahaha sop Campbell .. what !! another recycle produk.. gud gud ..

Shankly berkata...

oh ya .. slmt bercuti utk warga selangor .

MaOi berkata...

shankly : sbb dh kalah.. terus lupakan mid week game.. kah kah kah..

akuhensem berkata...

shankly ni loser la...anyways shankly, thanks for owen...he's part of your 'history' now...shishh...loser...even worse, gay loser...ooppss...lupe lak nak letak result pagi tadi...
Liverpool 1 - 2 Fiorentina
You guys really sucks...

mangifera berkata...

ala...rileks la. team liverpool byk player baru. sama jugak dengan MU waktu memula ronaldo masuk. everything doesn't seems to fall in place for MU.

it's just the same situation as what Liverpool have. apa yang beza, last time (like 4-5 years ago), even if you lost 5-6 games and draw a bunch, you could still win league. Last year, MU kalah 3 kali and win EPL. see how the game had elevated? lesser space for mistake.

And considering how many newcomers and youngsters in Liverpool team, it just a common thing it takes time to develop those talents.

Untuk MU fan yang selalu nak gelak sgt kenapa Liverpool fan suka sgt bila menang atas MU, balik baca buku sejarah kenapa Liverpool hangin sgt dengan MU. It's an emotional thing. Begitu jugak kenapa fan Liverpool sgt menyampah dengan Owen bila dia pergi MU. But on Owen's defence, dia pun dibayar dengan gaji sikit as trade to play in MU. He needs more time for international game, at least to get his talent fully use.

takper2, europa league ada. Just don't want trophyless season again. :)

hafizshinchan berkata...

"Benitez: Reds' season starts now
Manager Rafael Benitez hopes the culmination of Liverpool's Champions League campaign can lead to "the beginning of a new season" for the Reds."

nuff said. ahaha.

mangifera berkata...

i don't get your point. what are you trying to say?

is it by going out from CL ensure better performance for the Reds?

In your point of view that he admits defeat? is that what you're trying to say?

reemza berkata...

mengifera..time ronaldo mula2 dtg xde kna mengena ngan loserpool skng..sblm ronaldo dtg mu dh mng epl byk kali..loserpool xpnh pun..pastu ms tu cr dtg dia ganti beckham..br umo 18 kot..team hg tu xabi blah ganti aqui buah kiwi..umo dh 20 lbh..so xde alsan nk kalah..sbb team hg tu xpnh mng epl or bpl..haha..utk alasan youngster, ak rs mu ngan ars lg rmai produce player wpun ars rmai org france n mu lbh kpd org uk wpun bkn england..mu elek je anta fletcher ngan carrick main def n ak rs season ni priority mu nk mng league..lg satu bkn team hg tu gak ke yg kutuk mu ngan cantona..kalu dh mng league 18x br bleh berlagak..so fan mu xslh..team hg tu yg dlu berlgk sgt..lg 1 psl owen..dia dibyr gaji skt tp ikut dia pny appeareances utk mu..kalu dia main je..gaji dia sm dh ngan wes brown..kalu score lg2lh tmbh..pape pun peace no war..no racist..hidup spurs!!haha..season dpn epl anta mu chelsea man city ngan spurs g ucl..liverpool g mng europa league kali ke-2..pntg utk bhn sej nti..nti subjek tu nk upgrade sylibus br..chow~~~~

nami o fish berkata...

weh,nurzamani misbah ape citer kat viantiane?

Sang Pemimpi berkata...

zamani misbah main ka?dah tua dh mamat tuh..

mangifera berkata...

reemza: psl tu aku cakap, kena study history dulu. orang Liverpool dgn Orang manchester memang dari dulu seteru, bukan baru la ni baru nak perang sampai berparang ni. Kalau hang pernah baca pasal Neville, ada orang pernah misquote dia sebab dia cakap dia benci orang Liverpool. Padahal, waktu dia besar kat Manchester...semua orang kat situ duk kutuk-kutuk orang Liverpool, padahal bila dia sama-sama main England dengan Gerrard dengan Carra, depa ok ja. Sama jugak Liverpool, kalau hang baca Gerrard autobiography, Gerrard dah ingat nak gaduh dah waktu first time dia main England. Awat? Pasal waktu dia besar kat Liverpool, orang Liverpool anti gila dengan orang Manchester, maka asyik duk kutuk-kutuk.

