ANDA SEDANG MEMBACA

67

Rebiu: Manchester City 2 – Chelsea 1

Lucius Maximus Isnin, Disember 07, 2009 ,
Didier Drogba mendakwa tidak jumpa pintu gol di Stadium City of Manchester


Manchester City akhirnya berjaya melakukan sesuatu yang gagal dilakukan oleh Arsenal dalam 3 perlawanan menentang Chelsea sebelum ini, iaitu menundukkan The Blues.

Ini tidak menghairankan kerana Arsenal sendiri sebelum ini kalah dalam 2 perlawanan mereka menentang Manchester City.

Kekalahan Arsenal kepada Chelsea sedikit sebanyak berpunca dari ketiadaan penyerang tersohor, Emmanuel Adebayor. Kekalahan Arsenal kepada Manchester City pula sedikit sebanyak berpunca dari kehadiran Adebayor dalam skuad Manchester City.

Dan Adebayor menyumbatkan 2 gol Sabtu lepas, satu untuk Chelsea dan satu lagi untuk Manchester City. Faktor Adebayor sangat jelas dalam senario Arsenal-Chelsea-Manchester City ini. Macam pos di bawah yang meletakkan gambar Adebayor, jelas menunjukkan kerinduan seorang Gunners kepada bekas pemain Arsenal itu.

Kalah kepada Manchester City tidaklah mengejutkan (macam kalah kepada Wigan Athletic yang memang mengejutkan). Manchester City setakat ini sudah pun menundukkan Arsenal, seri dengan Liverpool di tempat lawan dan menjaringkan 3 gol sebelum tewas kepada Manchester United melalui gol minit ke-96. Walaupun masih terlalu awal tetapi agak jelas Manchester City mempunyai kredibiliti untuk menamatkan dominasi Big 4, dibantu oleh Liverpool yang nampaknya macam tidak lagi berminat menjadi ahli Big 4.

Walaupun bermula agak baik dengan jaringan ihsan bekas pemain Arsenal, Chelsea akhirnya tumbang setelah bekas pemain Arsenal yang sama dan bekas pemain Manchester United meledakkan 2 gol untuk Manchester City. Sepakan penalti yang dihadiahkan kepada Chelsea pula gagal disempurnakan oleh Super Frank dengan Shay Given yang dilatih oleh bekas penjaga gol Chelsea, Kevin Hitchcock cemerlang di gawang. Sedikit perkembangan positif, tidak ada pengurus yang emo kali ini, Hughes dan Ancelotti bersalaman selesai perlawanan.

“Kami tak memiliki alasan apa pun untuk khawatir. Kami tengah berada dalam performa bagus saat ini, tetapi kali ini kami kesulitan karena Manchester City bermain dengan bagus. Namun kami masih berada di puncak klasemen dan kami memiliki dua poin lebih banyak dari Manchester United. Jadi, kami tak butuh sebuah perubahan ekstra,” tegas Carlo Ancelotti dalam bahasa Indonesia untuk pemahaman Bung Wahab.

Sementara itu anak-anak muda The Gunners kembali bertenaga dan mencatatkan kemenangan 2-0 ke atas Stoke City sebagai persediaan untuk saingan Piala Bardhan mereka. Manchester United pula merapatkan jurang dengan pendahulu liga Chelsea (ya, masih lagi pendahulu liga biar pun tewas) dengan kemenangan 4-0 ke atas West Ham. Liverpool pula seperti biasa mencatatkan keserian penuh bergaya ke atas Blackburn Rovers untuk mengekalkan status mereka sebagai kelab Big 7.

Dalam hal yang lain pula, skuad bolasepak Malaysia telah mengorbankan diri 1-3 kepada Vietnam sebagai tanda solidaritas kepada Chelsea.

Carefree!

67 Ulasan:

andrea asyraf berkata...

yes! yang pertama!
lucius xnk buat komen psl seria a ngan la liga pulak ke?

Shankly berkata...

chelsea sebuah kelab yg hebat dan bangsat.
memiliki keupayaan dan kekayaan yg tak tercapai akalmu.chelsea adalh sebuah kelab yang sedang meningkat maju dan memiliki fan fan yg emosi dan melankolic diserata dunia.

