ANDA SEDANG MEMBACA

40

FIFA Pun Pandai Buat Lawak

Lucius Maximus Jumaat, Disember 04, 2009

Memang tidak dinafikan Sokernet adalah sesawang bolasepak humor dan paling tidak berperikemanusiaan. Ulasan bolasepak di sini sangat berat sebelah sementara lawak dan kutukannya sangat terlampau.

Tapi apa sangatlah lawak Sokernet kalau FIFA sendiri pun boleh buat lawak paling kurang ajar dan tidak berperikemanusiaan?

Ibarat mencurahkan cuka di luka, ketika raptai undian Piala Dunia 2010, aktres cun Afrika Selatan Charlize Theron dengan seksinya telah mengeluarkan bola ‘Ireland’ dan bukannya ‘Perancis’ dari balang.

“Kami melawak je,” jawab setiausaha agung FIFA, Jerome Valcke mengenai insiden ketika raptai tersebut.

Tidak dapat dipastikan jika tindakan Charlize Theron dan FIFA mengguris perasaan para peminat bolasepak Ireland seperti tergurisnya perasaan Arsene Wenger dan para peminat kelab emo.

Sumber: Utusan Afrika

40 Ulasan:

gascoigne berkata...

Tu gambor Charlize Theron tengah naked ke?

bungwahab berkata...

fan chelsea memang emo skit biasalah bebudak.kalu mengutuk dia kata melawak.kalau kena kutuk dia kata kutukannya sangat melampau mcm lucius contohnya emo sangat.biasalah bebudak baru nak up.

dikwahab berkata...

betul tu bung.cakap tak serupa bikin sama macam bungwahab juga cakap melalut macam orang tua mati pucuk.lain orang tulis lain yang bung baca.biasalah bung punya barang tak leh nak up.

eJAI berkata...

ala lucius..macamla lu tak emo..

pakkordi berkata...

Kalau charlize yg seluk bola, bola saya pun saya tak kesah. Selalu seluk lagi bagus.

Besi Karat berkata...

haha pakkordi.bola2 api ke.

orang_es berkata...

hati bungwahab ni terguris sgt gamaknya. sampai ke sudah asik ngutuk lucius. jgn emo sgt bung hehehe

FS berkata...

biasa la tu..orang tua selalu cepat sensitif.kena pulak team yang dia support dah tak boleh nak blah.lagi la terluka...keh keh keh keh

ayobkelubi berkata...

eh, bila draw dia.

aku tgk espn kata 1pagi ada live tapi hari tu aku tak ingat lah?.

meyour berkata...

pakkordi, Assalammualaikum...
ape kabar?
sehat ke?????

print berkata...

bung wahab dan bung karno... name depan mereka hampir same,

bezanya cume yang sorang tu presiden yang sorang lagi..ntah aku pun xtau...

yang membuatkan mereka ni same adalah GANYANG!!!
ape yang org buat sume x puas hati...GANYANG jerr kerja mereka...

DARAH indon memang camni kot!!!

DASAR MINDA KELAS KETIGA!!!!

R.K berkata...

draw hari ni kan..
haha. memang pedas lawak FIFA ni..

'kami melawak je'
jangan WC di sabotaj oleh hackers ireland suda.. melawak sangat kan~~
haha

MOFASAD berkata...

sian arsenal dowh.. abeh2 kena bahan jer

rafiz2000 berkata...

gua harap korea utara layak ke final supaya lagi lawak...

dewajiwa berkata...

KAH KAH KAH
komen-komen korang memang lawak.

tapi betul,
Bung Wahub tu emo tak habis lagi ke? sampai buat ID khas untuk tembak Luci je. heheh. rileks Bung. kena bahan pun terima je. tak lama. get over it nanti OK lah tu.

-azura- berkata...

Menhitung hari World Cup 2010

muaz berkata...

di mana ada post luci, di situ ada komen bung.. mmg xdapat dipisahkan lagi.

angeldream berkata...

aku terasa mcm bungwahab ni alter-ego seseorang lah. hmm

:angeldream:

pepam berkata...

gua suspek lucius punye akaun gak bungwahab ni.
wahaha.

bungwahab berkata...

bebudak chelsea ni memang emo betul.usik-usik lucius skit mula nak mengamuk padahal lucius relaks je.
kalau lucius buat MLM ni kompom kaya dia bebudak chelsea kat sokernet telan bulat2 kata dia percaya habis.
mentah betul minda bebudak chelsea ni harap fan2 team lain dapat bersabar dengan karenah tak matang fan chelsea ni lama-lama ok kot diaorg ni.