siyes hang tak faham. aku cakap, pernah ada satu masa dimana Man U tak menang league iaitu bila time CR start join Man U (2003). Season 03/04,04/05 and 05/06. Waktu ni struggle gile Man U nak lepas CL group stage pun sebab aku ingat Man U pernah kalah main dengan Benfica waktu group stage which Man U tak lepas group stage, 05/06 season kot. Waktu ni player2 lama dah banyak blah, especially Beckham la sebab masa tu Beckham sangat berpengaruh. Man U tengah bina balik semua benda, sepanjang 3 tahun tu Man U cuma menang satu Community Shield, satu FA Cup dan satu tahun trophyless. sama macam Liverpool, tengah nak bina team. Tapi sebab apa Liverpool takleh jadi macam Man U sebab Liverpool tak kaya macam Man U. Takdak duit nak beli player. Pasal tu skuad yang ada ni dah la kecik, yang duk ada ni pun muda2 lagi. ada pahem?

Man U players yang main sekarang ni yang naik ikut rank Academy sampai senior player cuma 4 ekor: Evans, Neville, Brown dgn Scholes. Carrick, Rio dari West Ham (incase hang tatau, England Football Academy - depa claim pasai waktu world cup 66, players england yang score time final tu semua datang dari West Ham). Ramai-ramai Man U academy talent, tak banyak boleh pakai, tak macam talent Liverpool academy. Ok, toksah cakap pasal academy, nanti lagi kecoh. Pasal arsenal, aku setuju sgt. Memang Arsene wenger pandai develop player.

Fan Man U ni mostly glory chaser. pasai apa? hangpa dah kenal dunia tau2 Man U dah kuat. Fan Man U tambah gile2 bila Man U menang EPL dgn cantona dan waktu Man U menang CL 99. Sape jadi fan Man U tahun 1990? Sebelum Man U menang semua tu? Takdak sekor pun, ramai nak jadi fan Blackburn ada lah pasai Blackburn menang league.

Fan Chelsea pun sama, glory chaser. Sapa sokong Chelsea waktu zaman Rieneri? Kalau ada, aku tabik spring, memang true Blues! Bila Roman datang, Chelsea dah kuat...ramai ubah kiblat.

"It's easy to cheer with winner but to stand up with loser, it takes faith and courage."

Hang support Spurs ka? Bila? 1988? Kalau waktu sekarang, good luck glory chaser!

reemza berkata...

bro ak ckp psl youngster..bkn youth academy..kalu nk ikut rmai je youth acd..oshea flec gibson welbeck de laet..ckp ar nk wat satu team..kalu youngster mmg rmai..rafael fabio macheda anderson obertan sume..tu je..so jgn nk slhkn younster kalu kalah..sbb kn team ko spurs truk season lps..amik keane..pnt je mmt tu spprt team ko since kck lg..last2 buang je..spurs gak kutip blk..ni nk pav plak..piirah..ak snggp rugi dr tgk dia msk team tu..mmm..last skli..ak tau mngr spurs skng pnh jd mngr west ham..defoe pun pnh main kat sn..ak pun tau gak yg ferdinand dr sn..tp jgn lupa..pakcik dia legend spurs..(owen pun bkn mnt livrpool..dia fan evrton)..lg satu fergie mmg dh lm nk pncg owen..sejak dia belas2 thn lg..cm xdpt ikat cntrct je..sbb bpk dia xsetuju ngan cntrt tu..tu yg msk kop tu..nsb xjd mumia..mcm gerrard..haha..kop sucksssss

azlan berkata...

mangifera: mcm mana nk sokong Man Utd tahun sebelum 90 an kalau tak lahir lagi?

haah, man utd ada satu tahun jer trophyless, tapi Liverpool sudah berapa tahun trophyless?

tahun 05/06 ramai player lama blah? kalau setakat 2 atau 3 org tu...tak ada lah ramai sgt. kalau 6,7 org tu boleh gak nk kata ramai.