Bagi memenuhi permintaan yg semakin besar dan utk mengelakkan tragedi air mata abg terry mengalir lagi (final CL)dan juga bg mengatasi masalah kaki bengkok spr kakuta dan lampard,
Wargenegara Chelsea yg berkelayakn dipelawa utk mengisi jawatan kosong sebg jurulatih bolasepak - pengkhususan dlm sepakn penalti.

Permohon² yg berkelyakan dgn karisma , sihat tubuh bdn dan sedia menerima tekanan bolehlah fax/email/surat resume (jgn Lupa CC to abg Lucy) ke ancoletti atau berhubung terus dgn Roman abramovich.

elaun , EPF dan layanan seks yg istimewa di Kota london menarik disediakan.

cepat cepat sementara stok masih ada.

Only strong candidates will be shortly.

- di petik dr borneo post .

dewajiwa berkata...

kah kah kah

andrea asyraf berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shankly berkata...

betul tu .. andrea ..

aku rasa capello should be bagi kat Strong G or Johnson bagi amek penalty utk england ..
klu Fucklampard yg amik .. bungkus england jwbnya ..

kah kah 'kah

bungwahab berkata...

sifirnya mudah.chelsea seperti mitsubishi lancer evo yang lasak dan utuh manakala man city hanyalah kancil 650 yang buruk berlumba diatas jalan raya biasa yang berselekoh dan tidak rata.
tetapi kancil buruk menang kerana mitsubishi lancer evo tersadai ditengah perlumbaan kerana kehabisan minyak.kerana kebodohan pemandu evo yang tidak tahu mengisi minyak sama seperti kekalahan bodoh chelsea (ayat dipinjam dari pos dibawah).
apa pun gol chelsea memang lawa dijaringkan menggunakan lubang bontot adebayor ataupun asshole untuk pemahaman lucius.

gascoigne berkata...

Cayalah Man City...
tak sia-sia tok Arab spend banyak duit..

takde review tentang World CUp group?

Kenapa England happy sangat dapat group tu? bukan ke USA dan Slovenia tu kuat?

evra berkata...

Liverpool semakin merapatkan jurang selepas kekalahan Chelsea!!!!

Tabok berkata...

rapatnyeeeeeeeeee!!! jurang ape yang rapat tuuuuuuu?

andrea asyraf berkata...

adoi aku nk del komen tu nk tmbh2 lg tgk dah terlambat lak. sori shankly. mgkn frank kene blaja byk lg dr stevie. dan frank takkan lupe bile mane hanye die seorang saje pemain chelsea yg berjaye score dlm penalty shootout semi final UCL 06/07.haha.

azlan berkata...

aku ingat arsenal je emo, rupanya fan liverpool laaaaagi emo. shank & andrea, korang mmg memalukan liverpool FC la.
dah la tak lawak langsung.

pepam berkata...

jurang ke lurah?

pepam berkata...

abe bung gok hok steady lo ni..
hok lain sumo x kelaka. hidup abe bung~

azlan berkata...

beza mata team big 3 semakin rapat. manakala pasukan atau kelab kelab kecil yg lain semakin terdesak utk merebut satu tempat ke liga europa.

julu berkata...

yeahh.. MU makin kejar...
liv makin menjauh...

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

dah kalah..x sedar diri lagi...lagi nak kutuk n salahkan team yg lain...

pakkordi berkata...

Minggu ni fan YNWA jgn loose fokus. Agenda kita ialah busukan team kanak2 "arsewho?".. Kasi potong sama diorang. Potong jgn tak potong..potong jgn tak potong!

Oh Me berkata...

ye peminat LIverpool memang emo...

yang tak emo Azlan seorang je hahaha...

YNWA!

CikChelsea berkata...

bro feroz neh emo je lebih

namakasiklainkalibolehtak berkata...

lucius.

padan muka kamu.

engkau terlalu bongkak.

amat bongkak.

kih3.

Shankly berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
hafizshinchan berkata...

