ANDA SEDANG MEMBACA

21

Glory Glory Man United

Jorji Khamis, Januari 28, 2010

Manchester United dan Wembley bagaikan daun sirih dan tepak sirih. Saling memerlukan dan memang itulah tempatnya. Wembley juga bagaikan stadium kedua Manchester United selepas The Theatre of Dreams, Old Trafford. Hinggakan dalam lirik lagu Glory Glory Man United ada menyebut "we are the famous Man United and we are going to Wembley!"


"wembleyyy...wembleyyy..we'r the famous Man United and we are going to Wembley!"


Jadi sapalah Mancini dan Man City nak menghalang The Famous Red dari pergi ke Wembley untuk kesekian kalinya? Kali terakhir Man City ke Wembley ialah pada tahun 1981. Sembilan Belas Lapan Puloh Satu!


Jika Manchester United diibaratkan sirih dan Wembley pula Tepaknya, maka, perlawanan kedua, separuh masa kedua dan dipusingan kedua pula bolehla diibaratkan macam kapur, gambir dan juga ...apa-apa lah, (aku pun taktau sebab aku tak makan sireh!) jadi pelengkap kepada satu sireh yang sedap. MAnchester United pula, diseparuh masa kedua, pusingan kedua, di Old Trafford pula,selepas di hambur oleh Pak Alex, afkos, akan bermain bagaikan juara. Menyerang dan menguasai bola mencari gol kemenangan. Gola dan terus gol! Jangankan Tevez and co. Roberto mancini pun, kalau masih bermain bola lagi akan kesejukan menanti bola di tengah padang!


Ahh! peduli la sireh!


Perlawanan pagi tadi memang klasik! Mencemaskan! sedikit drama thriller. Derby terbaik!

Separuh masa pertama perlawanan agak biasa, tiada yang menarik sangat. Separuh masa kedua baru terbaik. Manchester United hanya perlu menang 1-0 untuk layk ke perlawanan akhir. Gol pertama jaringan pemain tuo, Scholes berjaya menewaskan Shay Given yang cukup kebal, menjadikan aggrehet 2-2. Tambahan masa diperlukan dan jika keduduikan sama juga, tendangan penalti diperlukan untuk menentukan pemenang.


Carrick, Man Not for the Match, sebab main agak hampas, berjaya menambah gol untuk United pada minit ke 71. Jaringan hasil umpanan Fletcher, Man of the Temper, yang berjaya mengawal cantik didalam kotak penalti. Shay Given menerkam kekiri tetapi Carrick menolak tepat, cukup-cukup untuk kene tiang gol kanan City dan masuk. Seluruh Old Trafford bergegar! Bayangan Wembley sudah pasti! Cukup 5 minit Old Trafford menyanyi riang, Tevez menyambut hantaran lintang Bellamy (MAn of The trash bin), menguis cantik gaya backheel, menewaskan Van Der Sar. Mancini berlari keluar dari tempat duduk pelawat dan meraikan jaringan Tevez.


Tevez meraikan jaringannya biasa-biasa saja. Dia tau dia dekat mana.


Aggreget 3-3! Perlawanan masih ada 15 minit sahaja lagi. Mancini telah memasukkan Adebayor untuk menambahkan jaringan (konon-konon la). Perlawanan bertambah rancak dan panas. Bellamy dibaling duit syiling dan botol beer ketika mahu mengambil tendangan sudut. Padan muka! Fletcher hampir bergaduh dengan Micah dan skarf Mancini memang tak style!

Perlawanan berlangsung separuh padang sahaja, iaitu di bahagian Man City! Perlawanan masa tambahan 30minit akan dikenekan jika aggreget kekal 3-3.


Apakah yang ada pada Manchester United dan tiada pada Man City,walau mereka didaerah yang sama?

Mereka tiada Rudeboy Rooney!




Wayne The Rudeboy Rooney itu adalah Manchester United - kata Alan Shearer. Rooney menanduk satu hantaran cantik Giggsy dan menewaskan Shay Given pada minit ke 90 dan menggegarkan Old Trafford sampai ke bumbung!

