ANDA SEDANG MEMBACA

32

PRA GAME EROPAH MINGGU SERBA SUPER BIAS (PGEMSSB)

Nazri Jumaat, Disember 18, 2009 ,
Liga Inggeris

Beberapa perlawanan pilihan;

Portsmouth v Liverpool
Portsmouth macam sudah ada peningkatan. Liverpool, standard la, being a Liverpool.
Ramalan Super bias: 1-1

Blackburn v Tottenham
Form tak menentu. Tapi Tottenham pun kadang kala bangang juga lawan team yang sepatutnya mereka menang.
Ramalan Super Bias: Tottenham Menang

Arsenal vs Hull City
Lawan mudah untuk Arsenal. Tapi kalau sebaliknya, jangan risau, Arsene Wenger seperti biasa boleh salahkan AJK yang susun jadual perlawanan. Risau juga lelaki Perancis ni takut kalau tempat ketiga terlepas ke tangan Aston Villa.
Ramalan Super Bias: Hull menang. Hakhakhak. Boo!

West Ham vs Chelsea
Petr Cech macam sudah goyah. Kalau spirit of xmas masih diteruskan, peluang West Ham cerah untuk dihadiahkan gol.
Ramalan Super Bias: West Ham Menang.

Tak perlu ramal Manchester United kerana mereka akan menang. (poyo, ya a awww)

LIGA ITALI

Fiorentina vs AC Milan
Ini game penting. Melihat dua pasukan yang berpotensi mengejar Inter. Dua-dua team mengalami masalah kejutan budaya yang kritikal minggu lepas dan kalah mengejut.
Ramalan Super Bias: AC Milan

Juventus vs Catania
Ni sekor lagi team yang dilanda kekalahan bebal minggu lepas. Tak boleh terima langsung kalah dengan Bari. Nama pun tak semenggah. Form keseluruhan tak menentu. Kalau dengan Catania pun kalah, memang Sokernet akan sponsor mafia suruh letak kepala kuda depan stadium.
Ramalan Super Bias: Juventus menang.

Inter vs Lazio
Sepatutnya game ini boleh dianggap clash of the titans juga, kalau 5,6 tahun lepas. Lazio akhir-akhir ini seperti Arsenal, sebuah pasukan yang kuat tapi selalunya tertinggal dalam race kejuaraan. (Pipiyapong sekali lagi memecahkan gelas tanda protes. Orang terencat akal biasalah berkelakuan begitu)
Ramalan Super Bias: Tiada masalah untuk Inter

LIGA SEPANYOL

Real Madrid vs Real Zaragoza
Real Zaragoza ini, bahaya juga sebenarnya. Real Madrid dalam satu laporan berita bertekad nak 'trim' jarak mata. Adakah minggu ini menjadi saksi kata-kata mereka? Boleh blah!
Ramalan Super Bias: Real Zaragoza

Deportivo vs Valencia
Valencia pun prestasinya agak yoyo. Minggu lepas kalah dengan Real Madrid. Mungkin boleh bounce dengan game minggu ini.
Ramalan Super Bias: Valencia

Sevilla vs Getafe
Sevilla adalah pasukan yang punya potensi untuk bersaing dengan Real Madrid untuk merebut tempat kedua dalam la liga. Form yang agak bagus dengan tiga menang dalam lima game.
Ramalan Super Bias: Sevilla menang.

Barcelona tidak bermain minggu ini kerana sibuk mengerjakan kejuaraan dunia.

LIGA JERMAN

Pasal liga ini tak segah EPL, pasal Astro tak mengkomersialkannya, pasal orang Malaysia obses dengan England, maka tidak ramai tahu sebenarnya persaingan Liga Jerman musim ini bapak gila sengit. Lebih sengit dari EPL dimana hanya tinggal Manchester United sahaja yang sedang bergerak untuk menjuarai liga. Beza pendahulu liga dengan pasukan nombor 10, E. Frankfurt cuma 9 mata.

Schalke 04 vs Mainz
Dua kelab yang punya jarak mata kompetitif untuk merebut kejuaraan liga setakat ini. Schalke 04 sekarang sedang cucuk angin Bayer Leverkusen.
Ramalan Super Bias: Schalke 04 menang

Bayer Leverkusen vs Borussia Mengelabah
Pendahulu liga dan satu-satunya kelab liga utama Eropah yang belum kalah. Jadi macam tak ada masalah untuk mereka. Cuma mereka mempunyai masalah mengamalkan cogan kata Manchester City yakni seri itu indah.
Ramalan Super Bias: BL menang.

Hamburg vs Werder Bremen
Satu lagi game menemukan dua calon kuat mengejar Bayer. Form dua-dua ekor pun lebih kurang saja. Jadi susah nak jangka.
Ramalan Super Bias: Seri

Ramalan-ramalan di atas dibikin tanpa kajian dan fakta dan sekadar berseronok membakar hati penyokong lawan.