Malaysia berjaya mengurangkan jurang gol dengan Vietnam...ingatkan kalah pat lima gol, naseb baik tiga

bolasepak tempatan telah maju

bungwahab berkata...

mana lagi anak-anak ikan chelsea ni taknak komen ke.semua menikus macam si tikus lucius.yang ada pun divert komen pasal benda lain pasal liverpool ler nak buat apa.

Shankly berkata...

words 4 today.

chelski - merujuk pd empayar & kekayaan owner.

chelshit - gelaran sbb rosakn atmosphere BPL ngan window shopping - boros.

chelsex - merujuk pd player² yg suka skandal n gian seks.

chelkus ( sound like circus hahahaha)
utk fan fan mereka yg suka menikus ..
kahkahakahakahakah..

biar jadi big 7 , bair main euro league , biar bola pantai .. janji penalty score ..
x guna gaji ribu² rupiah klu kaki cacat nak sepak penalty ..
wkakakakakaka

kasihan sungguh dia pergi mendptkan ubat..

hahaha

gascoigne berkata...

haha ya betul Shankly...tu pun nasib baik Adebayour tolong jaringkan....kalau tak, Scoreless lah jawabnya...

azlan berkata...

namakasiklainkalibolehtak : haah. kelab yg bongkak menikus minggu ini. oh yeah.

GGMU

BanDeLa berkata...

skrip BPL nie sama jer macam next2x sezen...
alih2x hero gak yang menang...
One United...

Pipiyapong berkata...

Aaaahhhhhh cilakak.

Putra berkata...

aku pelik la...Chelsea kalah tapi still duduk kat no 1, tapi yg banyak bunyi bukan fans man.city, tapi fans liverfool...tapi gameweek ni mmg game utk tak score penalti, fabregas & dindane pun tak score penalti..ehehehe...

starr struckk berkata...

bungwahab: lu tau guna bahasa melayu tak ni? bukan 'sifir', tapi 'analogi'. kasihan. nanti pergi belajar bahasa melayu kasi up sikit, pastu baru kutuk lucius ya?

Putra berkata...

bandela : macam next2 sezen atau macam last sezen?

akuhensem berkata...

shankly = gay. Still xnak ngaku kebengapan liverpool di depan gol. Torres-less bermaksud goalless untuk liverpool. Bro shankly cikgu sejarah kita, hari ni kita nak belajar sejarah bab berape? huhuhu...

nora berkata...

balik rumah nanti, cermin diri masing2
dan tengok i/c....

pastu tengok kulit same ke cam rooney.
adebayor,joe cole....

dan sedar yang kite sumer orang Malaysia yang rooney,adebayor dan joe cole pun xtau ade ke x negara ni dalam bolasepak!!!!!

tali kasut berkata...

pelajar lulusan skolah sukan arsenal en adibayor telah menunjukkan cara2 menjaringkan gol menerusi bontot,disebabkan bontot nyer penuh dgn duit-duit pak arab yg berjaya membuktikan mereka lebih kaya dari peniaga minyak russia.

dikwahab berkata...

bung, jangan sebut pasal asshole malu adik nanti kalau orang tau bung suka main bontot pondan lorong hj taib

Tabok berkata...

chelsea dah ada 3 org kaki tempang. lampard n teri n kakuta. hohohohoho. soh peter cek je amik penalti pasni

ChesterChaz berkata...

macam biase.. liverpool dan chelsea dok bgaduh2 last2 skali yang dok atas tetap the red devils.. itu lumrah alam.. hahaha..

arsengal? kekal di middle table.. haha

NaZZy Hall berkata...

chelsea adalah satu-satunya team yg xskor penalti dan kalah minggu ni...
fabregas, dindane xskor pn, team diorg menang...
defoe xskor gak, tp at least spurs seri...

oh, ronaldo miss penalty gak utk madrid tp still mng...

mmg mggu miss penalty ah kali ni...

mgkin chelsea xnk menang pakai penalty kot,
ala2 champs league kt moscow 2 laaa...

Point of View berkata...

"Only strong candidates will be shortly"

@shankly, shortly ke shortlisted?

ayobkelubi berkata...

adoiyai

ni dah main bangsat mangsat ni apahal geng?

rileks-rilekslah. nak provokasi pun bukan macam ni caranya, banyak cara lagi untuk provok tapi penuh hemah geng.

jangan buat malu spirit of shankly geng.

bawak2 mengucap.

p/s : kepada lucius, silap lampard amik penalti sbb jiwa dia tgh kacau. dia kan baru clash ngan awek dia pastu ushar awek baru tak dapat pulak...apasal lah dia pergi amik penalti. hehehehe.