Season 03/04,04/05 and 05/06 struggle? x ada la struggle sangat sbb masih mampu mengekalkan status big 3, tak mcm kelab kaya dgn sejarah tu, struggle utk kedudukan big 7.

Liverpool x ada duit beli player? i rather say rafa wasted lots of money salah beli player.

hang ckp psl tahun 1966, era 90's hang rasa rasa player team mana yg majoritinya ada dlm team england?

Glory chaser? hang tak layak utk label chelsea fan, man utd fan sbg glory chaser sbb fan liverpool sokong liverpool pun sbb liverpool banyak menang (tak kira la menang ikut sejarah dulu ke atau sekarang).

sekian.

hafizshinchan berkata...

tak tenang nampaknya...

majulah bolasepak malaysia :p

ayobkelubi berkata...

reemza ni, kotnya nak balas ulasan pun, berhemah lah sikit. tengoklah bro mangifera..ada ckp man utd suck?.

realistik sikitlah bila bagi komen.

is not about trophlyless whatsoever.mangifera cuba bagitau ini adalah musim yang teruk untuk kem liverpool sama macam musim lepas juga. musim ini jadi teruk kerana mungkin kerana team yang kecik, jadi nak pusing player tak cukup.
musim lepas team besar tapi dok main rotation menyebabkan berlakunya tidak konsisten dalam game.

sebab apa ramai sokong liverpool sebab liverpool banyak menang.lerr,takkan nak sokong team yang takde menang langsung kan?. begitulah gamaknya.

sepupu aku sendiri, true man utd fan tapi mula sejak dari zaman andy cole dan dwight yorke. sebelum tu, dia mmg benci man utd.

jadi, tak salahkan kalau aku ckp sepupu aku tu another glory chaser fan?.

kalau terasa, minta maaf. kawan-kawan tak mau lawan, mari kita lawan bola. :D

azlan berkata...

sebab apa ramai sokong liverpool sebab liverpool banyak menang.lerr,takkan nak sokong team yang takde menang langsung kan?. begitulah gamaknya

ini pun boleh dinamakan glory chaser.

season lepas main rotation: salah taktik.
musim ni skuad kecik: tak belajar dr pengalaman. dah tau season ni main banyak cup, invest la skit.

alasan x ada duit?: man utd spend less this season. it is about buy the right player. bukan beli robbie keane pastu simpan. bukan beli aquilani yg injured. bukan jual Xabi pastu beli sampah.

so terima hakikat yg liverpool merudum sbb salah sendiri instead kutuk team lain yg ok.

scootrulez77 berkata...

mangifera,

Rafa dah berapa tahun kat Liverpool? Kau tau tak berapa banyak duit die spend untuk beli players? Jgn la cakap MU jer yg ada duit. Liverpool dah jutaan pound sterling spend utk player bang.
Aguilani, Voronin, Torres, Kuyt, Ngog,Mascherano, Xabi Alonso, Keane (Spurs ckp TQVM)...Liverpool beli players selalunya yg established.

Memang korang menang CL ngan AC Milan. Tapi players2 yg tinggal mase tuh ramai takde kan except for beberap kerat jer. Itupun sebab team tuh Rafa dapat dari Houllier mase derang dapat triple champ kan?

So conclusionyer, jgn cakap Liverpool takde peluang in terms of money. Diorang dah spend utk players, except that many of them is not the ideal players. except for well - 2GTKB. Garragher,Gerrard,Torres,Kuyt and Bennayoun (ini jer yang menjadi).

aku malas nak refer history, this is just plain present assessment jer...

La ni Liverpool ada finance issue tau. Hang pa jangan ingat economic crunch tak sampai ke EPL..Depa da rasa dah. Liverpool sama ngan MU banyak hutang kat bank. beratus2 juta sterling. Ticket price dah naik and match attendance suda merosot bang.. Bukan nak cakap ape, McDonald pon dah start rugi..Sendiri mau ingat..

scootrulez77 berkata...

sorri mangi,

wa sokong chelsea sejak dari zaman Gary Speed and Zola. Wa bukan glory chaser.

Wa memang taknak sokong big 3 time tuh-Liverpool (dulu big 3, skrg tak err...), Arsenal and MU...