Kelihatan Pipiyapong memecahkan gelas keduanya malam ini kerana tidak tertahan dan terlalu emosi. Teruk sangat sakitnya dia ni sekarang.







32 Ulasan:

mizu_sama berkata...

hahaha.superb bias!ramalan aku game fulham. fulham menang dengan zamora score!rooney kalau rasa2 nak keluar awal,sila amalkan sifat bebudak arsenal.emo.alex pun akan turut emo.hahahaha

shan keli berkata...

artikel hambar...sehambar muka tikus darren fletcher.penulis sila resign serta merta.

dewajiwa berkata...

artikel OK apa.
info bagus pasal Bundesliga tu Naz. cayalah.
MU semestinya cool je. Rooney dulu emo lah. budak baru naik. dah jadi bapak budak sekarang emo dah stabil. mengalahkan emo Wenger. hahaha

saafa berkata...

laa.. ni penulis MU ke.. baik tulis kt laman web MU je..

R.K berkata...

memang bias. cis.
tapi gua sokong schalke o4 menang.

"BLUE BLOOD FOREVER"

FIRZA berkata...

ya a aawwww.....hahahahaha....cam cilake.....

Redz da Tsar berkata...

Serius bias... tapi tak kesah.. United tetap United!!! Glory!!!

pakkordi berkata...

Ramalan ni pakai telor ayam kampong. Tak tepat ni. 6 team di atas semua kalah, team tempat ketujuh aje yang menang besar gila babi tonyok musang berjanggut. YNWA!

Izzat berkata...

mana ade bias?? btul lar Man Utd akan menang...

MaOi berkata...

6 team teratas semua kalah? dh tu.. birmingham city je la kot menang minggu ni..

pakkordi berkata...

Ala, silap skit aje. Liverpool akan menang weekend ni. Menang besar giler bab.....

Comrade Nami berkata...

Manchester United vs Milan
FC Barcelona vs Stuggart
Real Madrid vs Lyon
Inter vs Chelsea
Arsenal vs Porto
Sevilla vs CSKA
Olympiakos vs Bordeaux
Munich vs Fiorentina

sape2 nak ulas?

Sang Pemimpi berkata...

Ramalan ikut emosi..mmg bdak emo..hahaha

Lu ade problem ke ngan pipiyapong sampai lu anti ngan die je dlm setiap entri lu?? setel la cara islam...

Comrade Nami berkata...

beb..ape plak bayer leverkusen satu2nya tak pernah kalah dalam liga woit!barca pun record tanpa kalah lagi..mana ada kalah hahaha!

kalah ngan rubin kazan tu kira champions league..kat la liga belum kalah lagi..

Nazri berkata...

Ha Pipi, macam mana nak settle?

Kau turun KL, kita jumpa mana-mana kalo ko berani.

Ekekeke...

Lucius Maximus berkata...

Saingan Bundesliga saban musim sengit, bookie pun pecah kepala dibuatnya. Goal per game ratio juga antara yang paling tinggi. Astro rajin tayang Bundesliga kat Supersport apa.

Cuma aku terkilan musim ni Borussia Dortmund macam Liverpool...

kucing berkata...

knp pengulas sokernet x rajin update da sekarang. x seronok~ la begini. haisshh

kareem berkata...

haram la bookie2 nih..

Khier berkata...

Live-a-fool kalah
hihihi

Sang Pemimpi berkata...

asyik kalah je Fool..haha..

Ni nape la penulis2 sokernet ni dah malas dh ni..Mcm dah x bsemangat plak aku nk dtg sini..Come on guys!!

Izzat berkata...

Liverpool's season will start on the next match!! (unless if they lose again, then it'll gonna be the match after that..;)

Nazri berkata...

Lucius - Astro rajin tayang, tapi aku rasa buat la marketing campaign yang power untuk expose liga jerman pada audien.

Liga Jerman menarik sebenarnya. Kalau ikut aku, lagi menarik dari EPL dari segi karisma factor, bukan star factor.

EPL dah macam Hollywood.

print berkata...

Liverpool BODOH!!!!!
kalah lagi....komen la wahai The Kops!!!

memang BODOH!!!

mizu_sama berkata...

nazri...fan bundesliga pun boleh tahan jugak.seram aku tgk.kalo kop kop tgk pun segan.

oohh lala berkata...

man utd 'menang' siyoooooottttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ramalan yg sgt tepat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MR berkata...

ramalan mizu_sama kene beb..zamora ade score..

Izzat berkata...

haha!! balasan buat Nazri sbb buat ramalan yg terlampau bias, huhuhu... T.T

soccermania berkata...

bila pipiyapong nk post ni. xsabar guwe hahaha!!

NikLas berkata...

bestnyer tengok man u di ayam kan oleh Fuljam.
syok nyerrrrrrrrrrrrrr gua

Popo berkata...

kenyang sume mkn ayam panggang manyu mlm td..hahahah

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

haha fulham bg kentut je kat Man saYur tu.. Puas!

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

"ya a awww" la lg.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...