Susuhunanan berkata...

bkn fan man city xde yg nk komen..tp sebab kt msia ni tak ramai sgt fan man city..ala mcm chelsea sblm kedatagan roman dulu..maner de org nk sokong chelsea time tu kn..pastu dah kaya,dah kuat baru la budak2 ni nk sokong chelsea..yer dak?haha.. "nk sokong team ape ek?eh chelsea ah..mcm tgh naik jek skang..tgh kaya ni..sokong chelsea ah camni..."hahaha...tabik kt yg dah jadi fan chelsea lamer2 dulu...salute...hehe...tak lame lg fan man city pon ramai ar..hehe

Andy ionian Zickler berkata...

Taksub, taksub. rilex2 sudah. bukan budak sekolah lagi...
anyway,
still keep the blues flag flying

Alke berkata...

hahahaha...lpool fan, jgn lah keciwa dengan kekalahan Chelski kerana team anda seri. Barang diingat, Chelski tetap di atas, pasukan anda di mana? terima hakikat. kalau dapat qualify secara otomatik ke Liga Europa next season pun dah cukup bagus. janganlah ditertawakan chelski. anda belum layak lagi. Lainlah kami, Glory Glory Man United. Sperti biasa, terus merapatkan jurang, takut2 menang pula tahun nie, penat giggsy angkat piala lagi. amacam chelski, ada pressure lagi?hehehehe....to team no.7 dalam liga, come and get us. kepada chelski, jage2. :)

-azura- berkata...

erm...kira ok la tuh! asyik nak menang je, sesekali kena kalah gak..

azlan berkata...

nora: PMS ke?

Andy ionian Zickler berkata...

@alke
a'ah la..baru perasan.. liverpool fans lepas geram kat chelsea la.. alke, chelsea mmg pressure la 2 point je ngan Man Utd.. bahaye ni Man U kalau tak jage lepas krismas..

scootrulez77 berkata...

Dah kalah terima jela kan. Mane ade menikus?
:=)..BungWahab, jom gi KLCC, kite gi kacau neng2 di sane, yokk!!

Nak kutuk Chelsea puas2 no hal, tapi wa sokong komen Ayub Kelubi..Sampai bangsat membangsat standard cam budak tak sekolah je komen. Cube bayangkan kalau Steve G boleh baca Bahasa Melayu. Sure dier kate Shankly nih bukan Liverpool fan. Mungkinkah fan Chelsea/Arsenal/MU yang cube memburukkan nama Liverpool?? hehehehe.Nothing is impossible.

congrats to ManCity!

==Blues terlalu casual, they deserve to loose, although ref main daun terup je bagi kad kuning, macam main 'declare'.==

Sang Pemimpi berkata...

woi lucy, asal posting waktu keje nih?mana lu pegi ari ahad?haha..salahguna harta opis nih...bahaye ekonomi negara mcm nih...

i'msosupernotcool berkata...

ah.. jelas kan bukan fan arsenal yg emo..
haha..

nami o fish berkata...

ada teori baru.

chelsea akan kalah kalau pakai jersi away yang tu.

banyak kali,lawan wigan pun leh kalah.

SheiLa berkata...

bagus gak chelsea kalah..
biaq kasi sedaq sket..player chelsea ilang fokus..
deco asik ilang bola, drogba plak asik offside, lampaq plak jiwa kacau n ref plak giler kad kuning..

kesimpulannye, man city main bersemangat malam tuh

bungwahab berkata...

kesimpulannya bebudak chelsea kt sokernet jer lebih2.perangai bebudak baru belajar tengok bola.emosi macam lembu betina datang bulan.penulis kem chelsea plak memang hampeh.
keh.keh.keh.

angeldream berkata...

ah bung ni . tin kosong aje. bung ni team mane sebenarnye, aku saspek mesti sinar di manja. tu yg dia dendam kat lucius pasal lucius kutuk2 team tu ari tu

:angeldream:

NikLas berkata...

hahaha...
time chelski dpt penalti, gua percaya Luci terlompat2 gumbira.. tp selepas itu apa yg jd, hanya Luci yg boleh cerita...
Emo btol la budak-budak Chelski ni

R.K berkata...

keh.keh.keh la bungwahab ni..

oke. kami kalah. dengan beberapa keputusan tidak sepatutnya dari Howard Webb. Tak dilupa, ManCity main sangat bagus. Sangat-sangat bagus malam tu. Full of emotional. Full of spirit.

