ANDA SEDANG MEMBACA

25

SAMBUTLAH SALAMKU




emo

Mark Hughes: "Apa kita tidak bisa lagi bermesra-mesraan seperti dulu, apa jujurkah kau pada hatimu sendiri?Hulurkan tanganmu, hulurkan, biar ku genggam erat tanganmu,"

Pipiyapong: "Arsenal tahun ni menang 4 cup"

Tahun ini Arsenal nampaknya memulakan minggu "melepaskan semua persaingan cup" lebih awal dari tahun-tahun sebelumnya.

Sebagai warga bola bertanggungjawab, ayuh kita doakan usaha mereka berjaya.

25 Ulasan:

hafizshinchan berkata...

Borang penyertaan kejohanan Piala Bardhan boleh dipohon melalui laman web utusan.com.my

Sekian terima kasih

Sang Pemimpi berkata...

Wenger said afterwards:

I am free to shake whose hand I want. I had no professional courtesy to shake his hand.

Haha..if you behave like a cunt then people will treat you like a cunt and Hughes got exactly the kind of respect he deserved

Redz da Tsar berkata...

arsenal kelab bebudak emo, bukan setakat bebudak, orang tue pun sekali. Hehe...

'Tak matang' dengan tidak menyambut salam..

pakkordi berkata...

Pipi, koreklah sejarah club sebagai alat pertahankan diri dengan kadar segera.

aku.yang.koya berkata...

adakah sejarah arsenal lebih bagus dari sejarah liverpool?

-Fan Man U yang koya -

Alke berkata...

yeah...arsene is always a cunt...err..sorry...arse!! bukan senang nak jaga kanak2 riang bermain bola..tu yang arsene macam hangin je tu

Bogus berkata...

jom layan world-cup-africa.co.cc

ChesterChaz berkata...

masuk thomas cup je la wenger oii.. keh keh keh

goonerish berkata...

Cayalah Wenger, menjatuhkan maruah Mark Hughes ke tahap hina. Paling lawak Mark Hughes tercarik2 macam budak hilang mak kt pasar tani nak salam lepas abih game. Akhirnya hampa kerana setelah peminta sedekah pun mencampakkan kembali duit derma Mark Hughes, keengganan Arsene Wenger utk bersalam mengesahkan lagi status makhluk paling hina; Mark Hughes.

"I have the right to shake hands with whoever I want"-Arsene Wenger

Hahaha hambik hang, hughes ni lagi satu manager yg bernasib baik ada duit banyak , dah mula nak tunjuk 'ek'.

Dia kata Arsene should knowhow to behave? Kahakhah

Dia kata Arsene mengamuk sebab kalah ,tu yg taknak shake hands? Kakahkah kesiann, tk perasan tu reserves kot?

scootrulez77 berkata...

Cayalah Wenger, menjatuhkan maruah Mark Hughes ke tahap hina==> Lu stone ke goonerish? Arsene Wenger punya maruah yang jatuh bukan Mark Hughes.

Mesti fan Arsenal kan?..Emo semacam jer.

Kalau x salam, bukan la gentlemen kan. Contoh yang baik nak jugak kena tunjuk, lebih2 lagi depan player Arsenal yang rata2 masih muda, mentah, belum potong dan sebagainya..(quote dari artikel Lucy)

NikLas berkata...

250 Juta Pound 3 - 0 Arsenal Youth.
small matter result la.
tiap2 tahun Arsenal turun budak2 hingusan dalam League Cup. hr tu menang apa ngan L'pool.
Gua pinjam ayat Nabil jap..LU PK LA SNDIRI BEB...

gascoigne berkata...

takpe...yg penting weekend ni Man City akan beat Chelsea...dont worry...

tetiba....

SFB berkata...

Mark Hughes & Arsene Wenger pegi pekene teh tarik & cakoi Wak Leman sebelah stadium sebelum game.

Hughes lupa bawak duit, Mintak Wenger bayar Rm4.15 pastu masa game Wenger mintak duit Hughes buat bodo. Tu yang merajuk tu tak nak salam.

Dah la kalah, duit hutang minum tak dapat balik plak tu. Sedih. Haha

nami o fish berkata...

Piala Futsal Harian Metro boleh bagi dorang masuk tak?

Point of View berkata...

@goonerish

gua rasa kalau takat kalah pastu tak mo salam tu bukan menjatuhkan maruah hughes ke tahap paling hina. gua rasa tu lebih kepada bikin malu kat arsenal dan arsene wenger sendiri.

kalah kat old trafford, wenger tendang botol air lepas tu merajuk masuk bilik. kalah kat emirates, wenger cakap drogba main tak hebat mana padahal mamat tu skor 2 biji dan jadi penyebab vermaelen gelabah skor gol sendiri.

gua rasa wenger yang setiap kali kalah nak buat perangai. dan seperkara lagi gua nak ingatkan masa kalah dalam epl game dulu dengan manchester city arsenal tak pakai reserves.

kesimpulannya bai, pakai 1st eleven kalah, pakai reserves pun kalah. dua-dua kali kalah, nak merajuk emo tak tentu pasal...

apa barang bai?

R.K berkata...

yang ini tidak lagi subjektif..

"no profesional courtesy to shake his (hughes) hands?"

Sungguh profesional..
yang ni memang emosi.

bukan salah penyokong.. hehe

Sang Pemimpi berkata...

@point of view

Lu tengok tak game aritu?lu ade tengok tak gelagat mark hughes tepi padang?kalau lu tengok mesti lu cakap macam monyet. Bole manager lain masuk area manager lawan?pastu maki2,swear,provoke wenger..gua rasa kalau lu kene gitu depan ribuan penyokong pun lu tak boleh tahan. Nasib baik wenger sabar. Salah satu cara nak ajar Hughes ni bila wenger tak salam ngan dia. Tu je cara dia.