Kalau semua orang sokong big 3,big4 or big 7, sape nak sokong kelab2 lain...peace bro.

pakkordi berkata...

Rilek la brader. Its only a game.

Kalau team kita menang, kita horreyy. Kalau kalah, telan ajelah pelali kutuk. Kalau tak tahan kutukan, gi la buat repot polis.

ayobkelubi berkata...

pak kordi : balai mana yang berdekatan dengan ibu pejabat sokernet ni eh?. keh keh keh keh.

azlan : o0o0o0o, sama lah kita eh?. :P

azlan berkata...

ayobkelubi: x nah hah sama. wakakak..gua GGMU, bukan YNWA.

azlan berkata...

gua bersetuju Rafa dapat skuad yg kuat dr Gerarrd Houlier.

Tapi gua tambah skit la...Rafa musnahkan skuad tu dgn bawak masuk ayam ayam dari Spain with exceptional Xabi Alonso & Torres. Dua dua ni mmg berbaloi baloi.

NikLas berkata...

ntahpapentah.
x menarik langsung posting ni...
filter/tapis la sikit sebelum keluarkan artikel.

Redz da Tsar berkata...

AKu memang start sokonG Man United sebab die menang... hehe... tahun 1990 aku baru satu tahun, macam mana nak sokong? Apa-apa pun, Liverpool fan sokong Liverpool sebab Liverpool menang jugak, kan? 18 liga? dan pelbagai sejarah lain...

Takkan nak sokong Hull City pulak...

mangifera berkata...

reemza: hahahaha. ok, psl youngster. lucas (baru 22) dgn masch dah selalu dapat main tapi ngog (baru 20) baru-baru ni start main tapi dah skor 4 gol, ok la kot tapi tak konsisten. insua (baru 20) pun still young, takleh nak buat pertimbangan yang betul lagi and tak cukup laju. mamat greek tu pun baru lagi, hijau lagi kat Liverpool, skuad Liverpool this season ramai muka baru yang dapat more chance main first eleven. berapa kali macheda main this season? awat fergie tak bagi macheda main? bukan macheda wonder kids MU ke? awat? berapa kali rafael main season ni? 3 kali, main league sekali je. berapa kali fabio main season ni? 6 kali, main league sekali je.

kalau pasal sebat keane dari Spurs, yang kes MU sampai nak kena saman pasal Macheda tu apa pulak? mana budak macheda tu? berapa kali dia main season ni? Awat letak dalam peti sejuk je? kalau hang nak cakap Owen minat Everton, Jamie Carragher pun sokong Everton waktu zaman budak2. Owen yang tak sabar tunggu turn under Rafa, pasal tu Rafa lepaskan dia. Takpa la..enjoy la guna Owen selagi dia belum injured. Kalau dah injured, bye bye la kan. FYI, Rooney pun minat Everton jugak.

azlan & scoot: hang tau team apa paling byk buat rotation season lepas? MU. so salah rotation system ke? Macam mana nak invest kalau hang tak dibagi duit? Hang tau orang amerika (gilette dgn hicks) tu duk kekang Rafa belanja duit? Sebab tu Rafa mintak nak full authority atas team tapi Board tak bagi. Hang tau Alex Fergie ada total authority atas team tanpa board kacau? Tau kenapa MU digelar kelab paling kaya dalam dunia? Hang tau berapa endorsement Carlsberg? 8 Million Pound sterling. Berapa AIG endorsement utk MU? 100 Million pound sterling. Huuuuugggeee different! Hang tau berapa capacity old trafford? 80,000 supporter (75,000 supporter at one time) - 2nd largest in England after Wembley. Anfield capacity? 45,000 supporter. 30,000 different. again, Huuugggeee different!