AmirAsyraf berkata...

bungwahab mmg dendam smpai mati..haha

midii berkata...

kamon bungwahab!jangan mengalah
wakakakakaka

evra berkata...

at least lucius tu orang Malaysia. xpela bagi die kaye. Daripada ko INDON yang merempat.

DASAR MINDA KELAS BAWAHAN...

orang_es berkata...

"harap fan2 team lain.. " quote dr komen bung. bung terdesak nk cr simpati dr team lain hahaha. cuak dh bung ramai2 bahan dia. kesian bung kita ni.. tempenya udah masak bung? hehehe...

korn_not berkata...

sokernet lu orang bgilaa bungwahab jadi pengulas.. baru ade geng jahat... bungwahab punye entry mesti ramai org bace.. ke..? macam kate pepam bungwahab ni Lucius gak..? tak pon geng sokernet gak ni...

sufianahmad86 berkata...

nak baca gak artikel berkualiti dari bung...amacam bung?sokernetkan memang ada open artikel untuk pembaca setia sokernet..

Susuhunanan berkata...

jgn risau..platini akan ada ntok membela france..hehehe

Encik Bebo berkata...

dah lame tak nampak batang hidung Secular Point of View...aku rindukan pandangan2 sekular beliau yg bernas lagi rasional...sape2 yg nampak dia jgn lupa suruh dia copy+paste artikel aku kat sini.

quote of the day from S.P.O.V...

"mixing football with religion and an individual's personal life. u guys claiming as football fans should have known better!"

nami o fish berkata...

Cristiano Ronaldo bakal bertembung dengan Kaka..macam dia dengan Rooney dulu..hahahaha!!

nami o fish berkata...

lek la evra..jangan la racist sangat.

Say No To Racism - bak kata FIFA weh.

At least Indonesia ranking bola dia lagi top dari kita..dorang pun ada cita-cita nak buat World Cup..

tak caya - usha logo ni.

World Cup Indonesia 2022

Izzat berkata...

so, korang rase, mane satu Group of Death yg sbenarnye?? England ngn Spain cam dpt laluan mudah jer... Italy pon...

wani berkata...

izzat-Group of Death mungkin D atau E. Group G tu dipanggil Group of Death mungkin based on reputation saja.

MR berkata...

..

azlan berkata...

anggaplah chelsea beralah <--itu ayat dr mr lucy esok. keh keh keh.

Mr. Shcomey™ berkata...

chelsea mmg kalah..haha..

Izzat berkata...

hurmm.. In term of competitiveness, aku rase, grup2 yg mencabar akan jadi, grup A,B, D, E and G, even jika based on reputation pon, aku rase team cam Brazil dan Portugal mmg xleh di write off before kick start r aku rase, lagipon ade Ivory Coast lg..(aku rase Drog bleh mng Ballon d'Or kalo Chelsea menang ape2 tahun nie... tp Chelsea bleh mng ker?? huhu)

Grup A, dan B even bukan nama2 besar (kecuali Argie, yg tgh merosot,huhu), taraf stp team aku rase almost quite good,hampir sama, so, cam xleh nk bajet sgt sape yg akan ke 2nd round, maybe ade kejutan (terutamanya Greece?, ape kate korang? huhu...)

Unless Argie bleh up balik diorg pny game, aku rase group-group tu agak open...

so, persoalan seterusnya ialah, what would be a biggest surprised/upset that we can expect (agak klaka plak kalo surprised ialah something yg bleh di expect kan??kui3)

p/s: Thank You Mr Tevez!!

Melayu Republik berkata...

chelasea kalah!!!!!!!! wakakaka!!

pakkordi berkata...

Sapa menang world cup 2010? Ni soalan mudah ala-ala soalan UPSR la bro.

Holland menang world cup la. Spain runners up.

Sang Pemimpi berkata...

pe citer senyap aje kem chelsea nih?sindrom down?haha

Ilmi Ahmad berkata...

aku mmg sgt curious ttg siapakah gerangannya si bungwahab ni... hurmmm..
-'musuh' lucius kah?
-'klon' lucius kah?
-chelsea haters kah?
-atau siapakah?

sbb komen2 dia against lucius/chelsea sgt brt sblh yg teramat. but well, this is sokernet bro. mmg lah! wahahaha...

tapi kan kwn2 sume, sape2 yg komen xde kaitan dgn entri ni tlg lah.. tlg... dewasa ckit. come on bro.. tp lucius, w/pun kau pun sama gak mcm x dewasa sbb msh smpt pekenakan fan arsenal di hjg entri ni aku ttp sokong kau bro. anyway, ni entri kau, suka ati kau la nk tulis apa. haha.

pasal undian world cup ni aku x ksh sgt psl gimik ke lawak ke fifa tu. yg aku ksh tu ialah charlize theron. huhu, sexy weh.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...