Kalau nak kate wenger tak profesional buat macam tu(xnak salam), habis yg Mark Hughes buat tu profesional sgt ka?

Pasal drogba tu gua rase lu salah paham. Dia kate drogba bukan banyak buat ape pun dalam game tuh tapi still leh score 2 bijik.Kalau lu tgk pun dalam game tuh, drogba tak byk touch bola tp finishing still mantap.Tu maksud wenger. Everything he touches, surely will go into the net. Lebih kurang gitu la bhai.

Gua rasa mana2 manager pun angin bila team die kalah. Cuba lu track balik record Ferguson,Mourinho,Benitez ke...

Kalau kalah mmg la kecewa tp cmne lu tau diorang emo? ok..chill

R.K berkata...

oo kire hughes pon tak profesional a ni..

oo..
^^

rafiz2000 berkata...

dua2 team tak profesional..
apa kes 22 orang main kejar2 bola sebijik...
-mark huges diberitakan sedang megintai menjadi juruletih ManUTd...

dewajiwa berkata...

leks lah.
bukan sebab emo tapi sebab BUAT KERJA masing-masing.
Huges provoke sebab itu cara dia. Wenger pulak kena tunjuk pada semua dia begitu bertanggungjawab dalam semua aspek. it's all about job (business), nothing personal.

kalau personal, dah bertumbuk dah dua manager nih.

Izzat berkata...

aku rase lg bangang kalo dok kejar 22 bijik bola... huhu

amANI berkata...

Ini Wenger yang kata:

"Orang di England (*termasuk orang yang memperbesarkan perihal ini) terlebih mengambil kisah kepada upacara (bersalaman).

Seseorang boleh memaki hamun, mengeji dan mengutuk serta mengeluarkan kata-kata kesat kepada saya secara terang-terang berdepan, dan itu orang England (*termasuklah pengulas entri ini) tidak kisah, asalkan dia menyempurnakan upacara (bersalaman) sesudah perlawanan.

Jika saya tidak menyempurnakan upacara (bersalaman), orang sangat mengambil kisah, tetapi tidak pernah menghirau perihal/tindakan orang yang ingin bersalaman itu."

Ulasan aku: Wenger masih teguh menerajui Arsenal dengan prinsipnya sendiri.

goonerish berkata...

Uiyoooo takut siottt scootrulez , gila garang! Arghh lari lari, ada org suda emo. Oh wait, kejadah mana pulak kan kau nak carik aku?


Mcm ni lah adik kaki scooter oi, lebih baik kau tgk aje game tu sepenuhnya. Gunakanlah teknologi torrent dan download atau mungkin semak2 lah page fans yg lain (tak semestinya Arsenal, maybe anti Man City fans pun boleh kasi view diorg jugak) .


Memandangkan aku tgk the full match, maka aku faham sangat sebab apa Arsene Wenger tak bersalam. Bukan nak tegak benang basah dik, tapi sudah tercatat dalam peraturan, seorg pengurus tidak boleh masuk ke dalam kawasan pengurus pasukan lawan yg telah ditetapkan. Takkan diorg pegi buat garis kotak depan bench tu habuan nak park skuter kau kot? Kihkih


Stone? Did you even watch the match, young boy? Ooo kesian, mak dah suruh tido dah time tido time tu.

"Nakk..tido nakk...esok nak skolah"

goonerish berkata...

@ sang pemimpi- Terima kasih, Im glad that you've got my point.

@ point of view- Aku rasa kau tak paham sebab kau tak tengok game tu. Aku malas nak explain in detail but then apa kau akan buat kalau kau manager dan tiba2 manager team lawan berdiri depan kau menjerit2 kasi arahan?

Kamon la, dkt Liga Malaysia yang hanyir tu pun aku tak pernah tengok ada insiden macam tu. Paling dekat bila K Devan menyumpah dekat Peter Butler sebab Peter suruh player Kelantan teruskan game walaupun ada player Sgor injured but that was it.


Komen Wenger pasal Drogba- Sang Pemimpi dah explain. Aku yakin Drogba kalau tk melenting pun dia akn jawab psl komen Arsene, tapi dia tak jawab. Kalau kau nak interpret such statement dgn cara kau, selamat berjaya!

Kalah di Old Trafford , dia tendang botol air sebab frust gol tu dibatalkan. Bukan sebab dia bengang dengan referee.

Apa kata kau explain dulu benda ni;

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/8229352.stm

Mintak maaflah point of view, if passion about football is wrong in your 'point of view',sampaikan expression of frustration pun salah di mata kau... then we're totally in two different worlds of football

Ilmi Ahmad berkata...

haha.. mcm bese la. arsenal kalah & fan mrk dijadikan bahan. and mcm bese gak fan2 arsenal mesti backing up team depa tmasuk manager. fan man city lak? eh seminit.. ada fan man city ke? haha.. tggu 2-3 season lg kot kat msia ni. tp mcm bese gak la 'musuh2' fan arsenal mengambil bhgian yg spatutnya. hahaha... aku mmg suka korang nih! cayalah... :D

tp cmne pun, salam la wei. at least bg la semacam acknowledge kat team lwn yg mng. walau cmne pun korang accuse depa x lyk mng, like it or not, they'd came out as the winner of the game. they should deserve better. tp ikut perasan aku la kan, antara manager2 yg emo dlm epl ni (in case of x nak salam after a match) ialah arsene, sir alex, mourinho. benitez..hurmm... mcm x prasan lak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...