Kalau hang nak cakap pasal player yang flop yang rafa beli, ok, silakan tapi sila dapatkan fakta anda betul2. Voronin dapat for free transfer, Torres dgn Kuyt boleh dikatakan score gol byk2 jugak, Ngog on the rise, Aquailaini tak tengok lagi...boleh la hang nak kata flop, Keane pun boleh la hang nak kata flop. Dari ramai-ramai Rafa beli, 2 ekor je flop. Kalau Houllier hebat, awat Houllier tak menang2 jugak League?

scoot: respek lu support Chelsea dari zaman Rienaeri. AKu suka jugak tengok Zola main dulu, freekick dia memang sialan lawa! SUka tengok Gudjohnseen main, super sub CHelsea! Aku sokong Liverpool sebab suka tengok Fowler main. Gile babi cool! SUka tengok Owen main, jugak gile babi cool! Aku suka tengok Beckham main, jugak gile babi cool...gile inspiration MU time MU tengah hebat. Suka tengok Roy Keane, sgt cool!

azlan: Bagi aku, Rafa sangat pandai manage team sayang cuma dia takdak duit nak beli player yang lagi bagus. Dalam masa 5 tahun Rafa pegang Liverpool, Liverpool dah 2 kali final CL (Athens dengan Istanbul), sekali menang CL - mesti hang ingat time kat Instabul. 1 CL, 1 FA Cup, 1 Charity Shield, 1 UEFA Super Cup - dalam masa 5 tahun. COnsistently masuk CL, cikai2 pun 4 kali reach quarter finals. Bila kali last MU menang CL sebelum 2008? Tahun 1999 waktu dapat Treble.

Sebelum Rafa datang, 2 tahun terakhir Houllier pegang, finishing 5,4 dalam league. Lepas Rafa datang, finishing 5,3,3,4,2. Nampak pattern dia tak? Masa tahun 05/06 je finish teruk sebab Rafa tak sempat nak buat apa2 sangat dengan team Liverpool. Given so many handdicapped yang team Liverpool ada, masih lagi mampu berjuang untuk kejar all those championship. Dalam big 4, Liverpool paling kecik stadium, paling banyak masalah funding.

Now, duk habaiq mai, tak bagus lagi ke team ni?

mangifera berkata...

silap, chelsea paling kecik stadium dalam big 4. 42,000 capacity.

nami o fish berkata...

paling kecip tapi tiket paling mahal.
tiket paling murah dalam big four adalah liverpool.

tapi serious,ambience kat stadium big four tak sama dengan team kecip-kecip..aku pernah pergi tengok kat leyton orient last year aku pergi london dulu..kat brisbane road..tiket murah,makanan murah,tapi biasa la takde star-star yang best macam kat emiriates or white hart lane.

tapi sebenarnya londoners sendiri cakap,dalam london sebenarnya paling best kat boyeln ground a.k.a upton park,sebab crowd die terdiri dari working class dan bukan dari kelompok elit.

mangifera,jangan silap - kalau stadium kecip tak bererti crowd tak best.kadang2 stadium besar tapi sunyi sepi macam old trafford or emiriates pun ada.

tapi ni orang sana sendiri cakap la,the loudest stadium ever in uk is parkhead a.k.a celtic park.in fact menonton bola kat scotland lagi passionate dari kat england.

tapi biasalah,england ni starstruck..star ramai tapi ambience bosan.

ayobkelubi berkata...

perghhh mangifera mmg leh ganti abang shankly kita.

pipi, taun depan, kasi mangifera jadi penulis kem liverpool!.

yehaaaaaa!.

SocketWorld berkata...

aku tetap sokong LIVERPOOL...
w/pun season ni merudum...

'takkan nak sokong MANCHESTER City pulak.'

*kredit 2 mangifera*
-sokong ayobkelubi.. mangifera penulis kem liverpool.

bahu jalan berkata...

liverpool.. dah kalah tu.. sudah lah.. terima jer lah kenyataan.. kalau menang europa.. berbangga la balik..

kalau europa pun tak dpt.. serkup la muka ngan guni then jalan bersama sama coz YNWA!

MaOi berkata...

entahnya.. kalau nak duk bertekak macam ni.. sampai sudah tak habis..

hafizshinchan berkata...

Ala leks2 la geng2 yg nyokong liverpool, time team lain kalah, korang plak bakar-bakar fans tu...jangan amik2 ati.

humor je semua ni...

Nani 2 Gerrard 0.

Sang Pemimpi berkata...

Masalahnya skang,apsal rajagobal xbawak byk striker??dah tau akan ade player injured tp striker bwk skit.zaquan injured. yg pegi buang razali umar tu buat ape?rajagobal mmg sucks ar..xdak otak nk pikir.takdak perancangan betul coach2 msia nih...

gascoigne berkata...