Chelsea kalah. kutuk la puas-puas. Sebelum ni kami kalah lepas tu 6 kali straight win. Kita tengok lepas ni.

anyway, seperti ade orang tu cakap sebelum ni, yang lepas tu lepas la.. tak perlu cerita lagi. da tinggal sejarah. sepertinya orang itu yang penuh semangat mengomen dan memaki kali ni nampak. bukan ke da lepas? hah. pathetic.

tahniah ManU kerana tidak mensia-siakan peluang untuk menjaringkan gol
dan
terima kasih Arshavin kerana score. backup point minggu lepas.

orang_es berkata...

"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen" - sean connery, from the movie "the rock".

p/s: liverpool pn kategori losers gak walaupun draw hehehe...

free berkata...

rilek rilek, bakpe kecoh kecoh end of season nanti hero menang cam beser hehe glory glory ManU

mizu_sama berkata...

fan liver...bersemangat tul kutuk.x pe la..party korang bukan selalu.time kalah kan man u dan time chelsea kalah ngan kelab2 lain.

ah,bola itu bulat.emosional yang tidak menggunakan otak untuk mereka yg bodoh. kalah menang adat.

chelsea kalah.biarlah.

ss berkata...

tp takpe la kalah ng team yg sedang naek...lvpool pn leh seri je..maen kat home tu..arsenal kalah tros..hahaha...MU thanks to REf..tu pon fergie da glabah unta ari tu...haha..pe pon MC maen ng penoh semangat n chelsea cam hilang punca..pdn mka chelsea..emo terlebey..tp mana2 team pon goyah la jgk kalo msk eastland mlm tu...dier pnye penonton smgat semacam..cam kelantan final FA ari tu..tapi tanpa wat unggun kerusi la...haha...MC leh jd big team la kot pas ni..kta tonton kt astro nnt..haha..baru best..pecah dominasi big four..agak bohsan la kalo asyik2 big 4 tu je panaskn suasana..aym ng villa pon cam mencuri tmpuan...

goonerish berkata...

KAHkahkhakhakhakhkhKHKHKahkha

Game: Manchester City vs Chelsea

Description: Dari atas sampai bawah kau cerita perkara2 berkaitan Arsenal

Alright, I've heard somebody's steaming hot over Arsenal in a game which did not even involved Arsenal. kehkeke

Kamarul XY berkata...

Bung, lu gi main benda lain la. Ini bukan sukan budak2 kecik.

gascoigne berkata...

GGMU= Gila Gay Mancherster United

dikwahab berkata...

goonerish

dikwahab tengok 4 perenggan pertama je cerita kutuk arsenal. takdela sampai bawah pun?

Izzat berkata...

bwat Free, bg lar depa kecoh2... time amik piala nanti, xleh nk kecoh2 dh... fan Man Utd lar bleh kecoh2 plak, bwat sejarah 4 in the rows, 19 overall, in the season where they lose their ex-Ballon D'Or winner, and replace him with free ex-scouser...

Alke berkata...

good izzat, good word.

goonerish berkata...

@dikwahab

aku rasa org lain semua nampak Piala Bardhan itu perenggan ke berapa. Anyway lucius agak kelakar di situ, namun mungkin anda lebih kelakar apabila tidak dapat mengira perenggan

Whatever makes you happy, adik.

Ilmi Ahmad berkata...

to lucius,

tak kisah la 'musuh2' kau kutuk kau camne pun. tapi aku mmg suka ulasan kau bro. menusuk hati klakar aku beb. haha.. suka, suka, suka... :D

apapun, aku di pihak kau bro..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...