"Rooney!Rooney!Rooney!"

Sir Alex Ferguson langsung tak meninggalkan tempat duduknya sepanjang perlawanan, bangun dan meraikan jaringan Rooney sementara Roberto Mancini, tunduk layu, insaf, tawaduk, berjalan lesu meninggalkan Old Trafford. Aku puashati!

...............................................................................

Ketika masa rehat perlawanan, aku menukar saluran ke 812 untuk melihat aksi Chelsea dan ianya merupakan satu kesilapan besar aku lakukan pada jam 4 pagi! Gila Babi boring!!! GAme bosan dan mengantuk! Aku hampir-hampir terlelap, sampai terpaksa aku hantukkan kepala aku kebucu TV flat skrin aku. Gila lah.. apa la Astro, terus aku tukar ke channel Animal Planet!

Phew!


21 Ulasan:

Shankly berkata...

1st.

sory sory united.. guwa tido+hujan=nyenyak

hehehehe

MaOi berkata...

memang la lu tido.. dh liverpool jadi kelab biasa2 je musim ni..

gascoigne berkata...

Betul manager Chelsea tu cakap...Man U ni one man team. kalau takde Rooney, Man U takkan kemana.

Harap player tua jugak score.Nak beli player baru duit takde....hutangnya banyak kah kah kah....

Lucius Maximus berkata...

Pos mengaburi mata orang awam

Oh Me berkata...

kalau fan Man U pandai....chewing gum apa yang biasa Sir Alex kunyah?


Kalau korang betul fan Man u korang boleh jawablah yang ini. tapi korang tak boleh sebab fan Man U ni semua lalang. Poser!

Nazri berkata...

kalau oh me;

fans Arsenal - deodorant apa yang Arsene Wenger pakai?

fans Liverpool - spenda apa yang Benitez suka?

fans Chelsea - shampoo apa yang Ancelotti suka guna?

konklusi - kita serupaaaaaa (poser).

heh

deusXmachina® berkata...

GGMU!!!

Tandukan padu Rooney menyingkirkan City
Ahad ni Arsenal lak....
erk888

boxsystem berkata...

kohkohkoh.

fans lain jeles sbb dorang tak masuk memana final lagi. United ade sureshot utk win 1 cup.

kohkohkoh.

HafizChan berkata...

benitez pakai spender ke pakai boxer? heh.

game chelsea super boring. nasib baik ada cenel nikelodeon masa half time.

MaOi berkata...

gascoigne : dah tu liverpool asyik2 harapkan torres.. takde torres.. hancus.. nak beli player baru.. duit dah takde..

julu berkata...

kah2.. aku gumbira...
GGMU.... xleh beli player baru??.. nani,rafael ada lagi la..

pakkordi berkata...

Team dari mancester semua tak terrer.

iyan berkata...

kalau gua jd fletcher pagi tadi dah lama gua bertumbuk...

SeV berkata...

2 tumbukan padu ke udara...!!!!!!!!

peihong berkata...

kalo tak silap aku la... alex ferguson punya faberet chewing gum brand ORBIT

BanDeLa berkata...

berbaloi2x tgk derby pagi td....
kalo pak alex xjual tevez da kena 7-0 city 2..
hahahahahaaa

talkIZcheap! berkata...

@gascoigne : looks who's talking!!

We are a 2nd half team, and we're proud of it!!

@j or ji: tgk Chelsea lawan jika dan hanya jika xbleh nak tido malam!!

Alke berkata...

betul jorji, tengok Chelski ni main ala2 Terengganu v Red Giant, boring!!! takat Birmingham apa sangat.....kekekekekeke GGMU!!! 16 tumbukan padu ke udara!!

nik az amin berkata...

terbaik..

phakdee berkata...

satu dunia masih wondering chewing gum apa yg fergie makan
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070928221924AArjWmm

hahaha
pape pun, GLORY GLORY MAN UTD!!!!
next, arse nal

Karipap Sardin berkata...

Aku rasa dia kunyah chewing gum perasa sireh ar..tgk bkn main lama je dia kunyah..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...