Walau Owen score hattrick tapi tak harus dia ganti Defoe kat England World CUp 2010..


dan err....aku rasa season ni Liverpool kena sumpahan gol last minit ah :( DAMN!

azlan berkata...

keh keh keh.

man utd buat rotation, sukses. Liverpool rotate, keh keh keh.
man utd punya stadium besar compare to liverpool (iya la kelab big 3, mesti stadium besar).

Board man utd support financial Sir Alex? yes, ini dinamakan muafakat membawa berkat. Inilah namanya pasukan bolasepak. Board pun termasuk dlm team. Board liverpool kekang duit? keh keh keh. It's your problem. Not ours.

ngog on the rise? keh keh keh.

mesti hang ingat time kat Instabul. 1 CL, 1 FA Cup, 1 Charity Shield, 1 UEFA Super Cup - dalam masa 5 tahun? perlu ke aku ckp chlsea & man utd menang banyak mana dlm tempoh yg sama ni? keh keh keh.

finishing 5,3,3,4,2? correction, finishing 5,3,3,4,2 & 7 utk tahun ni. keh keh keh.

Tau kenapa MU digelar kelab paling kaya dalam dunia? Hang tau berapa endorsement Carlsberg? 8 Million Pound sterling. Berapa AIG endorsement utk MU? 100 Million pound sterling<- marketing Man Utd bijok. itu aje jawapan aku. apa barang dpt duit arak yg sedikit itu. keh keh keh.


Dalam big 4, Liverpool paling kecik stadium, paling banyak masalah funding. correction, big 3 not 4. keh keh keh.

maoi: seronok tgk reaksi fan liverpool. sbb tu la lucy & the geng suka bahan diorang ni. Kutuk team big 3 yg lain tak berapa best sbb realsi diorang x mcm ni. keh keh keh.

socket: penulis kem liverpool? keh keh keh, rasanya penulis emo tak sesuai utk jd contributor sbb ni blog humour & gurauan bolasepak. kang jd blog emo, banyak post post emo. keh keh keh.

maoi: bertekak mcm ni enjoy jugak. keh keh keh. walaupun nampak x matang. kah kah kah.

p/s:- shank, back up la wei. back up member wei.

Sang Pemimpi berkata...

Msia menang lwn thai 2-1...kite jumpe laos yeahaaa!!!tapi aku nak emas..

MaOi berkata...

shankly tgh kumpul fakta sejarah tu.. jap lagi sampai la tu..

kucing berkata...

azlan, ko mmg terbaek jernih kan keadaan. haha. kite senyum je tgk ujung mggu nie pnye game. pastu, br boley betekak balik

kucing berkata...

tp papehal pown, asl yg laen diam. xde update pown. apa khabaq team malaysia.

MaOi berkata...

malaysia menang 2-1.. jumpa laos kat semi..

pakkordi berkata...

Azlan: we get your point. Return match Liverpool to old trafford nanti lu berdoa aje MU jgn jadi ayam dah la geng. Keh keh keh.

Ayob: balaipolis.blogspot.com

Redz da Tsar berkata...

Hehe... malaysia menang.. Cepat buat entri baru~ Hehe... "Aku taknak fikir Thailand sengaja kalah untuk bagi peluang kat Malaysia"..

azlan berkata...

pakkordi: kalau kalah kat OT pun gua tak kisah. season lepas pun kalah jugak apa.

apa yg penting, hujung musim kita tgk piala piala yg ada tu sapa yg dpt. mungkin big 3 dpt sikit sorang. mungkin ada yg bolot semua. keh keh keh. Semoga tak ada season trophyless utk Man Utd.

R.K berkata...

mangifera: aku setuju dengan kau dalam aspek kenapa Liverpool merudum season ni.
tapi satu hal yang tak nampak molek adalah kau masih tegas Rafa tidak 'besalah'.

*glory chaser?
is there any loser chaser out there?

fikiranlicin berkata...

aku sokong Liverpool dari zaman Neil ruddock dan Ian rush, tak kecoh pun aku...

