ANDA SEDANG MEMBACA

26

Bola sepak dan agama

dingin Selasa, Januari 26, 2010





Sekiranya di Brazil, perlawanan bola sepak umpama upacara keagamaan. Kita kagum dengan hebatnya mereka dengan wajah yang bercat dan panji-panji yang berkibar. Belum masuk suar api yang menyala-nyala lagi. Sangat kagum.




Namun kita terlupa, bahawa di Malaysia juga lebih hebat. Kerana berbanding di Brazil, bola sepak umpama upacara keagamaan, tetapi di Malaysia upacara keagamaan itu umpama bola sepak.

















Hebat?

26 Ulasan:

Lucius Maximus berkata...

Cayalah Dingin! Pendedahan eksklusif ni.

pakkordi berkata...

sapa lah agak agaknya yg dok pegang banner tu.

Nazri berkata...

ini semua dakyah Yahudi.

Yahudi mahu mengawal dunia dengan Manchester United.

Dan peminat-peminat Manchester United adalah askar-askar untuk kempen ini!

Berhati-hati!

deusXmachina® berkata...

ni semua taktik ala2 media mainstream ni

Darus Interferon berkata...

ginius..

HafizChan berkata...

Ini mesti kerja orang dalam. Heh

nama saya aslina berkata...

gambar nombor 3 tu muka macam kena paksa je...hahaha...

Farid Fernandez berkata...

hahahha...

mesti berasap dak2 manSHITer nie!!

hahaha

sufianahmad86 berkata...

apesal plak nak berasap...
fan man u cool bro

nyzm berkata...

ini mesti ada orang yang tukar banner tu hahah

mangifera berkata...

Nazri: betul2, ni semua dakyah yahudi. mari kita buang tv, astro, handphone dan semua barang2 dalam rumah kita. mari kita hidup tanpa pakaian, kita bakar semua baju kita. mari kita tanam kapas dan kait baju kita. menurut sumber, syarikat tekstil di malaysia mengimport kain2 dari india dan korea dimana yahudi ada share jugak.

mari kita bakar pulau pinang kerana benarkan Yahudi duduk kat Penang, orang Penang bersekongkol dengan Yahudi. Mari2 kita campak komputer semua, ini semua kompeni yahudi yang keluarkan ni. Kilang komputer ada kat Penang, Melaka dan Johor. Mari kita bakar Terengganu, Sabah, Sarawak, Pahang, Kedah, Perlis, Melaka, Johor, Selangor, KL sebab bagi syarikat2 Yahudi melabur di negeri mereka, bersekongkol dengan Yahudi ni semua derang ni.

Eh kejap, then apa yang tinggal?

talkIZcheap! berkata...

tinggallah kebodohan kita sdiri, sebab yahudi bijak, kita bodoh...

FIRZA berkata...

sambil bwk ni die bace doa ape....?

mesti girang menyanyikan lagu ManU...kn kn kn....

fikiranlicin berkata...

tinggalkan aku Natalie portman sudah la.. err sorang lagi, yosi ben-ayun.

al-rashid berkata...

dem..!

deusXmachina® berkata...

Glory Glory Man United!!!!

ada sebarang bantahan keras??

kareem berkata...

Itu yang pegang banner tu sah2 sembah setan..

aremierulez/Amirul berkata...

tinggalkan bar refaeli utk aku..

yg lain buang! hahhaha...

julu berkata...

mmg lambang n logo MU bnyk unsur yahudi..
tp tu ade makna ke?? btol ke setan bntuk tu kat neraka nnti.. ntah2 lg ngeri...
yg pnting kite kuat iman n x ikot agama diorg..

sufianahmad86 berkata...

nak wat cemana..sokong bola sepak malaysia jea lah jawabnya..

Sang Harima berkata...

Liga super match ke6 - Jan 26 2010 (Sel)
Selangor 6-0 Johor
Negeri Sembilan 2-1 Terengganu
Kuala Lumpur 1-1 Pahang
Perak 0-0 Kelantan
Pulau Pinang 0-3 Kedah
T-Team 1-0 Perlis


try jenguk http://malaysiafootball-dimos.blogspot.com/

sokong sket bola Malaysia, sapa lagi nak sokong kalau bukan kita.

Tabok berkata...

Ye la semua unsur yahudi. Bukanke carlsberg menjadi minuman rasmi ke time² upacara ni? khakhakhakhakha!

gascoigne berkata...

Baca tajuk pun nak gelak....

YNWA!!!

EEzahn_ur berkata...

at least..agama n football should have their own boundaries kn..

afterc berkata...

Mangifera: apa yg tinggal?tinggalkan satu peluru..M.Nasir

kuda_laut berkata...

chit..apa barang sumer ni..Stoke City jgk yg best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...