Aku nyampah M.U dari zaman Lee sharpe dan Pallister, kool je aku

aku tengok game Chelsea sejak Tom Tomkins x bisng pun aku

Arsenal aku lihat goal dari zaman Ander Limpar, rarenya aku

dan aku layan bola sejak zaman Razip Ismail lagi..

so bebudak baru up jangan cakap banyak kat sini.

bungwahab berkata...

aku lagi lama le macamtu.
aku layan bola dari zaman paleolitik lagi.

dewajiwa berkata...

kita tengok sapa ayamkan sapa nanti.
apapun, kalau Liverpool bleh dapat point pun kami sudi memberi. orang berbudi kita berbahasa ye dak? kesian The Kop kena bahan teruk kat FB, blog, Sokernet. heheh.

GGMU.

mangifera berkata...

azlan: ikut suka hang la. aku bercakap sebab duk ramai2 fan ni bertekak takde nak cerita pasal strategi atau camne nak improve situation. asyik nak duduk balun orang tak tentu pasal, lepas tu maki hamun tak tentu pasal. kalau camtu bang, sampai bila IQ penonton bola kat malaysia ni nak increase? sama je dengan gelanggang sepak terajang politik kita, asyik2 duk maki hamun, bakar membakar. takdak nak develop ways untuk make orang yang duk nak fahamkan politik ni intelek. tapi sapelah aku, ni kan blog suka suki nak maki hamun orang, bakar orang untuk keseronokan diri sendiri. kalau itu yang terbaik dan buat semua orang hepi go lucky, teruskanlah. :)

r.k: aku tak cakap rafa tu maksum bagai nabi, takdak buat salah. Aku kena admit mamat tu pun flop jugak strategic wise (paling aku bengang bila dia guna bolo zendan waktu final CL kat athens, memang cam sial aku tengok masa tu) tapi bila orang argue on flawed basis, aku jadi bengang. semua orang salahkan rotation system, masalahnya kalau team kecik, camne nak elakkan injury? hang kena rotate. also, kalau takdak rotation, lucas, masch dengan benayoun lagi slow nak start main this season.

orang pukul rafa pasal zonal marking cakap tak effective. tapi kalau hang tengok balik, zonal marking yang dipersalahkan tu tak salah. yang salah bila defender tak clear second ball. zonal marking tackle first ball effectively, cuma mana ada system yang foolproof, mesti ada la bocor sekali sekala. hang kena tengok balik video2 yang mana liverpool concede goal from set piece, kebanyakkannya adalah second ball. tapi bila team yang guna man-to-man marking bolos berbijik2 goal, striker dapat nama. tak ke berat sebelah tu?

pastu kena terima hakikat yang rafa bergantung sgt pada torres. rafa takleh nak carik sekor lagi striker yang boleh partner dengan torres yang mana aku rasa paling sesuai adalah david villa tapi....duit tu la mana mau carik? kuyt rajin bukan natural goal scoring striker. lucas main makin ok tapi sense of urgency kat midfield masih lagi kurang sebab alonso dah takde. alonso can "dance" well dengan rentak gerrard, itu lagi satu piece yang kita hilang. lucas masih lagi carik rentak tapi tengok gaya dari last 2 games, dia improve byk in term of passing walaupun selalu je rasa nak lempang dia. tapi apa rafa boleh buat?

adakah dengan membuang rafa masalah akan selesai? kalau takdak rafa, sape lagi nak team dekat number 7 sekarang ni? ditambah pulak byk hutang dengan skuad kecik? macam ayam patah kaki. kalau hang bagi kat aku, aku pun takmau. sah2 macam masuk neraka. hot seat. lagi satu, kalau buang rafa, kena bayar 20 million pound sterling, duit tu boleh beli player baru.

haih...watpa lah aku wat serius2 kat sini. takdak orang dengar pun. best lagi bakar2 orang dan maki hamun. after all, blog humor kan.

dewajiwa berkata...

apa yang best sangat dengan cerita zaman silam?
boleh menang piala ke kalau hidup zaman silam?

aku benci Looserfool sejak aku kenal apa itu bolasepak ('86). team angkuh. tapi aku masih raspek player Liverpool yang bersikap professional dan passionate about football. not emotional but rational. apapun, respect is earned.

R.K berkata...

mangi: ok, at least ko tahu yang Rafa penyumbang masalah juga..
eh, Reserved Squad Liverpool (sekarang) tak da yang boleh main first team ke?

scootrulez77 berkata...

mangifera,
dalam banyak2 fan liverpool..hang ja yg aku tengok pakai facts bile comment..respek wa..although ade yg kadang2 lari sket..but that's allrity to me :-)

cuma satu je, bile team hang tak perform hang kena accept ape yg tak kena..x payah nak compare ngan club lain..pasal Board support ka tadak funding ka x payah mention pon takpa bro..just compare jer performance liverpool taun nih ngan taun lepas..Everton pon tarak duit kan...

Azlan betul bila die cakap MU nya marketing effective..something that Livrpool need to learn..

aku support hang jadi pengulas Liverpool.

Ilmi Ahmad berkata...

huhu... agak pack dgn facts komen2 kali ni. apa2pun aku setuju dgn scootrulez77. aku pun tabik spring mantul2 kat mangifera. w/pun aku x sehaluan dgn mangifera dlm menyokong team epl ni. tp aku suka komen kau bro. mantap!

owh... btw, aku suka tgk team arsenal main, tp tak bmakna aku support arsenal. aku pun sbnrnye x brp suka tgk chelsea main, tp x bermakna aku x support chelsea. tp ntah knp aku mmg x brp suka tgk MU main, tp aku mmg x support MU pun. tp cmne pun ada gak player MU yg aku minat mcm roy keane & peter smeichel (xtau cmne nk eja nm mamat nih, hehe..).

owh, btw (again), aku newbies dlm sokernet nih. baru jmpa ni. slama ni xtau pun kewujudan blog nih. salu byk baca soccernet & blog dia. espn jugak skysport.

camne pun aku sgt tertarik dgn tarikan2 yg ada dlm blog ni. terutamanya entri2 yg ditulis serta komen2 yg pelbagai ragam. haha.

keep it up guys!

mangifera berkata...

dewa: hehehe. hrrmm..setiap team ada ego sendiri. kalau nak cakap bongkak, cuba tengok press conference player MU. gary neville cakap memang takmo kalah, roy keane jugak. tapi, the fact that they could win, aku rasa ok je even rasa agak nyampah. aku suka liverpool sebab on big occassion, they could shine. kalau main kat anfield for big time, macam kena rasuk.

r.k: ada few academy player. aku suka tgk jay spearing main, a bit pendek tapi laju jugak. cuma tak byk chance nak main. pure Kopites spirit tapi he need to sharpen the skill lagi. ada few Academy player dalam first time tapi tu la...susah sikit sebab fierce competition EPL ni, ko susah nak bagi youngster main.

scoot: hahaha. aku menerima kenyataan yang liverpool ada masalah. aku just nak bagitau kenapa aku rasa orang patut respek liverpool. itu je. in term of marketing, aku agree. Btw, liverpool dah sign new endorsement deal dgn Standard Chartered so no more carlsberg. So, halal la nak beli jersey liverpool ori lepas ni. Standard Chartered deal 80 million pound so better deal. just aku hope those two bloody american boleh berambus dan bagi kat orang lain yang ada komitmen nak develop good football kat liverpool. aku takmo jadi pengulas, aku takdak masa nak menulis ulasan..sebab busy dgn kerja. nak tulis ulasan, perlu masa nak tulis dan aku tak pandai humor. :)

ilmi: aku suka tengok arsenal main, memang lawa. cuma bila big occassion, derang tenggelam sikit. CHelsea pun macam tu jugak, sejak Ancelotti amik ni, derang makin menjadi2. even seasoned and over peak player cam deco and ballack pun boleh suit well dengan chelsea style. aku suka tengok MU main jugak. EPL memang best untuk ditonton. :)

Izzat berkata...

aku minat Kelantan (pasal aku lahir situ... xpenah menang apa2 gak, kecuali Piala Emas Raja2 -piala utk Youngster@ youth academy, Liga FAM ngn Liga Perdana 2 sdikit masa lalu, runner up FA ngn Malaysian Cup 2009...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...